slm arkadaslar elimde yeni aldığım bir 256 mb 133 mhz lik sdram var bu ram'i gigabyte bx2000 anakarta takdığım zaman 128 mb gösteriyor benim hatırladığım bu anakartın 133 mhz'ı destekliyo olması lazım bilmem yanılıyormuyum ? sanırım setup ayarlarında bir değişiklik yapmam gerekiyor ama setup'ını bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. tesekkurler.
ram tek taraflımı yoksa çiftmi? büyük ihtimal anakartın çift veya tek taraflı olduğu için seçim yapıyor. onun için çift taraflı ise tek taraflı ile tek taraflı ise çift taraflı ile değiştirmen gerekli
bir ihtimal daha var 128MB lik RAM satın almış olabilirsin :))
bx2000 133mhz i canawar gibi destekler. zaten ram işlemcin hızında çalışacaktır. desteklemese bile bu rami 128mb eksik görmesine yol açmaz.
RAM'in diğer yanındaki modüller bozuk olabilir..Bir de diğere anakartlarda denedin mi??
aynı sorun bende de var ve bende hala çözebilmiş değilim
Eğer ramin OEM ise büyük ihtimalle bozuktur.Anakartınla uyumlu olup olmadığını eski raminle karşılaştırarak anlayabilirsin.Eğer ikisi de aynı tip ise büyük ihtimalle ramin bozuktur veya aldığın ram ne yazık ki 128'dir...
815i çipsetli kartlar ve üst versiyonlar dışında hiçbiri tek taraf modüllü ramleri desteklemiyor..double side 256mb. ram almanız gerekiyor bx çipset ve aşağısı desteklemez
BX2000 değilde BX2000+ kullanıyorum 256ram var babalar gibi çalışıyor ram 133mhz belki 128ram almışssındır. Çünkü başıma gelmişti :) Diğer bilgisyara 128mb ram almıştım 64mb çıkmıştı :)
Ram babalar gibi çalışabilir 8*36 lık yeni tek taraf ramleri denersen 128görüp baba gibi oturur orada Hatta 128mb yeni ramlerdede 64mb olarak görüyor bx boardlar...double side ram diyeceksiniz alırken fiyatı bile fark ediyor 2.elde tek sıra 19$ double sıra 24$ dan satılıyor 128mb ramler Ben 2çeşit kingston 256mb sdram kullandım tek sıra 128mb görünürken bx boardda double side 256mb görünüyordu
biosu update et
Hiç kafa yormayın. Bu olay ram üreten şirketin ram üzerinde yaptığı küçük bir oyun. Ram lerin chipseti üzerinde oynuyorlar ve gerçekte 128 MB ram 256 mb gibi oluyor. Bu özelliği çok az anakart destekliyor. Ama kaliteli bir anakart ram i gerçek performansıyla çalıştırıyor. yok 100 MHZ imiş yok 133 mhz imiş. Boşuna uğraşmayın. Hakiki performans istiyorsanız oem ürünlerden kaçının. Marka ürün alın. Mesela KİNGSTON ya da TWİNMOSS gibi.
aynı board bende de var 256 Ram var 133 Mhz senin slot ta bi sorun var yada Ram patlak :) baska anakart ta dene
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme