Şimdi Ara

3000 - 3500 tl arası 3ds Max programı kullanmak için masaüstü sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_78441619/f_//tm.htm#78527688 Konu linki burda gir bak oku... Bu işleri yapan bir insanın yazısı benim yorumum değil. HA sende GTX 770 ile sorunsuz 3dMAX kullanıyorsan Sende deneyimlerini anlatırsın alacak insan değerlendirir. Benimle tartışman gereken bir durum değil bu.

Evet ama anlamadığın birşey var adam oyun oynamak da istiyor. Evet Quadro 2000 bu görevi daha hızlı halleder ama GTX 770 de görevin üstesinden gelebilir ve ayrıca oyunları ful detayda oynatır.

Şimdi açık olan birşey var 2 kart aynı işi yapmaz. Hiç bizaman yapmaz birinden feragat etmen. oyun kartı ile bu işi RAHAT görebilecek olsaydı insanlar zaten Hiç quadrolara falan gitmezler gider 770 sli falana yaparlardı. Zaten 2 GB olması bir yandan sıkıntı. sıkıntı ..

Herneyse zaten burda kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil egrekn bilgiler verilir kişi bakar ölçer tartar hangisi işine geliyorsa onu alır.

Bu doğru değil kesinlikle katılmıyorum, 2 kart aynı işi yapmaz diye birşey yok, istiyorsanız geforce kartlarındaki cuda teknolojisini bir daha araştırın öyle bir konuşalım.

Bir oyun kartı tabi ki bu işi bir profosyonel kart kadar hızlı ve verimli yapamayacaktır. Ama yapamaz diye birşey kesinlikle yok, kanıtlarıyla sabittir. SLI ile de alakası yok grafik kartındaki cuda çekirdekleri ile alakalı. Profosyonel oyun oynamayacak kullanıcılara Quadro 2000 önermek doğru, ama ben oyun da oynayacağım diyene inatla ısrarla önermek doğru değil.

önce yazdıgımı oku, anla... Bi takmışssın CUDA ya ki her tasarımcı CUDA Kullanmak azorunda değil.... GRFİK tararım 3d modelleme render gibi şeyleri bir araştır sonra ısrar et... VE ÖNCE OKUDUGUNU ANLA::::
    Ne demişim yukarıda .... OYUN KARTI BU İŞİ RAHAT GÖREBİLECEK OLSAYDI.... yapamaz dememişim değilmi daha yazılanı okumuyorsun bi takılmışssın bi şeye ısrar edip duruyorsun... 770 satan yer babanın şirketi olsa bukadar ısrar etmessin düşünceni yazdın bende yazdın daha neyi uzatıyorsun anlamıyorum ki

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_78441619/f_//tm.htm#78527688 Konu linki burda gir bak oku... Bu işleri yapan bir insanın yazısı benim yorumum değil. HA sende GTX 770 ile sorunsuz 3dMAX kullanıyorsan Sende deneyimlerini anlatırsın alacak insan değerlendirir. Benimle tartışman gereken bir durum değil bu.

Evet ama anlamadığın birşey var adam oyun oynamak da istiyor. Evet Quadro 2000 bu görevi daha hızlı halleder ama GTX 770 de görevin üstesinden gelebilir ve ayrıca oyunları ful detayda oynatır.

Şimdi açık olan birşey var 2 kart aynı işi yapmaz. Hiç bizaman yapmaz birinden feragat etmen. oyun kartı ile bu işi RAHAT görebilecek olsaydı insanlar zaten Hiç quadrolara falan gitmezler gider 770 sli falana yaparlardı. Zaten 2 GB olması bir yandan sıkıntı. sıkıntı ..

Herneyse zaten burda kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil egrekn bilgiler verilir kişi bakar ölçer tartar hangisi işine geliyorsa onu alır.

Bu doğru değil kesinlikle katılmıyorum, 2 kart aynı işi yapmaz diye birşey yok, istiyorsanız geforce kartlarındaki cuda teknolojisini bir daha araştırın öyle bir konuşalım.

Bir oyun kartı tabi ki bu işi bir profosyonel kart kadar hızlı ve verimli yapamayacaktır. Ama yapamaz diye birşey kesinlikle yok, kanıtlarıyla sabittir. SLI ile de alakası yok grafik kartındaki cuda çekirdekleri ile alakalı. Profosyonel oyun oynamayacak kullanıcılara Quadro 2000 önermek doğru, ama ben oyun da oynayacağım diyene inatla ısrarla önermek doğru değil.

