Şimdi Ara

2si1 'Geleneksel' Teknoloji ve Oyun Programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: powersmachine54

Aslında bu nesil konsollar güçsüz çıktı.Ama microsoft cloud,dx12,havok ile Nx nintendonun konsolu eğer güçlü olursa xbox one yinede nintendo nx ile rakebet edebilir.Ama sony ps4 ile rekabet edemez.Dx12 ile xbox one oyun geliştiricilerin işi kolaylaşacak böylece 1080p 60 fps oyunlar gelebilir.Cloud özellikle multiplayer ağırlıklı oyunlarda belki 4k oyunlar xbox one konsolu destekliyebilir.Çünkü güçlü pc'lerden internet üzerinden konsolun yetmediği yerleri hesaplayacak hem donanıma yük bindirmeden çok daha iyi grafikleri online ağırlıklı oyunlarda görebiliriz.Ve dx12 ise single oyunlarda 1080p 60 fps sabit AA olarak oyunlar xbox one gelebilir.Ama full sıfırdan yeni nesil motorla geliştirilen oyunlarda çok büyük farklar olacaktır.Dediğim gibi ve havok fizik motoruda hem single,hem de multiplatform oyunlarda fizik efektleri çok daha iyi kullanabilir.

Surekli aynı cumleleri ezberlemişsin gibi 3.agızdan konusup yazıyorsun yorumları robot gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Reyiz şu habere bir dahaki 2si1 de değinir misin?

1yıl ve 3 yıl ömrü olan iki çeşit, şarj edilebilir, duyguları olan biyolojik bir yapı. Çok çok garip bir olay. Alıyorsun ve evcil bir hayvan değil de insan gibi, renklerine göre duyguları ve karakter yapısı da değişiyor. Mesela alıngan veya meraklı vb. opsiyonu olan insansı bir oyuncaktan söz ediliyor. Benim çok ilgimi çekti. Bunu bir araştırın isterseniz. Acayip merak ettim ben.

Saygılar

http://www.genpets.com/meet.php

• yazmadan once biraz dusunmek lazım.yav su demoyu gordum buyulendim falan filan o hikayeleri anlatma bana.o hikayeleri cok duydum ben sonunda bu begenmedigin konsollar ortaya cikiyor iste.
    konsolların gucu belli giris seviyesi nedir haberin yok sanırım...

https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_900_series
    https://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Radeon_Rx_300_series

2012 değil gunumuzde surdan bir bak 950-960 ekran kartlari orta seviye ekran kartlaridir 950 1,57 teraflops 960 2,3 teraflops r9 360 1,61 tflops r9 370 1,94 tflops ps4 1,84 tflops gucunde yani ps4 orta seviye bir pc gucundedir gunumuzde ha xbox one girmiycem o hakikaten gunumuzde orta seviye degil giris seviyesinde bir konsol.islemci dediginde ps4 cekirdekleri guclu olmayabilir ama 8 çekirdek, tablet dediler diye hakkaten tablet islemcisimi sanıyorsunuz siz bunları tablette 2-4 cekirdek 1 ghz hizinda calisiyor, konsoladakilerle karsilatrdiginda konsollar rahat 3-4 kat guclu islemciye sahip tablet dedigin islemciden.sen bu islemciyi tablette calistirabilceklerini sanıyorsun laptop ve mini pcler icin hazirladikları jaguarın en ustu bile 4 cekirdekli.sadece bunlarda degil serverlardada kullanılıyor server islemcisi diyelim o zaman. pc kesiminin algı yonetimi bu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_(microarchitecture)#Consoles

bak beni alintila nx ciktigi zaman, o alette daha el konsolu gibi birseyde olucak oda maliyeti arttiriyor nx'in high-end pc ayarlarında gelip 400 dolara satilması imkasnız gibi birsey zararına satmadıgı surece.

ps vr'in istedigi 1080p 60 fps xbox forzayi calistirabiliyorsa bundan cok daha kaliteli grafikli bir oyunu ps4 calistirabilir vr icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 31 Ekim 2015; 13:12:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

quote:

Talhaya nintendo konusunda katılmıyorum Umarım nintendo batar pokemon mario gibi herkesin bildiği oyunları windows android gibi platformlarda görürüz.Çocukken hep merak etmişimdir pokemon gibi bilinen bir şeyin neden pc oyunu yok diye?Sahibi at gözlüklü japonlar olunca tabi çıkmaz yeni anladım.

