Merhaba arkadaşlar, Kasım indirimlerinde ikinci bir monitör almayı düşünüyorum ve sizin önerilerinize ihtiyacım var. Şu anda HP X27q kullanıyorum ve oldukça memnunum. Bu monitör:
Yeni alacağım monitörün en azından şu an kullandığım X27q modelinden bir tık daha iyi olmasını istiyorum. Sonuçta bu model 3 senelik ve aldığım monitörün gerçekten değmesini isterim. Piyasada bazı modeller inceledim ama teknik detaylar ve fiyat/performans açısından kafam biraz karıştı. Aşağıdaki seçenekler arasında kaldım:
Bu modeller arasında hangisini tercih etmeliyim ya da önerdiğiniz başka bir seçenek var mı? Hangi monitörü alırsam uzun vadede memnun kalırım? Önerdiğiniz bunu al parasına değer dediğiniz maksimum 8k olacak farklı monitör varsa yazabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolojiden_anlıyorumcu -- 25 Kasım 2024; 16:56:15 > |
2K 27' 144+ Hz F/P oranı en iyi Pivot Monitör hangisidir? Öneri
-
-
Selamlar hocam, bende sizin gibi bu 3 monitör arasında kaldım ama bir türlü hangisini alacağıma karar veremiyorum. Fiyatlari ve ozellikleri birbirine çok yakın ayırmayı düşündüğüm bütçe de sizin gibi.
https://www.epey.com/monitor/karsilastir/931030-933476-964447/msi-g274qpf-e2_aoc-q27g4x_lenovo-legion-r27qe/
Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur. -
www.akakce.comJust a moment...https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-viewsonic-vx2780j-2k-27-1-ms-qhd-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,197368225.html
-
Merhabalar hocam,
Başka bir forumdan tecrübeli bir arkadaştan aldığım bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Bu bilgi doğrultusunda birçok seçenek elendi ve elimde yalnızca dört model kaldı. Belki size de faydası olur diye arkadaşın mesajını buraya alıntılıyorum:
**"2,4,5,7,8 direk eleyin. 7, yerine 6 olduğu; kalanları da çok kötü olduğu için.
Philips 27M2N5500 ya da G274QPF E2 elinizdeki monitörlerden daha iyi ve şu an bu bütçenin en iyileri. Ancak ikisi de dünyalar bir fark sunmayacaktır üzerine. Özellikle, elinize gelen X27Q 1000 kontrast altıysa fark olacaktır ancak bakmayı bilmeniz lazım.
Daha büyük farklar istiyorsanız MAG274QRF QD E2 ya da G274QPX gibi modellere bakmanız lazım. Gece gündüz gibi bir iyileştirme istiyorsanız Odyssey G6 G65B bakmanız lazım ama o da kronik scanline sorunu çıkarıyor + kavisli olduğu için 2. monitör olarak sıkıntı çıkarabilir + üst düzeyde ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız biraz yavaş kalabilir. Scanline sorunu garanti kapsamında ve bu modelde biraz daha az olsa da yine de kronik kroniktir. Eğer garanti ile uğraşırım, 2 yıl sonrasına da (garanti sonrası) 2 yıl sonra bakarız diyorsanız ve diğer ikisini de dert etmiyorsanız direk G6 G65B. Öbür türlü bütçenize bağlı tercih yapın. Bunların detaylı incelemeleri ve bu bütçedeki karşılaştırmalar için..."**
Bu mesajdan yola çıkarak, şu an için bu bütçeye alınabilecek dört model kaldı:
Lenovo Legion R27QE
Yorumlardan anladığım kadarıyla genel olarak başarılı bir monitör olarak değerlendiriliyor. Ancak, ölü piksel gibi fabrika çıkışı hatalarının oranının biraz yüksek olduğu sıkça belirtilmiş. Bu durum düşündürücü olabilir.
Samsung Odyssey G5 LS27DG502EUXUF
Bu modelle ilgili yorum yapmamış. Acaba diğer seçeneklerle kıyaslandığında eşdeğer bir pozisyonda mı? Rtings incelemesine baktım; gecikme süresi 5ms olarak belirtilmiş. Teknik detaylar konusunda çok bilgili olmadığım için bir yorumda bahsedilen DPI 1.2 ve DSC (Display Stream Compression) kullanımı bir sorun teşkil eder mi, emin değilim.
Philips 27M2N5500
Bu model özellikler açısından çok iyi görünüyor ancak yalnızca bir YouTube kanalında incelemesi yapılmış. Kullanıcı yorumlarına pek rastlamadım, dolayısıyla fabrika çıkışı hata oranı hakkında bilgi sahibi değilim. Bu belirsizlik, modeli biraz riskli hale getiriyor.
MSI G274QPF E2
Daha çok tercih edilen bir model olduğu ve fabrika çıkışı hata oranının diğer modellere kıyasla daha düşük olduğu belirtilmiş. Eğer aralarındaki farklar çok büyük değilse, bu monitör diğerlerine göre daha güvenilir bir seçenek olabilir.
