Şimdi Ara

26 YAŞINDAYIM. BU YAŞTAN SONRA ÜNİVERSİTE OKUNUR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Perturbator

Bende 26yım üni bitmedi ve makineciyim. Yaşın da bişey yok hatta daha olgun olduğun için ne istediğini daha iyi biliyorsun ancak Türkiye şartları kardeşim. Darlayacak bir ailen varsa okumak zor olur, okulda da düzgün öğrettikleri birşey yok eğer odtü itü bilkent gibi biryerde değilsen. Türkiye şartları diyorum çünkü şuan iyi yetişmiş tamirciler mühendislerden iyi kazanıyor bu virüs olayından herkes gg oldu tabi onu saymazsak.
    Ben de 26 yım makine müh. deyim okula 3 sene gitmedim tam bititrecek gibiydim sadece 10 dersim kaldı virüs çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batalla16 -- 31 Mart 2020; 14:18:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okunmaz, kim çcekecek o yaştan sonra. gençliğin son yılları
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Ben de İzmir de oturuyorum hocam

O halde bize bir şey söylemek düşmez. Tüm planlarını yapmışsın hatta dediklerini uygulamamak için bir sebep dahi yok. Her şey senin lehine şuan. Rahat rahat gidersin üniversiteye rahat rahat okursun. Yaşı da çok kafaya takmamak lazım. 26 yaş geç değil.
    Şimdiden hayırlı olsun Katip Çelebiye gelirsen haber et gerçe diğer sene derslere gitmeden uzun dönem staj yapacağım galiba ama olsun
    İmzada Katip Çelebi'yi görünce belirttim İzmir'de Oturduğumu

quote:

ayın elemanı ufuk usta @ 31 Mart 2020 11:43:18

Kafanızda bir bölüm var mı ?

quote:

MILWAUKEE BUCKS @ 31 Mart 2020 11:46:47

Kanki yapabileceğin en iyi şey en sevebileceğin bölümü AÖF okumak ve sonrasında o işten devlete atanmak

Örgün eğitime girme çok zorlanırsın hem okul hem çalışmak para kazanamk zor iş

Hangi bölümü istiyorsun bu arada?

Makina düşünüyorum.Ama asıl hedefim üniversite mezunu olmak aslında.

quote:

acura07 @ 31 Mart 2020 13:03:30

İstediğiniz bölümün 2. Ögretimi varsa orayı yazıp gündüz çalışıp gece üni ile devam edin..

4000 lira üstü maaş düşük evet ama ülke ortalamasında iyi bir para denebilir

İlk 2 sene dersler çok ağır olmayacağı için sıkıntı çekmezsin.
    3. Senede kararını verirsin. İşe devammı yoksa bırakacakmısın.

Çok geç bir yaş değil.. 29 30 yaş.

Ayrıca elinde mesleğinle alakalı olmasa bile özel sektörde çalışmış bir cv var. Bu farkı kapatmana yardımcı olabilir..

Ayrıca askerliğini de yapmışsındır dıye tahmin ediyorum. O sebeble fark biraz daha kapanmış olur

Askerlik işi tamam onda sıkıntı yok. Ülke ortalamasında iyi bir kazancım var bu doğru ama yaşam standardımı yükseltmek istiyorum. Hem tek derdim para değil. Çalışma ortamı ve sürekli muhattap olduğum insanlar. Bunların değişmesini istiyorum. İkinci öğretim benim de aklımdan geçiyor.Muhtemelen ikinci öğretimden okuyacağım.

quote:

Blizzard Days @ 31 Mart 2020 13:25:41

hocam merhaba bende sana benzer bir noktadaydım.

marmara üniversitesinde uzaktan öğretim kazandım ve okuyorum gayet güzel geçiyor. Ne istiyorsun bilmiyorum ama çoğu bölümün uzaktan eğitimi var(açık öğretim değil cok farklı şeyler). Akşamları hoca video sınıfında canlı ders anlatıyor. Sınavlara filan okula gidiyorsun normal sınav oluyorsun.

