Şimdi Ara

26000 YTL VAR. DİZEL NE ALAYIM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tamam ikinci el ölü.durum giderekte kötüleşecek.
    insanlar eskiden sıfır aldığı arabayı cok az bir farkla satarken şimdi büyük zararlarla satıyor.

şimdi düşünün ki 20000 ytl ye araba aldınız 1,5 sene sonra bu arabanın 2.eli 14-15 milyar gibi değişirken
    2.5 3 sene sonra 10 milyar değil 12-13 milyar civarı olur.
    görülüyorki kısa süreliğine sıfır araba almak baya zarar ettiriyor.
    en güzeli su devirde 0 km. dizel alıp 4 seneden aşağı kullanmamak.
    hem zarar az olur.(yakıttan kar+ cok azda olsa satarken dizel farkı.)

bu anlamda sorunun cevabına gelecek olursak ben clio III ü bekle derim.
    bundan sonra rahatça punto mu clio mu diye karar verebilirsin.
    yarisi ikinci el de zarar etmesini bırak satması baya zor olur.

ama illada su ara alacağım dersen PUNTO bence 1.3 MJ dynamik+ konfor paketi süper donanimli ve NCAP 5 yıldızlı araba.

• tamam kianın amerikada çok sattıını biliyorum ama,ii bi araba olduğunuda biliyorum..ceratonun 1,5 crdi en donanımlı versiyonuna bakmıştım..33000 ytl olunca vazgeçtim.çünkü o kadar parayı ona vermem.etmez çünkü.gider 307 hdi alırım.çok daha kaliteli ve peugeot yani.arabana saygı duyuyorum ama genede peugeotla,vw ve hatta fiattan sonraki tercihim olcağı kesin yani..206 hdi aldım ağustosta.ama 2 milyar altına cerato almadım..206 daha küçük olmasına rağmen,kiayı tercih etmedim.üstelik 105 bg di kia.benimki 70 bg..ne kadar artı koyarlarsa koysunlar kia almam ama sana ve arabana saygısızlık olarak görme sakın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uRiiX

tamam kianın amerikada çok sattıını biliyorum ama,ii bi araba olduğunuda biliyorum..ceratonun 1,5 crdi en donanımlı versiyonuna bakmıştım..33000 ytl olunca vazgeçtim.çünkü o kadar parayı ona vermem.etmez çünkü.gider 307 hdi alırım.çok daha kaliteli ve peugeot yani.arabana saygı duyuyorum ama genede peugeotla,vw ve hatta fiattan sonraki tercihim olcağı kesin yani..206 hdi aldım ağustosta.ama 2 milyar altına cerato almadım..206 daha küçük olmasına rağmen,kiayı tercih etmedim.üstelik 105 bg di kia.benimki 70 bg..ne kadar artı koyarlarsa koysunlar kia almam ama sana ve arabana saygısızlık olarak görme sakın.

niye saygısızlık göreyim, yok öyle bir şey
    insanlar tercihleri ile yaşar

• KİA - HYUNDAİ GRUBU OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YÜKSELEN BİR MARKA VE DEĞER. 70-80 Lİ YILLARDA JAPONLARIN AMERİKAYA GİRİP PİYASALIRINI ALT ÜST ETMELERİ GİBİ G.KORE DE ÜRÜNLERİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜNYA PAZARINA SOKUYOR. BUNUN KARŞILIĞINI DA ALMAYA BAŞLADI NE DERSİNİZ. TÜRKİYEDE 3. SIRADA, AMERİKADA SEGMENTLERİNDE DEVAMLI ÖDÜL ALIYOR. 10 SENE SONRA İNSANLARIN TERCİH SIRASINDA EN BAŞLARDA OLACAĞINI UMUYORUİM. İNŞALLAH DA OLUR. KORE, DİĞER ARAÇ ÜRETEN ÜLKELERE GÖRE DAHA SEMPATİK, BİLDİĞİM KADARIYLA KİMSEYİ SÖMÜRMEMİŞ...
  • Punto multijet
  • ben zaten test sürüşü yaptım, showroomun içinde çalıştırmamıza ragmen ses çok çok azdı,sürüşüde çok rahattı.. Sen hangi motor seçeneğinde yaptın bilmiorum, 1.6 92hp den bahsediyorum.. birde seat cordoba ve ıbızanı dizellerine dene farkı gör,oysaki seat vw motorunu kullanıyor, kamyon bile daha az ses çıkarıyor...

quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

c3 dizeldeki gürültü düzeyi biraz fazla gedi bana
    istersen bir test sürüşü yap...
    ben yaptım hiç de umduğum gibi çıkmadı
    ucuz işçilik ve tasarım beni tatmin etmedi.

quote:

