Şimdi Ara

2600x Yüksek Voltaj (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Yaz sıcağında ne alaka anlamadım. Voltajı frekansı manuel girince otomatiğe göre daha sıcak çalışacağını falan mı zannediyorsunuz? Marka model farketmeksizin bütün anakartlar gereksiz fazla voltaj verir. İşlemcilerdeki silikon kalitesi farklılığı yüzünden her işlemciyle sorunsuz çalışabilmesi için anakartlar fazla voltaj vermeye ayarlıdır. Ryzendaki fark AMD' nin pazarlama stratejisi olarak kullanmak istediği için eklediği otomatik overclock özelliği. Anakartlar zaten her işlemciyle sorunsuz çalışması için yüksek voltaj vermesi gerekirken bunu bir de yüksek frekansta yapmaya çalışınca sonuç aşırı voltaj oluyor. Elindeki işlemciye göre uygun ayarları bulup girmek de son kullanıcıya düşüyor haliyle. 2 dakikada biosa girip 2 sayı girmek sizin için çözüm değilse siz çözmek istemiyorsunuz demektir.
    Hocam söyledikleriniz doğru olsa da msi anakartların bu konuda ki sicili de kabarık açıkcası.Alırken de bilerek aldım. Bu boost için offset voltage bile veremiyorum. Ya fixed yani sabit kullanacağım ya auto çok saçma. Anakartı değiştirirsem kıyaslayacağım zaten.Hep beraber bakarız duruma.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Bu forumda saygı duyduğum sayılı arkadaşlardansım bir anakartı autoda kullanmak oldukça doğru birşey değilmidir özellikle bu yaz sıcaklarında millet tutturmuş ver voltajı bilmek kaç ghzde kullan diye fikir veriyorlar bu çözüm değil bence.
    Teşekkürler hocam hem saygınız hem yardımlarınız için ben de oto kullanmak istiyorum açıkcası. Yeri gelince 2.2 ,3.2 yeri gelince de 4.2 çalışmalı. Sürekli 1.4V 1.45V bence çok sağlıklı değil. Üreticiler bu şekilde ayarlamışsa bile mantıklı gelmiyor açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 23 Haziran 2019; 23:0:46 >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Fark olup olmaması umrumda olmaz. Çünkü iki türlü de ryzen işlemcileri hiçbir anakartta autoda kullanmam ve önermem. MSI belki diğerlerinden bile biraz fazla veriyordur emin değilim ama az veya çok hepsi gereksiz fazla voltaj veriyor. Kendim girmem bütün anakartlarda çok daha verimli sonuç verir.

Bütün anakartlar aynı şekilde boşta veya hafif yükte daha fazla voltaj veriyor. Ful yükteyken daha makul voltajlarda çalışıyor. Yine MSI ile alakası yok. Çünkü bunun sebebi XFR/PBO nun çalışma prensibi. Yük az olduğunda frekans 4.1 4.2 hatta 2700x te 4.3 ghz a kadar çıkabiliyor. Bu da voltajın 1.45 lere belki daha bile üstüne çıkmasını gerektiriyor her işlemciyle sorunsuz çalışabilmesi için. Kısacası sorun AMD nin otomatik overclock saçmalığından başka yerde değil.
    https://i.hizliresim.com/VQV1vr.jpg
    Bu resimde asus rog strix x470-f anakartta ryzen 2600x autoda kullanılıyor. BIOS güncel. Resim çekilirken AC Odyyssey oyunu açık. Hwinfo değerlerini inceleyin. Oyunda verilen otomatik voltaj değeri 1.35v civarında ki bu değerde normalde 4.1 ghzda kullanılabilirken 3.95 ghz civarı hızlarda çalışıyor. Maximum kısmını incelerseniz durum daha da vahim. 4.2 ghz a çıkıp 1.45 volt vermiş ki bu durum oyun açıkken değil oyun açılmadan önce boştayken oluyor. Ve bu anakart MSI değil Asus hatta Asusun pahalı sayılabilecek bir modeli.

