Şimdi Ara

2si1: Geforce Now Türkiye son durum özel! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çıktığı gün ve sonrasında 2 arkadaşıma önerdim ikiside ücretli hesaba geçebilmek için sıra bekliyor. Yanlış bilmiyorsam global server üzerinden kullanımada engel getirmişler. Daha önceden dış server satın alımı yapanlar 1 yıl daha o servisleri kullanabilecekmiş. Ya yeniler ? Hani vpn ile yine yapılabilir ama performans düşecek gecikme artacak v.s. Pandemi zamanı millet eve çöreklenmiş. Ekran kartı fiyatları almış başını gitmiş. Mevcut serverların yetip yetmiyeceğini bilmiyorlar mıydı ? Bu işin kökü nvidia. AMD de az değilmiş. Son dönemde normal son kullanıcının zararına ne varsa oldu ikisininde zerre umrunda değil. İnşallah önemli bir merciden şöyle kallavi rekabet karaborsa cezası yerlerde akılları başlarına gelir. ( olcak iş değil ama temenni )

• DH | equ* kullanıcısına yanıt

Aynı fikirdeyim, avamlık böyle bir şey.

• tanrivermism T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bu yazdıklarına gerçekten inanıyor musunuz?
    Kaç yaşındasın bilemiyorum ama ya propaganda amaçlı yalanlar yazıyorsun ya da aklın araştırıp gerçekleri bulmaya yetmiyor.
    Karşılaştırma amaçlı yazdığın su fiyatı bile ne kadar boş bir yorum yazdığını gösteriyor. Kaç kere gittin Almanya veya başka bir gelişmiş ülkeye?
    2si1: Geforce Now Türkiye son durum özel!

Bu orada pahalı satılan bir su. Aldi vs gibi marketlerin kendi markaları olarak sattığı sular 0.16 Euro'ya kadar iniyor. (6x 1.5L su 0.99Euro olarak gördüğümü biliyorum) İlave olarak 0.25 pfand (depozito) alınıyor ve iade makinalarına boş pet şişeleri verdiğinde phand geri alınıyor.
    Asgari ücret 1000 Küsur Euro yazmışsın bak basit bir Google araması.

Şu yukarıdaki görsel bile ülkesini seven bir insanı üzmeli. Temmuz 2019 da bizde asgari ücret 422 Euro imiş. Sadece 1.5 yıl sonrasında şu an 345 Euro. Yarın piyasalar açıldığında daha da düşmüş olacak büyük ihtimalle. Bir zamanlar, Çin'deki işçiler 100 USD aylık maaş ile çalışıyor nasıl oluyor, inanılmaz ucuz iş gücü diye düşünüp Çinli işçilere acırken bugün onların 20 sene önceki haline doğru ilerliyoruz ne yazık ki.
    Teknolojik ürünlerin satın alınabilmesi ile ilgili kendince birşeyler yazmışsın ama kaynağın nedir yazdıklarının bilemiyorum. Zaten anafikrini de şahsen ben anlayamadım.

Türkiye'deki bütün teknolojik gelişmeler derken ne demek istiyorsun? Tamamen bize ait hangi teknolojileri geliştirdik toplu kullanıma yönelik? Gerçekten üzgünüm ama benim aklıma gelen, bize ait bir teknoloji yok. Dışarıdan teknolojiyi getirmek konusunda ise her zaman oldukça hızlıydık. 1983 yılında Spectrum 48k bilgisayar kullanıyordum ki 1982 de üretilmişti. Son yıllarda dünya genelinde teknolojinin hızlı gelişmesi ve ucuzlaması özellikle toplu kullanıma yönelik ürünlerin ülkemize de hızlıca geliyor olması sanki birilerinin başarısı gibi geliyor herhalde size ama yok öyle bir şey.

Sadece bilgisizliğine bir örnek vereyim. Üst model telefonlar 500 USD idi gibi bir şey yazmışsın. İlk telefonumu üniversitede, 1996 yılında aldım ve 1300 Mark vermiştim Ericsson GH688. Sınıfta en son alanlardan biriydim bir önceki sene fiyatlar çok daha yüksekti. Bugün 1300 DM 934 Euro ediyor enflasyonu da dahil edince.

Yani ülkemizde teknolojik ürünlerin son yirmi yılda görece yaygınlaşması birilerinin becerisi değil, teknolojinin dünya genelinde ucuzlamasının doğal sonucu.
    Vergiler ile ilgili olarak da, elbette devlet vergi toplayacak ki vermesi gereken hizmetleri sağlayabilsin.
    Bizde hatalı olan ise verginin adaletsiz bir şekilde uygulanıyor olması. Asgari ücret üzerindeki vergi bile size yanlış gelmiyor mu?

