Şimdi Ara

3 yıldır bakım yapılmayan araç ilerde sorun yaşarmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

quote:

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

Abimin 2009 yılında aldığı aracı var , arac 2009 Focus dizel . Aracı 6000 km de az kullandığından hiç servise götürmedi , hatta yakıt dışında araca hiçbirlşey yapmadı .

Sevislerin para oyununu biliyorum diyor ve kullanmadığından servise gitmiyot . yolada gitmeyecek ilerde sorun olrumu ? satarken sorun değil zaten km az.

Lastik kabak yağda özelliğini kaybetmiştir. Km az bu ikisi hariç pek bir sorun çıkmaz .

Lastik kabak değil , ama yağı göremediğim için birşey diyemeyeceğim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo Yılda 15000km dolmasa bile bakıma girmeli senede bir, yağ özelliğini kaybeder ve bu turbodizel bir araç için çok önemlidir, belki her filtre değişmez ama en azından yağ ve filtresi değişmeli ve bence hava filtreside...
    Para oyunu diyor servisler için aaç senin imzandaki aracın 2009 modeli
    Yetkili servisler pahalı, abin bu konuda haklı ama bazı gerçekler var, yağın özelliğini kaybetmesi ve yolları tozlu olan ülkemizde hava filtresinin tıkanması gibi, bence abini ikna etmelisin bu konuda yılda 1 kez yaptırsa çokta birşey tutmaz vereceği ortalama bir bakımda en fazla 300TL, turbodizel bu atmosferik değil ki dikkat etmek gerekiyor, şehir neresi bilmiyorum ama Ankara ise Tan oto yetkili servistir ve biraz uygundur...
    Kendisi cimridir ama yılda 2000 km kullandığı aracıda baya fazla vererek dizel aldı . Ağlarmısın gülermisin.

Kendi araçlarımda zamanında servise giderim sonuçta canımızı taşıyoruz , zannedersem önce yağ ,f,ltre için sanyide ustaya gideriz . O kadarı kafi olur .

Ankara da değiliz Malatya dayız

Yağında tam sentetik olmasına özen gösterin ,5-30 olsun...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo Yılda 15000km dolmasa bile bakıma girmeli senede bir, yağ özelliğini kaybeder ve bu turbodizel bir araç için çok önemlidir, belki her filtre değişmez ama en azından yağ ve filtresi değişmeli ve bence hava filtreside...
    Yetkili servisler pahalı, abin bu konuda haklı ama bazı gerçekler var, yağın özelliğini kaybetmesi ve yolları tozlu olan ülkemizde hava filtresinin tıkanması gibi, bence abini ikna etmelisin bu konuda yılda 1 kez yaptırsa çokta birşey tutmaz vereceği ortalama bir bakımda en fazla 300TL, turbodizel bu atmosferik değil ki dikkat etmek gerekiyor, şehir neresi bilmiyorum ama Ankara ise Tan oto yetkili servistir ve biraz uygundur...
    Kendisi cimridir ama yılda 2000 km kullandığı aracıda baya fazla vererek dizel aldı . Ağlarmısın gülermisin.

Kendi araçlarımda zamanında servise giderim sonuçta canımızı taşıyoruz , zannedersem önce yağ ,f,ltre için sanyide ustaya gideriz . O kadarı kafi olur .

Castrol alıyorum ben , tavsiye edermisin 5 -30 u deneyeceğim

• Olumlu bakmıyorum ama benim pederde 98 corolla var 55000 km de.

Lastikler 2 sene önce değişti (12 sene durdu üzerinde)
    Bakımlar da 3 yılda 1 yapılıyor.
    Şu ana kadar bi sorun olmadı ama bence bakımı yapmalıydı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Castrol alıyorum ben , tavsiye edermisin 5 -30 u deneyeceğim

Castrol ve Mobil iyidir 1. sınıf yağdır ayrıca bizim araçlar için 5-30 en uygun viskozitelerden biridir, tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biturbo -- 2 Temmuz 2012; 0:15:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Olumlu bakmıyorum ama benim pederde 98 corolla var 55000 km de.

Lastikler 2 sene önce değişti (12 sene durdu üzerinde)
    Bakımlar da 3 yılda 1 yapılıyor.
    Şu ana kadar bi sorun olmadı ama bence bakımı yapmalıydı.

