Şimdi Ara

29 yaşına gelip hiçbir baltaya sap olamamak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
4
Favori
3.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum inanın, durumum çok karışık. Konuda yazdığı gibi yaşım 29a geldi hayatımın son on senesinde bir gün bile rahat geçmedi, lisede bi hata yaparak sırf düz liseye gitmemek ve pc merakım yüzünden meslek lisesi pc bölümüne gittim, gittiğime çok pişman oldum çünkü her anlamda dezavantajlı oldu, günde on saat ders, sobalı okul, komple erkek, sayısal dersler ve ağır meslek dersleri. Zerre sayısaldan anlamadığım halde böyle bi okulda okudum, full yazılım gördük donanım anlamında hiçbişey öğretmediler en azından bi teknik servis öğrenelim bi mesleğim olsun dedim ama o da olmadı, ikinci sınıfta okulu değiştirmek istedim ama değiştiremedim, bu şekilde mezun olunca üniye de gidemedim çünkü bölümümden zerre anlamıyodum sırf bu yüzden hazırlanamadım, mezun olduktan sonra bu olaylardan dolayı çok ağır bi travma ve depresyon yaşadım yine yanlış karar vererek aynı bölümün myosuna gittim dolayısıyla orayı da yapamayıp bıraktım büro yönetimi okudum üstüne aöfye tamamladım, o ara kpssye hazırlandım anca 78 alabildim ve ondan sonra da ondört kez katiplik ve ikm sınavlarından elendim ayrıca başka sınavlara da girdim ama hiçbiri olmadı, birkaç işte çalıştım ama kendimi veremediğimden çok fazla çalışamadım ve hep başarısız oldum, bunlar sadece eğitim hayatını değil her anlamda hayatımı etkiledi, ailemle de aram bozuldu, arkadaş yok, meslek yok, hedef yok, özgüven sıfırın altında, sinir ve stres hat safhada, on yıldır gece uyku uyuyamıyorum. Kaç defa doktora gidip ilaç da kullandım ama hiçbirisi fayda vermedi, şimdi napacağımı şaşırmış durumdayım maldan hiçbir farkım yok, nette bile yapacak bişey bulamıyorum, en son ikinci üniye yazılmak istedim ama onda da yanlış karar verdim bi senem de öyle gitti şimdi tekrar yazıldım ama hevesim kalmadı, onun haricinde sağlık bakanlığının alımına da başvurdum son şansım eğer bu da olmazsa bi daha memurluk defteri kapanacak, gerçekten napacağımı bilmiyorum ne geçmişim ne şimdiki halim ne de geleceğim iyi, beni hayata bağlayacak hiçbir şey bulamıyorum sırf yaşamak için yaşıyorum eylülde bedelli askerlik yapıcam ama yirmibir gün de olsa orda napıcam derdine düştüm, bunları buraya neden yazdığımı da bilmiyorum, kısacası napacağımı şaşırmış durumdayım...

• Yalnız değilsin bende öğleyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 13 Ocak 2019; 23:7:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengin koca bulmalisin bence

• aynı durumdayım. intiharı bile düşünüyorum. seninle aynı durumdayım. istersen pm at dertleşelim. yaşıtız.
  • dostum bak bende meslek lisesi elektrik-elektronik böl. mezunuyum ama hiçbir zaman senin gibi düşünmedim bir kere okuun bölümün çok güzel kesinlikle düz liseye gitseydim felan deme düz liseye giden adamın notları 80- 90 dan aşşa olmayacak brkere senin burda ki hatan mesleki anlamdan kendini geliştirmemen mesela bende bilgisayarı elektroniği iyi bilirim sende lised eokurken bir yandan bilgisayarcıda çalışsaydın bişeyler öğrenirdin sadece okulla olmaz bu iş bak mesela ben bende öyle sayısal dan matematik den fizik ten anlamam ama uygulamada hiç kimse elime su dökemez aktif olarakda elektronik ve bilgisayarla uğraşan biriyim ..
    iş konusuna gelirsek bende işsizim sırf ben değil bu forumun yüzde 80 i aynı durumda o yüzden umutsuzluğa kapılma bende bu sene aöf okuyacam..
  • Kendini suçlu görme hocam. Hataların varsa tabi ki bunları düzeltme yoluna git ama genel olarak bir sıkıntı var. Neden'leri bırakmazsan kendini yiyip bitirirsin. Eksiklerini kapatmaya çalış, biraz yol aldığını hissedince(kendine güvenin gelince) iş başvuruları yapmaya başla. Bittim psikolojisine girdiğinde hem çıkman çok zor oluyor hem de gerçekten bitişe yaklaşıyorsun. Bir şekilde yaşayacağız hocam. Bizden daha kötü durumda olanları aklına getirmeye çalış her zaman. Yatacak yeri olmayan insanlar var, düşünün.
  • Ben de isterdim bir baltaya sap olmak. Fakat tabiatıma uygun balta bulamadım napayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 26 yaşındayım siz yine benden iyi durumdasınız.