Orjinalden alıntı: maltintas

eğer 27500 verebileceksen C3 1.6 HDI 92hp al kesinlikle. başka bir araba düşünme bile..! uzun zamandır araştırma yapıyorum gerçekten C3 fiyat performans açısından süper. istersen birde donanımına bir bak internet sayfasından, bir çok araçta opsiyona bile giremeyen özellikler standart; Sürücü ve yolcu ile yan hava yastıkları, Dijital Klima, Yamur sensörü ,Otomatik farlar.... ayrıca şehir içinde yakıt tüketimide çok az 5.7 lt., şehir dışı 3.7. Aracı kullandım motordan seste gelmiyor,dizel olduğunu anlaman biraz zor ve süper bir torka sahip, kalkışta sınıfındaki araçlara fark atacağından eminim. kesinlik C3 al, parana yazık etme..

quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Arkadaşlar 26000 YTL param var. (Tabi bi kısmını kredi kullanıcam). Dizel olarak ne tavsiye edersiniz. KIA RIO almayı düşünüyordum. Belki daha mantıklı bir tavsiyesi olan arkadaşlar olabilir.

Tavsiyelerinizi söylerseniz.. Beni bu dertten kurtarın.

• quote:

ben zaten test sürüşü yaptım, showroomun içinde çalıştırmamıza ragmen ses çok çok azdı,sürüşüde çok rahattı.. Sen hangi motor seçeneğinde yaptın bilmiorum, 1.6 92hp den bahsediyorum.. birde seat cordoba ve ıbızanı dizellerine dene farkı gör,oysaki seat vw motorunu kullanıyor, kamyon bile daha az ses çıkarıyor...

quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

c3 dizeldeki gürültü düzeyi biraz fazla gedi bana
    istersen bir test sürüşü yap...
    ben yaptım hiç de umduğum gibi çıkmadı
    ucuz işçilik ve tasarım beni tatmin etmedi.

quote:

eğer 27500 verebileceksen C3 1.6 HDI 92hp al kesinlikle. başka bir araba düşünme bile..! uzun zamandır araştırma yapıyorum gerçekten C3 fiyat performans açısından süper. istersen birde donanımına bir bak internet sayfasından, bir çok araçta opsiyona bile giremeyen özellikler standart; Sürücü ve yolcu ile yan hava yastıkları, Dijital Klima, Yamur sensörü ,Otomatik farlar.... ayrıca şehir içinde yakıt tüketimide çok az 5.7 lt., şehir dışı 3.7. Aracı kullandım motordan seste gelmiyor,dizel olduğunu anlaman biraz zor ve süper bir torka sahip, kalkışta sınıfındaki araçlara fark atacağından eminim. kesinlik C3 al, parana yazık etme..

quote:

Orjinalden alıntı: hldx

Arkadaşlar 26000 YTL param var. (Tabi bi kısmını kredi kullanıcam). Dizel olarak ne tavsiye edersiniz. KIA RIO almayı düşünüyordum. Belki daha mantıklı bir tavsiyesi olan arkadaşlar olabilir.

Tavsiyelerinizi söylerseniz.. Beni bu dertten kurtarın.

ewet ben dizel ibizaya bindim gerçekten çok ses çıkartıyo. C3 e binmedim bilmiyorum ama c2 hdi a bindim o çok sesli değildi.

• FİAT GRANDE PUNTO 13 16V 90HP
  • quote:

Orjinalden alıntı: matecli

FİAT GRANDE PUNTO 13 16V 90HP

dynamic yazmayı unutmuşsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

quote:

Orjinalden alıntı: matecli

FİAT GRANDE PUNTO 13 16V 90HP

dynamic yazmayı unutmuşsun

ben de konfor paketi ve 15 alaşım jant ı ekliyim

park sensörü , eşya gözlü kol dayama,elektrikli bel destek ayarlı koltuk,bagajda 12 v priz

hepsi sadece 800 milyon
  • C3'ü bende test etmiştim 92 HP olanını.Herşey iyi güzelde devir göstergesindeki o adi plastik parça beni resmen uyuz etti.hani eski analog radyolarda kanal aramak için tune düğmesini çevirirdik ya aynı öyle bişey.Arka koltuğa baktım eski divanlar gibi ne bi şekil var ne bi estetik.Ama kimse arabanın motoruna laf söylemesin cidden çok performanslı.Ha birde aracı beyaz aldığınızda içi çok uçuk buz mavi renginde oluyor,hoş bir ayrıntı....
  • Rio düşün tavsiye ederim test etçok süper memnun kalacaksın
  • Arkadaş Rio'yu çoktan aldııııı,
    Topicini açtııııı,
    izlenimlerini yazdııııı..
  • Rio'nun Advance modelini 26500ytl'ye kadar indirdiklerine dair bir söylenti var bence onu bir araştır...Otomatik klima,ABS vs..3.6lt'ye kadarda zamanla yakıt tüketiminin düştüğü söyleniyor...
  • HAKİKATEN

quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.