Şimdi Ara

3 anakart arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: LeVoLKie

arkadaslar ben anlamadım bu olayı birbirinizle tartısmaya giriyosunuz bu olay cidden cok sacma geldi yani sanki biriniz gigabyte biriniz de msi calısanı gibi fanatik bi sekilde konusuyosunuz. gigabyte ın eksi yönü yok mu, veya msi in eksi yönü yok mu? gigabyte al diyen ve msi al diyen kullanıcılar bu kartların eksi yönlerini de söyleyebilyo musunuz. benim sizden duymak istediğim şunu al bunu al degil ki? sokaktan bi adamı cevirip sunu mu alayım bunu mu alayım desem o da bana diyebilir sunu al bunu al diye. ben sizin fanatik bi şekilde tartışmak yerine şu şu şu yüzden giga veya msi daha önde gibi bi diyalog görmek isterdim yani. buraya sordum msi kullanıcısı msi gigabyte kullanıcısı gigabyte diyo. lütfen sakin bi sekilde fikrinizi destekleyecek bi şeyler yazabilrseniz daha yardımcı olursunuz ama yine de bu kadar yorum için bile teşekkür ederim.

Fanboy olanlar belli, boş işkembeden yorum yapanlar da belli...

Gigabyte'ın artı yönlerini zaten mesajımda belirttim, bariz farkları ortada ve iki ürün arasındaki fiyat farkı da oldukça az.

* Optik ses çıkışı (Msi'da yok)
    * SATA Express (Msi'da yok)
    * Uefi Dual Bios (Msi'da var mı bilmiyorum Click BIOS 4 diye bir özellik var)
    * 2x usb 3.0 port (Kasa ön panel ve arka pci slot) (Msi'da tek port var)

Bu özelliklere göre Gigabyte bir tık öndedir, bu kadar basit.

• Yukarda ki tartismada ki anakartlarin ikiside iyi hic biri pisman etmez gonlunden hangisi geciyorsa onu al..tartismadan oteye baska bisey gecmez bu konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepinize teşekkürler yorumlarınız icin, soğutucu olarak seidon 120v düsünüyorum, arkadas da zalman cnps9900 max ile aklıma girdi. fiyatı zorlarsam eger baktım ki 30tl daha verince noctua nh-d14 alabilme imkanım olabiliyo ancak kasam enermax chakra mid tower, noctuanın sığmama gibi komik bir olayı olmaz degil mi?

edit: seidon120v hakkında kötü yorum okumadım henüz, nesini basarısız buldun @cinayet13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levolkie -- 26 Ağustos 2014; 1:15:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

quote:

arkadaslar ben anlamadım bu olayı birbirinizle tartısmaya giriyosunuz bu olay cidden cok sacma geldi yani sanki biriniz gigabyte biriniz de msi calısanı gibi fanatik bi sekilde konusuyosunuz. gigabyte ın eksi yönü yok mu, veya msi in eksi yönü yok mu? gigabyte al diyen ve msi al diyen kullanıcılar bu kartların eksi yönlerini de söyleyebilyo musunuz. benim sizden duymak istediğim şunu al bunu al degil ki? sokaktan bi adamı cevirip sunu mu alayım bunu mu alayım desem o da bana diyebilir sunu al bunu al diye. ben sizin fanatik bi şekilde tartışmak yerine şu şu şu yüzden giga veya msi daha önde gibi bi diyalog görmek isterdim yani. buraya sordum msi kullanıcısı msi gigabyte kullanıcısı gigabyte diyo. lütfen sakin bi sekilde fikrinizi destekleyecek bi şeyler yazabilrseniz daha yardımcı olursunuz ama yine de bu kadar yorum için bile teşekkür ederim.

Fanboy olanlar belli, boş işkembeden yorum yapanlar da belli...

Gigabyte'ın artı yönlerini zaten mesajımda belirttim, bariz farkları ortada ve iki ürün arasındaki fiyat farkı da oldukça az.

* Optik ses çıkışı (Msi'da yok)
    * SATA Express (Msi'da yok)
    * Uefi Dual Bios (Msi'da var mı bilmiyorum Click BIOS 4 diye bir özellik var)
    * 2x usb 3.0 port (Kasa ön panel ve arka pci slot) (Msi'da tek port var)

Bu özelliklere göre Gigabyte bir tık öndedir, bu kadar basit.

Aynen hocam Gigabyte bir kaç özellik ile önde görünüyor, bu seviye de alınacak anakartlar arasındadır bence de.

