Şimdi Ara

3'ÜNCÜ P. EĞT. TUG. 58'İNCİ P. EĞT. A. K.LIĞI ----BURDUR--- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
36.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: imbus_civata

quote:

Orijinalden alıntı: uykusuzfil

quote:

Orijinalden alıntı: trakyapiyade

kısa dönem er
    uykusuzfil
    senle ben varız sanırım msnim
    halukboy@hotmail.com ekle tertip

ekledim kardeşim, orda mutlaka haberleşelim,destek oluruz birbirimize ;)

quote:

Orijinalden alıntı: izmirdenpiyade

çok az kişi var nette gördüğüm kısa dönem burdur piyade çıkan..belki aynı mangada olucaz şimdiden tanışalım beyler :)

evet kısa dönem çok az var,hep uzun dönem ve hep öğretmenleri toplamışlar oraya, kısa dönemciler olarak sivrilmeyelim orda
    Bu arada herkes saat kaç gibi teslim olacak birliğe,ben bursadan yarın gece saat 12'de kamil koç arabasına binip sabaha karşı 6ya doğru şehirde olucam,sonra şehri dolaşmak istiyorum,eğer erken gelecek olup şehri görmek isteyenler olursa birlikte hareket edelim derim..

tanışalım bence de
    ad : murat
    soyad : mutlu
    Kuvvet :i Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı : PİYADE
    Statüsü: Kısa Dönem Er
    Branşı : -
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi :
    3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı
    BURDUR
    mail muramtl@hotmail.com

bu arada yanımıza sadece ehliyet alsak yeterli olur mu,yoksa kimliği de almamız gerekir mi bilen varmıdır?

şehirde dolaşabileceğin bir yer yok kardeş. ykm mağzası bile bulamazsın hayal kırıklığına uğrayacaksın.

birader biz de oraya turistik gezi düzenlemiyoz ya, sadece yol yordam bilelim diye yazdıydım

• ısparta yolcusu kalmasın burdur burdur adı bağalım
  • bende sızlerlerım hayırlısı sılah ark.. bıde ne dıcem sımdı yanımıza fazlalık olmasın dıe soraım dedım ne alalım
  • günaydın tertipler, bende burdurdayım. kısmetse pazar sabah 7.30 da atlas jet le gidiyorum bende. adım emre şimdiden tanışmamız iyi olur :) bende endüstriyel tasarım okudum bakalım beni ne yapıcaklar :)
  • ben de Burdur 3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı katılacağım. Arkadaşlar buradan sonra dağıtımda yüksek ihtimalle Kıbrıs çıkar diyorlar. Kimi ise Ulaştırma olursa çıkar diyor. Fikri olan var mı ??
  • ben de burdurum beyler ama jandarma il komutanlığı, sabaha bilet aldık antalya'dan 3 saat sürüyormus 09.30da antalya'ya ineceğiz oradan gideceiz, yok mu başka jandarma il komutanlığı jandarma?
  • Merhaba arkadaşlar ismim serkan yıldırım benimde kısa dönem piyade er Burdur çıktı.Gidiş şeklim ise Sabiha Gökçen'den Pegasus 12:15 uçağı 13:20 de Antalya'ya varış.Ordan Havaş ile Havalimanından Terminal'e(10 tl).Kamil Koç ile Burdur'a 14:30 arabasıyla(12 tl) ve Burdur'a varış.DH olarak birbirimizi bulalım özelden heryerden ulaşabilirsiniz.

Adı ve Soyadı SERKAN YILDIRIM
    Baba Adı MEHMET
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı P. Er.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi 3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı
    BURDUR
    Katılış Tarihi 12.12.2010

Bir sorum gittiğimiz yerde Kalır mıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirimserkan -- 10 Aralık 2010; 12:07:59 >
  • Arkadaşlar buradan sonra dağıtımda yüksek ihtimalle Kıbrıs çıkar diyorlar. Kimi ise Ulaştırma olursa çıkar diyor. Fikri olan var mı ??
  • Arkadaşlar merhaba bende sizlerleyim sanırım herkesin gidişi farklı olacak ama en azında oraya gidişte teslim olmadan önce biraraya gelip tanışmamız iyi olur gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz?
  • merhaba arkadaşlar bende 337 kısa dönem gidiyorum. pazar sabahı allah nasip ederse ordayım adım nihat. şimdiden tüm tertiplerime hayırlı uğurlu olsun. görüşüp tanışabilme imkanımız olursa msn adresim komsuoglu-67@hotmail.com.
  • arkadaşlar bende burdur piyade er kısa dönem özelden mesaj atamıyorum smallajan@hotmail.com ekleyen olursa konuşuruz...
  • dostlar bende 3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı Burdur'a düştüm. Branşım ulaştırma er. Bura hakkında bi bilgisi olan varmı? Kimisi tatil köyü diyo kimisi çok sıkı bir yer diyor. Orda askerlik yapmış olan arkadaşlar biraz açıklarlarsa sevinirim...
  • 3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı BURDUR topçu birliği. tertiplerime hayırlı olsun. Beyler önceden organizasyon yapıp beraber teslim olmak gibi bir durum yapacak mıyız? toplanma yeri gibi?
  • 331.Kd olarak kısa dönem arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.