önce yazdıgımı oku, anla... Bi takmışssın CUDA ya ki her tasarımcı CUDA Kullanmak azorunda değil.... GRFİK tararım 3d modelleme render gibi şeyleri bir araştır sonra ısrar et... VE ÖNCE OKUDUGUNU ANLA::::
    Ne demişim yukarıda .... OYUN KARTI BU İŞİ RAHAT GÖREBİLECEK OLSAYDI.... yapamaz dememişim değilmi daha yazılanı okumuyorsun bi takılmışssın bi şeye ısrar edip duruyorsun... 770 satan yer babanın şirketi olsa bukadar ısrar etmessin düşünceni yazdın bende yazdın daha neyi uzatıyorsun anlamıyorum ki

Yukarıda yazdığınız cümleyi illa yüzünüze mi vurmamız lazım "Şimdi açık olan birşey var 2 kart aynı işi yapmaz".

Yapamaz dememişim değil mi demeniz bunun ardından komik gerçekten. Grafik tasarım 3d modelleme işlerini bana boşuna anlatmayın profosyonel animasyoncu arkadaşım yıllarca GTX 560 Ti kullandı evet vaktini aldı belki ama hiçbir işinden de geri kalmadı. Kendisi çok zengin olmadığı için ve oyun meraklısı olduğu için de GTX 770 aldı gayet memnun.

İnandığım şeyde ısrarcıyım evet, hatalı olduğunuzu düşündüğüm bir konuda inandığım prensipte ısrar ediyorum bunda ne var? Özellikle de yukarıda açıkça "yapmaz" ifadesini kullandıktan sonra şimdi "yapamaz demedim ki" ye döndüyseniz burada da bir tuhaflık gördüğümden ısrar ediyorum.

• quote:

Yukarıda yazdığınız cümleyi illa yüzünüze mi vurmamız lazım "Şimdi açık olan birşey var 2 kart aynı işi yapmaz".

Yapamaz dememişim değil mi demeniz bunun ardından komik gerçekten. Grafik tasarım 3d modelleme işlerini bana boşuna anlatmayın profosyonel animasyoncu arkadaşım yıllarca GTX 560 Ti kullandı evet vaktini aldı belki ama hiçbir işinden de geri kalmadı. Kendisi çok zengin olmadığı için ve oyun meraklısı olduğu için de GTX 770 aldı gayet memnun.

İnandığım şeyde ısrarcıyım evet, hatalı olduğunuzu düşündüğüm bir konuda inandığım prensipte ısrar ediyorum bunda ne var? Özellikle de yukarıda açıkça "yapmaz" ifadesini kullandıktan sonra şimdi "yapamaz demedim ki" ye döndüyseniz burada da bir tuhaflık gördüğümden ısrar ediyorum.

Sabit fikirli bir insanla tartışacak bişeyim yok.... Sen herşeyi çok biliyorsun arkadaşım tamam . Konunun rrtalarında yolladıgım linki bile okumayan bi insanla neyi tartışayım lütfen msj alıntısı yada ismiden alıntı yapmayın adam tavsiye istemiş tartışma konusu değil burası. Şunuda bu modelleme işinden de zerre kadar anlamıyorsun o öle yapmış bu böyle demişle olmaz bu iş...

• Arkadaşlar ikinize de yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Tartışılacak bir konu değil. Herkes kendi fikrini söylesin yeterli benim için. Tekrar teşekkürler.
  • quote:

quote:

Sabit fikirli bir insanla tartışacak bişeyim yok.... Sen herşeyi çok biliyorsun arkadaşım tamam . Konunun rrtalarında yolladıgım linki bile okumayan bi insanla neyi tartışayım lütfen msj alıntısı yada ismiden alıntı yapmayın adam tavsiye istemiş tartışma konusu değil burası. Şunuda bu modelleme işinden de zerre kadar anlamıyorsun o öle yapmış bu böyle demişle olmaz bu iş...

