Şimdi Ara

25man kasıyor işlemci veya ekran kartı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: thedealer

İyi bir ekran kartı ve ortalama işlemcin olursa az kasmalarında olmaz. Benim arkadaş x 2 amd de oynuyor yahu p4 den 1-2basamak üstteki işlemci :) olay ve konusulan o degil burda. Konu işlemci ekran kartı na kaymış. Her pc kurulurken 1.parca ekran kartıdır 2.parça işlemci gelir.Buna sen katıl ben katılıyım önemli degil. Girerseniz pc toplama konularına %90 oyun pc konusudur ve hepsinde ekran kartı en ön plandadir. İşlemci çok önemli ama ekran kartı hep iyi olmaz zorunda . zaten biri yüksek biri çok düşük olursa verim olmaz.

Not: centrino 2 işlemci detayı degildir. chipsetin adıdır. yani dual core mu core2duo mu onemli olan bunu yazman centrino 2 hiçbir anlam ifade etmez.

Centrino 2'ler core2duo oluyor zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

bence mesele işlemci ve ekran kartının üstündeki termal macunun tamamen özelliğini yitirip kuruması ve tozlanmayla ilgili.. gidip 5 liraya bir macun alıyorsun .. kasayı acıp önce elektrik süpürgesi ile tertemiz cekiyorsun.. sonra yumusak fırca ile kalan tozları kaldırırp bir daha cek süpürgeyle.. en sonda işlemci ve ekran kartı işlemcisi üzerindeki fanlarını sök, altındaki sogutucu chip arasını güzelce macunla tam temas edicek sekilde tekrardan oturt .. canavar gibi calısacaktır PC.. daha önce benim makinada deli gibi kasıyordu.. arada 2-3 saniyelik spikelar giriyordu.. bu işlemden sonra uzunca bir süre donma kasma yasamadım..

1.si kasaya elektrik süpürgesi sokulmaz. Hava üfleyen kompresör ile temizlenir.
    2.si o macun görevini yitirmeye başladıgında pc kendine reset atar belli eder yani onu degiştirmeniz hiçbir etkisi olmaz.Sizin dediginiz gibi olsa ilk pc kuruldugunda kasmaması lazım oyun ama kasar sistem yetersiz ekran kartı 1. seviye olmalı. işlemci fazla para harcamak aptallık.Saniselik kasmalar herkezde olur istediginiz kadar para yatoırın hiçbir oyunu optimizasyonu iyi degil.

makinaya elektrik süpürgesi sokulmaz evet harvard profesörü konustu dagılın herkes hav üfleyen kompresörü nerden bulsun.. kaba tozu cekip fırca kullanarak ince tozları kaldırıp tekrar cekince benzer işlevi görüyor..
    hocam sen kulaktan dolma anlatıyorsun ben yasadıgım problemi nasıl çözdügümü.. lütfen bu kadar bilmiş olmayın.. o işlemcinin aynısı bendede vardı.. iyi sogumadımı sacmalıyor(belki cekirdeklerin bir kısmını kapatıyor) çok az performansta calısıp oyun zevkinini içine ediyor.. arkadaş yapsın olmazsa tekrar fikirlerimizi söyleriz.. ben bizzat benzer sorunlar yasadım, ve bu yaptıgım işlemlerden sonra hiç kasma donma kalmadı..

• @ ToughGui onların testleri salla hocam sen gerçeklik payı yok. gözle görülmeyecek normal bir playerin fark edemeyecegi şeyler orda test ediliyor. wow içinda metin 2 içinde mario içinde hrzaman pc toplanırken 1. iş ekran kartıdır. İşlemci 2.plandadır. 500 600 700 800 900 tl arası ekran kartı alınır ama işlemcilerde fyat 400 8000 1500 degişiyor bu yüzden işlemciye para verilmez.400 tl lik ile 800 tl olan işlemcinin oyun performansı gözle görülmez anca dediginiz sitelerin yaptıgı testler ile gözukur. %3 %5 etki eder oyuna bunun için 2 işlemci parası vermek akıl dısı demek istedim.
    @pingme alakası yok yazdıgımı okumamısın. centrino 2 bir teknolojidir i5 laptopun üstünde centrino 2 yazabilir.
    @Tosunpaşa yazılarımızdan kimin sallama bilgiler kimin ise gerçekci bilgiler yazdıgı ortadadır.
    Öncelikle bu işten anlamıyor veya bilmiyorsa isen diretmene gerek yok, elektrik süpürgesi elektriklenme yapar pc de parçalara zararladır Kasa içine sokulmaz sokulunca bozulurmu? anında bozulacak diye birşey yok ama tehlikeye atmayada gerek yok. dedigin aleti herkes çok çok kolay bulabilir gittigidiyorda 25 tl satılıyor hiçbirşey yani.Ben yıllardır kasayı söküp takıyorum kulaktan dolma birşey yok yani anlattıgım.Bunlar basit şeyler proflukda alakası yok.Senin pcnde olan şey onda olacak diye birşeyde yok aynı parca olsa bile. Dedigim gibi macun etkisini yitirdiginde belli eder zaten pc kullanamazsın.fazla ısınma yapıyor diyorsa o başka birşey, ozaman pc buz gibi tutup oyuna girip deneyebilir degişim varmı diye.Genellikel bu sorun laptoplarda oluyor.

