Şimdi Ara

3 adet cd rom motoru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde 3 adet motor var cdrom dan çıkardığım. Fakat bu motorları nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum pek bilgim yok. Altta resimleri koydum bana nasıl çalıştıracağım hakkında yardcı olursanız çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.

Bunlar motorlar.
     3 adet cd rom motoru.

3 adet cd rom motoru.

• İlk motoru bir motor sürücüsü olmadan süremezsin. CD'yi döndüren motor budur.

Ortadaki kapak açma motoru olup, standart DC motordur. Ucuna elektrik ver, çalışsın.

Sondaki büyük bir ihtimal standart DC motor, ama step motor da olabilir, birincisi gibi. Benim söktüğüm CD-ROM'daki o motor -ki lazer konumlandırma motorudur- standart DC idi.
  • işte elektriği nasıl vericem direk frize takamam Pil yada başka birşeyle çalıştırma imkanım varmı bunu eğer braz açıklarsan ortadakini.

Edit: Elimde 7 volt luk bır akü var IŞILDAKTAN çıkarttım. Bu akü ile çalıştırabilirmiyim? Elektrik falan çarparmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cb.SLI -- 2 Kasım 2007; 19:41:53 >
  • elektrik carpmaz ver 7 voltu hiçbişi olmaz korkma

sakın prize takıyım deme direk yanarsın :D hehe
  • Ok saol. Biraz cahilim bu konularda bir sorum daha olucak aşağıda akünün resmi var ve 2 tane kablo girişi bunu nasıl şarj edebilirim?

3 adet cd rom motoru.
  • gördüğüm kadarıyla 6 V 4Ah bir akü

6 volt 500 ma güç sağlayan bir dc çıkışlı trafonun + çıkışını akünün +

trafonun - çıkışını akünün - ucuna bağla 6-8 saat şarj et multimetre varasa 7 v bulasıya kadar şarj et

bu arada o motoru ben bir keresinde denedim AC 3 V çalıştırdım tam paerformaslı olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 2 Kasım 2007; 23:00:20 >
  • bu arada ortadaki cd-rom kapak motoru 6 volt dc akımla çalışır
  • onu ben güç kaynağıyla çalıştırdım.
    multimetre yi biraz açarmısın. Birde güç kaynağında + - yi nasıl anlıcam 2 tane siyah var bır sarı birde kırmızı var. Sarı toprak diğer siyah ne peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cb.SLI -- 8 Mart 2009; 2:38:20 >
  • DC tarafta toprak olmaz. Siyah Şase, Sarı +12V, Kırmızı se +5V tur.

3 adet cd rom motoru.
  • 1. motor brushless DC motor, ancak plaket uzerine lehimli baglantilari. bazi cdromlardan plaket uzerinde hicbir kontrol elemani bulunmayan modelleri cikiyor, eger onlardan birisi ise brushless dc motor kontrolu yapilabilir. Kontrolcusunu kendin yapabilir misin diye artik sormuyorum, zira bunlari sordugun icin henuz bu konuda yenisin ve baslangic icin bitirmenin mumkun olmayacagi bir calisma olur, hazir brushles motor kontrol kartlarini deneyebilirsin, ancak boyle dusuk bir motor icin kontrol devresi bulabilir misin bilmiyorum .

sondaki step motoru da L293D ve bir micro ya da L serisinin bir step motor kontrol cipi vardi onunla yapacagin basit bir devre ile kontrol edebilirsin. ama baslangic icin bu yine biraz asiri gelecektir. oncelikle standart DC motoru bir H bridge kullanarak kontrol etmeyi ogren, bu arkadas su L293D oluyor bu arada.

Motoru kendi basina cevirmek birseyler basarmis gibi gosterse de aslinda hicbir anlam ifade etmemektedir. Motoru belli zamanlarda, belli yonlerde cevirmek, istedigin zaman frenlemek gibi isler icin kontrol devresi sarttir. Kontrol sinyali hicbir zaman bir motoru surecek gucte degildir, bu yuzden motorun ihtiyac duyacagi yuksek akimi kontrol edebilecegin sisteme ihtiyac duyulur. Internetten H-Bridge diye aratirsan bu konuda turkce dokumanlar da bulabilirsin.

• Alimakkaya teşekkür ederim yazıp emek harcadığın için.

Birde aküyü şarj ettim 3 4 saat ama şarj olmadı sanırım çalışmıyor. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.