Şimdi Ara

3.Basamak:Konuşma Dersleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
114
Favori
71.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba beyaz renkle yazılan altyazıları anlıyorum fakat konusma içeriklerini çok az anlıyorum. Bu şekilde mi devam edeyim. Tam olarak anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

12 dk
    Hocam merhabalar benim ingilizce düzeyim 0 ve şuan üniversite 4.sınıfa geçtim ve akademik kariyer yapmayı düşünüyorum bana neler önerirsiniz eylül gibi kursa yazılmayı düşünüyorum adanada iyi bir kurs var belki duymuşsunuzdur mehmet mamger onun kursuna gitmeti düşünüyorum bana lazım olan yds ve toefl dan 90 ve üzeri almak bana neler önerebilirsini kendime güveniyorum ve içimde inanılmaz bir hırs var bu konuya karşı lütfen önerilerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mckanrap M kullanıcısına yanıt
    Ne kadar süreniz var bunu yazmalısınız.Süreye göre bir öneri verebilirim.
    YDS farklı TOELF çok farklı sınav.İkisine mi gireceksiniz? Önerileri buna göre yazayım.
  • Ilk 20 dersi bitirdim çok iyi anlatıyorlar akılda kalıyor

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2E0F8F55 -- 21 Şubat 2022; 5:22:25 >
  • İngilizcem %70 A2 seviyesindeydi. Look Ahead derslerine başladım ve birkaç kez bitirdim. İlk başta basit şeylerden bahsediyorlar ama "bunlar basit yaa" diyerek geçmeyin sakın. Git gide zevkli hale geliyor zaten videolar.

İzlemeye başladığım zaman rat.planet hocamın dediği gibi sadece beyaz yazıları not aldım. Kelimelerin anlamına bakmadım, sadece cümleden bir şeyler çıkarmaya başladım. Ayrıca her 10 videoda bir notlarımı tekrar ettim. Telaffuzlara önem verdim, telaffuz edemediğimi birkaç kez telaffuz ederek düzeltmeye çalıştım. Özellikle en sondaki konuşmaları anlamazsanız canınızı sıkmayın. Hocamın dediği gibi bu listening çalışması değil, speaking çalışması. Önemli olan telaffuzlar.
    60 video bitince tekrar başa döndüm. Bazı yerler daha anlaşılır oldu. Bu sefer anlamını bilmediğim birkaç kelimeye baktım fakat not almadım.

Toplamda 3 kere izledim. Şimdi grammar çalışırken günde 5-10 bölüm izleyerek son kez bitirmeyi düşünüyorum. Herkese kolay gelsin, rat.planetin dediklerini ciddiye alıp harfiyen uygulamaya çalışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss miğfer -- 5 Eylül 2018; 22:53:25 >

• Günde 2 video olmak üzere haftaiçi 10 video izliyorum. Haftasonu da bu 10 videoyu 1 kez tekrar ediyorum.Bu şekilde 60 video bitince genel bir tekrar yapıp bir sonraki aşamaya gramer çalışmalarına geçeceğim.

Çalışma şeklimde şu şekilde;

1-Sabah işe giderken yolda 2 videoyu dinliyorum.
    2-Öğlen molasında 2 videoyu izleyip beyaz yazıları not alıyorum.
    3-Akşam eve dönerken 2 videoyu dinliyorum.
    4-Son olarak da akşam evde 2 videoyu izlerken yazdığım notların telafuzlarını tekrarlayarak izliyorum.

Haftasonu da cumartesi 5 video, pazar 5 video olmak üzere 10 videoyu telaffuzlarını tekrar ederek izliyorum.
  • Hocam Merhaba.
    ingilizce seviyem yok denecek kadar kötü. Foruma programınızı görünce kaydoldum. Verdiğiniz programa bu haftadan itibaren başlayacağım. Bu sene YDS ve YÖKDİL sınavlarına gireceğim. Bana ekstra önereceğiniz bir şey var mı? Çok çok iyi puanlar almak belki bu sene hayal olabilir ama yine de İngilizce biliyorum seviyesinde bir puan almak istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz? @rat.planet
  • kose3434 kullanıcısına yanıt
    YDS için öneri verebilirim diğer sınav hakkında bilgim yok.
    YDS için phrasal verbs(deyimsel fiiller) önemli.200 civarında bilinmesi gerekir.https://www.remzihoca.com/storage/content/material/1522587882-283621.pdf
    Ek olarak prepositional phrases(edat öbeklerine çalışmanızı öneririm.https://www.remzihoca.com/storage/content/material/1522588359-198382.pdf