• quote:

@ ToughGui onların testleri salla hocam sen gerçeklik payı yok. gözle görülmeyecek normal bir playerin fark edemeyecegi şeyler orda test ediliyor. wow içinda metin 2 içinde mario içinde hrzaman pc toplanırken 1. iş ekran kartıdır. İşlemci 2.plandadır. 500 600 700 800 900 tl arası ekran kartı alınır ama işlemcilerde fyat 400 8000 1500 degişiyor bu yüzden işlemciye para verilmez.400 tl lik ile 800 tl olan işlemcinin oyun performansı gözle görülmez anca dediginiz sitelerin yaptıgı testler ile gözukur. %3 %5 etki eder oyuna bunun için 2 işlemci parası vermek akıl dısı demek istedim.
    @pingme alakası yok yazdıgımı okumamısın. centrino 2 bir teknolojidir i5 laptopun üstünde centrino 2 yazabilir.
    @Tosunpaşa yazılarımızdan kimin sallama bilgiler kimin ise gerçekci bilgiler yazdıgı ortadadır.
    Öncelikle bu işten anlamıyor veya bilmiyorsa isen diretmene gerek yok, elektrik süpürgesi elektriklenme yapar pc de parçalara zararladır Kasa içine sokulmaz sokulunca bozulurmu? anında bozulacak diye birşey yok ama tehlikeye atmayada gerek yok. dedigin aleti herkes çok çok kolay bulabilir gittigidiyorda 25 tl satılıyor hiçbirşey yani.Ben yıllardır kasayı söküp takıyorum kulaktan dolma birşey yok yani anlattıgım.Bunlar basit şeyler proflukda alakası yok.Senin pcnde olan şey onda olacak diye birşeyde yok aynı parca olsa bile. Dedigim gibi macun etkisini yitirdiginde belli eder zaten pc kullanamazsın.fazla ısınma yapıyor diyorsa o başka birşey, ozaman pc buz gibi tutup oyuna girip deneyebilir degişim varmı diye.Genellikel bu sorun laptoplarda oluyor.

eveeet oscar "elektrik süpürgesi PCde elektriklenme yapar " sözüne gidiyor.. tartışma burada biter..
    ben PCden anlamam bu kadar sene elektronik mühendisliğinde boşa okudum.. yüzlerce PCyi boşuna monte demonte ettim.. sen anlıyorsan hocam devam et.. ben bölmeyim..

• quote:

@ ToughGui onların testleri salla hocam sen gerçeklik payı yok. gözle görülmeyecek normal bir playerin fark edemeyecegi şeyler orda test ediliyor. wow içinda metin 2 içinde mario içinde hrzaman pc toplanırken 1. iş ekran kartıdır. İşlemci 2.plandadır. 500 600 700 800 900 tl arası ekran kartı alınır ama işlemcilerde fyat 400 8000 1500 degişiyor bu yüzden işlemciye para verilmez.400 tl lik ile 800 tl olan işlemcinin oyun performansı gözle görülmez anca dediginiz sitelerin yaptıgı testler ile gözukur. %3 %5 etki eder oyuna bunun için 2 işlemci parası vermek akıl dısı demek istedim.

evet, ben bunca zaman raid yapmadım, bunca zaman stream yapmadım, bunca zaman wowda video çekmedim zaten, hangi bilgisayar parçasının wow performansını ne kadar etkilediği hakkında hiçbir fikrim olamaz.

söylediklerimi geri alıyorum, arkadaşlar ne diyorsa doğrudur.