Yolladığınız linki gayet okudum. Peki anlatın bakalım Quadro 2000 ile arkadaşa hangi oyunları tavsiye edeceksiniz çok merak ediyorum buyrun. Ben sizinle Quadro 2000-4000'in bu işi çok daha iyi ve hızlı yapabileceğini tartışmıyorum zaten. Ben size zaten bu konuda katılıyorum arkadaş ben oyun oynamayacağım bilgisayarımda dese her gün Quadro öneririm. GTX 770 SLI dahi eşit değil. Ama durum bu değil, bunu bir türlü göremediniz. Siz diyorsunuz ki arkadaşa "abi sen oyun oynama, grafiker modelleme bilgisayarı olsun bu" ben de diyorum ki "evet daha yavaş olacak, biraz daha vakit alacak ama bu bilgisayarla hem oyun oynayabilirsiniz hem de işinizi halledersiniz"

Sabit fikirli falan değilim. Siz sadece mevzuyu anlamamış gibi duruyorsunuz ben de bu başlığı atan arkadaşın iyiliği için burada tartışıyorum sizinle.

Kime alıntı yapacağımı da sizden öğrenecek değilim, fikirlerim zorunuza gidiyorsa bloklarsınız beni mesajlarımı görmemeyi tercih edersiniz olur biter.

• Abi Quadro serisi zaten oyun için değil, ya oyun oynamak için 680 veya 770 olan adam gibi oyun için üretilmiş ekran kartlarından alıcaksın, yada render için Quadro alıcaksın. İkisininde katagorisi ve performansı farklı hangisini çok yapmak istiyorsan onu al, oyunsa dediklerimden birini al, diğeriyse Quadro al (: He diyorsan ki benim yaptığım render'lar çok fazla ağır değil, bikaç saat daha fazla bekleyebilirim sorun değil diye 770 4GB 1000tl derim.
  • 3D görünce quadro diye atlyanlar dadanmış yine. sorsan 3D veya 2D program da kullanmamışlardır.. Her neyse.

3500 bütçe ile 1150 veya 1155 soket toplayabilirsin. bütçen 5000 civarı olursa 2011 soket daha performanslı olur. Ekran kartı konusu ise PROGRAMLA DEĞİL YAPILACAK İŞLE ALAKALIDIR. Eğer ki gerçek zamanlı modelleme yapıyorsan quadro karta ihtiyacın var demektir. diğer kartlarla çıldırırsın. isterse 4 tane titan olsun yine çıldırırsın. Quadro kart ile oyun oynanamaz. Oynansa da zevk vermez. Eğer ki sen quadro kartın tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorsan %99 bu karta ihtiyacın yoktur. (bunu aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle. eğer ihtiyacın olsaydı mutlaka bir şekilde öğrenirdin çünkü. ) sonuç itibariyle imzamdaki sistemi 3D ve 2D için kullanıyorum. oldukça performanslı ve ekran kartı da son derece yeterli geliyor. (gerçek zamanlı modelleme yapmıyorum) Oyun kartlarını 3D modelleme için kullanacaksan da belleğinin yüksek olması avantaj.

Ram de ayrı bir önemli konu. 1866mhz(2133 tavsiyemdir) 16gb altını tercih etmemelisin. aksi takdirde bellekler şişecektir. arka planda blueprint vb... için 2D programlar da çalışacak çünkü. ayrıca web tarayacı, medya oynatıcı ve java uygulamaları çalışacak. Bu nedenle bellekleri küçümseme kesinlikle.

Soğutucu ise belki en önemli parça. işlemcin boştaki sıcaklaığının iki katına çıkacak render sırasında. bütçe kısıtlı olduğu için sıvı soğutma tercih etme. kaliteli bir çift fanlı hava soğtuması al. en az 100 150 lira kar edersin ve performans farkı 2 3 dereceyş geçmez.

3Ds max kullanacaksan SSD çok önemli. özellikle yüksek sayıda poligon içeren dosya boyutları çok büyük oluyor ve bunların açılması 30 40 saniyeyi bulabiliyor. bu nedenle SSD önemli. ancak bütçene baktığımızda sıralamada son sırada gelmeli.

güç kaynağını ise OC yapacağını ve bir kart daha ilave etme seçeneğini göz önünde bulundurarak silver veya gold seçmelisin.

monitör olarak modelleme için büyüklük, render içinse kalite ve renkler önemli. ikisi bir arada ollsun dersen 24 inç IPS monitör tavsiye ederim. (aslında en keyiflisi 27+ 21veya24 inç)

kasa tamamen senin keyfine kalmış ama soğutucunun sığıp sığmadığından ve ön panelde usb 3.0 olduğundan emin olmalısın.

sıradan bir bilgisayarda anakart fazla önemsenmez ancak sen önemsemek zorundasın. kartın kuzey köprüsü genelde yük altında olacak. ısınma sorunu olmamalı ve stabil kalmalı.

