Şimdi Ara

2500-3000 TL arası sistem [ALINDI] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Orijinalden alıntı: olak321

Hayııııııır sakın o kasayı alma çok sorunlu ve dandik o hataya düşmeeeeeeeeee tavsiyem corsair carbridge 400r

Hangi kasadan bahsediyorsun sen kardeşim? Thermaltake mi, Gigabyte mı? Ne kusuru var da bu kadar yırtıyorsun kendini.. :) Ayrıca önerdiğin kasanın fiyatından haberin yok sanırım.. Arkadaşın bütçesi olsa biz de o kasayı öneririz zaten..

Sanırım benim yazdığım COOLER MASTER RC-K380 600W' den bahsediyo. Gigabyte'ı ve içindeki psu'yu dün biraz araştırdım da iyi gibi duruyo, değiştirmem gerekirse ona yönelebilirim. Carbide 400r'de bildiğim kadarıyla psu yok zaten, bi de extradan psu alınca bütçemi iyice aşıyo

Bugün gidemiycem gibi duruyo, kredi kartını kullanacağım kişi biraz yoğunmuş, zaten her elektronik alışverişimde bi terslik çıktığı için yadırgamıyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 24 Ocak 2014; 11:25:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

Sanırım benim yazdığım COOLER MASTER RC-K380 600W' den bahsediyo. Gigabyte'ı ve içindeki psu'yu dün biraz araştırdım da iyi gibi duruyo, değiştirmem gerekirse ona yönelebilirim. Carbide 400r'de bildiğim kadarıyla psu yok zaten, bi de extradan psu alınca bütçemi iyice aşıyo

Bugün gidemiycem gibi duruyo, kredi kartını kullanacağım kişi biraz yoğunmuş, zaten her elektronik alışverişimde bi terslik çıktığı için yadırgamıyorum artık

Evet, Gigabyte marka ve PSU olarak çok iyidir, ancak malzeme kalitesi ve boyutları pek tatmin etmeyebilir.. :) Yine de iyi bir alternatif olarak değerlendirebilirsin.. Önemli değil kardeşim, nasıl olsa 2 gün daha %30 indirim var mağazalarda.. yani inşallah vardır..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Dakika 40 tan sonrasını bir incelesene cenabet bir kasa

https://www.youtube.com/watch?v=AFmaSd1JCZg
  • quote:

Orijinalden alıntı: olak321

Dakika 40 tan sonrasını bir incelesene cenabet bir kasa

https://www.youtube.com/watch?v=AFmaSd1JCZg

Evet, o videoyu bende izlemiştim ve sonrasında biraz hevesim kaçtı ama esnek olmasının bi kere montaj yaptıktan sonra pek etkisi olmayacağını düşündüm açıkcası.
  • Basteryus kullanıcısına yanıt
    Montaj sorun gerisi sorun değil ama ne zaman parça taksan bence sorun çıkaracaktır onun yerine biraz daha araştırmanı öneririm kasa işi aceleye gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basteryus

23.01.2014

Yarın %30 indirim olursa muhtemelen gidip almayı düşünüyorum ama doların artışından dolayı 1 haftada fiyat 122 TL yükseldi ve 3076 TL oldu.

Şu anki sistemi değiştirmeden almayı düşünüyorum ama belki fiyatı aşağı çekmek için kasayı değiştirebilirim diye düşündüm.Kasa olarak COOLER MASTER RC-K380 600W alsam nasıl olur acaba, yeterli olur mu? Ürünün performansı hakkında bilgisi olan veya başka bi tavsiyesi olan var mı?

