Hocam hiç tecrüben olmasa, o yaşta okuldan mezun olsan bile bir şey kaybetmiş olmazsın ki sen bir de tecrübelisin yani. Hiç iş tecrübesi olmadan senin yaşlarında mezun olan adamdan bir adım öndesin sen. Okulunu bitirmeye bak, kafana takma böyle şeyleri. |
25 yaşındayım mühendislik son sınıftayım 2 3 sene saha tecrübem var geç kalınmışlık hissi (2. sayfa)
-
-
maaşım 47k, servis, özel sağlık sigortası, 2 bayramda ikramiye yatıyor, yılda 2 kez de market çeki veriliyor.
-
Teşekkürler şefim cidden buna ihtiyacım vardı nasılda dava adamı olduğunu belli ettin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 10 Mayıs 2024; 4:36:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok doğru dedin hocam sürekli düşünmek ve geleceği kurgulamak insanı yıpratıyor artık sadece iş bitiriciyim yapılması gerekenin yapıyorum ve anı yaşıyorum bu yaşlar elimizden kayıp gidiyor bunu da gelecek kaygısı yaşayarak harcamak istemiyorum.
Aileden ayrı mı yaşıyorsunuz ,aylık ne kadar birikim yapabiliyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 10 Mayıs 2024; 4:43:25 >
Bana iş vermezler hocam. YTÜ değil, MIT olsa yine vermezler. Şizofreni hastasıyım. İşsizliğimde 4 yıl tamamlanınca asgari ücretle bir yerlere gireceğim, insan içine karışacağım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
15k tasit kredisi oduyorum kalani keyfi harcamalar oluyor. Aile yanindayim bir masrafim olmuyor. Aylik 20-25 civari kenara atiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 10 Mayıs 2024; 12:51:8 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam memnun çok iyi başarılar dilerim ama ben belki construction kısmında ağır endüstri işlerine yonelebilirim daha hızlı para kazanmak için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 10 Mayıs 2024; 17:51:8 >
Bence parayi dusunerek alan secme. Keyif alacagin bir alan secmezsen ise giderken ayaklarin geri geri gider, tum hafta cuma gununu beklersin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ileride başka sektöre yönelmeyi parayı kazandıktan sonra an azından 3 4 sene sonra rahat sevebileceğim bir alana geçiş yapmayı düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 10 Mayıs 2024; 19:12:45 >
seni bu şekilde düşündüren ne çok mu yüksek o sektörde maaşlar? ne kadara başlıyorlar mesela?
-
Hocam başlama maaşlarından ziyade makineci bir arkadaşım var 1 senede rusyaya gitti 3k dolara onun tr de çalıştığı firmayi ziyaret etme durumum oldu kaynakçısından formenine kadar çok güzel kazanıp birikim yapıyorlar elektrikciler de paralel olarak aşağı yukarı aynı durumda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 11 Mayıs 2024; 1:1:15 >
Hocam farklı sektördeyiz ama niye geç olsun zaten dediğiniz gibi tecrübeleriniz varmış sahada hiç bir sıkıntı olmaz. Bu durum size rölative olarak böyle gözüküyor tıpkı daha ufak yaşlarda 5-6 yaşlık yaş farkı nasıl büyük geliyor ama daha sonraları bu fark kapanıyor ve insan 10-15 yaş farkı olan insanlarla arkadaşlık ediyor hatta evlenebiliyor bile böyle düşünün. Endişe edecek hiçbir şey yok ingilizceni geliştir çalışmaya devam et mezun olup resmiyette mühendis olunca faydasını zaten göreceksin, dert etme hiç
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 21 Mayıs 2024; 10:16:31 >
Rica ederim hocam, gerçekten çok zor ve çetin koşullardan geçmişsiniz bu bile başlı başına takdire şayan. Malesef herkes aynı koşullarda doğamıyor zaten ülkenin genel ortalamasının eğitimi düşük, çoğunluğun sosyal sermayeleri yok denecek gibi bu tabi ki bizim değil içinde bulunduğumuz maddi koşulların ürünü. Siz zaten çetin koşulları, sahayı ve işin pratiğini gördüğünüz için iş hayatına girdikten sonra yavaş yavaş artılarını yaşayacaksınız, ingilizcenizi sağlam tutun ve biraz da kendinizi sosyal açıdan(edebiyat,sosyoloji,psikoloji ve diğer sosyal bilim okumaları) besleyin bence inanın çok iyi gelecektir(belki bu dediklerimde zaten çok iyisinizdir de genel bir tavsiye olsun istedim herkese söylenebilecek). Kusura bakmayın biraz gevezelik ettim :D ama gerçekten geldiğiniz nokta çok takdire şayan hayıflanacak, dert edilecek bir durum yok karanlığı yırtıp gelmişsiniz bundan sonrası için de başarılar dilerim buradaki arkadaşlara da örnek bir hikaye çıkacağından eminim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empirestriesback -- 12 Mayıs 2024; 20:1:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
23 yaşında ve neredeyse 1 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisiyim. Arada gördüğüm stajyerlerden bile benden büyük olanlar çıkıyor, etrafımdakilerin çoğu da mesleğe aşırı gençken başlamamış kişiler. Ondan dolayı yaşa bu kadar takılmanın gereği olduğunu sanmıyorum. Ben mesleğe erken atılmanın iş hayatı açısından pek bir avantajını ya da dezavantajını görmedim açıkçası.
-
Hocam hangi sektördesiniz bu haziranda yüksek gerilim ve güç trafoları bakım test devreye alma işi yapan bir firmaya başlayacağım bu arada normalde babam mesleğim hasabiyle dağıtım sektöründe çalışıyordum ama farkli sektöre geçmeye karar verdim
Teşekkürler hocam mezuniyeti bekliyorum ing ve kitap birikimi belli bir seviyede var okuldan zaman bulamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X