Şimdi Ara

3'lü Monitör İçin Ekran Kartı Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenixmen

Başka fikri olan yok mu?

o bütçeyle 3 monitörden performans alınacagını sanmıyorum,
    onun yerine saglam bir monitör ve ekran kartıyla daha kaliteli sistem yapılabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kusura bakmayın da sizin ki ayranı yok içmeye muhabbetine dönmüş 2000 tl bütçe var ve siz bununla 3 monitör iki tane ekran kartı alacaksınız ve yüksek perfornans bekleyeceksiniz çok zor.Sizin dediğiniz olay ancak o paranının iki katı yani en az 4000 tl gerektirir bellellerin 4 gb aşağı olmaması gerek en az 3 gb yoksa kurtarmaz bence bir tane asus vg248h 144 hz monitör ile r9 290 alın bu bütçeye en uygun bu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenixmen C kullanıcısına yanıt
    AOC 23" i2369v 385x3=1155
    SAPPHIRE HD7950 GDDR5 674x2= 1348
    2500 tl 500 daha lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım 3 adet monitör alacak. Merak saldı baya. Sanırım 5760x1080 çözünürlük oluyor. Biz F/P olarak HD7850CF veya HD7870CF düşünüyoruz. Fakat GPU belleği bizi düşündürüyor. Sistemini aşağıya yazıyorum, bütçe 1.000TL. Sistem;

AMD FX-8350
    MSI 990FXA-GD65 ( Degisti: Asus Crosshair V Formula Z)
    Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz CL9
    Corsair Vengeance C70
    Corsair CX750M 80+
    CoolerMaster Hyper 212 Evo

Edit: Yine maximum 1.000TL olmak üzere 3 adet monitör önerir misiniz?

Teşekkürler.

ASUS
    GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
    1085 TL

AOC
    23" i2369v GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR
    387 TL

3 Monitöre 2 gb bellekli 770 yetermi?

• Ekran kartı olarak Sapphire R9 290X Tri-X OC al
  • Sonicman kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 adet R9 270X 4GB yazmıştınız, sildiniz sanırım.
    Tek R9 290'dan daha performanslı olur sanırım? Fakat işlemci sıvı soğutma ile (CoolerMaster Seidon 120M) ile o.c. yapsak 4.6 gibi kurtarır mı Crossfire'ı? Sonra PSU'da sorun çıkartmaz sanırım.

Galiba kaliteli birşey için bütçeyi 2.500TL yapmak lazım.

Teşekkürler.

• quote:

Tek R9 290'dan daha performanslı olur sanırım? Fakat işlemci sıvı soğutma ile (CoolerMaster Seidon 120M) ile o.c. yapsak 4.6 gibi kurtarır mı Crossfire'ı? Sonra PSU'da sorun çıkartmaz sanırım.

Teşekkürler.

Düşündüm sonra vazgeçtim CF'den tek 290 Tri-X alıp overclock yapmak daha mantıklı.Güç kaynağı yeterli 290'a.
  • Bu adam gibi oynıyacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

quote:

Teşekkürler.

Düşündüm sonra vazgeçtim CF'den tek 290 Tri-X alıp overclock yapmak daha mantıklı.Güç kaynağı yeterli 290'a.

Öncelikle teşekkürler hocam.

Sapphire R9 290 Tri-X'mi diyorsunuz Sapphire R9 290X Tri-X'mi? Bende baktımda biraz bit-techin testlerine R9 290 5760x1080 Battlefield 4 Ultra; Min 23, Avg 29. AA'yı 2x yaparsak ~30 FPS oynanır gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 9 Mart 2014; 10:52:41 >

• cenixmen C kullanıcısına yanıt
    290 Tri-X Mantle var zaten oynatır , işlemciyede oc yaparsın tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 9 Mart 2014; 10:53:02 >
  • quote:

Teşekkürler. Şimdi monitör seçmeye geldi sıra. 1.000TL gibi bir meblağ var. 1.250TL olur en fazla. Çocuk 2.000TL dedi 2.500TL yaptık.

İşlemci kaç ghz yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 9 Mart 2014; 10:56:39 >
  • quote:

quote:

Teşekkürler. Şimdi monitör seçmeye geldi sıra. 1.000TL gibi bir meblağ var. 1.250TL olur en fazla. Çocuk 2.000TL dedi 2.500TL yaptık.

İşlemci kaç ghz yapmalı?

Gittiği yere kadar oc yap işte 4.8 mi olur 5.0 mı orasını bilemiyorum.

• Bütçe kısık olduğunda gereksiz bir uğraşa döner iş. Hiç uğraşmayın, tek monitör kafidir..
  • Uzun süredir çoklu monitör kullanan biri olarak:
    Birkere kullanmaya başladınızmı birdaha vazgeçmek istemiyorsunuz gerçekten çok keyifli ve kullanışlı.
    Hem oyunlar açısından hem desktop olarak.
    Kıyaslama yapılıyor ama çok yanlış:Özetlersek ben mesela wow oynarken bakış açısı artıyor tek monitöre göre,nfs oynarken sol tarafta deniz sağ tarafta dağlar oluyor online fps oynarken düşmanı karşı tarafa göre görme oranınız artıyor.İmkan var ise 3 monitöre göre masa tasarımı yapıp yan monitörleri de açılı bağlarsanız gerçekten harika oluyor.