Adamlar tabii ki, kendi IPlerini kendi konsollarına çıkarıcak, bundan daha doğalı ne ki? Sen neyin kafasını yaşıyorsun onu çözemedim.

meselede o zaten küresel olmayan bir konsol üzerinden yürütülüyor.Bence psye windowsa falanda gelmesi lazım

Nintendo Wii'nin ps3 ve xbox360'tan fazla sattığının farkındasındır umarım, zaten el konsolu olayı tamamen Nintendo'nun elinde, DS neredeyse ps2'nin rekorunu kırıp, gelmiş geçmiş en çok satan oyun konsolu olucaktı.Tamam Nintendo'nun bir çok hatası oldu son dönemlerde ama sen çok fazla saçmalamışın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Talhaya nintendo konusunda katılmıyorum Umarım nintendo batar pokemon mario gibi herkesin bildiği oyunları windows android gibi platformlarda görürüz.Çocukken hep merak etmişimdir pokemon gibi bilinen bir şeyin neden pc oyunu yok diye?Sahibi at gözlüklü japonlar olunca tabi çıkmaz yeni anladım.

Adamlar tabii ki, kendi IPlerini kendi konsollarına çıkarıcak, bundan daha doğalı ne ki? Sen neyin kafasını yaşıyorsun onu çözemedim.

meselede o zaten küresel olmayan bir konsol üzerinden yürütülüyor.Bence psye windowsa falanda gelmesi lazım

Nintendo Wii'nin ps3 ve xbox360'tan fazla sattığının farkındasındır umarım, zaten el konsolu olayı tamamen Nintendo'nun elinde, DS neredeyse ps2'nin rekorunu kırıp, gelmiş geçmiş en çok satan oyun konsolu olucaktı.Tamam Nintendo'nun bir çok hatası oldu son dönemlerde ama sen çok fazla saçmalamışın.

Fanlarla tartışılmaz unutmuşum

• @blackzeros

Ne Nvidia ne de AMD son seri GPU larda orta seviyeye pek de oynamadilar ki o saydigin GPU lar giris seviyesi daha hala X1 ve PS4 GPU'dan daha güclüler.Buyur ispati

X1 GPU:12CU,853mhz,1.31TF
    PS4 GPU:14CU,800mhz,1.43TF 4CU GPGPU:410GF
    http://www.vgleaks.com/wp-content/uploads/2013/10/gpu-1024x607.jpg

Yahu Jaguar CPU ya özellestirmeye gitsen ne olucak? Bu yine öyünde düsük performansli,gücüsz ve kapasitesi kisitli bir komponent olmaya mahkum.Yaklasik 4 yil önceki gtx660,7870 bu konsollardan daha hala bi cok oyunda daha iyi performans veriyor=)

NX konusuna gelirsek,sence Nintendo o kadar salak mi ki 3 yil sonra bu konsollardan daha gücsüz bir konsol cikarsin? Wii U ile yaptilar ve alabora oldular,bir daha ayni hatayi tekrarlayacaklarini sanmiyorum.Sayet dedidigin olursa buda Nintendo'nun sonu olur.Senin mantiginla gittigimizde,bundan sonraki konsollarinda 400-500 araliginda satilacagini düsündügümüzde,onlarda su an ki konsollardan daha yüksek donanimla gelemezler cünkü pahali ve o paraya satamazlar.Adamlarin baska sansi kalmadi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fanlarla tartışılmaz unutmuşum

Nintendo'ya sempatim olduğu doğrudur, lakin bu yazdıklarımın fanlıkla falan alakası yok, Nintendo'nun son zamanlar bir çok hatası oldu, bende çok eleştiririm lakin küresel bir konsol falan değil diyerek komik duruma düşüyorsun.Bir konsol firmasını kendi IP'lerine kendi konsollarına çıkarıyor diye eleştirmek tamamen saçmalık yani.