Neyse çok da uzatmayayım, bir şekilde beyniniz yıkanmış büyük ihtimalle, pek gerçekleri göremeyeceksiniz gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirjohn78 -- 21 Mart 2021; 13:58:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tanrivermism

Alın size yorum tabiki vergiler yüksek zamanı geldiğinde tabiki düzelecek tir siz birde almanyada gelişme aşamasında iken alınan vergiler ve çalışma şartlarına bakın ayrıca şimdi ki maaş kesintilerine bakın almanyada asgari ücret 1000 küsür euro bizim burada 50 kuruşa aldığımız su orada 2 euro bir porsiyon döner 15 euro meyve sebze yi tane ile alabiliyorlar asıl onların ayda 5 euro vermesi çok zor. Ha birde unutmadan siz olan olayları tersine çevirip algı yapmayı da iyi biliyorsunuz aynı oy attığınız partiler deki yöneticiler gibi 2000 li yıllarda insanlar 500 dolarlık bir ürünü almak için bu oyun konsolu olur yada cep telefonu olur hatta o zamanlar üst model cep telefonları 500 dolardı hatta bir kaç sene öncesine kadar da üst model sizin partilerinizin içine edip bıraktığı ekonomi ile telefonlar 500 dolardan satıldı o zamanlar insanlar bu 500 dolarlık ürünleri almak için senelerce çalışıyorlardı hatta nüfusun %5 yada %10 bu ürünleri alabiliyordu şimdi çocukların bile elinde var tabi diyeceğiniz laf şu teknoloji gelişti fiyatlar düştü nah düştü kısa zamana kadar iPhone üst modeller hala 500 dolar civarı na satılıyordu hatta o zamanlar burada iki katı fiyata satılmasına rağmen insanlar rahatlıkla alabiliyordu ve hala alıyorlar. Ayrıca o vergiler alınmasa bu durumda olmaz hiç bir yönden gelişmez ve olduğumuz yerde kalır sizde bu haberleri yapamazsınız hiç utanmıyorsunuz da Türkiye de ki bütünteknolojik gelişmeleri de gördüğünüz halde hala at gözlüğü takmış öyle devam ediyorsunuz o zamanlar alınamayan cihazlar hatta o cihazları yapan makineler dahil devlet teşviği ile açılmış firmalarda üretiliyor hiç bir ülke birden refaha ermemiştir ama algı oyunları yapanlara türkiyenin 20 yıl önceki halini görmezden gelenlere yalancılara rağmen Türkiye gelişti ve gelişmeye devam edecek bu elbet bir gün vergilere de yansıyacak.
    selam hocam;
    ben senin yerine senden utandım valla. :) şükür ki; önümüzdeki seçimde oy atacak genç arkadaşlarım görüyor bu kültürü ve daha bir şevkleniyorlar pusulada nereye bas-ma-ya-cak-la-rı-na. 😇

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 75 TL'nin savunulacak bir tarafı yok ülke ekonomimiz şartlarında.

• sirjohn78 S kullanıcısına yanıt

Birincisi tabiki haklısınız kazanç vergi ve maaşlar konusunda daha iyi olmalıydı fakat bunu dünyanın her ülkesinde çalışanlar da söylemekte.

Birde imla kurallarına uyamadım o konuda da kusura bakmayın hem çok yazı yazmam hem de vaktim yoktu ama siz genede zahmet edip okumuşsunuz teşekkürler bende bu yazı ile size biraz da olsa bilgi vermek isterim .

almanyaya da kısa bir süreliğine fuar için gittiğimden alışverişi yemek işini lokanta yada yoldaki bakkallardan aldım suyu da öyle markete girmedim su konusunda haklı olabilirsiniz ama dışarıdaki burada yaptığım gibi günde iki kez yemek fiyatları ve tramvaya yada otobüse günde 4 kez binmenin maliyetini hesaplarsanız ben yarım saat metro ile yol alıyordum aktarmalar felan gidiş dönüş 10 euro sabah kahvaltı öğlen yemek basit ucuz yerlerde yedim Bi kahve Bi kek felan akşamda 1 porsiyon döner toplam 20 euro o da aynı burada yediğim gibi Almanya'daki asgari ücret 1500 euro dediniz sadece ben orada olsam aynı otelden fuara işe gider gibi hesap yaptım aylık işe gitgel ve yemek masrafı 900 euro tutuyor sigara içsem 200 euro da o etti 1100 euro kaldı 400 euro başka masrafı hesaplamıyorum orada köyde kalan tanıdıklar vardı 2 oda 1 salon ev kiralık 1000 euro eksi 600 euro dayız hadi 1 odalı evler varmış 600 euro e gene para yetmiyor zaten insanlar o yüzden son zamanlarda türkiye ye geri dönüş yapıyor.

Ha birde şu konuda siz de benim söylediğimi yazmışsınız aslında bu diğer teknolojiler de de aynı telefona 1000 euro demişsiniz o zaman oyıllarda yurt dışı maaşı ile türkiye deki maaşı kıyaslarsanız sevinirim o zaman ki türkiye asgari ücreti ile kaç aylık maaş ile 1000 euroluk bir telefon alınıyordu almanyada ki ücret ile kaç aylık ücret ile o telefon alınıyordu hatta o kadar eskiye gitmeye gerek yok 1998 ile 2000 ler ile şimdiyi kıyaslayın.