Çıkmış sorularda geçen kelimeleri öğrenmenin çok faydası olur.
    Farklı alanlara ait kısa makaleler okuyabilirsiniz.https://www.wisegeek.com/

Bu öneriler seviyenizi geliştirdikten sonra yapılmalıdır.Bunların öncesinde sınava yönelik hazırlanmış kitaplarla çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 2 Ekim 2018; 17:5:38 >

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kose3434 -- 3 Ekim 2018; 23:15:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

YDS için öneri verebilirim diğer sınav hakkında bilgim yok.
    YDS için phrasal verbs(deyimsel fiiller) önemli.200 civarında bilinmesi gerekir.https://www.remzihoca.com/storage/content/material/1522587882-283621.pdf
    Ek olarak prepositional phrases(edat öbeklerine çalışmanızı öneririm.https://www.remzihoca.com/storage/content/material/1522588359-198382.pdf

Çıkmış sorularda geçen kelimeleri öğrenmenin çok faydası olur.
    Farklı alanlara ait kısa makaleler okuyabilirsiniz.https://www.wisegeek.com/

Bu öneriler seviyenizi geliştirdikten sonra yapılmalıdır.Bunların öncesinde sınava yönelik hazırlanmış kitaplarla çalışın.
    Hocam,

Yukarıda paylaştığınız phrasal verbs ve prepositional phrases'lar en sık kullanılanlardan mı oluşuyor?

Hepsinin çıktılarını aldım. Özellikle kitap, gazete vs okurken "bu da nedir" diye düşündüğümüz ifadelerden oluşuyor. Dolayısıyla okuduğumuzu ve dinlediğimizi doğru anlamamız için önemli bu ifadeleri ezberlemek.

Peki bunları nasıl akılda tutmamızı önerirsiniz? Önereceğiniz yöntem var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sorrento kullanıcısına yanıt
    gramer anlatım bölümünde kelime nasıl öğrenilir kısmı var.O şekilde öğrenebilirsiniz.
  • Hocam paylaştığınız adımları okudum ve aklımda olan bir gramer kitabı vardı onu teymin ettim.(English Grammar Today) İlerleyen zamanlar yanımda olsun lazım olur diye.

İşleyiz özetle şöyle olsa gerek

Sitesindeki günde 1,5 saat ortalama olmak üzere videoları izleyip olayları anlamaya ve video içerisinde geçen beyaz yazılı cümlelerin telaffuzları yapmaya çalışıp onları ekranda yazıldığı gibi not ediceğiz.

10 video izledikden sonra pekiştirme adına başa dönüp tekrar izleyip telaffuzlarında zorlandığımız yerleri veya unuttuğumuz noktaları tekrar ediceğiz. Bu şekilde 60 videoyu bitirmeye çalışağız. Burada dikkat edilmesi gereken sanırım not ettiğimiz kelimeleri ezberlemek değil sadece telaffuzlarını çözebilmek olsa gerek dimi hocam ? Aksi taktirde 60 video içindeki not edilen kelime ve cümleleri ezberlemiceğizdir.

videolar bitince genel tekrar için baştan seri bir şekilde izleyip. Grammer'e geçebileceğiz diye düşünüyorum. Bu saffada elimde bulunan Murat KURT hocanın kitabından nasıl faydalanırım bilmiyorum. Kitap ayrı konulardan işliyecek sonuçta o noktaya hakim olamadım.

Tabi grammer konusuna hakim olamadım hocam elimdeki kitapla nasıl bir yol izlemeliyim o konuda fikir beyan ederseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirel1804 -- 10 Kasım 2018; 3:13:30 >

• Link eklentisini göremedim ben sebebi nedir acaba ?
  • shnkrc7 kullanıcısına yanıt
    Tüm konu başlıklarını inceledim, yorumları okudum ve cevabımı kendi kendime buldum :)
  • Hocam bu çalışmanın Amerikan aksanı şeklinde olan var mı?

• PickPower kullanıcısına yanıt
    quote:

https://learningenglish.voanews.com

let's learn english level 1 dersleri var.

• Önerebileceğiniz American grammar kitapları var mı acaba?
  • PickPower kullanıcısına yanıt
    Betty Azar gramer serisini kitapçıda bakmıştım. Fiyatları çok yüksek. 2.el ucuza bulabilirseniz inceleyin.

• Tekrar Look Ahead derslerine başlıyorum. İş hayatı sebebiyle ve biraz da benim tembelliğimle yarım bırakmıştım. Yakın bir zamanda Grammar in Use kitapları temin edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.