Merhaba, 3 tb lık diski harici dock ile laptopa bağlayıp GPT yaptığımızda sorunsuz tek parça olarak görüyor. Aynı şekilde bu işlemi tekrarlamadan masaüstü pc ye dock ile bağladığımızda 3 tb tek parça görüyor. Docktan çıkarıp ana karta sata ile bağladığımızda masaüstü pc göremiyor ve disk yönetiminden tekrar biçimlendirmemiz gerekiyor ve veriler siliniyor biçimlendirmede. Tam tersi ilk olarak masaüstü pc ye satadan bağlayıp 3 tb GPT yaptığımızda masaüstü görüyor ama bu sefer de dockta kullanmak istersek aynı pc görmüyor, laptop ta görmüyor ve tekrar biçimlendirerek harici kullanım için GPT yapmamız gerekiyor.
Şimdi soru şu : tekrar tekrar biçimlendirip GPT yapmadan hem dock ile harici olarak hem de sata ile anakarta bağlı şekilde görebilmemiz için ne yapmamız gerekiyor?
Bende 3Tb WD sabit disk aldım önce 2048 GB bir bölüm gördü bunu tanıyor fakat 746 GB alanı görsede çaılştırmıyordu.Aşağıdaki video da nasıl yapıldığını anlatmış vatandaş ben yaptım oldu. http://www.youtube.com/watch?v=NHAIDprjmYo Önce Bilgisayarımı sağ tıkla Yönet'i aç gelen Bilgisayar yöneticisinden>Depolama>Disk Yönetimi ni aç.Sağda tanımlanmayan Disk'e sağ Tıkla GPT Diske Dönüştür yap o zaman işlem tamam
Benzer bir sorunu ben de yaşıyorum. Az önce WD 3 TB'lık bir disk elime geçti. Forumda konu açan arkadaş gibi Akasa disk kutusu, diski 2 ayrı disk olarak, PC ise bir diskin 2 bölümü (2048+746 GB) olarak görüyor. Bir ayrıntı daha verebilirim: Bu disk kutusu daha önce 3 TB'lık bir diski tek parça olarak görmüş ve okumuştu. Arkadaşlar hemen kaçmayınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme