Şimdi Ara

270 Milyon kullanıcıya ulaşan Windows 10'un büyük güncellemesi yaz aylarında yayınlanacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Windows 10 pişmanlıktır.

• Orjinal Windows 7,8,8.1 sahipleri neden yükseltme yapmıyor ki? En azından, lisans anahtarı almış olursunuz. İleride yükselttiğinizde orjinal Windows ile yola devam edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cortana türkçe olsa... Windows 10 demek Cortana demek, diğerleri ıvır zıvır.

• Oyunlarda farkettiriyor, aynı pc de hem w7 hem w10 var.

Açık söyliyim özellikle bf4 te %20 performans farkı var, bana has bir durum mu diye düşünüp internete baktım, evet bu oyun w7 de çuvallıyor. 65 fps aldığım yerde 85 fps alıyorum w10 ile.

Bence w7 nin miadı doldu, hazır beleşken direnmeyin bence, sonra çok keşke dersiniz. Şu an ki halinden memnun olmayan dual os yapsın, w7 de takılsın pc de w10 beklerken.

• Windows 10 benim gördüğüm en güvensiz ve saçma windows sürümü:

-Updateleri kapatamıyorsunuz.
    -Tüm pc kullanım verileriniz microsofta gönderiliyor.
    -Malware koruması saçmalığı altında tüm ekran hareketleriniz microsofta gönderiliyor.
    -Log-in screen ve start menüsünde isteğimin dışı reklam gösterilmesi
    -Yazım geçmişim, takvim bilgilerim, kişi listem, maillerim, yazma paternim takip ediliyor.
    -Diagnostic bilgilerim gönderiliyor kapatmanın bir yolu yok.
    -Telementry işine hiç girmeyeceğim bile windows sürekli microsoft sunucuları ile iletişim halinde her an veri gönderiliyor ne olduğunu bilmiyorum.
    -Skype ve Outlook kişilerim microsofta gönderiliyor.
    -Wi-Fi sense açık ise konum bilgim microsoft'a gönderiliyor
    -Keylogger yüklü.
    -Bir sürü gereksiz uygulama kendinden yüklü. (telefon xbox groove vs.)
    -Temel güvenlik özellikleri eksik. (ful disk encryption)
    -Windows'un aslında windows 95ten beri değişmemesi halen aynı system32 aynı cmd sistemi aynı file expolorer hiç gelişmemiş start bar ve menü. Kullanıcı deneyimi olarak sadece gereksiz özelliklerle doldu taştı hayatımıza giren gerekli ve vaz geçilmez bir özelliği yok.
    -Adam akıllı driver desteği halen yok daha kötüsü profesyonel iş için kullanan bazı arkadaşlarımın makineleri istekleri dışında w10 yükseltmesi yaptılar makineleri kullanılmaz hale geldi.
    -Yozlaştırılmış arayüz. 2 adet denetim masası. Sağtık her uygulamada farklı görünüyor. Bi tabletimsi bir arayüze sahip bi normal masaüstü. Hiç bir program ortak tasarım dilini taşımıyor. Hi-DPI desteğinden halen yoksun.

Kısacası bu işletim sistemi kocaman bir virüs. Bu işletim sisteminde şahsi bilgilerini ve bankacılık işlerini yapanın aklını severim.
    http://prntscr.com/7ykzbh

• Arayüzü oldukça kötü, win 7 nin aero arayüzü çok daha güzel ayrıca işlemciyi cayır cayır yakan saçma sapan bir sistem, hdd kullanımı çok yoğun sürekli birşeyler alıp veriyor microsofta, hdd üzerine kuruluysa deli ediyor, win 7 ye geri döndüm mutluyum. SSD sahipleri ve güçlü işlemcisi olanlar anlayamıyor bu durumu, win7 daha rahat ve hızlı çalışıyor uzun yıllar kullanıcam, oyun oynamak için directx 12 desteği var diye buna katlanamam.

• şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım w 10 ile bakalım gelsin...

• Lazeran kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde tamamen haklısın win10 tam bir virüs, her hareketini kayıt edip sunuculara gönderiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmeyenler için bedava linuxlar var. bir dün ya renk renk çeşit çeşit
  • dünyada w10 beinmkadar verimli kullanan kimse yoktur,ihtimal bile vermiyorum

şimdi yaw hehe diyebilirsiniz haklısınız,ama şunu belirtim sırf windows 10 hızlandırmak ve stabilleştirmek adına 30dan fazla fortmat atmama sebep oldu,gelinen nokta şuan gayet iyi

seneye kadar beklediğim stabiliteyi artırırsa, efsane yani sizlere nasıl yansır bilmem,ama kesinlikle hatalar alıcağınızı tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Windows 10 pişmanlıktır.