• 16:46
    talha:mesut sende oyun beğenmiyorsun

• @Speed-Step Programı istisnai durumlar dışında her hafta takip ediyorum. Benim bir önerim olacak.

Benim için dijital oyun sektörü ile ilgili haberler ile senin sunumunu yaptığın teknoloji haberlerini ayrı programlarda sunmanız daha iyi olacak. Açıkçası, programı senin sunduğun, başta PC olmak üzere bir çok sektörle ilgili teknolojik gelişmelerin haberleri için izliyorum. Oyun haberlerini takip etmiyorum. Fakat aynı programda iki alanında haberleri yayınlanınca mesela bu video 40 dk, benim için 20 dakikası israf oluyor. Çünkü oyun haberleri ilgimi çekmiyor.

Bilmiyorum benim gibi bu durumdan rahatsız olan başka kullanıcılar da var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Reyiz şu habere bir dahaki 2si1 de değinir misin?

1yıl ve 3 yıl ömrü olan iki çeşit, şarj edilebilir, duyguları olan biyolojik bir yapı. Çok çok garip bir olay. Alıyorsun ve evcil bir hayvan değil de insan gibi, renklerine göre duyguları ve karakter yapısı da değişiyor. Mesela alıngan veya meraklı vb. opsiyonu olan insansı bir oyuncaktan söz ediliyor. Benim çok ilgimi çekti. Bunu bir araştırın isterseniz. Acayip merak ettim ben.

Saygılar

http://www.genpets.com/meet.php

Iyi de bu gercek degil ki, hayvanlara yapilan kotu muameleye dikkat cekmek icin tasarlanan bir sanat projesi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Genpet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Bu konsollar gücsüz dedigimizde konsol fanlari sanki onlara küfür etmisiz gibi karsidan etmedikleri hakaret kalmiyor ve troll damgasi yiyoruz.Bunlar x86 eskisi gibi Power PC gibi güclü bir mimarisi yok,bilinmedik bi tarafi yok ve donanimsal olarak cok zayif sonra cikacak olan oyunlarla ilk cikanlar arasinda eski nesilde oldugu gibi fark olmuycak diyoruz,sen ne biliyorsunki diyorlar.Örnek vereyim 3 sene olucak daha iki konsolda da Ryse bigi gözüken oyun yok Quantum Break'i ayri tutarsak.Ryse ile U4'ün karsilastirma videosu burda ve aradaki fark feci ama tersi yönde.Dedigim gibi bu bir örnek,konsol tartismasi degil.Hez keza TO1886 icin de ayni karsilastirmayi yapabiliriz.
    https://www.youtube.com/watch?v=vDjAnUhyTlU

NX'in ayak sesleri geliyor.Söylenenlere göre donanim gücü konsolun,günümüz High End PC leri ile ayni gücte ve 2016 E3 de tanitilip,sene sonu piyasaya cikacagi söyleniyor.Lakin bu söylentiler dogruysa ki Wall Street gibi bi yerden sizdirildi bu haber;yani dogru olma ihtimali cok yüksek.Bu piyasayi cok fena kizdiracak.Bu nesil konsollarin ömrü 2018'i ya görür ya görmez.

konsollar güçsüz ama en güçsüzünü sen savunuyorsun bu forumda aylardır. :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aslında bu nesil konsollar güçsüz çıktı.Ama microsoft cloud,dx12,havok ile Nx nintendonun konsolu eğer güçlü olursa xbox one yinede nintendo nx ile rakebet edebilir.Ama sony ps4 ile rekabet edemez.Dx12 ile xbox one oyun geliştiricilerin işi kolaylaşacak böylece 1080p 60 fps oyunlar gelebilir.Cloud özellikle multiplayer ağırlıklı oyunlarda belki 4k oyunlar xbox one konsolu destekliyebilir.Çünkü güçlü pc'lerden internet üzerinden konsolun yetmediği yerleri hesaplayacak hem donanıma yük bindirmeden çok daha iyi grafikleri online ağırlıklı oyunlarda görebiliriz.Ve dx12 ise single oyunlarda 1080p 60 fps sabit AA olarak oyunlar xbox one gelebilir.Ama full sıfırdan yeni nesil motorla geliştirilen oyunlarda çok büyük farklar olacaktır.Dediğim gibi ve havok fizik motoruda hem single,hem de multiplatform oyunlarda fizik efektleri çok daha iyi kullanabilir.

robot, bak senin oyunun çıkıyor ps4 e Detroit. seni Kara ile everelim mi?

