Şimdi Ara

30-40k İstanbul'da bölüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sınavcı46

nasıl kıstaslar hocam ? mesela ben teknik çalışmak istemiyorum teknik eleman gibi. makina inşaat eem gibi bölümler bu şekilde sanki. bana matematik kullanabileceğim finans ekonomi gibi sektörler lazım. galiba buna en yakında endüstri mühendisliği var . ve bilgisayar . pis iş olmayacak

fırat üni yazılımı bi araştırsana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    hocam orası 173 binde niye böyle bir tavsiye verdiniz ?
  • quote:

hocam orası 173 binde niye böyle bir tavsiye verdiniz ?

sunduğu imkanlar baya iyiydi hiç yükselmemiş puanı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@snowor@neworldgames
    beyler rastgele bölüm seçme işini nereden çıkarıyorsunuz yahu ? ben size özel olarak bir bölüm adı vermedim sadece. aklımızda var birşeyler ilgi alanımıza göre fakat başka alternatiflerimiz nelerdir onları görmeye çalışıyoruz. bilgisi olan varsa söylesin bişeyler onlarında fikrini alalım diyoruz. yoksa siz şu bölüm iyi dediğiniz zzaman ben onu seçeceğim diye birşey yok. istanbul üniversitesindeki mühendislikleri araştırdım özellikle bilgisayar ve endüstri. marmara üniversitesinde eem, ytüde matematik mühendisliği. zaten farkettiyseniz saydığım üç bölüm birbiriyle bağlantılı. bende üniversite tercihi olarak hangisi daha iyi olur onu öğrenmeye çalışıyorum. ytüde davutpaşada matematik mühendisliği okumak mı yoksa avcılarda daha bilinir bilgisayar veya endüstri okumak mı ? üç bölümdende yazılıma yönelme fırsatı var ve benim ilgi alanımda o yönde .

Hocam kizmaca darilmaca yok bu yazdigini ilk basta yazsaydin benide o kadar yormazdin :) anladigim kadariyla bilgisayara ilgin var benim siralamam biraz kötü gelicek ama eğer 50 binin altinda gelirse yazacagim tek yer gebze bilgisayar biraz arastirabilirsin bu uniyi orada okuyanlarin dediği bir sey var yildiz teknik bilgisayar da kendinizi harciyacaginiza kadar gebze bilgisayarda daha iyi egitim alin diye karar senin istanbulda okumak istiyorum ben ve bilgisayar muhendisi olmak istiyorum diyorsan

Bilgisayarmuhendisleri.com diye bir site var bu site senin bilgisayar mühendisliği hakkinda kafandaki bütün sorulari cevaplar yada Bilgisayarkavramlari diye bir youtube kanali var Şadi Evren Şeker adli bir üniversite hocası videolar paylaşıyor üniversite secimiyle ilgili videosunu bul onu seyret bilgisayar mühendisi ile ilgili nasil bir üniversite secmen gerektigini anlatiyor ( O üniversite demiyor o üniversite de neler olmasi geerekli onlari anlatiyor )

Ben benden sonra burda yazilanlara bakarak senin yazilimsam bir şeyler tercih edeceğini anladigim icin ve bende bilgisayar mühendisliğini istedigim icin yazdim ama senden istedugim tek bir sey var bir meslegi iyi seç mesela yazilimi tercih ettigin zaman 3. Senende birakma (ilk 2 senesini herkes asagi yukari geçer ama 3. Sene artik senden projeler uretmeni artik is dunyasina girmeni saglayan senedir ve zorluga ulasan senedir yazilimi sevmeyen birisi bu sene direk birakir ve bir daha yuzune bile bakmaz seven birisinide söyle ornek verim kocta okuyan 2 öğrenci bu senede scorp adli uygulamayi üretir)

Not:imlaya bakma
    Not2:ilk basta yaptigim yoruma da bakma nedeninide sen cevrenden az cok gormussundur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neworldgames N kullanıcısına yanıt
    dostum tabii ki kızmadım çünkü sende haklısın ama atarlı giderli bir yorum görünce bende hani nerden çıktı bunlar dedim :) söylediklerin güzel şeyler ve bahsettiğin siteyi de youtube kanalını da takip ediyorum. siteden anladıklarıma göre adam bize üniversite seçmeyin kendinizi geliştirin ama istanbulda geliştirin diyor. bende aynen bu şekilde düşünüyorum. şadi evren hoca da çok iyi entellektüel bir hoca oda benzer şeyler söylüyor. fakat benim şöyle bir çekingem var; biz hep bilgisayar mühendislerini asosyal, kilolu, bilgisayardan başka birşey bilmeyen insanlar olarak tanıdık ve hala öyle tanıyoruz. hani daha farklı bir örnek görmediğim için hala da böyle düşünüyorum ve bende böyle olmak istemiyorum. gördüğümce buna tek anti tip oluşturan yazılımcı Daron Yontem. bende bu tipte bir insan olmaktan asosyal olmaktan korkuyorum fakat yazılımıda seviyorum.

üniversitede birinci ve ikinci sınıfta yazılım ve programlamayla alakalı çok fazla şey öğretilmediğini biliyorum ve bunları düşünerekten ben zaten bilgisayar mühendisliği seçersem o sıralar kendi bölümdaşlarımdan önde işler yapmayı planlıyorum yapabilirsem. aynen söylediğin gibi belki yapamasam bile üçüncü sınıfta bir proje üretebilecek seviyede yazılım bilmeyi umud ediyorum. hani tekniği bileyim ama iş yaratıcılığa kalsın anlayacağın. yazılım hakkında aslında çok fazla şey bilmiyorum hani scriptle falan bile uğraşmadım ama cezbedici geliyor. biraz denemelerim oldu misal HTML de sekme başlığı atma boyut belirtme paragraf yazma tarzı şeyler denedim pyhtonda print "hello world" komutu verdim sayısal işlemleri öğrendim. birde kullanıcıdan şifre isteme ve şifre girildikten sonra verilecek yanıtı söyledim falan filan. anlayacağın çok fazla birşey bilmiyorum ama bu yaptıklarım beni sevindirdi daha da ileriye gitmek istedim. yapabileceklerimi düşünüp heyecanlandım. arzu ve istek var kısacası.( bu yazdıklarım ışığında beni yorumlamanı rica ederim :) )

gebze teknikde düşünebilirim tabii ki fakat önceliğim daha istanbul içinde olmasıdır o yüzden istanbul üniversitesi belki olabilir ne kadar şehirden uzak olsada. daha sonra ytü matematik mühendisliği geliyor sıralamama göre. buradada az çok araştırdığıma göre ytü matematik mühendisliği finans ve yazılım demek diyorlar. yani yazılım ağırlıklı öğreniyorlarmış. bu bölüm hakkında da düşüncelerini ve bildiklerini benimle paylaşsan çok güzel olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.