Şimdi Ara

256 ekran kartım 512 çıktı!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok değerli donanım haber forum üyesi arkadaşlarım;

az önce çok tuhaf bir olaydan dolayı kendimi şaşırdım...256 mb ge forge go 7400 ekran kartımın nvidia ekranından baktığımda bellek 512 mb olarak göründü....bu konuda bir bilgisi olan var mı? lütfen çok tuhaf oldum belki kimileriniz yok öle bişi falan dedi ama gerçekten var ....şimdi bi de bazılarınız şunu diyebilir: bazı programlar var sadece isim olarak yane yüzeysel sadece kolpadan ekran kartını veya ram ini yüksek gösterebiliyorsunuz fakat öle değil...sistem den bakıyorum 512 gösteriyor:D:D:Dçok mu şanslıyım acaba yoksa bi sorun mu var?

• Ekran Kartınızda Sorun yok.Nvidia ve Ati ekran kartları kartlarınız özelliğine göre (128-512 veya 256-512) olarak sistem bellerğini kullanarak çalışırlar.
    Kısaca kendi belleğini aşan bir durumda sistem belleğinden ram ödünç alıyorlar.
  • bildiğim kadarıyla.....

yarı paylaşımlı ekran kartlarında eğer bir ayar yapmassan oromatik olarak kendini tanımlar kart..(en azından yeni sistemlerde böye bizzat gördüklerim...eski kartları bilmiyorum)

yani...512 rem olsaydı makinanda ekran kartın kendini 256 olarak tanımlıyacaktı...
    sanırım 1gb remin var (imzanda yazansa eğer)..ekran kartın 512 sini kullanıyor otomatik olarak

bana sorarsan 512 yapmaya gerek yok...yinede sen bilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rodec

bildiğim kadarıyla.....

yarı paylaşımlı ekran kartlarında eğer bir ayar yapmassan oromatik olarak kendini tanımlar kart..(en azından yeni sistemlerde böye bizzat gördüklerim...eski kartları bilmiyorum)

yani...512 rem olsaydı makinanda ekran kartın kendini 256 olarak tanımlıyacaktı...
    sanırım 1gb remin var (imzanda yazansa eğer)..ekran kartın 512 sini kullanıyor otomatik olarak

bana sorarsan 512 yapmaya gerek yok...yinede sen bilirsin...

tam öle değil aslında.bu kartlara TC-turbocache yada HM-hyper memory olarak adlandırılıyolar.üzerlerinde çok fazla bellek bulundurmuyolar,ihtiyac duyduklarında sistem belleğinden yararlanıyolar.aslında desktop çözümleri daha fazla ram kullanıyo;üzerlerinde bazen sadece 16b olabiliyo.

ama mobile platformunda olayı biraz değiştirmişler,kendileri 256 mn a sahipler ama sistem belleğini kullanarak 512mb a kadar çıkabiliyolar ki son derece gereksiz bi çıkış tabi bu:))

yani arkadaşım seninki şans değil normal bi durum.ekran kartının 512mb olması sistem belleğininde azalması anlamına geldiği için 256mb da sabitlemen en doğrusu olacaktır....

• http://www.nvidia.co.uk/page/turbocache.html

quote:

Orjinalden alıntı: DarK HumaN

çok değerli donanım haber forum üyesi arkadaşlarım;

az önce çok tuhaf bir olaydan dolayı kendimi şaşırdım...256 mb ge forge go 7400 ekran kartımın nvidia ekranından baktığımda bellek 512 mb olarak göründü....bu konuda bir bilgisi olan var mı? lütfen çok tuhaf oldum belki kimileriniz yok öle bişi falan dedi ama gerçekten var ....şimdi bi de bazılarınız şunu diyebilir: bazı programlar var sadece isim olarak yane yüzeysel sadece kolpadan ekran kartını veya ram ini yüksek gösterebiliyorsunuz fakat öle değil...sistem den bakıyorum 512 gösteriyor:D:D:Dçok mu şanslıyım acaba yoksa bi sorun mu var?

• kardeş ekran kartının turbo cache'ini kapat. 256 MB fazşasıyla yeter zaten. Ramin sana kalsın......
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

kardeş ekran kartının turbo cache'ini kapat. 256 MB fazşasıyla yeter zaten. Ramin sana kalsın......

ram'i zaten her zaman almıyor, ihtiyacı olduğunda alıyor, yani oyunlarda, onun dışında kullanmıyor laptop ram'ini.
  • Doğru diyosun ama ram ekran kartından her an bilgi gelebilir diye bir bölümünü bekletiyor. Gereksiz bir bağlantı oluşuyor(ram-ekran kartı arasında)
  • eğer ram ilave ettiysen olabilir yada yarı paylaşımlıdır sen 256 sanarken 512 olduğunu fark etmişsindir veya ciddi bir problem var demektir bence
  • sağolun çözümler için fakat bakıyorum da sistem ram inden de yemiyor...hatta çok çok kasıyorum oyunlarda yine yemiyor....anlayamadım:D
  • Bildiğim ve yukarda bahsettiğim kadarıyla hatırlatayım .İhtiyaç halinde kullanır ekran kartı bu ekstra hafıza alanını.Normalde kullanmaması doğaldır.
  • Enteresan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.