Şimdi Ara

2500 TL Sistem Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o zaman g4560 a gtx1080 tak daha fazla fps al
  • Bütçesi yetiyorsa taksın tabi. 2500 TL ye arkadaş oyun anlamında en performanlı bileşenleri önermiş çamur atmanın alemi yok GTX 1050Tİ ile RX570 (470) arasında fark büyük.
    İ3 7100 e o para verilmez. İntel de ya g4560 alacaksın ya direkt İ5 ve üstüne bakacaksın. İ3 işlemciler alınabilirliğini kaybetti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 4 Mayıs 2017; 20:17:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

o zaman g4560 a gtx1080 tak daha fazla fps al

Ben fiyat performansa bakarım ,bence herkes böyle bakmalı, ancak senin örneğin fiyat performans olarak uzak bir kombinasyon ki zaten ben bu kadar uç bir ikili önermedim. Örneğinden yola çıkar isek g4560 + gtx 1080 = 3000 Tl civarı , ben 3000 liraya hangi ikiliden daha fazla performans alırım felsefemiz bu :) bu durumda tercihim i5 + gtx 1070 = 2700tl olurdu ,daha ucuza daha çok performans almış olurum, g4560 gtx 1080le darboğazın babasını yiyecektir.
  • Arkadaşlar açıkçası "darboğaz" konusunda pek bir bilgim yok. Kısaca özetlerseniz ve etkilerini yazarsanız makbule geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papa Midnite

Arkadaşlar açıkçası "darboğaz" konusunda pek bir bilgim yok. Kısaca özetlerseniz ve etkilerini yazarsanız makbule geçer.

Kabaca işlemcinin düşük olmasıyla ekran kartının performansını kısıtlaması diyebiliriz
  • serhdemir kullanıcısına yanıt
    neyse çevir kazı yanmasın iyi forumlar...
  • Intel Pentium G4560

Msi H110M Pro-VH

Gskill 8 gb Aegis Ddr4 2133

WD 1 TB Caviar Blue 7200rpm 64 mb

Zotac Gtx Ti mini 4 gb

Samsung 23.5" LS24F350FHMXUF Monitör

FSP HEXA500 500W 80+ PSU

DEEP COOL D-SHIELD Siyah Kasa

Toplam 2466 TL Itopya

• serhdemir kullanıcısına yanıt
    Berbat monitör ve ne üdüğü belirsiz psulu kasadan bütçe artırıp rx570 sıkıştırmak

• quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

Berbat monitör ve ne üdüğü belirsiz psulu kasadan bütçe artırıp rx570 sıkıştırmak

Önerdiğim kasadaki psu Aerocool 500w markadır, ekran kartı ve cpu nun beslendiği 12V kanalından 456 watt vermekte, piyasadaki çoğu 600w psulardan bile daha kalitelidir . Monitör konusunda da maalesef yanılıyorsunuz , bütçenize göre orta halli bir monitör önerdim, rx 570i de sıkıştırmadım, sistem 2400 küsür tuttu para artı bile ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhdemir -- 5 Mayıs 2017; 10:11:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

neyse çevir kazı yanmasın iyi forumlar...

Size de iyi forumlar :)

• İnternette biraz gezindiğimde hepsiburada, gittigidiyor gibi sitelerde Vatan'daki parçalardan daha ucuz parçalar yakaladım. Sizce parçaları buradan alıp bir bilgisayarcıda mı toplattırmalıyım yoksa Vatan'dan toplatayım mı? Bios işlemini de hesaba katmak lazım tabi. Bir de İstanbul ne idüğü belirsiz bir şehir, her türden insan bulunuyor. Bilgisayarcıya toplatmaya götürüp ekran kartsız dönmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

quote:

Arkadaşlar açıkçası "darboğaz" konusunda pek bir bilgim yok. Kısaca özetlerseniz ve etkilerini yazarsanız makbule geçer.

Kabaca işlemcinin düşük olmasıyla ekran kartının performansını kısıtlaması diyebiliriz

Peki bu oyunlarda donma-kasma gibi olaylar yaşatır mı veya ekran kartına zarar verir mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

quote:

Peki bu oyunlarda donma-kasma gibi olaylar yaşatır mı veya ekran kartına zarar verir mi?

Ekran kartına zarar vermez, sadece ekran kartının yüksek işlemci ile olan performansından daha az bir performans alırsın , atıyorum i5 işlemci + gtx 570 = 60 fps alıyorsan g4560 + gtx 570 ile 50 fps alırsın. Bu tabi oyundan oyuna farklılık gösterebilir.