Zorlayıcı ama hem iş hem okul şuan bende ilerliyor. Tıp , hukuk vs okumayacaksanız kesinlikle bu şekilde ilerleyin

Not:ben okuldan eğitim görmek istiyorum diyorsan ikinci öğretim oku , çoğu bölümde devamsızlık yok istemezsen gitmezsin. İlk sene herkes geliyor sonra ki senelerde insanlar her derse gelmiyor zaten.

Uzaktan öğretimin sistemini hiç bilmiyorum. Sınavları nasıl olur, hangi bölümler vardır. Araştıracağım bu konuyu. Teşekkürler.

quote:

Bende 26yım üni bitmedi ve makineciyim. Yaşın da bişey yok hatta daha olgun olduğun için ne istediğini daha iyi biliyorsun ancak Türkiye şartları kardeşim. Darlayacak bir ailen varsa okumak zor olur, okulda da düzgün öğrettikleri birşey yok eğer odtü itü bilkent gibi biryerde değilsen. Türkiye şartları diyorum çünkü şuan iyi yetişmiş tamirciler mühendislerden iyi kazanıyor bu virüs olayından herkes gg oldu tabi onu saymazsak.

Aile konusunda bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Onların tek derdi bir an önce evlenmem Aslında evlenmem de değil torun istiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: karataym

okunmaz, kim çcekecek o yaştan sonra. gençliğin son yılları
    Dostum kaç senedir fabrikalarda çalışıyorum. Gençlik mi kalmış
  • Almanya bu tip ara kalifiye ara elemanları arıyor. Salgın bittikten sonra gitmeni öneririm.
    Velhasıl, şimdi üniversite için uğraşmak yerine salgın bitene kadar Almancanı b1 seviyesine kadar getir, paranı da biriktir. Sonra da git. Emin ol burada vakit kaybetmeye değmez. Orada daha mutlu olacağına eminim.
    Keşke benim de elimde bu tür bir zanaat olsaydı.
  • Seni yanlış yönlendirmek istemem. Evet okunur fakat işi bırakırsan bu eğitimde ödül getirir fakat hayatta bedel ödeyebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • This_is_Heavy kullanıcısına yanıt
    Aynı yaştayız, ben o yol ayrımında makine mühendisliği okuyan tarafım. 5 yıl universite okuduktan sonra senin çalıştığın yere benzer bir yerde 2500 liraya işe başladım, kriz olunca ilk mühendisleri çıkardılar, işçiler hala çalışıyor. Demem o ki para ve iş bulmak için makine okuyacaksan asla okuma. Her türlü operatör makine muhendisinden cok kazanıyor.

• Okunur ben 31 yaşındayım sınavlara çalışıyorum şu an, hayatından memnun değilsen sızlanmak yerine değiştirmek için harekete geç en azından. Bakma sen burada bazılarına onların çoğu 18-19 yaşında, daha ergenliğini atlatamamış tipler buralarda insanlara tavsiye vermeye çalışıyor. Ama bir çok şeyi de göze alacaksın, parasız kalacaksın, işsiz kalacaksın, bazen yaptığın tercihi sorgulayacaksın, bırakma noktasına geleceksin, burası Türkiye bazen acayip saçma şeyler bile yaşayabilirsin bunlar olmayabilir belki daha kötüsü olabilir bunları üsteleneceksin ama başaramazsan bile en azından denedim diyeceksin. Hayallerinin peşinden gitmeyen insan her zaman pişmanlık yaşayacaktır ve bence her zaman kendini eksik hissedecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 31 Mart 2020; 16:22:10 >
  • Bir arkadaş güzel yazmış, bölüm okumaktansa dil geliştirip (özellikle kendi alanın üzerine) güzel bir ülkeye kapağı atmak çok daha mantıklı olur, aynı veya daha az eforla daha fazla kazanma ve daha iyi yaşama imkanı mevcut yurtdışında, sizin gibi kalifiye elemanları Avrupa'da kapışıyorlar.