w10 benim gibi ömürlük performasında ayarlayan nadir yada deneyimli kişiler için iyi sayılacak bir işletim sistemi

profesyonel kullanıcı olarak söylüyorum w10 son kullanıcı için dayanıklı bir işletim sistemi değil

tabi benim kullandığım w10 herkezden farklı,oraya gelmiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 8 Nisan 2016; 10:51:02 >
  • windows beni işe alsa hemen donsuz edition çıkartırım, siz o zaman görün işletim sistemi nasıl olurmuş diye,

bendeki w10 ve w8, tamamiyle üzerlerinde çok oynadım, çok agresif ve seri iştim sistemi, klasik başlat menüsüde yüklü olduğundan tam bir w7-xp görünümlü bir işletim sistemi

şimdi asas donanım saçmalığına gelelim, üst düzey notebooklardaki wifi kart,yada ethernet card performanısını , hunlarca regedit ayarıyla neredeyse aynı ( tepki ) hızını vericek performansa getirdim, bu yazdığım sadece fragman

her gün yeni bir şey yazarım,fırsat bulursam
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

windows beni işe alsa hemen donsuz edition çıkartırım, siz o zaman görün işletim sistemi nasıl olurmuş diye,

bendeki w10 ve w8, tamamiyle üzerlerinde çok oynadım, çok agresif ve seri iştim sistemi, klasik başlat menüsüde yüklü olduğundan tam bir w7-xp görünümlü bir işletim sistemi

şimdi asas donanım saçmalığına gelelim, üst düzey notebooklardaki wifi kart,yada ethernet card performanısını , hunlarca regedit ayarıyla neredeyse aynı ( tepki ) hızını vericek performansa getirdim, bu yazdığım sadece fragman

Madem güzel şekilde ayarlamasını buldun. Burada paylaş ki millete bir faydan dokunsun. Bilgiyi mezara mı götüreceksin.

• DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    Zahmet edip bu kadar şey yazmışsın. Şunu yaptım, bunu yaptım demişsin ama nasıl yapılacağını anlatmamışsın. Ser verip sır vermiyorsun. Peki öyle olsun. Güle güle kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

windows beni işe alsa hemen donsuz edition çıkartırım, siz o zaman görün işletim sistemi nasıl olurmuş diye,

Madem güzel şekilde ayarlamasını buldun. Burada paylaş ki millete bir faydan dokunsun. Bilgiyi mezara mı götüreceksin.

1 sene sonra belki donsuz edition diye çıkartırım lakabından anlaşılacağı gibi gerçek performansını göstericek , adı : w10.9 donsuz edition , ve w8.9 donsuz edition

sistemin kombineleri :

virüs programı bir birleriyle uyumlu virüs programı (eset+baidu) bu ikisi çok özel uğraştım resmen sistemin on board bir parçası gibi, virüslerin işi çok zor,arka planda sessiz sakin çalışır, tehlike oldumu hiç bir uyarı vermden siler. özlediğiniz sadelik (özeldir 1 ghz cpuda bile çok iyi çalışır)

ve içerisinde bir başka program tam uyumlu çok kapsamlı sistem onarım programı ( reklam engelleme,sistem doyası silme, belirteceğiniz ayarlara göre tarayıcıları geçmişini silme) arka planda yarım saat bir otomatik sistem hız yenilme ve regedit ayarları yapar ( hiçbir şey anlamasınız her şey sesiz ve sakin )

ve win7de aşına olduğunuz klasik başlat menüsü,tam uyumlu

ve her açılışta performans regedit kayıtlarını yenilemesi için özel bat , her oturum açılışında 3 saniyede performansı yeniler ( aslında hiç gerek yok ama, 1 kere yapsan bile yeter ama sürekli aynı hızı sunması içi)

istediğiniz kadar internet sayfalarından virüs bulaşsın yada sanal ortamda zorla virüs kaptırın, bu sistem yok eder atar, en kötüsünü atın hatta, siler atar farkına bile varmazsınız, çünkü bundaki virüs programı, davranışa göre siler,

oyun +++

ve belki inanmaya bilirsiniz,ama optimize özürlü oyunlarda bile sistem kaynaklarını sürekli en hızlı göreve yerine getirmeye zorladığından, her kullanıcıda kötü çalıuşan oyun ,, sizde süper çalışabilir,

internet++++

wirless veya lan kullanın, mevcut internet hızınızın tüm potansiyelini kullanır 8mb internetiniz olsa bile, resim çeker gibi internet siteleri yükler ( sitenin sunucusuda tam dolu değilse tabi),sürekli wifi yada lan kartınızı diri tutar,drive sorunu yoksa asla sarı bağlantı yok hatası vermez, çünkü donanımı sürekli aktif tutar

diyebilirsiniz ne alaka zaten benim net hızım belli, ne olabilirki cevap veriiyim benim burdaki çalışmalrım torrent hızında ne alıyorsan masaüstü programlarda bile o hız kapasitesini tam kullanman, buna baya uğraştım, normalde google chrome 400 kb veri indiriyor bende netim 10 mb ama şimdi 700-800- bazen 900 kb hızlarında

youtube hd vide izlerken bazen bekliyebilirsin,ama bunda öyle birşey yok, hemen dowload eder gibi veriyi yüklemeye açlışır

oyun performansı+++

şimdi bu konuda hasssas olduğumunz için ve trollü cevap verebilirsiniz, şöyle özetlim bir oyun gereksli sistem dosyalarına sahipse o oyun çalışır ve donanıma göre sistem performansı artar veya azalır

burdaki gelişme ise, optimize sorunlu oyunlarda anlık takılma ve yükleme sorunlarının göstermemesi, eğer gerçekten çok kötüyse zaten gösterir

bizzat: crackli black opsda 3 de herkes oyunun kasmasından kötülerken (970m), 3 te1 gücündeki ekran kartı performansı ile sistemle takılma olmadan oynadım ve bitirdim, 750m slı ( anlık ara ara takılma beklemeden söz ediyorum )

