Şimdi Ara

2x200w RMS Amplifikatör Arıza (çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Devreyi tamamladığımda takmıştım uğultu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Devreyi tamamladığımda takmıştım uğultu var.

Hoparlörü takıp üzerin geçen akımı ölç. Gördüğün dc gerilim olmayabilir.
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Ampermetre bağlayıp denedim 0 dc akım görünüyor.(TIP42 beyz hala boşta.)
    Direk hoparlörü bağladım uğultu sıfır.Beyz takıp deneme yapayım mı ? ( L kanalı )

Diğer kanaldaki tüm sürücüler ( TIP41-42 ) çıkarılmış vaziyette.Bu kanala bağlı hoparlördede uğultu tamamen kesildi.(R Kanalı.)

EDİT:Beyz devreye alınca -17V tekrar çıkıyor.DC ampermetre çıkışa bağlı iken DC -2,36A çekiyor.Bu durumda iken 5200 buz gibi , 1943 ısınıyor.

edit son !!!!

Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu çalıştırdım.
    TIP41 YERİNDE BD139 , TIP42 yerine BD140 27r,280R , A1015,A1015 lehimlerini tazeledim çalıştı :)

Yarın diğer kanalla uğraşacam

%1 ses seviyesinde oval hakkını veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 16 Aralık 2014; 21:02:19 >

• Ramazan kardeşim benim gibisin bir seferde marşa basıp çalıştıramıyoruz arabayı

Yerinde olsam benim yaptığım 250 watt anfiyi yapardım valla basslar çok süper çok yumuşak ve derin çıkıyor 250 watt anfide bundan iki tane yap bak keyfine ama bu sefer besleme trafon 600 wattlık 2 x 36 volt kalın telli trafo ve adam akıllı yüksek filtreli besleme olacak valla tadından yenmez !!!

Bu arada elime bitane bozuk JBL 1800 WATT anfi geçti valla canavar gibi hatta süper epeyce ağır onun içine bu bahsettiğim anfiyi yapabilirim önüne de jbl bass filtre OFFFF bal kaymak olur valla !!!

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Çıkış tr çıkarıp enerji ver çıkardığın trlerin uçlarında simetrik dc varsa smps katı sağlamdır.Yeni devrende kullanırsın.

• quote:

Çıkış tr çıkarıp enerji ver çıkardığın trlerin uçlarında simetrik dc varsa smps katı sağlamdır.Yeni devrende kullanırsın.

ayn ama resim çekip atacam inan fırsat bulamıyorum bitane osawa AV-902 DİJİTAL KARAOKE AMFİ DE ARIZA var onunla uğraşıyom bi kanalı hallettim sıra ikincide bakalım ne olacak
  • quote:

şimdi aklıma geldi de zaten devredeki SMPS kısmı duman olmuş
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Smd malzeme yoksa pwm entegresinin çalışma şemasını indir ona göre arızayı buluruz.Bir kaç elemanın muadilleri kullanılmıştır boşta kalınca ilgilenin

Dün akşam devremi tamamen çalışır hale getirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 18 Aralık 2014; 6:50:00 >
  • quote:

çıkış tr lerini söktüğünüzde ,
    tr lerin bacak bağlantılarının boşta kalan pad yuvalarından yapacağınız ölçüm
    zaten beslemenin çıkış uçları olur. mantıklı
    tek sorun 20 adet tr nin olduğunu düşünün.
    o zaman beslemenin tr lere giden bir noktasından yolu kesip ölçmek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.