Şimdi Ara

3 yıllık işlemciye ilk overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakartım: Gigabyte Z87x-UD3H

İşlemcimi 3 yıldır stok halde kullanıyorum hiç Overclock yapmadım. Uzun süre stok halde kullandığım için şimdi overclock yapsam bir sorun olur mu ? (Ömür kısalması gibi vs.) 4.2 Ghz düşünüyorum 240mm radyatörlü sıvı soğutmam var.
    Overclock yapma sebebim: Asus Dual 1070 almış olmam.

İlgilenenlere Teşekkürler.

• Yüksek sıcaklıklarda uzun süre kalmadığınız sürece ömür kısalması gibi bir durum olmaz. AMD de yüksek sıcaklık 61+ olarak söyleniyor, intelde biraz daha fazla olması lazım googledan bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakingNews

Yüksek sıcaklıklarda uzun süre kalmadığınız sürece ömür kısalması gibi bir durum olmaz. AMD de yüksek sıcaklık 61+ olarak söyleniyor, intelde biraz daha fazla olması lazım googledan bulabilirsiniz.

Teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2500k yı 5.0 ghz de kullandım uzun bir ssüre hava soğutmayla sıkıntı olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: eek03

Ben 2500k yı 5.0 ghz de kullandım uzun bir ssüre hava soğutmayla sıkıntı olmadı

Kullanırken sıkıntı olacağını bende düşünmüyorum da, 3 yıl stok halde kullanınca kafama takıldı hani işlemci tembelleşmiştir, overclock'a gelmez gibi bi sorun oluştu kafam da sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AydoganKunt

quote:

Kullanırken sıkıntı olacağını bende düşünmüyorum da, 3 yıl stok halde kullanınca kafama takıldı hani işlemci tembelleşmiştir, overclock'a gelmez gibi bi sorun oluştu kafam da sormak istedim.

Yalnız sıcaklıklara dikkat edin hocam 80 derece üzerine çıkmamaya özen gösterin 4670k ısınan bir işlemci içindeki macunda zamanla kötüleştiği için sıcaklıklar üst sınırlarda seyredebilir eğer olurda 1070 ile darbogaz yerseniz işlemci delid yapın en az 25derece yükte daha serin çalışıcaktır
    Şanlıysanız tabe her işlemci yüksek ghzlere çıkamayabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

quote:

Orijinalden alıntı: AydoganKunt

quote:

Yalnız sıcaklıklara dikkat edin hocam 80 derece üzerine çıkmamaya özen gösterin 4670k ısınan bir işlemci içindeki macunda zamanla kötüleştiği için sıcaklıklar üst sınırlarda seyredebilir eğer olurda 1070 ile darbogaz yerseniz işlemci delid yapın en az 25derece yükte daha serin çalışıcaktır
    Şanlıysanız tabe her işlemci yüksek ghzlere çıkamayabiliyor

İşlemciyi bios'tan değilde anakart üreticisinin (gigabyte) sunduğu programla (easytune) overclock yaptım. Masaüstünde, haber sitelerinde falan dolaşırken de güç tasarrufu moduna alıyorum (800 mhz) bu sayede sürekli yüksek frekansta çalışmıyor.

Easytune de stabilite testi var ne kadar gerçekçi (sağlıklı) bilmiyorum ama en son 4.6 ghz'e cikardi bi sıkıntı olmadı, daha da çıkarıyordu da "dedim dur ne yapıyorsun" diyip sonlandırdım testi. Tabi bu stabilite 10-15 dk da anlaşılmaz. Uzun süre kullanımda ortaya çıkar.

Dün biraz (yarım saat kadar) ultra ayarlarda the crew oynadım 4.2 ghz de bi sıkıntı olmadı ama (çok nadiren 49 a kadar düşen fps dışında) ilerde ne olur bilemiyorum.

Sıcaklıklara da baktım 65 derece falandı yanlış hatırlamıyorsam. Sıcaklık önemli kriter benim için zira 72 maximum 75 dereceyi geçerse biraz düşürürüm ghz i.

Uyarınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.