• Kendimi bildim bileli hardcore oyuncuyum, kişisel tercih ve zevk meselesi tabiki kimseye karşımam ama ne Playstation ne Xbox, konsol felan gram ilgimi çekmiyor. Benim için oyun denince platform pc dir. VR'nin de daha gelişmesine çooook var. Gelişsin yeni bir pc sistemi toplar deneyim ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 31 Ekim 2015; 17:19:44 >
  • Detroit cgi fragmanı yayınladılar.Üstelik oynanış bir gameplay bile yokken sen galiba ps4'de detroit fragmanını büyük ihtimal oyuniçi zannediyorsundur.Uncharted 4 gibi buda detroit'de grafikleri düşürmek zorunda kalabilirler.Birde sen galiba Kara ile çok istekli görünüyorsun.İstersen onunla sen evlen nede olsa yüzde 50 güçlü ps4'ünle digital eşin olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powersmachine54 -- 31 Ekim 2015; 17:28:33 >
  • az sabredin ps4 tam gücünü kullanmıyor.şuan ps3 ün gücünü bile açığa çıkarmış değiller çünkü ps3 ü tam gücüyle kullansalar kimse ps4 almazdı.
    ps4 tam güce geçtiğinde şuan cgı dan 2 kat kaliteli oyunları oynuyoruz zaten.tam gücü verdiklerinde en az 2k da 60fps ve cgı kalitesinin 6 7 kat daha iyisini görürüz.
  • quote:

Detroit cgi fragmanı yayınladılar.Üstelik oynanış bir gameplay bile yokken sen galiba ps4'de detroit fragmanını büyük ihtimal oyuniçi zannediyorsundur.Uncharted 4 gibi buda detroit'de grafikleri düşürmek zorunda kalabilirler.Birde sen galiba Kara ile çok istekli görünüyorsun.İstersen onunla sen evlen nede olsa yüzde 50 güçlü ps4'ünle digital eşin olur.

bana 3 kuruşluk aklınla espri yapma troll. sen otur %50 güçsüz ve % 50 az satmış konsolunda 4k oyun bekle.

• Hangi konsola sahipsin? PS4, XONE?

Biraz cesaret et de cevap ver... Cevap vermeye cesaretin yoksa niye foruma yazıyorsun? Fake üyelikle nereye kadar gitmeyi düşünüyorsun?
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Konsola sahip olmamakla alakası yoktur.Ben bu nesil xbox one konsolu sevdiğim için savunuyorum.Yakında xbox one alacağım,Ayrıca microsoft en çok sevdiğim yazılım şirketidir.Sen bu forumun kurucusu,admini değilsin sanane konuyla alakalı yazarım.Birde fake üyelik iftirasına cevap veriyim.Ben bu foruma 1 sene önce üye oldum.Ve fake hesaplarla işim olmaz.Benim tek üyeliğim bu ve başka fake hesaplarım asla yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powersmachine54 -- 31 Ekim 2015; 18:56:41 >
  • 4k olmasına gerek yok, 60 fps olmasına da gerek yok. Hile olmasın yeter.

Bu VR olayı çok fena patlayacak ama bakalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Team NINJA

az sabredin ps4 tam gücünü kullanmıyor.şuan ps3 ün gücünü bile açığa çıkarmış değiller çünkü ps3 ü tam gücüyle kullansalar kimse ps4 almazdı.
    ps4 tam güce geçtiğinde şuan cgı dan 2 kat kaliteli oyunları oynuyoruz zaten.tam gücü verdiklerinde en az 2k da 60fps ve cgı kalitesinin 6 7 kat daha iyisini görürüz.

Uzun süredir böyle gülmemiştim helal olsun :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.