• Ben de ayniyim.Ama antidepresanlardan dolayi fazla sallamiyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam meslek lisesinde olmaniz en azindan elinizde mesleğiniz olmasini sağliyor evet birçok sinava girmişsiniz başarisiz da olsa bu bir tecrübedir o sinavlarda hepimiz de biliyoruz ki birçok torpil dönüyor sizin suçunuz mu tabiki değil okumaktan vazgeçmemişsiniz bu bile iyiye yönelmedir.Pc konusunda uzmanlaştiysaniz eğer özellikle yazilim ve bilişim sektöründe birçok sektörde iş imkani oluyor.Aile desteğiniz olsun me yani sizi mesleğiniz olmadi diye sevmeyeceği anlamina gelmez araniz bozulmasin siz önce işinize bakin arkadaş da olur iyi veya kötü bu size bağli mücadeleye devam

• Niye memur olmayı bu kadar kafaya taktın anlamadım. Herkesi aldıkları a-101 mcdonalds gibi yerlerde çalışabilirdin. Burda 2000 maaş alırsın memurlukta öğretmenler bile 3500 alıyor sanırım. Elin yüzün insan ilişkilerin düzgünse bir giyim magazasina girip yükselebilir yada starbucks gibi daha iyi para veren ve daha iyi koşullu yerlerde çalışabilirdin. Bunca süre işsiz kalıp üstüne ikinci üni denemektense bu daha iyi olurdu.

İşin oldu mu, para biriktirme yükselme hedefin oldu mu, uykusuzluk özgüven eksikligi gibi sorunların da olmayabilirdi. Koşullar ne olursa olsun hayatını düzeltmek senin elinde gerçekten düzeltme arzun varsa taş taşırsın yine bir iş yaparsın.

• Başkan ben işsizim hayat bitmedi bizim için be şükür diyelim önümüze bakalım bundan sonrası iyi olur belki

• 30 yaşıdan bekar başıboş biriyim psikolojık sorunlar yaşadım uzun yıllar , hayata adapte olamadım bir türlü halen ilaç içiyorum , ıkı defa başarısız burun amelıyatı oldum bu benı dahada yordu ( mahkeme surecı vs ) bakalım bu sene işe girmeyı düşünüyorum güvenlık olarak , bazen kendımı asasım da gelmıyor değil
  • Takam kafanıza dert ettiğiniz şeylere bak ya. İstanbul içi buluşma ayarlayıp dertleşebiliriz.
  • kardeşler,

antidepresan'dan uzak durun. kullanmayın. çıkın koşun bağırın çağırın gerekirse. ama almayın. allah korusun intihara bile sürükler. yan etkileri çok fazla.

memur olmayan ölüyor mu ? memuriyet şart mı ? yaşım 33. özel sektördeyim. bir kızım var 5 yıllık evliyim. gelirim az. borçlu da olsa yaşıyorum. memuriyet için ben de çok zorladım ama olmadı. olmadı diye hayata mı küselim ?
  • Ailenin durumu nasıl? Zengin misiniz? Annen ya da baban seni darlıyo mu iş bulamadın diye?

• baltaya sap olamıyorsan sap olacağın baltayı kendiniz yapın kardeşlerim, ticaret yapın, 3-5 ay çalışıp çıkın sermaye yapın sonra da ticarete atılın, hiçbir çevreniz yoksa gidin toptan mal alıp pazarda satın, yeriniz varsa üretim yapın, el işi yeteneğiniz varsa bunu kullanın kardeşlerim para kazanmanız için illa görgüsüz cahil kaba insanlar olmanıza gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayko05

hocam meslek lisesinde olmaniz en azindan elinizde mesleğiniz olmasini sağliyor evet birçok sinava girmişsiniz başarisiz da olsa bu bir tecrübedir o sinavlarda hepimiz de biliyoruz ki birçok torpil dönüyor sizin suçunuz mu tabiki değil okumaktan vazgeçmemişsiniz bu bile iyiye yönelmedir.Pc konusunda uzmanlaştiysaniz eğer özellikle yazilim ve bilişim sektöründe birçok sektörde iş imkani oluyor.Aile desteğiniz olsun me yani sizi mesleğiniz olmadi diye sevmeyeceği anlamina gelmez araniz bozulmasin siz önce işinize bakin arkadaş da olur iyi veya kötü bu size bağli mücadeleye devam
    heralde yazıyı tam okuyamamışsın, meslek lisesi okudum ama bi mesleğim yok en çok da bu zoruma gidiyor zaten, ailem maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar ama hem yeterli gelmiyor hem de artık bıkıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: nebula-bunela-labune

Ailenin durumu nasıl? Zengin misiniz? Annen ya da baban seni darlıyo mu iş bulamadın diye?
    orta gelirliyiz zengin değiliz, annem babam zorlamıyor ama ablam sadece iş değil hemen her anlamda iğneleyici davranıyor o bile beni darlamaya yetiyor, zaten ailede hemen herkes farklı frekansta ve hayatlarda, mesela dört kardeşten tek sıkıntılı ben çıktım diğerleri hep iyi mevkideler hem mesleki hem başka anlamlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Zengin koca bulmalisin bence
    kız olsaydım belki düşünebilirdim ama erkeğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enforcer90 -- 25 Ocak 2019; 0:16:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.