• Sizin hesabınızla, benim Athlon x2 3800+ @2Ghz , ATI; tekrar ediyorum ATI Radeon 4300 serisi 1GB 128 bit ekran kartı ve 3GB 800Mhz DDR2 ram ile oyuna hiç girememem gerekiyor.
  • quote:

Yazdığını okudum ama sen yeterince okumamışsın bu konuda. i5 laptopun üzerinde centrino yazmaz. Centrino 2(2008) Montevina platformuyla bitti. Evet centrino bir teknolojidir ama sadece core2duo'ların bir kısmını kapsayan mobil çözüm teknolojisi. Bilgim olmadan buraya yazacağımı da düşünmeyin.

http://news.cnet.com/8301-17938_105-9991160-1.html
    http://www.chip.com.tr/blog/batuhanc05/intel-centrino-2-islemci-tum-ayrintilariyla_3107.html
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Centrino
    http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/centrino/centrino2/378810.htm
    http://www.laptopmag.com/advice/expert/centrino2.aspx?page=2

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

quote:

eveeet oscar "elektrik süpürgesi PCde elektriklenme yapar " sözüne gidiyor.. tartışma burada biter..
    ben PCden anlamam bu kadar sene elektronik mühendisliğinde boşa okudum.. yüzlerce PCyi boşuna monte demonte ettim.. sen anlıyorsan hocam devam et.. ben bölmeyim..

Evet zaten blowerları vitrin süsü olarak üretiliyor :) Elektrik süpürgesi ile temizlemenin yanlış oldugunu herkes bilir bosuna diretme.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToughGui

quote:

evet, ben bunca zaman raid yapmadım, bunca zaman stream yapmadım, bunca zaman wowda video çekmedim zaten, hangi bilgisayar parçasının wow performansını ne kadar etkilediği hakkında hiçbir fikrim olamaz.

söylediklerimi geri alıyorum, arkadaşlar ne diyorsa doğrudur.

Yahu iyi saçmalımısın adam senin yaptıklarını yapacakmı ? Yazdıgın işler ekstra yük demek. ama bunlarla alakalı bir soru yok kafandan uydurup yazmıssın.Ortalama işlemci yüksek ekran kartı idealdir.

Ama pardon senki yılların işlemci üreticisi ekran kartı teknisyenisin.Pardon

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecanonline

Sizin hesabınızla, benim Athlon x2 3800+ @2Ghz , ATI; tekrar ediyorum ATI Radeon 4300 serisi 1GB 128 bit ekran kartı ve 3GB 800Mhz DDR2 ram ile oyuna hiç girememem gerekiyor.

Bana diyorsan oynarsın rahat yahu benim yazdıklarımı nedne anlamak istemiyorsunuz :) pentium 4 ile oynuyorum dese biri inanılır oynanır gereksinimleri yüksek degil wowun. tabiki 25 man vs de kasmalar çok fazla olur. Burda soru işlemcimi ekran kartımı önemli. tabiki ekran kartı. para herzaman ekran kartına verilir. çok paranız varsa 2sinide saglam alırsınız ama türkiye kosullarında bir kasa toplatılacak olsa 2000tl civari toplatılıyor. bu arkadasların sacmaladıgı işlemcilerin fiyati 800 tl 1000 tl bu parayı enayi adam verir yada birçok işte kullanacak adam.400 500tl işlemci alip yüksek ekran kartı alarak çok daha iyi performans alırsın. yoksa senin cihazda oynatır 1-2sistem altıda.

• Anlamak istemiyorum ben. Çünkü ;

https://eu.battle.net/support/en/article/minimum-system-requirements-for-world-of-warcraft

Burada açıkça yazıldığı gibi arkadaşın bilgisayar özellikleri 'tavsiye edilen' sistem gereksinimlerinin üzerinde. Ve sen konuya yazdığın ilk mesajında işlemci ve ekran kartı yetersiz demişsin.

Fps sorunu sadece ekran kartı ve işlemciden kaynaklanırmış gibi konu ortaya atılmış ve üzerine tartışılmış. ' Kimse de demiyor ki : Aga bu nedir ? '

Özellikler 'Low'da olmasına rağmen kasıyor diyor. Google'a ' WoW Fps issues ' yazılsa onlarca sebebi ve açıklamaları, çözüm önerileri bulunabilecekken takılıp kalmış konu. Sadece bir arkadaş virüs kaynaklı olabilir demiş ve konuyu açan arkadaş Addon'ları düşünmüş.

İlk olarak Battle.Net desteğe bakalım ;

https://eu.battle.net/support/en/article/world-of-warcraft-performance-issues

1) Cache ve WTF klasörlerini silip oyunu yeniden açıp, performansta değişiklik var mı kontrol edebilirsiniz.

