Şimdi Ara

2si1 'Soğuk Sulardan Sıcak Kumlara Getiren' Teknoloji ve Oyun programı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Başlığı görünce Şahin K. ile röportaj yaptıklarını zannedip "Ohha artık" dedim içimden.
  • Half life 3 nerde nerde levyemiz nerde böceklerimiz
  • ilk defa gordum yarim saat kadar izledim, guzel program olmus sonra devam ederim
  • Video incelemeleriniz iyi çok güzel FAKAT.. BİRAZ DAHA ZAMANLAMAYA DİKKAT edilebilir. Örneğin LG G2 diye süper bir cihaz çıkmış..Türkiyeden , en az 3 , 4 teknoloji sitesinde video incelemesi yayınlanmış..siz hala daha ayrıntılı bir video inceleme yayınlamıyorsunuz...kıvrAndırıyorsunuz..bir ön inceleme furyası almış başını gidiyor..böyle gündemde bir konu varken çok alakasız teknoloji haberleri , vs vs vs....

• donanımhaber de ki bu büyüklük takıntısı nedir ben anlamadım note3 e rakipsiz bir sınıf dendi g2 rakipsiz bir telefon ikiside deve toynağı gibi alet yani kim bunları beğenir demiyorum ama hiçte rakipsiz alet değiller hatta tam tersine teknoloji tarihinin takozları desek yeridir.

• türkiyede şehit askerin ailesine ayda 900 tl fazla görülür amerikada kolunu bacağını kaybetmiş adamlara anında protez taktırılır insanlık var insanlık var ...
  • birileri pahalı satmaya devam etsin kim onları dinlerkihttp://www.sahibinden.com/ böyle bir site varken

• 2si1 Parodisi
    http://www.youtube.com/watch?v=m17yGgcfjXQ&list=UUGaXWi3s7bi3a_1Zd58m5jg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgstr -- 6 Ekim 2013; 13:15:22 >

• Dogs or Cats :D Macera dolu DonanımHaber :))

• Bu bölüm biraz fazla ciddiyetsizdiniz ve bazı konulara fazla takıldınız bence. Ayrıca Ersin'le biraz dalga geçildi bence, hoş değildi.

1.si bazen telefon/tablet testleri bazen mecburiyetten aranıyor. Almak istediğiniz cihazın oyunlarda ne performans verdiğini, kaç fps aldığını öğrenemiyorsunuz. Genel kullanımda akıcılık durumu da aynı şekilde cihaza yüklenecek içeriğe göre vs. değişiyor. Donmuyor denen cihazların donduğunu gördüm. Bu noktada da testlere mecbur başvuruluyor. Aklı başında herkes pratik kullanım sonuçlarını görmek ister ama böyle bir şey her zaman mümkün olmuyor. Bu kadar laf edene kadar basit bir mantık kursanız anlayacaksınız ama kuramıyorsunuz ne yazık ki. Dolayısıyla biraz düşüncesizlik oluyor konuştuklarınız...

2.si telefonların ülkemizde fiyatları konusu. Cari açıktan bana ne kardeşim? Bu ülkenin borcunu tek başıma ben mi kapatacağım? Oldu olacak 50 bin tl yapsınlar telefonları. Hatta hepten yasaklasınlar Kuzey Kore'ye dönelim. Mantığınız çok saçma. Ülkeler milletleri için vardır. Cari açık oluşuyorsa açığını ÜRETİMle kapatsın. Vergiyle ülke dönmediğini ne zaman anlayacağız? Hayat standardı düşük olan bir ülkede nitelikli üretim de olmaz. Türkiye'de bilinçsiz tüketicilik belki olabilir ama o bilincin oluşmaması eğitim sistemimiz değil mi? Hem herkesi bundan cezalandırılmaya ne hakkınız var? Bir dengesiz kullanmayacağı telefona 3000 tl veriyor diye ben niye a'dan z'ye her özelliğini kullanacağım, hayatımı kolaylaştıracak 1000 tl lik ürüne 2000 tl vereyim?

