Yazları hava sıcaklığının 40 dereceyi gördüğü, kışları ise 3-5 dereceleri gördüğü bir ortamda 30 m2'lik salonu ve aynı özelliklere sahip ofisimi ısıtmak ve soğutmak istiyorum. Yurt dışındayım ve burada her markayı bulmakta zorluk çekebilirim.
Bulunduğum bölgede ME klimaların olduğunu biliyorum. Bahsettiğim amaca yönelik bir ME klimatavsiye ederseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Günaydın; Ben marka model işlerine girmiyorum ancak bu gibi tavsiyeler için yetkili servislerinden ücretsiz keşif hizmeti talep etseniz? Bulunduğunuz bölgede de ücretsiz keşif hizmeti sunulması lazım diye düşünüyorum.
Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. Keşif isteyeceğim haklısınız. Öncesinde satıcının güvenilirliğine karar verebilmek için güvenilir bir kaynaktan da tavsiye almak istedim.
Çizdiğim kroki üzerinden ME HJ35 tavsiye edildi. fiyatı KDV dahil 960 € (3150 TL civarında). SF35 modelinin fiyatı ise 1180€ (3900TL civarında)
Ellerinde bulunan diğer markalar; Panasonic, LG, Daikin, Midea. Onların tavsiyeleri ve alternatifleri hakkında görüşleriniz nedir?
Selamlar
knorbulyonK
kullanıcısına yanıt
ME nin olduğu yerde başka hiç bir alternatif kabul görür alternatif olmaz kanaatindeyim hocam
Yine de PANASONİC de küçümsenecek marka değildir, diğer yazdığınız markalar DAIKIN hariç yanına bile yaklaşamaz ME nin
hocam 3 klimamız var klimanın 1 tanesi yazlıkta diğer ikisini evde kullanıyorum.
mitsubishi electric krigamine 9000btu ve daikin ururu sarara 15000btu klimayı evde. mitsubishi electic deluxe 15000btu olan yazlıkta kullanılıyor. her iki markanın da en üst modelinden var. mitsubishi electric 15000 modeli kışında kulandığımız oluyor. eğer asıl amacınız soğutma ise her iki cihazda işinizi görür. ama ısıtma daha ağırlıklı ise daikin birkaç tık daha ileride. ayrıca klima alacaksanız mitsibishi yada daikin adına güvenip en düşük modelinden almayın hem istediğiniz sonucu alamazsınız hemde üst versiyon alırsanız birkaç yılda kendisini amorti ediyor.