Ben de geçen sene bu dönemde burdurda kısa dönem olarak askerliğimi yaptım.
    Biraz sıkıntılı bir yer orası acemi eğitim alayı olduğundan. Diğer dönemlerde kısa dönem az olur alayda ama aralık döneminde geçen sene biz 230 kişiydik. 100 kişi civarı eğitim çavuşu oldu. Geri kalanlar alay karargah ve hizmet birliğine gittiler. Ben eğitim çavuşu olarak görev yaptım, epey yorucu ve zahmetli bir görev haberiniz olsun.
    İçeride imkanlar gayet iyi o konuda aklınızda soru olmasın, sadece banyo konusu biraz sıkıntılı, ona da zamanla alışırsınız.

Sorusu olan varsa siz gitmeden cevaplarım
  • megavolt 38 ulaştırma er ne iş yapar bi fikrin varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandwoywoy

megavolt 38 ulaştırma er ne iş yapar bi fikrin varmı?

Normalde ulaştırma er, sürücüdür yani askeri araç kullanır ama herkes şöför olacak diye birşey yok. Usta birliğinde neye ihtiyaç varsa ona göre görev verirler sana. Benim eğittiğim 28 ulaştırma er'den 10 tanesi falan şöför oldu. Diğerleri gittiği yerdeki açığa göre ve mesleğe göre aşçı, yazıcı, kazancı, terzi vs. oldular. Eğer mesleğin varsa orada 2. ve 3. haftada seçmeler olur haftasonu orada söylersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

Normalde ulaştırma er, sürücüdür yani askeri araç kullanır ama herkes şöför olacak diye birşey yok. Usta birliğinde neye ihtiyaç varsa ona göre görev verirler sana. Benim eğittiğim 28 ulaştırma er'den 10 tanesi falan şöför oldu. Diğerleri gittiği yerdeki açığa göre ve mesleğe göre aşçı, yazıcı, kazancı, terzi vs. oldular. Eğer mesleğin varsa orada 2. ve 3. haftada seçmeler olur haftasonu orada söylersin.

elektronik mühendisiyim bakalım ne olucaz :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

elektronik mühendisiyim bakalım ne olucaz :)

Kısa dönem mi gidiyorsunuz siz? Çünkü ulaştırma er uzun dönem asker için geçerlidir. Mühendisim dediğinize göre kısa dönem olmalı. O zaman önceki iletimde dediğim gibi kısa dönem yapacaksanız ya eğitim çavuşu, ya hizmet birliği ya da alay karargahta olursunuz.

• MegaWolt38, peki acemilikten sonra dağıtım genelde nerelere yapılıyor? Kıbrıs'a büyük oranda asker yolladıklarından bahsettiler. Bu arada ben İşletme mezunuyum, beni nereye verir ki komutan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxylive

MegaWolt38, peki acemilikten sonra dağıtım genelde nerelere yapılıyor? Kıbrıs'a büyük oranda asker yolladıklarından bahsettiler. Bu arada ben İşletme mezunuyum, beni nereye verir ki komutan :)

Uzun dönem askerlerin dağıtımı farklı oluyor. Benim eğittiğim mangadan örnek vereyim. 24 kişiden 4-5 tanesi kıbrısa gitti, 7-8 tanesi doğuya gitti, geri kalanlar da batıya ve farklı illere dağıldılar. Kısmet işi bu tabi onun kesin olan yanı yok.

Kısa dönem olarak burdura geldiyseniz kesinlikle dışarıya dağıtım olmuyor, herkes alayda kalıyor. Mesela mimar, elektrik-elektronik mühendisi arkadaşlarım vardı onlar hizmet birliğine gittiler çok rahattılar bize göre. Alay karargah'a da genelde bilgisayar mühendisi, polis (nizamiye, amm ve dış posta için) vs. bunlar da alay karargahta oluyor genelde. Geri kalanlar da eğitim çavuşu oluyor. Toplamda 3 tane tabur var, her taburda 3 bölük var yani 9 bölük var. Kısa dönemler acemilikten sonra buralara dağılırlar eğitim çavuşluğu için. 1.Tabur'u tavsiye etmem en sıkıntılı yer orasıdır. Ben 3.Tabur 3.Bölükte yaptım görevimi, bizim tabur komutanı da pek iyi denemez ama yinede birinci tabura göre iyidir.

Alayda internet kafe de var haberiniz olsun. Sıraya girersiniz, 25 kuruş a yarım saat oturma hakkınız var. Süre biitnce eğer sırada kimse yoksa uzatırsınız yoksa tekrar sıraya girmek zorundasınız. Ayrıca orada facebook a giriş yasak haberiniz olsun ama msn falan kullanabilirsiniz. Size tavsiyem acemilikte bol bol gidin oraya çünkü usta asker olunca pek vaktiniz olmayacak orayı kullanmaya.

İçeride ayrıca İş Bankası atm'si ve ptt şubesi var. Yanınıza çok para almayın, eğer aileniz para gönderecekse iş bankası kartınız yoksa pttden alırsınız.
    Her bölük binasının önünde kahve makineleri var. 25-50 kuruşa 10-15 çeşit kahve alabilirsiniz o açıdan güzeldir. Askeri malzeme olarak ta herşey mevcuttur içeride. Sadece telefon kartından 4-5 tane kesin alın, ilk günlerde herkes telefon açmak için kart alıyor kart kalmıyor benden söylemesi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.