Şimdi Ara

2629 TL LG 27'' 27UL550-W IPS 4K HDR 10 RADEON FreeSync™ HDMI DP Beyaz LED Monitör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.359
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: incubus

bende alıp iade ettim. windows 10 ölçeklendirmeyi düzgün yapamıyor. Yazılım geliştirenler ve çok makale vs okuyanlar kısa zamanda gözlük kullanmak zorunda kalırlar.

Yazılım geliştirenler ve makale okuyanlar için bir problemi yok. Bende yazılım işi ile uğraşıyorum. Yazıları daha net görmek göze zarar mı veriyor. 480p monitör alın bari.

• mpolat35 kullanıcısına yanıt

480p fazla

32" HD de yazılar daha net 2629 TL LG 27'' 27UL550-W IPS 4K HDR 10 RADEON FreeSync™ HDMI DP Beyaz LED Monitör 42" HD yi unutmayalım

2629 TL LG 27'' 27UL550-W IPS 4K HDR 10 RADEON FreeSync™ HDMI DP Beyaz LED Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Aralık 2020; 23:10:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpolat35

Yazılım geliştirenler ve makale okuyanlar için bir problemi yok. Bende yazılım işi ile uğraşıyorum. Yazıları daha net görmek göze zarar mı veriyor. 480p monitör alın bari.

Alıntıları Göster

windows kullanıp 27 ve altı 4k bir monitörde yazılım geliştirebiliyorsanız tebrik etmek lazım.

rtings testleri paylaşıp duran arkadaş içinde şunu diyim adamların kendisi şunu yazmış:  "text clarity is mostly a subjective test"

Yani siz yinede bu arkadaşa güvenip 4k monitör almadan önce gidin bir yerlerde bakın.

Edit: ingilizcesi olanlar içinde şunu şuraya bırakayım: https://www.ghacks.net/2020/01/02/the-perils-of-running-windows-10-on-a-4k-monitor// özelikle yorumları da okursanız bir çok insanın 4k monitörlerde sorun yaşadığını görürsünüz.

Windosw'ta scaling %100'den hariç bir değere getirdiğiniz anda sistem genelinde yada bazı uygulamalarda sorun yaşamaya başlarsınız. 4k için %200 yaptığınız anda da zaten 1080 monitörde'ki çalışma alanı kadar alanınız olur, buda 4k monitörün artılarından bir tanesini götürür. Bunun içindir ki zaten dpifix, regedit ayarları vs bir sürü dolaylı yollardan dpi ayarlarını düzeltmeye çalışan programlar mevcut. Çünkü buna ihtiyaç var.

Şu anda 2k monitörler 27" ve üstündeki monitörlerde scale'e gerek kalmadan kullanılabildiği için en optimum nokta olarak kabul ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 28 Aralık 2020; 1:38:33 >

• quote:

bende alıp iade ettim. windows 10 ölçeklendirmeyi düzgün yapamıyor. Yazılım geliştirenler ve çok makale vs okuyanlar kısa zamanda gözlük kullanmak zorunda kalırlar.

o problem windows ile alakalı yanlız monitör ile alakalı değil ki internette birçok farklı çözümü mevcut... 27UL850-W modelini kullanıyorum bende gayet iyi bir monitör, gönül 4k 144hz isterdi ama yapacak birşey yok...

• quote:

windows kullanıp 27 ve altı 4k bir monitörde yazılım geliştirebiliyorsanız tebrik etmek lazım.

rtings testleri paylaşıp duran arkadaş içinde şunu diyim adamların kendisi şunu yazmış:  "text clarity is mostly a subjective test"

Yani siz yinede bu arkadaşa güvenip 4k monitör almadan önce gidin bir yerlerde bakın.

Edit: ingilizcesi olanlar içinde şunu şuraya bırakayım: https://www.ghacks.net/2020/01/02/the-perils-of-running-windows-10-on-a-4k-monitor// özelikle yorumları da okursanız bir çok insanın 4k monitörlerde sorun yaşadığını görürsünüz.

Windosw'ta scaling %100'den hariç bir değere getirdiğiniz anda sistem genelinde yada bazı uygulamalarda sorun yaşamaya başlarsınız. 4k için %200 yaptığınız anda da zaten 1080 monitörde'ki çalışma alanı kadar alanınız olur, buda 4k monitörün artılarından bir tanesini götürür. Bunun içindir ki zaten dpifix, regedit ayarları vs bir sürü dolaylı yollardan dpi ayarlarını düzeltmeye çalışan programlar mevcut. Çünkü buna ihtiyaç var.

Şu anda 2k monitörler 27" ve üstündeki monitörlerde scale'e gerek kalmadan kullanılabildiği için en optimum nokta olarak kabul ediliyor.

Alıntıları Göster

Hocam 27" 1080p kullanacağıma aynı boyutta 4 kat daha net görüntü alıyorum bunun neresi kötü?

Aynı anda 27" 4k ve 27" 1080p yi kullandım. 4K'dan sonra 1080p ye bakınca görüntü çök kötü geliyordu.

24" ekranda 1080p değil de 720p'yi bırakın 540 kullanmak gibi bir şey.

Bir iki uygulamanın menüsü hariç bir problem yaşamadım. İnsanlar bazı şeyleri abartıp büyütüyor. Artısı 98% ise eksisi 2%'dir bana göre.

720P'den 1080'e geçerken de bu tarz tartışmalar yaşanmıştı.

• Pratikte daha net görüntü almıyorsun. Çünkü herşey 4 kat küçülüyor büyütmek zorundasın ve downscale yapıyorsun. Olayın 720p 540p vs ile alakası yok yani. Ekran boyutuna native scalingde yazıları okumaya başlayabileceğin büyüklükte değil 27".

Eğer ki win ve linux için doğru düzgün bir scaling özelliği gelirse o zaman dediklerimi geri alırım. Ama böyle birşey pek mümkün görülmüyor şu anda. Yada Uygulamaların bu dpi seviyesi için update geçmesi lazım. Yeni geliştirilenlerinde bu dpi seviyelerini destekleyecek şekilde geliştirilmesi lazım vs. Bu da diğer seçeneğe göre pek mantıklı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.