Şimdi Ara

3000-3500 TL'lik sistem için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, yıllar yıllar sonra kuracağım ilk sistem, o yüzden biraz heyecanlıyım açıkçası.

En son sahip olduğum GPU (onun adı GPU değildi o zaman tabii ) Voodoo 2, artık siz düşünün, dinazor emoticon'u aradım ama bulamadım

sonra internet kafelerde sürünme, arkadaşlarda oynama, üniversitede genel hayat sürüngenliği, askerlik, iş falan derken biraz bitim kanlandı açıkçası, bende dedim neden içimde ukte kalan PC'yi kurmuyorum
    Bayağıdır burası dahil olmak üzere binlerce forum araştırdım ama SLI, Crossfire, Overclock, bilmemne derken kafayı kırdım, hepten kafam karıştı. Bu tavsiyeleri verirken son (hatta ilk ve son, çünkü diğerleri onboard'du o zamanlar, SVGA - VGA geyiklerine girmeyeceğim bile) ekran kartı Voodoo2 olan birine veriyorsunuz, hatırlatıyım :) Yani arayı kapatmaya çalışıyorum, o yüzden sorulara boğabilirim sizi.

Şimdi kendimce şöyle bir sistem hazırladım, ne diyorsunuz ?

KASA cooler master HAF X --- 450 TL
    CPU intel core i5 2500 K --- 480 TL
    GPU HD 6870 x2 --- 900 TL
    PSU Silverstone Strider 80+ 1000W --- 430 TL
    MOBO Asus p8p67 Deluxe --- 537 TL
    HDD WD Caviar Black 500 gb 32 MB Sata 3 --- 258 TL
    SDD intel 510 120 gb ssd --- 666 TL
    RAM Geil enhance corsa 8gb dual kiy 1600 mhz --- 117 TL

Lakin bazı sorularım olacak :

1) bütçeyi 3.000 TL olarak hazırladım ama şu an 4.000 oldu, SSD çok farkettiriyor mu performansta? Yoksa zaten böyle manyak bir sistem hazırladım, birde Caviar Black HDD aldım, SSD'yi 6-7 ay sonra alsam olur mu?

2)Uzun süredir bilgisayar toplamıyorum, Crossfire gibi artisliklere gerek var mı? Onun yerine mid-tier herhangi bir kart alıp, yetmediği zaman 2.'sinden mi alayım? Veya başka bir ekran kartı tavsiyeniz var mı?

3)Ana kart kafama takıldı, 3 alternatifim var.
    a) Asus p8p67 Deluxe
    b) MSI p67a-gd55
    c) MSI p67a-gd 80

Ne diyorsunuz?

4)Ekran kartı 6870 eğer iyiyse MSI veya Sapphire arasında ne fark vardır? Aynı Chipset farklı markalar arasında çok bariz performans farkları var mıdır? (bu ve herhangi bir seri için)

5) son olarak, benim gibi bir dinazor kaş yapayım derken göz çıkarmadan OC yapabilir mi? CPU soğutucusu almam lazım mı?

şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar

• *cf veya sli bi kac oyun da fps almak dışında gereksız ..gtx 570 twiN III luks olcaksa gtx 580 yeterlıdır..
    *ssd kesınlıkle onerırım sıstemden maksımum verım almak ıcıN onemlıdır ve hız açısındaN..
    *psu olarak 800w 80+ plus sertıfıkalı psu yeterlıdır. cf sliyi çıkardıgımızda ...
    *haf 912 dıgerlerıne gore ucuzdur sectıgınız kasa guzel lakın pahalı ucuz ıyı olsun dersenız haf 912
    *anakart maksımum msı p67 gd 65 hatta 55 yeterlı olur..
    *işlemci 2500k guzel tercih sunbeam contac frezer alıp 4500 mhz sevıyesınde kullanırsınız..
    *ram 8gb g skill 1.5 v secınız...

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-800w-80-plus-silver-66a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi.html bunu onerırıM..

anakart tercıhleri arasında c) MSI p67a-gd 80
    http://tr.msi.com/product/mb/P67A-GD80--B3-.html

Anakartın, "masaüstü" tipi olmayan, yani çoğumuzun kullandığı türden bir kasaya yerleştirildiğinde aşağıda kalan bölümünde ek bağlantı noktalarıyla birlikte MSI'ın otomatik overclock aracını da içeren bir grup düğme bulunuyor. Bu bölgedeki bağlantı noktaları arasında USB 3.0 ek bağlantı noktaları da var; USB 3.0 ön panel bağlantısı taşıyan bir kasanız varsa bunlara bağlayabilirsiniz. Overclock aracı dediğimiz düğmeye sisteminiz kapalıyken basıyorsunuz ve sistemi o şekilde açıyorsunuz.