Eğer sizin de bu modellerle ilgili fikirleriniz veya ek önerileriniz varsa, değerlendirmek isterim. 😊
-
AOC Q27G4X Modeli de lenovoyla değerleri yakın ama sadece bir satıcı satıyor. Onun hakkında da küçük inceleme yapmış arkadaş. Başka forum linki paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama buradan ulaşabilrisiniz.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: teknolojiden_anlıyorumcuMerhabalar hocam,
Başka bir forumdan tecrübeli bir arkadaştan aldığım bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Bu bilgi doğrultusunda birçok seçenek elendi ve elimde yalnızca dört model kaldı. Belki size de faydası olur diye arkadaşın mesajını buraya alıntılıyorum:
**"2,4,5,7,8 direk eleyin. 7, yerine 6 olduğu; kalanları da çok kötü olduğu için.
Philips 27M2N5500 ya da G274QPF E2 elinizdeki monitörlerden daha iyi ve şu an bu bütçenin en iyileri. Ancak ikisi de dünyalar bir fark sunmayacaktır üzerine. Özellikle, elinize gelen X27Q 1000 kontrast altıysa fark olacaktır ancak bakmayı bilmeniz lazım.
Daha büyük farklar istiyorsanız MAG274QRF QD E2 ya da G274QPX gibi modellere bakmanız lazım. Gece gündüz gibi bir iyileştirme istiyorsanız Odyssey G6 G65B bakmanız lazım ama o da kronik scanline sorunu çıkarıyor + kavisli olduğu için 2. monitör olarak sıkıntı çıkarabilir + üst düzeyde ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız biraz yavaş kalabilir. Scanline sorunu garanti kapsamında ve bu modelde biraz daha az olsa da yine de kronik kroniktir. Eğer garanti ile uğraşırım, 2 yıl sonrasına da (garanti sonrası) 2 yıl sonra bakarız diyorsanız ve diğer ikisini de dert etmiyorsanız direk G6 G65B. Öbür türlü bütçenize bağlı tercih yapın. Bunların detaylı incelemeleri ve bu bütçedeki karşılaştırmalar için..."**
Bu mesajdan yola çıkarak, şu an için bu bütçeye alınabilecek dört model kaldı:
Lenovo Legion R27QE
Yorumlardan anladığım kadarıyla genel olarak başarılı bir monitör olarak değerlendiriliyor. Ancak, ölü piksel gibi fabrika çıkışı hatalarının oranının biraz yüksek olduğu sıkça belirtilmiş. Bu durum düşündürücü olabilir.
Samsung Odyssey G5 LS27DG502EUXUF
Bu modelle ilgili yorum yapmamış. Acaba diğer seçeneklerle kıyaslandığında eşdeğer bir pozisyonda mı? Rtings incelemesine baktım; gecikme süresi 5ms olarak belirtilmiş. Teknik detaylar konusunda çok bilgili olmadığım için bir yorumda bahsedilen DPI 1.2 ve DSC (Display Stream Compression) kullanımı bir sorun teşkil eder mi, emin değilim.
Philips 27M2N5500
Bu model özellikler açısından çok iyi görünüyor ancak yalnızca bir YouTube kanalında incelemesi yapılmış. Kullanıcı yorumlarına pek rastlamadım, dolayısıyla fabrika çıkışı hata oranı hakkında bilgi sahibi değilim. Bu belirsizlik, modeli biraz riskli hale getiriyor.
MSI G274QPF E2
Daha çok tercih edilen bir model olduğu ve fabrika çıkışı hata oranının diğer modellere kıyasla daha düşük olduğu belirtilmiş. Eğer aralarındaki farklar çok büyük değilse, bu monitör diğerlerine göre daha güvenilir bir seçenek olabilir.
Eğer sizin de bu modellerle ilgili fikirleriniz veya ek önerileriniz varsa, değerlendirmek isterim. 😊
Teşekkürler hocam bu bilgileri benimle paylaştığınız için.
Arkadaşınız da benim gibi hemen hemen aynı modeller arasında kalmış Philips 27M2N5500 modeli hariç:)
Bende açıkçası tam olarak kafamda oturtturmuş değilim. Kağıt üstünde baktığında neredeyse çoğu model çok iyi görünürken birebir göremediğim için karar veremiyorum. Ara ara vatan, teknosa, media markt e gidip orada birebir monitörü görerek karar vermek daha sağlıklı olacak gibime geliyor çünkü bundan önce kağıt üstünde yine bir çok özelliği olan sözde iyi monitörleri birebir görünce renk doğruluğu ve kontrastlarının ne kadar kötü olduğunu deneyimleyince internetten monitör almanın ve aldığım monitörde neyle karşılaşacağım düşüncesi beni korkutuyor:)
Ama yine de izlediğim incelemeler ve araştırmalarım kadarıyla MSI G274QPF E2 monitörüne daha yakınım ancak o da şansıma amazondan satıştan kalktığı için bir süre daha bekleyeceğim gibi görünüyor tabi eğer çok iyi bir fiyat denk gelmezse o zamana kadar:)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X