Fakat iyi bir bağlantı ile gidilmeli, rastgele haydi ben gideyim diye olmuyor, resmi ve düzgün bağlantılarla başvurup gittiğiniz vakit oralarda kralsınız, fakat aklı selim olmak lazım, resmi başvurular veya orada hazırda iyi bir şirkette çalışan kişilerle bağlantı kurmak lazım.
  • 4k+ bence iyi bir maaş. mesleğinizde tutunun derim. daha da ileri gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo-wan

Bir arkadaş güzel yazmış, bölüm okumaktansa dil geliştirip (özellikle kendi alanın üzerine) güzel bir ülkeye kapağı atmak çok daha mantıklı olur, aynı veya daha az eforla daha fazla kazanma ve daha iyi yaşama imkanı mevcut yurtdışında, sizin gibi kalifiye elemanları Avrupa'da kapışıyorlar.

Fakat iyi bir bağlantı ile gidilmeli, rastgele haydi ben gideyim diye olmuyor, resmi ve düzgün bağlantılarla başvurup gittiğiniz vakit oralarda kralsınız, fakat aklı selim olmak lazım, resmi başvurular veya orada hazırda iyi bir şirkette çalışan kişilerle bağlantı kurmak lazım.
    Yurt dışını çok düşündüm. Az çok İngilizce biliyorum. Fakat çok güzel söylemişsiniz. Rastgele "haydi ben gideyim" demekle olmuyor malesef. Yurt dışında hiçbir bağlantım yok. Tanıdığım tek kişi var. O da lisede öğrenci değişim programıyla okulumuza gelmiş Arthur adında bir çocuk. Yıllardır sosyal medyada takip eder, bir like atmışlığı yok hayırsızın

quote:

Mutlak.Sıfır @ 31 Mart 2020 16:17:45

Okunur ben 31 yaşındayım sınavlara çalışıyorum şu an, hayatından memnun değilsen sızlanmak yerine değiştirmek için harekete geç en azından. Bakma sen burada bazılarına onların çoğu 18-19 yaşında, daha ergenliğini atlatamamış tipler buralarda insanlara tavsiye vermeye çalışıyor. Ama bir çok şeyi de göze alacaksın, parasız kalacaksın, işsiz kalacaksın, bazen yaptığın tercihi sorgulayacaksın, bırakma noktasına geleceksin, burası Türkiye bazen acayip saçma şeyler bile yaşayabilirsin bunlar olmayabilir belki daha kötüsü olabilir bunları üsteleneceksin ama başaramazsan bile en azından denedim diyeceksin. Hayallerinin peşinden gitmeyen insan her zaman pişmanlık yaşayacaktır ve bence her zaman kendini eksik hissedecektir.

O pişmanlık zaten beni içten içe yiyen.Çocukluk hayalimin peşinden koşmak istiyorum. Yoksa beni deli öpmedi durduk yere düzenimi bozayım. Hayatımdan memnun değilim ve sızlanmak yerine harekete geçeceğim. Sizin gibi sınava hazırlanıyorum. Kaydımı yaptım, harcımı yatırdım. Size de tüm kalbimle başarılar diliyorum

quote:

a_y_k_u_t @ 31 Mart 2020 16:14:16

Aynı yaştayız, ben o yol ayrımında makine mühendisliği okuyan tarafım. 5 yıl universite okuduktan sonra senin çalıştığın yere benzer bir yerde 2500 liraya işe başladım, kriz olunca ilk mühendisleri çıkardılar, işçiler hala çalışıyor. Demem o ki para ve iş bulmak için makine okuyacaksan asla okuma. Her türlü operatör makine muhendisinden cok kazanıyor.

Heşey para değil. Çalışma şartları ve iş çevresi de beni buna itiyor.

quote:

Jeremy Klakson @ 31 Mart 2020 17:50:20

4k+ bence iyi bir maaş. mesleğinizde tutunun derim. daha da ileri gidin.