Ayrıca hiç birşey teknoloji ucuzlamadı üst model telefonlar o zaman da 1000 euro civarıydı diye yazmışsınız şimdi de 1000 euro.

Onların kendi parasına ve ülkesine göre alım gücü yükselmedi ve telefon fiyatı da yükselmedi bizim alım gücümüz yükseldi ve bu son Türkiye üstünde oynanan oyunlar ve darbelerden önce de olması gereken alım gücünde yani türklirası kendi değerindeydi bu olaylardan sonra değer kaybettik.

Ayrıca sizin yaşınız küçük galiba o zamanlar enflasyonun % 120 olduğunu bilmiyorsunuz doların bir yılda ikiye katladığını hatta o yıl içinde bir gecede bir daha ikiye katladığını da bilmiyorsunuz . 2001 li yıllardan 2016 lı yıllına kadar 14 yılda doların kaç kat arttığını biliyormusunuz 14 yılda 1.5 liradan 3.5 liraya geldi. 2000 li yıllardan önceki dolar artışına göre Bi hesaplayın bakalım 14 yılda ne oluyor ben yapayım, size kıyak sene içinde olan develüasyonu katmayacam 2001 de 1.5lira sonraki yıl 3 lira sonra 6 lira sonra 12 lira sonra 24 lira düz yapalım 25 olsun sonra 50 sonra 100 sonra 200 sonra 400 sonra 800 sonra 1600 sonra 3200 sonra 6400 sonra 12600 sonra hadi düz olsun 25000 yani yirmi beş bin Türk lirası Bi 2021 e kadar gelsek milyonu bulacaktı yani.

Kendinizi kandırmayın tamam ben de durumdan memnun değilim fakat eski ile kıyaslayın. Eski durumda insanların cep telefonu alması hayaldi elektronik alması hayaldi hatta şöyle bir örnek daha vereyim o 20 küsür yıl önce en alt model seri Bir ev sinema amfisi 350 ila 400 euro arasındaydı. aynı markanın aynı seri olan 2021 yılı alt model amfisi gene 350 ila 400 euro arasında hatta seri kodu bile aynı o yıllarda öyle bir amfiyi almak için ki o zamanlar asgari ücret almak bile zordu tam bir senenin üstünde bir zamanda maaşımı biriktirip alabilmiştim şimdi aynı seri aynı fiyat olan amfi 1 asgari ücret ile alınabiliyor hele 4 sene önce almak çok daha kolaydı.

Bakın dikkat tekrar yazıyorum teknoloji ilerleyip fiyatlar düşmedi aldığım marka yada farklı benzer marka aynı alt seri model amfi fiyatı 20 yıldır euro yada dolar olarak değişmedi eğer teknoloji ucuzlasaydı fiyatı 100 euro olurdu yada üst model telefon 1000 euro iken 200 euro olurdu. Bi kolay hesap daha yani o zamanlar 20 kamyon karpuz verip aldığımız 1 adet üst model telefonu şimdi 1 kamyon karpuz verip alıyoruz onların parasına göre bu değişmedi hala aynı euro bizim paramızın değeri değişti umarım en azından bunu anlamışsınızdır saygılar. Birde bu paranın kimin cebinde kaldığını da anlamıştırsınız inşaallah.

Diğer yazıma da cevap verirken uğraşmış baya Bi yazmışsınız bunu da araştırıp yazdıklarımda bir yanlış var ise düzeltmenizi rica ederim şimdiden teşekkür ederim.

Ha bu da yanlış ise düzeltin 2001 yılı asgari ücret 83 dolara denk geliyordu. 2021 yılı 370 dolar olarak belirlenmişti galiba yaklaşık 5 katı yükselmiş gibi görünüyor kaba olarak. E tabiki 450 dolardan 370 lere düşmesi de iyi değil.

Ha diyeceksiniz ki yiyeceğe de zam geldi 2002 li yıllarda pirinç 1 lira yada 1.5 liraydı şimdi 5 lira civarı yani 4 katı gibi artmış asgari ücrete oranla aynı beyaz peynir de 7 yada 8 liralardaydı şimdi 40 lira larda gene 4 hadi 5 katı artmış asgari ücret gibi ha şimdi 120 liraya da peynir var ha 25 liraya da var ortalama giriş seviyesi fiyat olarak hesapladığımızda asgari ücrete oranla aynı gibi bu tip ürünlerde asgari ücrete oranla oran az olanı da var yani asgari ücret 4.5 katı mı artmış 2001 yada 2002 ye göre ürünlerde 4 katı artan var 3 katı artan var 6 katı aranda var arada ortalama alırsak dengeli gibi üç aşağı beş yukarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanrivermism -- 15 Mayıs 2021; 7:38:50 >

• UyGaR___ kullanıcısına yanıt

Merhabalar arkadaşa attığım cevap yukarıdadır sizin içinde cevap niteliğindedir. önceki yazımı zahmet edip okuyup cevaplamışsınız bu yazdığım yazıyı da okuyup özellikle yanlış birşey yazdıysam düzeltilmesini rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanrivermism -- 15 Mayıs 2021; 7:1:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.