ekran kartı olarak nvidia rtx2070 - 2080 veya rx5700 xt sapphire tercih edilebilir. (min 3500TL)
Monitör olarakta 2560x1440 çözünürlükte qhd olan monitörler alınabilir. (min 2800TL)
Bütçeniz nedir ?
anakart ve işlemci de güncellemek gerekcek sanırım. AMD chipset değişecek ve DDR 5 ramler gelene kalar tek ekran kartı ve monitör olarak güncelleme yapsanız, sistem darboğaz yapar mı bilmiyorum.
eğer bütçe olursa
amd 3600x veya 3700x b450 gaming plus veya x570 chipsetli bir anakart alınabilir. Ramleri kullanabilirsiniz ama frekanası düşük kalır. Maliyet bakımından yine de kullanılabilir veya 3200mhz - 3600 mhz 2x8gb ram alınabilir.
Kasım indirimlerinde güncelleseydiniz keşke.
İ5 9600k - 1450 tl Rtx 2060 süper gaming x - 3000 tl Samsung 27 qhd c27hg70 - 2800 tl
Kendi yaptığım yükseltmeler.
ekran kartını 5700 yapman yeterli
2k gereksiz bence. Pek bir fark yok 1080p ile.
TheNewAtilla
kullanıcısına yanıt
24 '' monitör kullanacaksan dediğine bir itirazım olmaz , ama 27 '' ve özellikle 32 '' bir monitör kullanıyorsan 2 k bambaşka bir keyif.yani hiç gereksiz değil son derece gerekli , hele arada pek bir fark yok demek hiç olmamış
mob411
kullanıcısına yanıt
Monitör zaten alacağım onda sıkıntı yok da, kasayı mümkün olan en az bütçeyle güncellemek istiyorum, cevabın için teşekkürler bu arada:)
sideeffect
kullanıcısına yanıt
Yorumun için teşekkürler. Acil bu durumum yok o yüzden acele etmedim, şimdiden güncelleyeceğim parçaları tespit edip indirim kovalayacağım.
İncehesapta cuma akşamı gaming gecesi var bak istersen.
captanico
kullanıcısına yanıt
Katılıyorum inç büyüdükçe 2k ve 4k gereksinimi artıyor.
sideeffect
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim, alarmı kurdum bakacağım mutlaka :)
barannnnnn
kullanıcısına yanıt
bütçe diyorsan rx5700 xt sapphire alınabilir yazılımını düzeltmişler diye duydum en son ama yinede kontrol edin, eğer nvidia derseniz rtx2070 ve üstlerine yönelin ama bütçe artar.
monitör olarak viewsonic ve aoc 'ler bakılabilir. 2500 civarlarında viewsonic vardı 2k. 2600 e Aoc monitör var. 2900 e asus var(şuan 3300 e çekmişler onun fiyatını ama indirimle 2900 e alınabilir). LG Gibabyte 'ta fiyatlar uçuk.
bence böyle idare edin. Anakart işlemci ram içinde intel in yeni serisi 10.nesil 2020 nin ilk çeyreğinde çıkacak beklenebilir.
beklemek istemiyorum derseniz (3.nesil) Amd ryzen 5 3600x li sistem yapabilirsiniz. Ancak oda dediğim gibi soket yapısı değişecek ve ilerleyen zamanda ddr5 ramler gelecek. 2021 i bulabilir sanırım. Şuanki soket yapısıyla en fazla 4.nesil ryzen destekler, 5.nesilde yeni soket yapısına geeçerler diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: TheNewAtilla
2k gereksiz bence. Pek bir fark yok 1080p ile.
Aynı anda hem 1080p hem 2k monitör kullandım. Bilmeyenler gelip senin yorumunu okusa inanacaklar. Kullanmadıysan işkembeden sallama kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: captanico
24 '' monitör kullanacaksan dediğine bir itirazım olmaz , ama 27 '' ve özellikle 32 '' bir monitör kullanıyorsan 2 k bambaşka bir keyif.yani hiç gereksiz değil son derece gerekli , hele arada pek bir fark yok demek hiç olmamış
32 inç de 1080p neye yetmiyor mesela? Oyun için diyorsan vsr var oyun için resolution scale ayarları var. Film için de kötü olacağını pek sanmam 360p tv yayınlarıyla büyüdük. Masaüstünde falan sırıtır tabi. İş için bahsetmiyorum bile.
quote:
Orijinalden alıntı: Tar Goroth
Aynı anda hem 1080p hem 2k monitör kullandım. Bilmeyenler gelip senin yorumunu okusa inanacaklar. Kullanmadıysan işkembeden sallama kardeşim
Alıntıları Göster
Vsr gibi teknolojileri bilmeden bence sen işkembeden sallıyorsun
TheNewAtilla
kullanıcısına yanıt
şimdi ben size ne yazsam ya da anlatsam boş , onun için boşverin benim gibi cahil kalmış bir insana laf anlatmayla uğraşmayın , 360p tv yayınları ile sizi başbaşa bırakayım ben
quote:
Orijinalden alıntı: captanico
şimdi ben size ne yazsam ya da anlatsam boş , onun için boşverin benim gibi cahil kalmış bir insana laf anlatmayla uğraşmayın , 360p tv yayınları ile sizi başbaşa bırakayım ben
Bu neyin afra tafrası. Ya adam gibi cevap ver ya da banla geç.
quote:
Orijinalden alıntı: TheNewAtilla
Vsr gibi teknolojileri bilmeden bence sen işkembeden sallıyorsun
Alıntıları Göster
kullandım canım merak etme aynı etkiyi yapmıyor yaklaşamıyor
quote:
Orijinalden alıntı: barannnnnn
Monitör zaten alacağım onda sıkıntı yok da, kasayı mümkün olan en az bütçeyle güncellemek istiyorum, cevabın için teşekkürler bu arada:)
Monitör olarak bu modeli öneririm hocam. 144hz 1ms yanında paneli IPS. Fiyat olarak da çok iyi.
www.vatanbilgisayar.com
VIEWSONIC 23,8" XG2405 Full HD 1ms 144Hz IPS Panel Gsync/FreeSync Gaming Monitor - Vatan Bilgisayar