• quote:

hepinize teşekkürler yorumlarınız icin, soğutucu olarak seidon 120v düsünüyorum, arkadas da zalman cnps9900 max ile aklıma girdi. fiyatı zorlarsam eger baktım ki 30tl daha verince noctua nh-d14 alabilme imkanım olabiliyo ancak kasam enermax chakra mid tower, noctuanın sığmama gibi komik bir olayı olmaz degil mi?

edit: seidon120v hakkında kötü yorum okumadım henüz, nesini basarısız buldun @cinayet13

Nhd14 onermem ram slotu kapliyor ve kocaman cnps9900 ram slotu kaplamiyo ve kaba gorunmuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Colonel GUILE kullanıcısına yanıt
    evet bu özellikler ön plana cıkarıyor aslında ancak overclock ve gaming anlamında baktığımda msi ön planda gözüküyo, bilmem yanlıs mı düsünüyorum. optik ses cıkısının msida olmaması benim icin sıkıntı degil cnkü z5500 için soundblaster ses kartım mevcut. eger cok harika farklar yoksa tercihim msi'a yatkın durumda applicationlarından dolayı. bir de msi'ın kazandığı ödüllere bakınca ve incelemelere baktığımda msi yine ön plana cıkıyo. fikirleriniz cok degerli benim icin cok sagolun.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam bu soğutucuyu bende düşünmüyor değilim..cift fanlı şekilde aynısından bi fan daha takılı 2. elde bi arkadaşımızdan alma durumum var 212 evodan sonra sıcaklıklar ciddi değişime uğrar mı kesin birşey söylenebilir mi..212 evoda cift akasa apache fan takılı..misal suan 4.2 ghzde 4670k ile primde 74 derece alıyorum bunla kaç derece düşme durumu olur..
  • kaba görünüp görünmemesi sorun degil aradaki sıcaklık farkı olsun performans olsun baktığımda noctua ön planda ancak kasama sığmama gibi bi durumu olamaz degil mi?

@leon-x neden nh-u14s'i önerdiniz, nh-d14'ten ön plana cıkmasının nedeni nedir
  • Görüntüde olmayıp gerçek performans isteyenler Noctua alsınlar
    212 Evo NH-U14S in yanında leblebi çekirdek gibi kalır.

Yüksek ramler kullanmayan ve maksimum performans isteyenler de NH-D15 alsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Hocam bu soğutucuyu bende düşünmüyor değilim..cift fanlı şekilde aynısından bi fan daha takılı 2. elde bi arkadaşımızdan alma durumum var 212 evodan sonra sıcaklıklar ciddi değişime uğrar mı kesin birşey söylenebilir mi..212 evoda cift akasa apache fan takılı..misal suan 4.2 ghzde 4670k ile primde 74 derece alıyorum bunla kaç derece düşme durumu olur..

Kardeşim burada ki testte soğutucu güzel sonuç almış;

http://www.kitguru.net/components/cooling/henry-butt/noctua-nh-u14s-cpu-cooler-review/6/

i7-3930K (130w tdp) (6 core) @ 4.3ghz 1.35v ile, 65 derece olarak görünüyor.

Evo'ya oranla bu üründeki farklar;

- 6 ısı borusu
    - 14cm fan

4670K sonuçta 4 çekirdek ve daha düşük tdp'ye sahip, sıcaklık çok fazla olmaz diye düşünüyorum, tabi o.c için verdiğin voltajın da önemi var.

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    1.21 v 4.2 için veriyorum..4.6 a büyük bi voltaj atlaması istiyor bunu içinde yeterli gelmiyor evo..4.6 da 144hz için tek cekirdek oyunlarda karmaşık teamfightlarda vs min fps nin 144 ün altına düşmemesi için yapmak istiyorum..misal lolde aşırı tflerde 130 a düştüğünü farkettim..4.6 yaparsam bu min fps kafadan 160 170 e yükselecek bende monitörümden tam faydalanacam..bi memlekete gidip geleyim olmadı alıp denerim..
  • NH-U14S kendi sınıfında (mono blok gövde) en iyi 2 soğutucudan biri.
    Tek rakibi Thermalright Archon IB-E X2
    Ki Thermalright 8 ısı borusu ve daha kaba görünümlü gövdesi ile NH-U14S i ancak yakalayabiliyor.
    Bu da Noctua nın kalitesini gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 26 Ağustos 2014; 1:53:02 >
  • merhaba,

anakart olarak msi gaming 5'i tercih ettim, gigabyte'ı tercih etmeme nedenim ise gereksiz voltaj verip fazladan ısı ortaya cıkarması oldugunu ögrendim ve msi'ın servisinin iyi olması da kartı gözümde öne cıkardı.

işlemci olarak 4790k tercih ettim,

soğutucu olarak ise nh-u14s tercih ettim ancak mid tower kasam oldugu için dolayısıyla kasaya sığmadı :) ben de geri iade etmek yerine biraz sabredip full tower kasa aldığımda kullanmak için koydum bir kenara.

stock fan ile işlemci boştayken 45 derece olması normal mi? bana yüksek geldi de.

hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. sağolun
  • Bileşenler hayırlı olsun
    Boşta biraz daha düşük olabilirdi.

NH-U14S aslında sığabilirdi 165 mm yükseklikte
    Enermax Chakra kullanıyorsanız yan fan yüzünden sığmamıştır.
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    evet yan fan yüzünden sığmadı, zalman 9500'ten sonra deve cüce olayı oldu, çok şaşırttı soğutucu hakikatten. sıcaklık yüzünden oyun oynarken hic içim rahat edemicek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.