2 senedir çalıştığım yerde bu parayı alıyorum. Aynı yerde 20 senedir çalışan adam 6k civarı alıyor. Kısaca ne uzarım ne kısalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This_is_Heavy -- 31 Mart 2020; 20:10:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: This_is_Heavy

Yurt dışını çok düşündüm. Az çok İngilizce biliyorum. Fakat çok güzel söylemişsiniz. Rastgele "haydi ben gideyim" demekle olmuyor malesef. Yurt dışında hiçbir bağlantım yok. Tanıdığım tek kişi var. O da lisede öğrenci değişim programıyla okulumuza gelmiş Arthur adında bir çocuk. Yıllardır sosyal medyada takip eder, bir like atmışlığı yok hayırsızın

quote:

Mutlak.Sıfır @ 31 Mart 2020 16:17:45

Okunur ben 31 yaşındayım sınavlara çalışıyorum şu an, hayatından memnun değilsen sızlanmak yerine değiştirmek için harekete geç en azından. Bakma sen burada bazılarına onların çoğu 18-19 yaşında, daha ergenliğini atlatamamış tipler buralarda insanlara tavsiye vermeye çalışıyor. Ama bir çok şeyi de göze alacaksın, parasız kalacaksın, işsiz kalacaksın, bazen yaptığın tercihi sorgulayacaksın, bırakma noktasına geleceksin, burası Türkiye bazen acayip saçma şeyler bile yaşayabilirsin bunlar olmayabilir belki daha kötüsü olabilir bunları üsteleneceksin ama başaramazsan bile en azından denedim diyeceksin. Hayallerinin peşinden gitmeyen insan her zaman pişmanlık yaşayacaktır ve bence her zaman kendini eksik hissedecektir.

O pişmanlık zaten beni içten içe yiyen.Çocukluk hayalimin peşinden koşmak istiyorum. Yoksa beni deli öpmedi durduk yere düzenimi bozayım. Hayatımdan memnun değilim ve sızlanmak yerine harekete geçeceğim. Sizin gibi sınava hazırlanıyorum. Kaydımı yaptım, harcımı yatırdım. Size de tüm kalbimle başarılar diliyorum

quote:

a_y_k_u_t @ 31 Mart 2020 16:14:16

Heşey para değil. Çalışma şartları ve iş çevresi de beni buna itiyor.

quote:

Jeremy Klakson @ 31 Mart 2020 17:50:20

4k+ bence iyi bir maaş. mesleğinizde tutunun derim. daha da ileri gidin.

2 senedir çalıştığım yerde bu parayı alıyorum. Aynı yerde 20 senedir çalışan adam 6k civarı alıyor. Kısaca ne uzarım ne kısalırım.

Alıntıları Göster
    Bazı yurtdışı eğitim danışmanlıkları şirketlerine gidin, bazen oradakiler yardımcı olabiliyor, olamazlarsa sizi birine yönlendirebiliyorlar, yurtdışında çalışma danışmanlığı için. İnternette yurtdışı çalışma ilanları ile ilgili forumlar da olabilir bir araştırın, sonra alakalı ilanlara kendiniz başvurursunuz.

• bende 26 yaşında muhasebeciyim maaşım asgari ücret. ben bu yıl bu yüzden okuyacağım ama senin maaşın iyi değmez hangimiz memnun ki yaptığı işten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afacanlouiee -- 31 Mart 2020; 21:32:8 >
  • Bence kesinlikle işini bırakma, demişsin ki işimden memnun değilim. İyi de bu ülkede kim süper şartlarda çalışıyor ki zaten?

Türkiye, üniversite bitirsen bile işsiz kalabileceğin bir yer.

İşini bırakarak aşırı büyük bir risk almış olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteyi okursunda hayata sıfırdan başlamak çok zor.
    Gerçi bizim sınıfta 30 yaşında bir arkadaş vardı. Iki geliştirdi kendini sonra master icin ingiltereye gitti. Sonra bir firmada beyaz yaka is buldu orda yaşıyor. Detaylar uzun ama kac kiside bir oluyor ki bu durum çoğu arkadaşta kendi mesleğinde para kazanamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 31 Mart 2020; 23:14:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.