Son olarak, forumdaki adıyla "tasarım" veya "grafik" bilgisayarlarının içinde amdnin ne ekran kartlarının ne de işlemcilerinin yeri yoktur benim gözümde.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Abi Quadro serisi zaten oyun için değil, ya oyun oynamak için 680 veya 770 olan adam gibi oyun için üretilmiş ekran kartlarından alıcaksın, yada render için Quadro alıcaksın. İkisininde katagorisi ve performansı farklı hangisini çok yapmak istiyorsan onu al, oyunsa dediklerimden birini al, diğeriyse Quadro al (: He diyorsan ki benim yaptığım render'lar çok fazla ağır değil, bikaç saat daha fazla bekleyebilirim sorun değil diye 770 4GB 1000tl derim.

Render işleminin ekran kartıyla en ufak bir alakası yoktur. ister gt630 olsun ister k5000 olsun render hızına en ufak bir katkısı olmaz. insanları yanlış yönlendirme lütfen!!

• quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

3D görünce quadro diye atlyanlar dadanmış yine. sorsan 3D veya 2D program da kullanmamışlardır.. Her neyse.

3500 bütçe ile 1150 veya 1155 soket toplayabilirsin. bütçen 5000 civarı olursa 2011 soket daha performanslı olur. Ekran kartı konusu ise PROGRAMLA DEĞİL YAPILACAK İŞLE ALAKALIDIR. Eğer ki gerçek zamanlı modelleme yapıyorsan quadro karta ihtiyacın var demektir. diğer kartlarla çıldırırsın. isterse 4 tane titan olsun yine çıldırırsın. Quadro kart ile oyun oynanamaz. Oynansa da zevk vermez. Eğer ki sen quadro kartın tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorsan %99 bu karta ihtiyacın yoktur. (bunu aşağılamak için söylemiyorum kesinlikle. eğer ihtiyacın olsaydı mutlaka bir şekilde öğrenirdin çünkü. ) sonuç itibariyle imzamdaki sistemi 3D ve 2D için kullanıyorum. oldukça performanslı ve ekran kartı da son derece yeterli geliyor. (gerçek zamanlı modelleme yapmıyorum) Oyun kartlarını 3D modelleme için kullanacaksan da belleğinin yüksek olması avantaj.

Ram de ayrı bir önemli konu. 1866mhz(2133 tavsiyemdir) 16gb altını tercih etmemelisin. aksi takdirde bellekler şişecektir. arka planda blueprint vb... için 2D programlar da çalışacak çünkü. ayrıca web tarayacı, medya oynatıcı ve java uygulamaları çalışacak. Bu nedenle bellekleri küçümseme kesinlikle.

Soğutucu ise belki en önemli parça. işlemcin boştaki sıcaklaığının iki katına çıkacak render sırasında. bütçe kısıtlı olduğu için sıvı soğutma tercih etme. kaliteli bir çift fanlı hava soğtuması al. en az 100 150 lira kar edersin ve performans farkı 2 3 dereceyş geçmez.

3Ds max kullanacaksan SSD çok önemli. özellikle yüksek sayıda poligon içeren dosya boyutları çok büyük oluyor ve bunların açılması 30 40 saniyeyi bulabiliyor. bu nedenle SSD önemli. ancak bütçene baktığımızda sıralamada son sırada gelmeli.

güç kaynağını ise OC yapacağını ve bir kart daha ilave etme seçeneğini göz önünde bulundurarak silver veya gold seçmelisin.

monitör olarak modelleme için büyüklük, render içinse kalite ve renkler önemli. ikisi bir arada ollsun dersen 24 inç IPS monitör tavsiye ederim. (aslında en keyiflisi 27+ 21veya24 inç)

kasa tamamen senin keyfine kalmış ama soğutucunun sığıp sığmadığından ve ön panelde usb 3.0 olduğundan emin olmalısın.

sıradan bir bilgisayarda anakart fazla önemsenmez ancak sen önemsemek zorundasın. kartın kuzey köprüsü genelde yük altında olacak. ısınma sorunu olmamalı ve stabil kalmalı.