2) Herhangi bir oyun ayarının yüksek olması performansı etkileyebilir, sorun buradan kaynaklanıyorsa ayarları düşürerek hangisinin sorun yarattığını bulabilirsiniz.

3) Donanım sürücülerinin son sürümlerinin yüklü olduğuna emin olun. Sürücü indirme sayfalarına linkler, yukarıdaki adreste bulunmakta.

4) Wow güncel işletim sistemi gerektirir. İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.

5) Bilgisayarın arka planında çalışan ekstra programlar oyun performansını etkileyebilir. Gereksiz gördüğünüz programları kapatın.

6) Bilgisayar donanımınızı aşırı ısınmaya karşı kontrol edin. Fazla ısınan parçalar varsa teknik servis yardımı almanız gerekebilir.

7) Eğer bilgisayarınızda xfire modunda 2 AMD ekran kartı varsa ve Fps'de belirgin düşüş yaşıyorsanız, oyunu 32-bit modunda açın.

8) Nvidia Optimus teknolojisi kullanan bir Laptop ile oynuyorsanız, bilgisayarınızı Nvidia ekran kartı kullanmaya zorlamalısınız. Link verilmiş makale için.

9) Oyunu Pencere modunda(Windowed mode) ve sesi ayarlardan kapatarak oynamayı deneyin.

10) Harddiskinizdeki sorunlar oyunun yavaş çalışmasına sebep olabilir, Scandisk ve Defrag kullanarak bu sorunların olup olmadığını görebilirsiniz.

Bunlar dışında genel olarak internette bulunan bilgiler;

- Güç kaynağının yetersizliği,
    - Düşük çözünürlükte oyunun işlemciye ve yüksek çözünürlükte ekran kartına daha fazla yük bindirmesi,
    - Addonlar, güncel olmayan Addonlar,
    - Ekran kartına uygun Directx modunda oyunun çalıştırılmaması,
    - Ekran kartı sürücüsü, Dirextx sürümü tamamen kaldırılıp tekrar yüklenebilir,

Benzer sorunları yaşayan bazı oyuncular çözümü çu şekilde bulmuşlar :
    Oyunu aç. Alt+tab ile oyunu alta al. Görev yöneticisini çalıştır(Ctrl+Alt+Del). İşlemler penceresinde Wow-64.exe'yi bul ve sağ tıkla ve Benzeşmeyi Ayarla'yı seç. CPU 0'ın başındaki tiki kaldır. Oyuna dön ve Fps kontrolü yap. Bunun 5.0 patch ile gelen hyperthreading sorunuyla alakalı olduğunu düşünüyorlarmış.

Aşağıdaki makro ile oyun sistem ayarlarında değişiklikler yaparak Fps yükselmesi sağlanabilir diye video bile yapmışlar :)http://www.youtube.com/watch?v=Ia7ufU0ckwE

Macro:
    /console groundEffectDensity 16
    /console groundEffectDist 1
    /console horizonfarclip 1305
    /console farclip 177
    /console characterAmbien 1
    /console smallcull 1
    /console skycloudlod 1
    /console detailDoodadAlpha 1

Şimdilik bu kadar yeter herhalde. Herkes kendi bildiği, tecrübe ettiğini söylüyor burada. Amaç 'ben daha iyi bilirim' değil, konuyu açan arkadaşa nasıl yardımcı oluruz olmalı sanırım.

İyi oyunlar.

• Cook hararetli tartisilmis konu ile ilgili hepsini okumadim ama benzer sorun bende de vardi. Islemcimiz ayni ekran kartim asud hd5850 overlock yapmadim. Lowda dahi kasiyorsa dedigin gibi bunun tek sebebi bence driver sorunu. Ben sorunu atinin gunvel driverini indirerek halletmistim. Islemcimiz cok vasat bir islemci degil. Ayrica kimi bosslar kasiyor, ornegin elagon. Bu daha cok oyundan kaynakli bir sey. Driverini guncellemeyi deneyebilirsin. Ben bu sekilde halletmistim. Ha asus ise kartin gamer osd adindaki programida kaldir. Emin olmamakla birlikte sanKi oda kasma sebebiydi kaldirince duzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wow da optimizasyon sorunu var ...
    yeni format attım
    fx 8150 turbo boostla 3.6- 4.2 ghz de kullanmaktayım
    asus gtx 680 fakat aynı sorunlar bende de mevcut her şey sistem demek değil oyunun kendisiylede alakalı sorunlar mevcut

yani gtx690 da aynı sorunlar olucağına eminim yüksek grafiklerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross1963 -- 24 Haziran 2013; 15:51:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.