MOSFET'lerinin tamamı soğutucu bloklarla desteklenmiş

Arka panel bağlantıları şu şekilde:

PS/2 klavye ya da fare için yuva
    4 tane USB 2.0 bağlantı noktası
    BIOS sıfırlama butonu (anakart üzerinden kapatılabilir)
    Koaksiyel ve optik S/PDIF bağlantısı
    6 tane USB 3.0 bağlantı noktası
    1 tane FireWire bağlantı noktası
    2 tane eSATA bağlantı noktası
    2 tane RJ-45 Ethernet bağlantısı
    6 tane analog ses bağlantı noktası

SATA bağlantıları ön tarafa bakıyor. Bu sayede uzun ekran kartları taksanız bile ekran kartı tarafından bloke edilmiyorlar. SATA 6 Gbps ve SATA 3 Gbps bağlanı noktaları farklı renklerle belirtili

Kutu içeriği oldukça zengin Ekstra USB 3.0 bağlantı paneli, SATA veri kabloları, SATA güç kablo çeviriciler gibi pek çok donanım var.

Fiyat/performans yönünden çok anlamlı bir anakart değil MSI P67A-GD80. Zaten yüksek seviye anakartların, hatta yüksek seviye donanımların hiçbiri F/P yönünden çekici değildir. Eğer param var, Sandy Bridge ile overclock yapacağım, bol da seçeneğim olsun diyorsanız P67A-GD80 almak isteyebilirsiniz. Bolca USB 3.0 desteği açısından geleceğe de yatırım olur. Ancak F/P yönünden daha avantajlı bir anakart istiyorsanız P67A-GD65'e yönelebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaeL JacksoN qkN -- 5 Aralık 2011; 21:52:10 >

• anakarti P degil Z cipsetli almanizda yarar var z68 gd65 g3 modelini oneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_q

anakarti P degil Z cipsetli almanizda yarar var z68 gd65 g3 modelini oneririm

+1
    Pc sıfır alınacağı için Z68 chipset almak daha mantıklı. Msı Z68 gd 55 yada 65 olabilir.
  • quote:

gd 65 ve gd80'e baktım, arada yaklaşık 70 TL fark var sadece bir PCI exp x-16 slotu için. ilerde CF veya SLI yapsam bile 2 tane yetecek herhalde bana, bir 3. için 70 TL fark ödememe gerek yok sanırım.
    Peki birşey daha bu z68'lerin genel olayı virtu galiba araştırdığıma göre, bu virtu oldukça sorun çıkartan bir olay sanırım, forumda bununla ilgili birsürü konu gözüme çarpmıştı

cevaplar için teşekkür ederim bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: cogan

quote:

gd 65 ve gd80'e baktım, arada yaklaşık 70 TL fark var sadece bir PCI exp x-16 slotu için. ilerde CF veya SLI yapsam bile 2 tane yetecek herhalde bana, bir 3. için 70 TL fark ödememe gerek yok sanırım.
    Peki birşey daha bu z68'lerin genel olayı virtu galiba araştırdığıma göre, bu virtu oldukça sorun çıkartan bir olay sanırım, forumda bununla ilgili birsürü konu gözüme çarpmıştı

cevaplar için teşekkür ederim bu arada

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_55002890/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55002890

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 5 Aralık 2011; 23:15:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

hocam teşekkür ederim güzel konu. Bir sorum var yalnız.
    Ekran kartı performansın nasıl? Ekran kartıyla ilgili kafamda sorular var, Palit nasıl bir marka?
    Ve farklı markaların aynı chipset teki performansları nasıl değişiyor? Mesela hd 6950 için markalar arası farklar nasıl?
  • quote:

quote:

hocam teşekkür ederim güzel konu. Bir sorum var yalnız.
    Ekran kartı performansın nasıl? Ekran kartıyla ilgili kafamda sorular var, Palit nasıl bir marka?
    Ve farklı markaların aynı chipset teki performansları nasıl değişiyor? Mesela hd 6950 için markalar arası farklar nasıl?

Alıntıları Göster
    5 senedir Palit kullanıyorum.8800 GT, GTX 275, özellikle 8800 ü kaç sene önce aldım şu an arkadaşımda hala sorunsuz çalışıyor. Kesinlikle öneririm. Hiç bir zararını görmedim bu zamana kadar. Fanı gayet iyi çalışıyor. Sessiz ve kartı gerçekten serin tutuyor.Yüzde 60 fan ile (sesi çok az farkediliyor) boşta 38 derece yükte 62 derece. :) Üstelik Sonic platinum hızına OC yaptım karta. OC kapasitesi mükemmel diyebilirim. Zorlasam voltaj vermeden çok rahat çıkar daha. 800/2000/1600 kullanıyorum kartı.