Hocam bahsettiğim araç benim değil abimin , o kafasında kullanırım yıllarca sorun olunca giderim diyor . Ama yağ ve filtre ihmale gelmemeli
  • birkaç sene önce 6 yıl hiç yağ ve filitre değişmeden kullanılan lada samara görmüştüm 100 binden fazla kullanılmıştı. yağ hiç değişmemişti azalınca üzerine ekleme yapılmıştı. sonuçta motor bitmişti.
  • abinizin okuma yazması varsa açsın aracın kitapçığını okusun yağ bile değiştirmeden aracamı binilir bu nasıl bir zihniyet ve nasıl bir cimriliktir anlamadım ...

ayrıca sıfır alınmış ve 3 yıldır servise hiç girmemiş(servis kaydı olmayan) bir aracın ileride satılmasındaki yaşayacağı zararla sanırım rahat 3 kere yağ değiştirilir ama abiniz kendi gibi birini bulup aracı satarsa sorun olmaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

birkaç sene önce 6 yıl hiç yağ ve filitre değişmeden kullanılan lada samara görmüştüm 100 binden fazla kullanılmıştı. yağ hiç değişmemişti azalınca üzerine ekleme yapılmıştı. sonuçta motor bitmişti.

Haftaiçi kendim götürüp bakımını yaptıracağım , yazılanları okuduktan sonra durumun vahim olduğunu anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa abinizin okuma yazması varsa açsın aracın kitapçığını okusun yağ bile değiştirmeden aracamı binilir bu nasıl bir zihniyet ve nasıl bir cimriliktir anlamadım ... ayrıca sıfır alınmış ve 3 yıldır servise hiç girmemiş(servis kaydı olmayan) bir aracın ileride satılmasındaki yaşayacağı zararla sanırım rahat 3 kere yağ değiştirilir ama abiniz kendi gibi birini bulup aracı satarsa sorun olmaz....
    Bende bakımını düzenli yaptırır kullanırım aracı fakat abim az kullandığı için sorun olmaz düşüncesinde kendince .

Satarken diyor servise kaptiıracağım parayı düşük fiyat yazarım alan kazanır diyor :) ilginç bir zihniyet .

selam ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zotone

İnşallah sorun olmaz ancak arkadaşların dediği gibi yağ değişimi, filtereler vs. şart.

inş
  • Yılda 2000 km ve sürekli kısa mesafe kullanılacak aracı dizel almak araç seçiminde yapılabilecek en büyük hata.3 senedir sürekli soğuk motorda çalışıyor araç ve bakımı geçeli 2 sene olmuş yazık günah.
  • yolda kalınca sorunun cevabını alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Yılda 2000 km ve sürekli kısa mesafe kullanılacak aracı dizel almak araç seçiminde yapılabilecek en büyük hata.3 senedir sürekli soğuk motorda çalışıyor araç ve bakımı geçeli 2 sene olmuş yazık günah.

Mazotlu az yakıyor diyip daha fazla parabağladı ama kullandığı ortada . Ben benzinli aracımı yılda 15.000 kullaıyorum amasürüş zevki için benzinli alırım .

Souk motor motora zarar verirmi bilmiyorum ama hep kısa mesafe kullandı aracı
  • Ben böyle araçlara ciddi ciddi acıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Ben böyle araçlara ciddi ciddi acıyorum..

neden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmlfc

yolda kalınca sorunun cevabını alırsınız

aman hocam ağzını hayra açın .

araba yolda kalmıştı bir defa hava bile yapmadı mazotu bittiği halde dayanıklı araa yinede
  • quote:

quote:

neden ?

Cok ilginc birisin

Hemde cok 3 yil bir arabanin yagi degismezmi ya o yag ne haldedir kim bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

neden ?

Sana yaşayabilmen ve iş görmen için sadece kuru ekmek verseler 3 yılda ne olur merak ediyorum.. Yağ dediğin 40 lira, filtresinden de vazgectim.. Bari alın kendiniz değiştirin yağını..
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY Ben böyle araçlara ciddi ciddi acıyorum..
    neden ?
    Sana yaşayabilmen ve iş görmen için sadece kuru ekmek verseler 3 yılda ne olur merak ediyorum.. Yağ dediğin 40 lira, filtresinden de vazgectim.. Bari alın kendiniz değiştirin yağını..
    Arabaya yapıla masraf boş gidiyor diye yapmıyor . Satarken değerindede gidermiş km si az diye .

Yağ ve filtreleri hafta içi ben halledeceğim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.