Bildirim
2gb lık ram'e x64 mü x86 mı ??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: asusmasus
Merhabalar kısaca sorumu sorayım
annemin internet pcsini de win 8.1 with bing den win 10 günceleyecektim
64 bit yüklü windows ile geldiğini gördüm, 2gb lık bir bilgisayarda 32 bit daha iyi olmaz mı?
Yoksa gene 64 bit le devam mı?
(intel n2930 işlemcisi var)
Ram 3gb ve altıysa 32 bit, 4 ve üstüyse kesinlikle 64 bit. İster 32 bit kur istersen 2 gb daha ram ekle 64 bit kullan. Karar senin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 9 Eylül 2015; 1:19:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı
quote:
Merhabalar kısaca sorumu sorayım
annemin internet pcsini de win 8.1 with bing den win 10 günceleyecektim
64 bit yüklü windows ile geldiğini gördüm, 2gb lık bir bilgisayarda 32 bit daha iyi olmaz mı?
Yoksa gene 64 bit le devam mı?
(intel n2930 işlemcisi var)
Ram 3gb ve altıysa 32 bit, 4 ve üstüyse kesinlikle 64 bit. İster 32 bit kur istersen 2 gb daha ram ekle 64 bit kullan. Karar senin.
Ram eklemek için içini açtığımda tek slot olduğunu gördüm, halbuki cpu-z de iki slot varmış gibi gösteriyodu,
sonra driver x86 var mı diye asus sitessine girdim ve ekdeki gibi sadece 64 bit driver olduğunu gördüm ne yapıcağımı bilemiyorum... :/
ne yapmam lazım?
Özelliklerinde 8gb a yükseltilir yazıyor. Sen tek slot olduğuna emin misin? Laptop ların ram slotları masaüstü gibi değil. Mesela bendeki laptopta üst üste takılıyordu. Gerçekten de tek slot varsa o zaman tek modül 4 ya da 8 gb bir ram alıp takacaksın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Daha sonra ram eklenecekse x64 tercih edilebilir. -
Özelliklerinde 8gb a yükseltilir yazıyor. Sen tek slot olduğuna emin misin? Laptop ların ram slotları masaüstü gibi değil. Mesela bendeki laptopta üst üste takılıyordu. Gerçekten de tek slot varsa o zaman tek modül 4 ya da 8 gb bir ram alıp takacaksın.
Orijinalden alıntı: İmportant
Daha sonra ram eklenecekse x64 tercih edilebilir.
Tek slot olduğuna eminim zaten çok ilginçti içi, soğutucu resmen bir yandan havayı üflüyor diğer yandan çıkartıyor, bakır boru, termal macun fln yoktu :)
Yardımlarınız için teşekkür ederim son olarak bir sorum olucak;
elimde 4 tane ram var 4gb 2gb 2gb 2gb hepsi ddr3 ve 1333 ama sadece ikisi aynı marka
bu ramleri bir arada kulanabilmek için başka hangi krıtere bakmalıyım
kendi pcimde 4 slot var ve ramlerden birini eklediğimde arada mavi ekran veriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asusmasus -- 11 Eylül 2015; 6:26:00 >
-
Orijinalden alıntı: İmportant
Daha sonra ram eklenecekse x64 tercih edilebilir.
Tek slot olduğuna eminim zaten çok ilginçti içi, soğutucu resmen bir yandan havayı üflüyor diğer yandan çıkartıyor, bakır boru, termal macun fln yoktu :)
Yardımlarınız için teşekkür ederim son olarak bir sorum olucak;
elimde 4 tane ram var 4gb 2gb 2gb 2gb hepsi ddr3 ve 1333 ama sadece ikisi aynı marka
bu ramleri bir arada kulanabilmek için başka hangi krıtere bakmalıyım
kendi pcimde 4 slot var ve ramlerden birini eklediğimde arada mavi ekran veriyor
Bazen ramler bu tür sorunlara neden olabiliyor. Bende de 3x2 gb ram var. İkisi Kingston biri hi-level. Birarada sorunsuz çalışıyorlar. Aynı marka ramleri 1. Ve 2. Slota tak. Diğer markaları 3ve4. Slota tak. Her taktığın ramden sonra pcyi aç bakalım sorun çıkacak mı. Çıkmazsa diğerini tak. Böyle tek tek deneyerek yapabilirsin. Ayrıca anakartın bellek destek listesine bak. Eğer ramin marka ve modeli tutuyorsa takılabilir. Yoksa dediğim gibi deneyerek bulabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Frekans değeri ve türü(ddr2 ddr3 falan) tutsun yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Eylül 2015; 11:42:06 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Orijinalden alıntı: AdmGdk
Frekans değeri ve türü(ddr2 ddr3 falan) tutsun yeterli.
Bazen ramler bu tür sorunlara neden olabiliyor. Bende de 3x2 gb ram var. İkisi Kingston biri hi-level. Birarada sorunsuz çalışıyorlar. Aynı marka ramleri 1. Ve 2. Slota tak. Diğer markaları 3ve4. Slota tak. Her taktığın ramden sonra pcyi aç bakalım sorun çıkacak mı. Çıkmazsa diğerini tak. Böyle tek tek deneyerek yapabilirsin. Ayrıca anakartın bellek destek listesine bak. Eğer ramin marka ve modeli tutuyorsa takılabilir. Yoksa dediğim gibi deneyerek bulabilirsin.
Teşekkür ederim, yeniden başlatınca değilde, oyunda map değişirken / yüklerken veriyor. Sanırım iki tanesi cl9 iki tanesi cl11.
Tahminim; gecikmeleri farklı olunca çalışıyor ama stabil olmuyor herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asusmasus -- 12 Eylül 2015; 15:26:30 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X