Performans konusuna gelirsek.Tavsiyem crossfire yapmanız.R9 270x ve üzeri crossfire yapıp kullanırsanız bence performans olarak çok sıkıntı yaşamazsınız.Zaten 5k çözünürlükte aa af etkisi pek olmadığı için kazanırsınız.
    Şu an kullandığım sistemde saat hızları arttırılmış 6970crossfire ve 5gzh e overclock edilmiş 2500k kullanıyorum.SSD raid0 disklerim var.Ve su ile soğutma kullanıyorum.
     3'lü Monitör İçin Ekran Kartı Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 9 Mart 2014; 15:42:52 >

• quote:

4GB olacak o parayı arttırmışım gb ' i arttırmayı unutmuşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Uzun süredir çoklu monitör kullanan biri olarak:
    Birkere kullanmaya başladınızmı birdaha vazgeçmek istemiyorsunuz gerçekten çok keyifli ve kullanışlı.
    Kıyaslama yapılıyor ama çok yanlış:Özetlersek ben mesela wow oynarken bakış açısı artıyor tek monitöre göre,nfs oynarken sol tarafta deniz sağ tarafta dağlar oluyor online fps oynarken düşmanı karşı tarafa göre görme oranınız artıyor.İmkan var ise 3 monitöre göre masa tasarımı yapıp yan monitörleri de açılı bağlarsanız gerçekten harika oluyor.

Performans konusuna gelirsek.Tavsiyem crossfire yapmanız.R9 270x ve üzeri crossfire yapıp kullanırsanız bence performans olarak çok sıkıntı yaşamazsınız.Zaten 5k çözünürlükte aa af etkisi pek olmadığı için kazanırsınız.
    Şu an kullandığım sistemde saat hızları arttırılmış 6970crossfire ve 5gzh e overclock edilmiş 2500k kullanıyorum.SSD raid0 disklerim var.Ve su ile soğutma kullanıyorum.

Öncelikle teşekkür ederim hocam.

R9 270X 4GB CF bütçeyi ve işlemciyi aşar diye tahmin ediyorum. Bütçeye HD7870 CF cuk oturuyor fakat bellek konusu bizi düşündürüyor. Yine tek R9 290 düşündük. Dediğiniz gibi AA kapasakta pek farketmeyeceği için yeterli gelir diye düşündük. Sizin 6970 2GB Battlefield 4 multiplayer oynuyorsanız veya güncel bol bellek kullanan oyunlarda belleği yetiyormu acaba? Aşağıda 5760x1080 kartların performansı bulunmakta.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/5

Bu arada hangi monitörleri kullanıyorsunuz? 3'üde yatay konumda değil mi?

Evet masa tasarımı düşünüyor arkadaşım. Monitörleri hangi açıyla koyacağını tam kestirebilmiş değil.

Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Uzun süredir çoklu monitör kullanan biri olarak:

Öncelikle teşekkür ederim hocam.

R9 270X 4GB CF bütçeyi ve işlemciyi aşar diye tahmin ediyorum. Bütçeye HD7870 CF cuk oturuyor fakat bellek konusu bizi düşündürüyor. Yine tek R9 290 düşündük. Dediğiniz gibi AA kapasakta pek farketmeyeceği için yeterli gelir diye düşündük. Sizin 6970 2GB Battlefield 4 multiplayer oynuyorsanız veya güncel bol bellek kullanan oyunlarda belleği yetiyormu acaba? Aşağıda 5760x1080 kartların performansı bulunmakta.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/5

Bu arada hangi monitörleri kullanıyorsunuz? 3'üde yatay konumda değil mi?

Evet masa tasarımı düşünüyor arkadaşım. Monitörleri hangi açıyla koyacağını tam kestirebilmiş değil.

Teşekkürler.

Oradaki performans tablosu sizi yaniltmasin.
    7990 bence 6ram e sahip oldugu icin degil 2gpulu oldugu icin yuksek performans sagliyor.
    Amd nin crossfire basari yuzdesi de benim bildigim kadari ile nvidia ya gore cok daha iyi.(son zamanlarda durum aynimi bilemiyorum)

Guncel oyunlari pek oynamiyorum crysis felan denemek icin kurdum biraz oynadim biraz ayarlari optimize ederek rahat oynanabiliyor.Just cause nfs felan rahat oynuyorum.
    Yan monitorler viewsonic ortada samsung var 24.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

4GB olacak o parayı arttırmışım gb ' i arttırmayı unutmuşum

• Benim monitorler yatay kkonumda evet.
    Acilarini bence simule ederek ayaarlayin ve sabitleyin.
    Linklediginiz testin sonunda coklu gpu nun avantaj sağladığı yazilmis.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.