Son olarak, forumdaki adıyla "tasarım" veya "grafik" bilgisayarlarının içinde amdnin ne ekran kartlarının ne de işlemcilerinin yeri yoktur benim gözümde.

İşte şimdi ihtiyacım olduğu için öğrenmeye çalışıyorum. Yorum için teşekkürler.

• En basit şekilde anlatmaya çalışayım o zaman. Quadro kartlar için maksimum detayı, optimum sürede işlemek önceliklidir. Oyun kartları içinse optimum detayı, minimum sürede işlemek önceliklidir. Bir örnek verecek olursak 100 beygir motora sahip bir traktör ve otomobil düşün. Otomobil saatte 200km yapabiliyorken 1 ton yük çekebiliyor. aynı motora sahip traktör 20 ton yük çekebilirken saatte 30km yapabilir. Hem seyahat edeceksin hem de 1.5 tonluk yük çekeceksin. Ancak ikisini aynı anda yapmayacaksın ve bir tek vasıta alabilecek imkanın var. Hangisini alırsın?
  • Audi Q7 alırım ama tabi bu başka bir konu :D şaka bir yana aklımda fikir oluştu. Yorum yapan, bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Br. -- 31 Temmuz 2013; 14:24:01 >
  • Neyle alakası var öyleyse? İşlemci ve ram ile mi? Cidden bileyim diye soruyorum dalgasına değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Neyle alakası var öyleyse? İşlemci ve ram ile mi? Cidden bileyim diye soruyorum dalgasına değil.

Sadece işlemci. Ram modelleme performansını etkiler. (tabiki render için gereken minimum ihtiyacı karşıladığını varsıyorum.) ram ne kadar fazla ve hızlıysa render o kadar hızlı olur diye birşey yok yani. ama işlemci ne kadar hızlıysa render da o kadar hızlı. herhangi bir sınır yok.
  • O quatro serisi 3d yi yaptığın andaki perf. için mi yani? Onların amacı ne?

• quote:

O quatro serisi 3d yi yaptığın andaki perf. için mi yani? Onların amacı ne?

Aynen öyle. Ancak herkesin ihtiyacı yok. Makul sayıda poligonlarla uğraşıyorsan ve gerçek zamanlı modelleme yapmıyorsan ihtiyacın olmaz. Quadro karta ihtiyaç meselesi kullanılan programla değil, yapılan işle alakalı yani
  • Anladım, çok teşekkürler. :)

• Merhabalar,

Kaçırılmayacak bir kasa var elimde, 2900 liralık kasa ihtiyaçtan 2000 liraya satılık, bu fiyata böyle kasa toplamak mümkün değil... İlgilenirsen aşağıda linki var.

---Intel Core i7-2600K CPU@ 3.4 GHZ işlemci
    ---16 GB soğutmalı RAM
    ---Asus EAH6870 DİRECTCU(256BİT)1GB GDDR5 DVİ HDMİ16X tasarım ekran kartı
    ---1 TB harddisk (150 TL)
    ---DVD yazıcı (HP 1260I)
    ---600 Watt Power supply
    ---Kasa 4 adet 12 cmlik fan

link:http://forum.donanimhaber.com/m_77889634/f_//tm.htm#ilan0
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeugmakanka

Merhabalar,

Kaçırılmayacak bir kasa var elimde, 2900 liralık kasa ihtiyaçtan 2000 liraya satılık, bu fiyata böyle kasa toplamak mümkün değil... İlgilenirsen aşağıda linki var.

