müh kontenjanları azaltılmış ama < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
28k Tıp gelir mi (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Belki kıl payı kaçabilir. tıp 27k civarı kapatır bu sene.Ama belki deprem bölgesindeki tıplar düşük bir ihtimalle (hatay,adıyaman) bunlar beklenmedik bir düşüş yaşayabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de sabah gelebilir yazdım ama müh kontenjanlarının azaltılması işleri bozabilir
Hocam 25,5 k ile geçen sene 28800 ile kapatan tıp gelir mi sizce
En iyi ihtimal sabit kalır, niye yükselişe geçsin hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gelir hocam mutlaka yazınquote:
Orijinalden alıntı: thatisrealHocam 25,5 k ile geçen sene 28800 ile kapatan tıp gelir mi sizce
Teşekkürler hocam🙏
Benim tahminim gelir hocam. İstiyorsan yazman iyi olur senin için.
32k'ya gelir mi tıp hocalarım :(
Tıplar zaten geçen sene normalin de üzerinde bir düşüş gerçekleştirdi. Ek olarak doktor maaşlarına yapılan zamlar ve intörn yani son sınıf tıp öğrencilerine asgari ücret verilmesi tıpa yönelimi arttıracaktır.
Bu insanlar daha alt sıradaki mühendisliklere mi yönelecek tıpa mı. Buna bağlı olarak değilir
Zannetmiyorum ya hocam, asgari ücret cazip gelmiyordur insanlara, zamlar da enflasyonla beraber eriyecektir diye düşünüyorum. Üst sıralamalarda mühendisliklere olan ilgi de azalmayacak, çok yüksek maaş alan mühendisler de var doktorları 5'e 10'a katlayabilecek eğer maaş konuşacaksak (ha ortalama maaşlar o kadar yüksek değildir orası ayrı). Ayrıca mühendislerin yurt dışına çıkma prosedürleri çok daha basit. İnsanlar sürekli bu tarz şeyleri göz önünde bulunduruyor artık. Mühendislik yazacak biri de mühendislik gelmezsa bari Tıp'a gideyim diye tercih yapmıyor yine mühendislik yazıyor alt sıralara.
Gelmez. Min. Doktor maaşı 60k
28 binden müh yazsan o parayı 10 sene tecrübe olmadan alamazsın
Up
?
?
%40 gelir
Bu sene gelmeme ihtimali yüksek. İnsanlar vasat üniversitede mühendislik yazmaktansa üniversite tıp yazabilir
bence 25 olmaz ama 27 olabilir acayip kontenjan azaltılmış. Geçen yıl tıp sralamalarının yere çakılma nedeni kontenjan artışıydı. 10 kişilik kontenjan bile çok etkiliyor, ama belki RTE kazanınca yurt dışına kapağı atmak için cenge yönelim artmış olabilir
-
Geldi be geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X