"Başka ülkedeki fiyatları" boşver diyip duruyor Mesut bey. Niye boşvereyim? Bal gibi kazıklanıyoruz işte, hem vergi hem koyulan kar bakımından. İkincisi bile devletin suçu, buna mahal verdiği için. Böyle denetimsiz, böyle ciddiyetsizlik olamaz. Araba fiyatları yüksek diye herşeyin yüksek olmasına ses çıkarmayalım mı? Bir kötüyle bir kötüyü mü kapatacaksınız? Bu işe baş kaldırırsak önce telefonla başlar, sonra arabaya gider. Yanlışı düzeltmek yerine 'böyle gelmiş böyle gider' tavrı takınıyorsunuz. Sonra birşey değişmez tabii. Neyse yazacak çok şey var da, faydası var mı bilmiyorum.

3. Son olarak Half Life 3 konusu. Bu konuyu sırf "kendi haberlerinize/videolarınıza o tarz yorumlar yazılıyor diye" mi çıkardınız bilmiyorum ama böyle bir durum yoksa bile Half Life 3 üzerinden bunu yapmanız çok AYIP birşey. Half Life'ın ne kadar beklendiğini ve ne kadar önemli olduğunu bilmiyor musunuz da bunu böyle bir şeyin sohbetini yapıyorsunuz? Talha, Valve'in yaptıklarının Half Life 3'ten "çok daha önemli olduğunu!!" söyledi. Buna cevap vermek istiyorum: Bu konuda bazı oyunlarda haklı olurdunuz ama bu konuda KESİNLİKLE HAKSIZSINIZ! Valve'ın yaptığı hiçbir şey Half Life 3'ten daha önemli değildir! Evet, aynen öyle. Değildir. Half Life'ın tüm zamanlarda tüm hikaye anlatım ortamlarında en iyi 3-5 hikayeye girecek bir hikaye olduğunu söylemek mümkün. Böyle inanılmaz birşey, bir eser, çok hayati olmayan herşeyden üstündür!! "Alt tarafı bir oyun" diye düşünerek bunu anlayamazsınız. Bir düşünün bakalım, filmlerde felaket durumlarında birileri hep neden "Mona Lisa"yı, "Son Akşam Yemeği"ni vs. yok olmaması için fedakarlıkta bulunup yok olmaktan kurtarmak ister? Half Life işte böyle birşeydir. İsterse buna hiç kimse katılmasın önemi yok, GERÇEK BUDUR. Talha gibi oyunlarda fikirlerine çok değer verdiğim birinden bunu duymak beni üzdü açıkçası. Umarım hatasını anlar.

Valve'ın şu an yaptığı tamamen Windows 8'de market olduğunun ortaya çıkmasıyla Windows'u Steam'e tehdit görmesiyle başladı. Valve Linux'a oyuncuları yönlendirmeye çalışıyor ama yapmak istedikleri basit şeylerden ibaret. Valve baba firmaları Linux'a yönlendirebilecek mi onun haberini versin? Bağımsız oyunların en iyilerini hepimiz seviyoruz ama her oyunu Linux'ta oynayamayacağım müddetçe Valve'ın yaptığı anlamsızdır. Ve Valve'ın her oyunu Linux'ta oynamamızı başaramayacağı da ortada. Çünkü akıl almaz bir güç gerektiriyor bu. Oyunlar siz deyin 20, ben diyeyim 30 yıldır Windows'ta oynanıyor. Bunu başarsa bile geriye uyumlulukta Windows yine önde olacaktır. Yani Windows'tan kurtulamayacağımız kesinken, yaptıkları sadece kendi çıkarının ötesine geçemeyecek. Böyle bir durumla Half Life kıyas bile kabul etmez.

