Şimdi Ara

2TB harddisk - 1.36 görüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. dört yıldır sorunsuz kullandığım smartdisk marka 2 terabayt external harddiskime data kopyalarken eskiden 1.86 civarı gösterdiği hafısaı yerine (byte hesabı dolaylı ) 1.36 Terabayt toplam hafıza olarak gösterdiğini fark ettim. İçindeki bütün datayı başka yere yedekledikten sonra harddiski biçimlendirmeme rağmen yine eskisi gibi 1.86 gibi bir hafızaya sahip olmasını sağlayamadım.Disk üzerinde daha önce partition hiç açmadım ve adığımdan beri ilk defa diski biçimlendirdim .Sizce sorun nedir ? Çözüm yolu bulamıyorum ? Umarım benzer olaylarla karşılaşan arkadaşlar olduysa tecrübelerinizden faydalanabilirim.Şimdiden çok teşekkürler.İyi Forumlar.

• fat32 veya ntfs vb .dosya sisteminden fark oluşuyor.bu dosya sistemlerini google da araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd tune ile error scan yapın. Sonra da herhangi bir hdd defrag programıyla defrag yapın.

• husocan11 kullanıcısına yanıt
    cevaplar için çok teşekkürler.

İki formattada harddiski denedim yine 1.36 TB görmeye devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Hdd tune ile error scan yapın. Sonra da herhangi bir hdd defrag programıyla defrag yapın.

Cevaplar için teşekkürler.

Error scan temiz çıktı hem windows versiyonunda hemde başka programla yaptığımda. Defrag sorunsuz bir şekilde yaptı ancak yinede 1.36 tb lık kullanılabilir hafıza sonucu yinede değişmedi :( . Çözüm yolu bulamıyorum :(.
  • ibolinee kullanıcısına yanıt
    ccleaner ile boş alan temizleyin uzun sürer biraz bekleyin.

• ee naptın çözdünmü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.