---16 GB soğutmalı RAM
    ---DVD yazıcı (HP 1260I)
    ---600 Watt Power supply

i7 2600k bu forumda 450 liradan gider. 2000 liraya ne satıyorsun anlamış değilim. HD 7950, 120 GB ssd ve H80 işlemci sogutucusu olsa belki 2000 e alan olur sistemini. Şurada yazdıklarına 1000 lira bile veren olmaz. 12 cm fanlı kasa demişsin. Neymiş o kasa yazda görelim. 100 liralıkta kasa var 1000 liralıkta.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem277

quote:

Merhabalar,

---16 GB soğutmalı RAM
    ---DVD yazıcı (HP 1260I)
    ---600 Watt Power supply

i7 2600k bu forumda 450 liradan gider. 2000 liraya ne satıyorsun anlamış değilim. HD 7950, 120 GB ssd ve H80 işlemci sogutucusu olsa belki 2000 e alan olur sistemini. Şurada yazdıklarına 1000 lira bile veren olmaz. 12 cm fanlı kasa demişsin. Neymiş o kasa yazda görelim. 100 liralıkta kasa var 1000 liralıkta.

Kardeş özellikler ve şimdiki fiyatları yanlarına yazdım, bu bilgisayarı 450 ye sen al getir bana ben senden 1000 liraya geri alayım, ciddi msjlar atın, insanları alaycı yazılarınız ile rencide etmeyin başkalarınıda yanlış yönlendirmeyin, işine geliyorsa alırsın işine gelmiyorsa küçümsemene gerek yok.

---Intel Core i7-2600K CPU@ 3.4 GHZ işlemci (750)
    ---4x4=16 GB Kingston Hyperx DDR3 1600 CL9 240 RAM (400)
    ---ASUS EAH6870 1GB 256bit tasarım ekran kartı (320)
    ---1 TB Samsung harddisk (100)
    ---HP 1260I DVD yazıcı/okuyucu (100)
    ---Kasa 4 adet 12 cmlik fan ile buz gibi soğutulmaktadır. (150)
    --- 600 Watt POWER supply (240)
    --- ASUS P8H67-M EVO Ana kart (250)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdem277

quote:

Merhabalar,

---16 GB soğutmalı RAM
    ---DVD yazıcı (HP 1260I)
    ---600 Watt Power supply

Kardeş özellikler ve şimdiki fiyatları yanlarına yazdım, bu bilgisayarı 450 ye sen al getir bana ben senden 1000 liraya geri alayım, ciddi msjlar atın, insanları alaycı yazılarınız ile rencide etmeyin başkalarınıda yanlış yönlendirmeyin, işine geliyorsa alırsın işine gelmiyorsa küçümsemene gerek yok.

---Intel Core i7-2600K CPU@ 3.4 GHZ işlemci (750)
    ---4x4=16 GB Kingston Hyperx DDR3 1600 CL9 240 RAM (400)
    ---ASUS EAH6870 1GB 256bit tasarım ekran kartı (320)
    ---1 TB Samsung harddisk (100)
    ---HP 1260I DVD yazıcı/okuyucu (100)
    ---Kasa 4 adet 12 cmlik fan ile buz gibi soğutulmaktadır. (150)
    --- 600 Watt POWER supply (240)
    --- ASUS P8H67-M EVO Ana kart (250)

Evet sen 2. el satış yapıyorsun. Sıfır fiyatlarını yazmışsın. İnsanları kandırmayın demişsin. Şimdi sana mart ayında aldığım 2. el sistemi yazayım.

Forumdan aldığım 2. el sistem;
    1- Anakart : MSI Z68A-GD65 (G3) Fiyat : 250 TL
    2- İşlemci : Intel i7 2600K Fiyat : 450 TL
    3- Bellek : CORSAIR Vengeance 8GB DDR3-1600 MHz CL9 1.5v Fiyat : 100 TL
    4- SSD : OCZ AGILITY 3 60GB Fiyat : 90 TL
    5- Kasa : XIGMATEK UTGARD PURE BLACK MESH EDITION (PSU YOKTUR) Fiyat : 110 TL
    6- Güç Kaynağı : Aerocool Strike X 1100W 80+ Plus Gold 90A-12V Single Rail Modüler Güç Kaynağı Fiyat : 300 TL

Toplamları 1300 ediyordu fakat hepsini aldığım için 1200 liraya aldım. Hiçbir ürün 2. el gibi değildi. Hepsinin garantisi, kutusu ve faturası vardı. 110 liraya verdiği kasanın daha öndeki ses çıkışlarını ilk defa ben kullandım. Ürünlerin sıfırıyla 2. ellerini yan yana koysan fark bulamazdın. Bu forumun piyasası böyle arkadaş. Sen sistemini 2011'de aldığın fiyata satabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.