Ayrıca Valve şimdiye kadar Steam'i kurup güçlendirdi ancak "direkt OYUNLAR adına" bunun ne etkisi oldu? Ben de PC oyuncusuyum. Ama en beğendiğim senaryo moduna sahip oyunların HİÇBİRİ PC odaklı bir oyun değil! Ki Steam'in "PC" oyunculuğuna katkısı da sorgulanabilir. Eğer oyunları online olarak vakit öldürmek olarak görmüyor ve, o MMO senin bu MOBA benim, ondan ona sıçramıyorsanız, anlamlılığın tek adresi hikaye modlarıyla ilgileniyorsanız; Steam'in bu konuda PC oyunculuğuna katkısı sorgulanır. Büyük firmalar zaten her türlü satışını yapıyor. Bağımsızlar ise Steam'den önce de oyunlarını oyunculara ulaştırıyordu, Steam'den sonra da ulaştıracak. PC oyunculuğunu her fırsatta savunurum ama ortada "oyunculuk" yoksa PC oyunculuğu da olmaz. O yüzden ilk savunduğum "oyunculuk"tur. Oyunculuğu da şu an tek geliştiren firma PS-özel hikaye-odaklı oyunlarından ötürü Sony'dir. Onların da yapabileceği sınırlı. En başta "oyunculuğa" katkı yapmayan Valve PC oyunculuğuna katkı yapsa nolur? Adam gibi oyun kalmayınca PC oyunculuğu neyimize yarayacak? Olmayan oyunlarla PC oyuncusu olacağıma konsol oyuncusu olurum daha iyi.

Hikaye modları oyunculuğun tek gerçek dostudur! Çoktan Deep Down, Titanfall, Division, Destiny gibi potansiyeli olan oyunları MMO/Online saçmalığına kurban verdik. (Mesut beyin Destiny'e sığ yaklaşımı da takdire şayan(!)) Tabii oyuncular arasında MMO/Online vb türlere karşı pek tepki verilmez (muhtemelen bu mesaja eksiler dolacağı gibi) ama kimse tehlikenin farkında olmadığı için dert etmiyor. Henüz göremiyorsunuz ama, sanatın, anlamlılığın tek kaynağı gerçek hikaye modlarını yavaş yavaş öldürüyorlar ve oyunlar her geçen gün içi boş vakit öldürme araçlarına dönüşüyor. Çok geç olmadan uyanalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: iwanthidan

2si 1 denizin buz gibi sularından gelen teknoloji ve oyun programı

Şahin K. edition!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msgstr -- 6 Ekim 2013; 13:18:06 >

• Tom Clancy nin ölümü ile dalga geçilmiş

• telefon kaydettırme olayını elestırmıssınız ama ben cizrede polisim hergun yuzlerde telefon yakalanıyor kacak yollarla ulkeye sokulan eskıden ıc pıyasada rahatlıkla kullanılıyordu sımdı en azından bunun bırazcık onune gecılıyor samsunglarda ıma deıstırılıp yıne ırregal sekılde kullanılıyor ama ıphone gıbı gıbı telefonlarda bu yapılamıyor bu durumda ınsanlarımız kacak telefon almak ıstemıyor aksıherkez kacak telefon alıyor bu uygulama bır cok kacakcının onunu kapattı yeterlımı tabıkıde deıl keske daha farklı olabılse ...

• Note 3 bölge olayı çok saçma yav, sık sık ülke değiştirenler için baya sorun olucak gibi.

Steam controllerda bence iyi bişiler çıkabilir ama dendiği gibi strateji oyunu oturma odasına gitmez yani ama fpsler için iyi olabilir.Sırf Valve yaptığı için şans vericem sanırsam, yoksa görünüşü pek iç açıcı değil.Bi de HL3 duyrulsa tam olucak.Gerçi bu kadar beklentiyi karşılamaları zor ama insan bekliyor işte.
  • z1 de note3 te lumia 1020 de pahalı.
    bu fiyatlarla hiçbirini almam.

• Yeni Oyunlar, Yeni Ekran Kartları, Yeni Hayaller... :) Çare Forrest Gump :P

• programın başlıkları için yarışma falanmı yapılıyor çok fena başlıkları var bu programın
  • msgstr kullanıcısına yanıt
    güzel çalışma tebrikler
    talha döktürmüşş yine
  • Samsung Galaxy S4 incelemesi nerde ?

Şaka şaka,gayet güzel eğlenceli bir program olmuş sıkılmadan izledim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.