Sistem hakkında başka eksik-yanlış gördüğünüz şey varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdilik sistem bu şekilde gözüküyo, eksik veya yanlış gördüğünüz bişey varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Kasa: XIGMATEK ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA -----> 407 TL

Anakart: MSI Z87-G43 GAMING INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART -----> 350 TL

Ekran Kartı: ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI -----> 680 TL

İşlemci: INTEL CORE I5 4670K SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI -----> 624 TL

Sabit Disk: SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK -----> 171 TL

Ram: CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 SIYAH SOĞUTUCULU RAM -----> 225 TL

Monitör: ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR -----> 497 TL

TOPLAM: 2954 TL

Merhaba arkadaşlar, 4 senelik mecburi laptop kullanımının ardından oyun odaklı bir masaüstü pc toplamak istiyorum. Bütün parçaları sıfırdan alacağım, elimde monitör vs. hiç birşey yok. Uzun zamandır pc bileşenlerini takip etmiyorum, bu yüzden kendi başıma toplamam biraz zor görünüyor. Sizden ricam 2500-3000 TL arasında bir pc toplamamda bana yardımcı olmanız. Vatan Bilgisayarın %30 indirim kampanyasına denk getirerek almayı düşünüyorum, fiyatları ona göre yazarsanız iyi olur.

Güncel oyunlarda yüksek performans, en az 3 yıl boyunca çıkacak oyunları da orta ayarlarda sorun çıkarmadan çalıştıracak bi pc olsun istiyorum( ne kadar olursa artık ). 3000 TL'ye fazla yaklaşmak istemiyorum ama 150-200 TL fark vererek ciddi performans artışı sağlayan bi durum olursa 3000'e kadar çıkabilirim.

- Monitörü 23 inç düşünüyorum.
    - 128 GB'lik bir SSD + 2 TB'lık bir HDD depolama olarak uygun olur diye düşünüyorum.
    - İşlemci olarak intel tercihim. Overclockla ilgili herhangi bir bilgim ve deneyimim yok ancak işlemcinin overclock için elverişli olmasını istiyorum. Performansta düşüş yaşamaya başlayınca overclockla ilgilenmeye başlayabilirim.
    - İşletim sistemini de(windows 8) lisanslı olarak bakıyorum ancak daha önce hazır pc ve laptop kullandığım için extra ücret ödemedim, şimdi fiyatlara bakınca çok fazla geldi gözüme İşletim sistemi için bildiğiniz herhangi bi kampanya varsa, bilgilendirirseniz sevinirim.(windows 8'i 30 TL'ye alabiliyoduk bi ara laptop için almıştım, keşke bi tane fazla alsaydım)
    - Uygun fiyata, kullanışlı klavye, mouse, hoparlör üçlüsü için de bi tavsiye de bulunursanız iyi olur. (oyun için özel bi parça düşünmüyorum)

parçaların linkini de gönderebilirseniz iyi olur :)

Aklıma başka bişey gelmiyo, söylemeyi unuttuğum bi kriter varsa, yazarsanız sevinirim.

Ayrıca daha önce hiç pc birleştirmedim. Sizce, parçaları alıp kendim birleştirmeye çalışsam, zorlanır mıyım veya bi hata yaparak bilgisayarı perte çıkarma ihtimalim var mı ?

İlk sormam gereken şeyi en son soruyorum ama...sizce şu an pc almak için iyi bir zaman mı, bi süre daha beklememi vs tavsiye eder misiniz? Yeni çıkan konsollar olsun, pc için gelen ve yakın zamanda gelicek yenilik varsa onlar olsun. Bi geçiş dönemine yakalanıp, elimdeki bilgisayarın kısa sürede çöpe dönüşmesini istemem

MSI
    Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    350 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    624 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    250 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    171 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    298 TL
    +2 Tane
    COOLER MASTER SİCKLEFLOW 120MM KIRMIZI LED SESSİZ FAN
    45TL

ASUS
    GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    680 TL

Toplam : 2450 TL

Hepsi birbirine uyumlu, stabil, sorunsuz, kaliteli parçalar.

Hayırlı olsun

bjk__murat

AOC
    23.6" E2461Fwh GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    530 TL
    incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_75918920/mpage_1/tm.htm

• Hocam nerdeyse 1 ay olucak hala gidip alamadım, bu arada bazı parçalarda da stok sorunu oluştu.

Anakart için G43 stok sorunlu, eğer bana yakın bi yerde stoğa girmezse onun yerine G45 bakıyorum, uygun mudur veya yerine ne tavsiye edersiniz?
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z87-g45-gaming-z87-g45-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66519
    Bi de ASUS Z87-A INTEL Z87 var galiba ama pek araştırmadım fırsatım olmadı açıkcası.

