Şimdi Ara

===>3,2MPLİ k770/K790/K810/C510/P1 FOTOĞRAF PAYLAŞIM ARENASI<=== (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.230
Cevap
1
Favori
78.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün parkta çektim bende bunu, eğilerek desteksiz bu kadar oluyor, yalnız anlayamadığım bişey var
    makroyu çekerken ortadaki kareyi odakladığımız yer in sanki az bi üst kısmı daha net cıkıyor gibi.. ya da sanırım ışığı daha fazla alan yer daha net :)

===>3,2MPLİ k770/K790/K810/C510/P1 FOTOĞRAF PAYLAŞIM ARENASI<===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 24 Mayıs 2008; 10:38:51 >
  • makro resimler çekerken ya da nebileyim manzara dışında auto focuslu yakın mesafe fotları çekerken direk göbeğe doklanmayın. Yavaş yavaş teknikleir öğrenirsiniz yeni başladıysanız ama ben anlatayım. Direk üstüne odaklanınca makro fotolarda bir sanatsal ifade olmuyor yani nasıl diyim fotoğraf makinasının makro çekme kabileytii gösteriyor gibioluyor.

Ama foto çekerken ekranda 9 tane kare varmış gibi farzedin. Orta nokta ile odaklanın zaten direk objeye odaklanı makine daha sonra elinizi biraz kaydırın sağ alt köşeye çekin objeyi orta karede değilde sağ taraftaki karelerden birinde kalsın. Ozaman sağ alt köşede net bir obje fotoğrafı yan taraf ise bulnaık olacak ve daha hoş güzel bir fotoğraf çekmiş olacaksınız.

En basitinden alttak fotoyu örnek olarak verebilirim. Şimdi bu parayı çekerken tam ortada odaklasaydım sağ ve solda eşit boşluk kalsaydı resmin hiç bir manası olmazdı. Ama parayı sağda bıraktım birazda ışık açısı berbat çıkacak bir foto güzelleşmiş oldu.

Örneğin birden fazla çiçek makrosu çerken. Bir demet çiçek düşünün ya da güller, tek bir güle odaklanmak yerine güle odaklandıktan sonra kamerayı hafif sağa ya da osla kaydıradak diğer çiçekleride bulanık çıkartarak daha derin ve hoş bir resim elde ederiz.

Tabi her makroda işe yarayacak diye bişey yok, önemli olan siz o anki profesyonelliğinizi bilginizi konuşturmanız. Ama genelde anlattığım taktik işe yarar.

• Kısacası, çekeceğimiz objeyi her zaman ortaya almamak gerekir. Ortada alırsak, çekiciliği de azalmış oluyor.

• V3 K810i ;

• evet bi foto daha geldi

k790 v3
  • AnarKin

fotolar süper karşılaştırmayı bekliyorum
  • msjlar alınmıştır, bu bilgiler için teşekkürler..
  • @AnarKin o alet ne öyle metal kesen oksijen aletleri gibi bişey mi? Tam resmini koyabilirmisin acaba. Tüpe mi bağlı o yoksa çakmak gibi mi kullanılıo çok merak ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

@AnarKin o alet ne öyle metal kesen oksijen aletleri gibi bişey mi? Tam resmini koyabilirmisin acaba. Tüpe mi bağlı o yoksa çakmak gibi mi kullanılıo çok merak ettim.

Sana da alırız bir tane @Yazılımcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 24 Mayıs 2008; 20:00:06 >
  • bende istiyorum o şeyden
  • Aslında Gazlı Havya diye geçiyor elektronikçiler için üretilmiş bir çeşit havya kendi tüpü var çakmak gazı ile çalışıyor doldurulabiliyor değişik ucları var resimdeki ucu kesici uc (tabi belli kalınlıkta) bir diğer ucu havya ucu buyrun diğer resimler ;

• quote:

@AnarKin o alet ne öyle metal kesen oksijen aletleri gibi bişey mi? Tam resmini koyabilirmisin acaba. Tüpe mi bağlı o yoksa çakmak gibi mi kullanılıo çok merak ettim.

o aletin adı pürmüz dür

pürmüz deyince kurtlar vadisi akla gelmesin

o alet tüp şeklinde çakmak gibi düşünebilirsiniz normal çakmak gazı ile dolduruyorsunuz

ve ağız kısmındaki vanasını açıp çakmak ile yakıyorsunuz gazın ince kalınlığını bu vana ile ayarlıyabiliyorsunuz

kısa zamanda demir parçayı ısıtmaya küçük gümüş kaynak atmaya

plastiğe çok fazla zarar vermeden ısıtmaya yarıyor bu alet tabi değişik işlerdede kullanılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 24 Mayıs 2008; 22:39:56 >

• bunlarda benden

köpeğim mike,topu çok seviyor gördüyünüz üzere

• opentelcll

1 fotoda odaklama sorunu oluşmuş
    2foton içlerinde en iyisi
    3.foton çok parlamış
    4.fotonda titretmişsin tabi o köpeğn yanında titretmemek çok zordur

AnarKin

pm attım
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

quote:

o aletin adı pürmüz dür

o alet tüp şeklinde çakmak gibi düşünebilirsiniz normal çakmak gazı ile dolduruyorsunuz

ve ağız kısmındaki vanasını açıp çakmak ile yakıyorsunuz gazın ince kalınlığını bu vana ile ayarlıyabiliyorsunuz

plastiğe çok fazla zarar vermeden ısıtmaya yarıyor bu alet tabi değişik işlerdede kullanılabilir

Evet gerekli açıklamayı faruk yapmış alet bu arkadaşlar

PM Alınmıştır faruk

• ya hani caddelerde arabaların far ışıklarını düz çizgi halinde çakiolarya nası oluyo o?
    bide k810 da hdr çekim yapılırmı?
  • Ben o şekilde çekimi Alacakaranlık Flaşsız modunda çekiyordum hatta öyle bir resmim var yukarılarda bir yerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: metkam_42

ya hani caddelerde arabaların far ışıklarını düz çizgi halinde çakiolarya nası oluyo o?
    bide k810 da hdr çekim yapılırmı?

k790 k810 k 800 alacakaralık modunda kamera yavaşlıyor ve hareket eden araç fotoları veya nesneler böyle çıkabiliyo

k 790 ile hdr çekebilirisn

imzamdaki konuda ve imzamdaki depomda java program vark 790 hdr için çok güzel farklı renk tonlarında foto çekebiliyor

ve bu sayede k 790 çok basit hdr foto çekebiliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Aslında Gazlı Havya diye geçiyor elektronikçiler için üretilmiş bir çeşit havya kendi tüpü var çakmak gazı ile çalışıyor doldurulabiliyor değişik ucları var resimdeki ucu kesici uc (tabi belli kalınlıkta) bir diğer ucu havya ucu buyrun diğer resimler ;

Süpermiş ya bayılırım böyle icatlara Kasa modifiyesinde falan işe yarar ,kasanın yan kapağını delebilir mi acaba Dremel ile çok ses çıkıyor bide demir tozu

quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

o aletin adı pürmüz dür

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.