Ayrıca otomatikte kullanmak için inadınızın sebebi nedir anlamış değilim. Ne geçiyor elinize otomatikte kullanınca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Haziran 2019; 8:39:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    w10 sürümün nedir? 1903 değilse denemeni tavsiye ederim çünkü ryzen için optimize edildi. güç ayarlarında dengeli seçili mi? değilse seçip deneyin. artı evet msı voltajı abartıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Haziran 2019; 7:36:10 >
  • Offset voltage ryzenlarda inteldeki kadar güzel çalışmıyor zaten. Ben de intelden ryzena geçtiğimde biraz canım sıkıldı. Offsetin verimsizliği. Frekans ayarladığımda 7/24 sabit o frekansta çalışması gibi. Ama zamanla alıştım. Zaten frekans ve voltaj yükteki duruma ayarlı sabit kalsa da boşta işlemci hiç ısınmıyor. Siz de sabit voltaj verin frekansı ayarlayın. Hiç çekinmenize değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Haziran 2019; 7:40:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

w10 sürümün nedir? 1903 değilse denemeni tavsiye ederim çünkü ryzen için optimize edildi. güç ayarlarında dengeli seçili mi? değilse seçip deneyin. artı evet msı voltajı abartıyor
    1903 deyim hocam. Voltajı sabitledim . Anakart değiştirene kadar böyle devam teşekkürler cevap için

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Offset voltage ryzenlarda inteldeki kadar güzel çalışmıyor zaten. Ben de intelden ryzena geçtiğimde biraz canım sıkıldı. Offsetin verimsizliği. Frekans ayarladığımda 7/24 sabit o frekansta çalışması gibi. Ama zamanla alıştım. Zaten frekans ve voltaj yükteki duruma ayarlı sabit kalsa da boşta işlemci hiç ısınmıyor. Siz de sabit voltaj verin frekansı ayarlayın. Hiç çekinmenize değmez.
    1.31v ile 4050 mhz e sabitledim hocam. boşta 30 cinebenchde 60 derece oyunlar da maks 55 civarı. biraz daha voltaj verip 4.1 yapsam mi diye düşünüyorum ama getirisine değmez sanırım . Cevap için saolun

• Asus hiç saat hzızına dokunmazisen r5 1600 3.4 ghz 1.23 voltajla çaılyor. C4 State işlemci voltaj düşürmesini sağlıyor. EPU açılırsa işlemci voltajı son haddine akdar düşrüüyor masa sütünde öyleki. Oyun menüye döndüğü an cpu 10 derece düşebiliyor. Voltajı sabit dğer girsen saat hzını ayarlasan yinede epu ve c4 voltajı gerkmedi anda düşrüyor. ASUS ryzende ilk günden beri hiç bir sorun çıkarmamştı ram konsundada. Taki son bis güncellem smt izlekaçık olduğunda daha çok voltaj siter oldu sistem. Düzügün işi bozdular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

Asus hiç saat hzızına dokunmazisen r5 1600 3.4 ghz 1.23 voltajla çaılyor. C4 State işlemci voltaj düşürmesini sağlıyor. EPU açılırsa işlemci voltajı son haddine akdar düşrüüyor masa sütünde öyleki. Oyun menüye döndüğü an cpu 10 derece düşebiliyor. Voltajı sabit dğer girsen saat hzını ayarlasan yinede epu ve c4 voltajı gerkmedi anda düşrüyor. ASUS ryzende ilk günden beri hiç bir sorun çıkarmamştı ram konsundada. Taki son bis güncellem smt izlekaçık olduğunda daha çok voltaj siter oldu sistem. Düzügün işi bozdular.
    Sabitledim bakalım hocam şuanlık bir sorun yok. Voltajı düşürmüyor ama hızı düşürüyor haliyle güç tüketimi de 20W lara kadar düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Sabitledim bakalım hocam şuanlık bir sorun yok. Voltajı düşürmüyor ama hızı düşürüyor haliyle güç tüketimi de 20W lara kadar düşüyor.

Alıntıları Göster
    Son durum nedir hocam ? Ben de R5 2600 kullanıyorum da. Malum havalar eşşek gibi sıcak, bir de İzmir'de ikamet edince insan Ben de en azından yaz boyunca 3.4Ghz standarda çektim saat hızlarını en az 7-8 derece farkediyor. Bu sıcaklarsa uğraşılacak iş değil OC falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-53F6806FD

Son durum nedir hocam ? Ben de R5 2600 kullanıyorum da. Malum havalar eşşek gibi sıcak, bir de İzmir'de ikamet edince insan Ben de en azından yaz boyunca 3.4Ghz standarda çektim saat hızlarını en az 7-8 derece farkediyor. Bu sıcaklarsa uğraşılacak iş değil OC falan.

Alıntıları Göster
    Hocam ben soğutucum stok değil 4.050 mhz de şuan 1.31V ile stabil kullanıyorum. 1.4V ile 4.2 de de sorunsuz kullanılabiliyor ama günlük 1.4V bana biraz fazla geldiği için bu şekilde devam en azından anakart yada işlemci değişene kadar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.