özet

yani şimdi bu kadar kombine ve birbirleriyle uyumlu çalışması süper,ve bunuda sizin hiç hissetmeden yapması süper ,

belki w8.1 kullanıcısınızdır, ben bizzat w8.1 üzerinden uğraşıp,w10 uyarladım, yani w8.1 her türlü tamam ve işlevsel ömürlük, w10 ise 2 aydır 1511 sürümünde test ediyorum,

w8.1 aldınığınız tepki süresinin aynısı yada daha fazlasını w10 da alabilirsiniz,şuanki sistemde kombinasyonunda

ilerde sorucağınız soruyu şimdi cevamliyim, ne yapabilirsinki işletim sisteminde en fazla, 1 -2 program yüke geç dimi ne uğraşıyon?

cevap

tüm gelişmeler iyi okudunuz şöyle bir iştahlandınız size basit gelebilir ama,30 üzerinde format ile eldedilmiş bir kaznım bu, 30 formatta öyle ard arda değil, aralarında ortalama 1-2 hafta oynuyor uğraşma süresi 7 ay ve her formatta sürekli sil baştan yeni yollar arandı, farklı kombinasyonlar sürekli birbirleriyle denenerek elde edildi,özellikle internet performansı buna çok iyi örnek kombinasyon açısından,sürekli olumlu gelişmeler kaydedilerek birleştirilerek ve birde olumlu gelişmeler aralarında farklı kombinasyonlar denenerek ortaya böyle bir agrasif bir işletim sistemi çıktı,

ve aklınızdaki soru işaretlerini silicek soruyu cevapliyim: dünyanın en yavaş x64 cpusu olan notebook amd c60 1.33 ghz işlemcili (cinebench 11.5- 0.60 puan) - intel karşılığı 1.6 celeron cpu olan en kötü sitemde bile,normal sistemin performansından fazla ve beklenilen üzerinde tepki hızı sağlamıştır,

• Ben mesajı @DonsuzBalık'dan sonra yazdım ama benim mesajım nasıl olduysa üste çıkmış. Veritabanı hatası mı oldu acaba?
  • Eski bilgisayarları davet ediyorlar, fakat gma3600 vga olan netbook için basit bir sürücü çıkaramıyorlar. Bu yüzden win10'a geçiş yapamıyorum. Sağ alt köşede üreticiniz uygun sürücü çıkarmadı yeni bilgisayarlara bakın yazıyor. Sanki yeni işletim sistemi yapacak intel-microsoft, bu iş bu kadar mı zor! Kullanıcı sayısının artmasına o kadar meraklılarsa yüzbinlerce belki milyonlarca netbook için bir driver update çıkarabilirlerdi. Win7 Starter'de takıldık kaldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

allah belasını versin Windows onun. yüz kere kaldırdım sorunlu donanım mavi ekran hatası veriyor. Cihaz tasarruf modunda bile ısınıyor. Arayüz'de bir kaç iyileştirilemeyen bug var.

Yine kendi kendine kuruldu. Biraz bile saygıları yok kullanıcıya. Ulan istemiyorum. Nasıl kökünden kapatabiliriz bilen var mı Win 10 güncellemesini. 8.1'e son kez geri döneceğim.

https://www.teknolojice.com/kb3035583-guncellemesi-ile-gelen-gwx-exe-kaldirmak/

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Eski bilgisayarları davet ediyorlar, fakat gma3600 vga olan netbook için basit bir sürücü çıkaramıyorlar. Bu yüzden win10'a geçiş yapamıyorum. Sağ alt köşede üreticiniz uygun sürücü çıkarmadı yeni bilgisayarlara bakın yazıyor. Sanki yeni işletim sistemi yapacak intel-microsoft, bu iş bu kadar mı zor! Kullanıcı sayısının artmasına o kadar meraklılarsa yüzbinlerce belki milyonlarca netbook için bir driver update çıkarabilirlerdi. Win7 Starter'de takıldık kaldık.

Hocam win10 home sürümünü yükseltmeden kurun, etkinleştirme yapın.
    Driver sorununu ise iobit driver booster ile hallettim ben manuel olarak, win10 driver aramasını kapattım.
    Bu şekilde sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pc-system1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Sorun şu ki intel bu ekran kartı için win10 driver çıkarmadı. İnternette; kurulsa bile tam ekran çözünürlüğüne ayarlanamama durumu olduğu yazıyor. Sizdemi gma3600 kullanıyordunuz?

http://www.intel.com/content/www/us/en/support/graphics-drivers/000005526.html#atom
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.