Şimdi Ara

300 mt Uzaktaki TTnet Gigabit Ethernete Outdoot Anten ile Bağlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Kadıköy'deki evimin internet altyapısı çok kötü. Malesef en fazla 16 mbit alıyorum ama işim gereği 200 mbit+ bir hıza ulaşmam gerekiyor.

Evime çok yakında bir Cafe Nero'da, TTnet Gigabit WiFi var. Bildiğiniz üzere günlük 10 TL ile erişebiliyoruz. Ancak elbette evdeki internetim 300 mt uzaktaki Cafe Nero'dan (aradaki alan tamamen açık) bu interneti almam gerekiyor.

Bunun için nasıl bir ekipman kullanmalıyım? Ubiquitu ve TP-Link'in Outdoor antenlerine baktım ama doğrudan Router'ıma bağlayacağım bir şey göremedim. Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ki, oradaki internet hatlarını ofis içinde dağıtarak çoklayabiliyor olayım? Ya da Router'ımı doğrudan ilgili internete bağlayıp login olabileyim?

Network uzmanı arkadaşların yanıtlarını heyecanla bekliyorum.

• Ubiquiti LiteBeam LBE-5AC 2.jenerasyon yada Mikrotik RBSXTG-5HPacD-SA uygun çözümlerden olur.
    Günlük 10TL derken altyapı hızı nedir? Kafe ile anlaşmamı yaptın?
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. Bu cihazları aldıktan sonra, GigaBit WiFi'yi evimin alanı içerisinde de görebiliyor mu olacağım? Bu cihazları hangi cihaza bağlamam gerekiyor, yoksa direkt tüm WiFi'leri alıp çokluyorlar mı?

Günlük 10 TL derken aslında TTnet WiFi'yi kastediyorum. Şöyle bir hizmetleri var ->https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/internet/sayfalar/turk-telekom-giga.aspx

Bunun üzerinden 10 TL verip 24 saatlik erişim alabiliyorsunuz. Tipik TTnet Wifi aslında.
  • Station mod ile interneti alıp evdeki router ile dağıtım yapacaksin.cihazlar gigabit olduğu için kayıp çok çok düşük olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şu LiteBeam'leride bir dual-band yapmadılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pcb cok kucuk yapsalar bile belli sure sonra iki frekansta is yapamaz (parazit)

Evet sizin tespitinizde doğruluk payı var. Ben bu durumun birazda maliyet kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Wireless routerların 802.11ac tiplerinin çoğu dual-band. Onlarda bir problem olmuyor, aynı board üzerinde sonuçta.

Outdoor AP lerdede hiç yok değil destekleyen modeller var. Sadece enterferansı engellemek için değilde, 2.4GHz spektrumda çok fazla trafik ve aktif cihaz var. Özellikle modemler ve mobil cihazlar trafiği azami artırdı. 5GHz spektrum ise hem çok geniş, hemde trafik daha az. Bunuda düşünerek üreticiler 5GHz'e yönlendiriyorlar kullanıcıyı. Fakat 2.4GHz ağlara bağlanma imkanıda kalmamış oluyor böylece ve bu iyi bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 1 Ocak 2018; 15:33:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Indoor cihazların cogunda rf amfiler faraday kafesi içindedir ve birbirinden uzakta konumlandirilirlar.Boylece Parazit en aza indirgenir yan yana bir çok cihaz çalışabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.