Ram olarak vengeance prolarda stok kalmamış yine ripjavsx alıcam sanırım.

Fiyat düşürmek için kasayı değiştiririm diyodum ama konudaki 400r yorumlarından sonra İnventus'tan bi bakıyım dedim, baya hoşuma gitti, yalnız PSU olarak emin olamadım;
    CX600'lü mü yoksa CX750'li mi almalıyım, overclock ve ileride olası bi SLI durumunu göz önünde bulundurursak. Fiyatta bu arada 3000'i geçicek galiba

Sistemi de yine baya kurcaladım sanırım, umarım gidip alırım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 13 Şubat 2014; 18:34:57 >

• Dün akşam gidip aldım sonunda, daha önce kararlaştırdığım bazı parçalarda stok sorunu olduğu için değiştirmek zorunda kaldım. Monitör stokta var gözüküyodu ama onunda sadece teşhir olarak kaldığını söylediler, mecburen aklımdaki diğer seçenek olan AOC E2461Fwh modelini aldım. Kasa olarak konudaki mesajlardan sonra İnventus'tan Carbide 400R'ye baktım ama aradaki fiyat farkından dolayı kararsız kaldım. Mağazada karar veririm diye çıktım evden. Xigmatek Assasin Black, 400R' den sonra pek hoşuma gitmedi açıkcası, %30 indirimli olarakta alamadığım için fiyat farkı da eriyince 400R'yi almaya karar verdim. Parça değişimleri sebebiyle bütçeyi biraz aştım ama yapıcak bişey yok

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim

Sistem son haliyle şöyle;

Kasa: 400R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 750W 80+ BRONZE Kasa -----> 465 TL

Anakart: MSI Z87-G45 GAMING INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART -----> 440 TL

Ekran Kartı: ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI -----> 680 TL

İşlemci: INTEL CORE I5 4670K SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI -----> 649 TL

Sabit Disk: SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK -----> 172 TL

Ram: GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM -----> 249 TL

Monitör: AOC 23.6" E2461FWH GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR -----> 531 TL

TOPLAM: 3186 TL

2500-3000 TL arası sistem [ALINDI]

• Hayırlı uğurlu olsun, 1-2 sene içerisinde ekran kartını çok fazla zarar etmeden satar çıkarsa Dx12 alırsınız :) Güzel sistem kurmuşsunuz.

edit: Dx12 zaten çıkmıyor gibi gözüküyor, siz ekran kartını 3 sene sonra bile değiştirseniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurri -- 16 Şubat 2014; 16:30:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurri

Hayırlı uğurlu olsun, 1-2 sene içerisinde ekran kartını çok fazla zarar etmeden satar çıkarsa Dx12 alırsınız :) Güzel sistem kurmuşsunuz.

edit: Dx12 zaten çıkmıyor gibi gözüküyor, siz ekran kartını 3 sene sonra bile değiştirseniz olur.

Teşekkür ederim, daha iyileri sizin olur umarım Dediğiniz gibi ekran kartını 3 sene falan ellemem sanırım.
    beni dinlenmişsin her parçası önerdiğim parçalar bakalım memnun kalacakmısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

beni dinlenmişsin her parçası önerdiğim parçalar bakalım memnun kalacakmısın ?

Ram ve monitörde senin söylediklerini biraz daha pahalı oldukları için 2. tercihe koymuştum ama stok sorunu olunca onlara yönelmek durumunda kaldım yine

Kasayı da bütçeyi geçmemek için düşürürüm diyodum tam tersi oldu

sistem çok güzel göreceksin bak ne kadar memnun kaldığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

sistem çok güzel göreceksin bak ne kadar memnun kaldığını.

Ondan pek şüphem yok zaten, pc'yi almam 1 ay ertelenince, bütün parçaları tek tek inceleyip, araştırma fırsatım oldu bi SSD eksik kaldı onuda sonra eklerim artık.

Bu arada sistemi kurduktan sonra yapmam gereken testler vs. anlatan bi konu var mı forumda, göz ucuyla bi baktım da rastladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 16 Şubat 2014; 17:19:16 >
    imzamdaki win7anakonu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.