• quote:

İnternette biraz gezindiğimde hepsiburada, gittigidiyor gibi sitelerde Vatan'daki parçalardan daha ucuz parçalar yakaladım. Sizce parçaları buradan alıp bir bilgisayarcıda mı toplattırmalıyım yoksa Vatan'dan toplatayım mı? Bios işlemini de hesaba katmak lazım tabi. Bir de İstanbul ne idüğü belirsiz bir şehir, her türden insan bulunuyor. Bilgisayarcıya toplatmaya götürüp ekran kartsız dönmek istemiyorum.

Bir yerden toplatırsan daha uygun olur dediğin gibi birde bios la uğraşma , vatan diğer sitelere göre pahalı, ebrarbilgisayar, sinerji, itopya, teknobiyotik gibi sitelerden de daha uyguna toplatabilirsin, test montaj vs yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhdemir -- 5 Mayıs 2017; 17:57:30 >

• Donanımarşivi'nin sistem toplama videolarını izliyordum az önce. Donanım Arşivi V2'yi inceliyorum şu an. Fiyatı 1.859 Tl. Parçaları;

İşlemci: Intel 1151 G4560 Kaby Lake 3.5GHz 3MB(2Core/4Threats)
    Anakart: MSI 1151 H110M PRO-VD 2133Mhz
    Ekran Kartı: MSI GTX1050 Ti 4GB GDDR5 128Bit DX12
    Ram: CORSAIR 8GB Value 2133Mhz CL15 DDR4
    HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk
    Kasa: PowerBoost VK-G1010B Gaming Kasa
    Güç Kaynağı: Power Boost 500w PSU-BST-ATX500A PSU

Yaklaşık olarak toplamak istediğim sistemin aynısı, sadece kasa farklı denebilir. Sizce kasa ve güç kaynağı bana sorun yaratır mı? Sistem ucuz ve İtopya güvenilir bir site. Direk bunu alıp bir de monitör mü çaksam?
  • Papa Midnite kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bütçeniz kısıtlı ise size tavsiyem ekran kartını daha sonraya bırakın, ekran kartlı sistem zorlarsanız o bütçe ile g4560 ve i3 gibi işlemcilere kalırsınız, size tavsiyem bir süre intel hd ekran kartı ile idare edin, tabi oyun oynayacağınızı varsayarak diyorum, eğer ekran kartsız sistem alırsanız bu topladığım gibi i5 7500 ve full hd gaming monitör sistem alabilirsiniz, daha sonra bu sisteme rx 580 veya ozamanın şartlarına göre daha üst ekran kartıda alabilirsiniz.

2500 TL Sistem Tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: ByCaglaR

Merhaba. Bütçeniz kısıtlı ise size tavsiyem ekran kartını daha sonraya bırakın, ekran kartlı sistem zorlarsanız o bütçe ile g4560 ve i3 gibi işlemcilere kalırsınız, size tavsiyem bir süre intel hd ekran kartı ile idare edin, tabi oyun oynayacağınızı varsayarak diyorum, eğer ekran kartsız sistem alırsanız bu topladığım gibi i5 7500 ve full hd gaming monitör sistem alabilirsiniz, daha sonra bu sisteme rx 580 veya ozamanın şartlarına göre daha üst ekran kartıda alabilirsiniz.

2500 TL Sistem Tavsiyesi

Hocam naptın ya bir daha 600 tl kaç aya birikir ohooooo Ben aşırı yüksek donanımlı bir oyun bilgisayarı istemiyorum, Witcher 3 gibi bir oyunu medium ayarlarda donmadan oynayayım bana yeter de artar. Veya Bf1 gibi yeni oyunları oynayabileyim. Yaz tatili de geliyor, ekran kartımı da isterim.

• Ve sormak istediğim bir şey daha var arkadaşlar, işlemci sonradan değişemeyen bir şey mi? Mesela şimdi G4560 alıp 4-5 ay sonra i5'in en yeni nesillerinden takamaz mıyım?
  • Papa Midnite kullanıcısına yanıt
    intel hd diyip geçme, düzgün bir ekran kartı alana kadar idare eder seni, bak burada oyun performans testleri mevcut, incele istersen :

https://www.youtube.com/watch?v=YssyLccXjsg

https://www.youtube.com/watch?v=qzInWOh5VgI&t=0s
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.