Not:z68'den şaşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 5 Aralık 2011; 23:40:45 >

• quote:

5 senedir Palit kullanıyorum.8800 GT, GTX 275, özellikle 8800 ü kaç sene önce aldım şu an arkadaşımda hala sorunsuz çalışıyor. Kesinlikle öneririm. Hiç bir zararını görmedim bu zamana kadar. Fanı gayet iyi çalışıyor. Sessiz ve kartı gerçekten serin tutuyor.Yüzde 60 fan ile (sesi çok az farkediliyor) boşta 38 derece yükte 62 derece. :) Üstelik Sonic platinum hızına OC yaptım karta. OC kapasitesi mükemmel diyebilirim. Zorlasam voltaj vermeden çok rahat çıkar daha. 800/2000/1600 kullanıyorum kartı.

Alıntıları Göster
    İkinci sorunuz hakkında ise bir şey bilmiorum hocam. Yalnız forumdaki genel kanı nvida'nın intel ile amd'nin de ati ile daha stabil çalıştığı yönünde.

• quote:

Alıntıları Göster
    Anakartta DLX almaya gerek yok.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asus-p8z68-v-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-b3-revizyon.html (Gayet yeterlidir)

Aradaki fiyat farkına cpu cooler alırsınız;

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html

SSD olarak,

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ssd/team-xtreem-s2-120gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ssd/corsair-force-gt-serisi-120gb-2-5-sata3-555-515mb-s-ssd.html

Depolama diski olarak 500gb WD yerine aynı fiyata 1TB Samsung alın;

http://www.teknobiyotik.com/donanim/hard-disk-hdd/samsung-1-tb-7200-rpm-32-mb-on-bellek-3-5-sata-3-0gbps-hd103sj.html

• quote:

İkinci sorunuz hakkında ise bir şey bilmiorum hocam. Yalnız forumdaki genel kanı nvida'nın intel ile amd'nin de ati ile daha stabil çalıştığı yönünde.

Alıntıları Göster
    peki gtx 570'mi 2 GB GTX 560 ti'mi?
    2 gb modelle kıyaslayacak şey bulamadım nette
  • quote:

peki gtx 570'mi 2 GB GTX 560 ti'mi?
    2 gb modelle kıyaslayacak şey bulamadım nette

Alıntıları Göster
    Ekran kartında şahsen f/p ürünlerini öneririm en kral kartı da alsanız sistemdeki en çabuk eskiyen parça o olur, HD6950 2GB ya da GTX560Ti 2GB eğer uygun fiyatta bulursanız tek kart alın ama bunlarada 2gb fazladan ödeme yapmaya değmez.

GTX570 zaten GTX560 serisindne üstündür kıyaslamanız için HD6970'e bakmanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ekran kartında şahsen f/p ürünlerini öneririm en kral kartı da alsanız sistemdeki en çabuk eskiyen parça o olur, HD6950 2GB ya da GTX560Ti 2GB eğer uygun fiyatta bulursanız tek kart alın ama bunlarada 2gb fazladan ödeme yapmaya değmez.

GTX570 zaten GTX560 serisindne üstündür kıyaslamanız için HD6970'e bakmanız lazım.

Alıntıları Göster
    teşekkürler, ufak bir kıyaslama yaptımda, şu an en ideali MSI GTX560 TI Twinfrozr II OC 2 GB 256 bit gibi gözüküyor. Teknobiyotik'te %20 indirimle 600 TL, fiyat iyi gibi geldi.
    performans açısından araştırdığımda 6970 biraz daha iyi ama onunda fiyatları 800-900 gibi, bence aradaki uçuruma değmez, siz ne dersiniz.

Bir sorum daha olacak, bu kartın 1 GB'lık versiyonu ile arasında 50 TL fark var, değer mi?
    Ve msi 560 GTX 437 TL. acaba 600 verip 2 GB twinfrozr II'mi, yoksa 437 TL'ye bu kart mı?

Ve genel olarak bu 3 kart nasıldır f/p olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogan -- 6 Aralık 2011; 0:14:04 >

• quote:

teşekkürler, ufak bir kıyaslama yaptımda, şu an en ideali MSI GTX560 TI Twinfrozr II OC 2 GB 256 bit gibi gözüküyor. Teknobiyotik'te %20 indirimle 600 TL, fiyat iyi gibi geldi.
    performans açısından araştırdığımda 6970 biraz daha iyi ama onunda fiyatları 800-900 gibi, bence aradaki uçuruma değmez, siz ne dersiniz.

Bir sorum daha olacak, bu kartın 1 GB'lık versiyonu ile arasında 50 TL fark var, değer mi?
    Ve msi 560 GTX 437 TL. acaba 600 verip 2 GB twinfrozr II'mi, yoksa 437 TL'ye bu kart mı?

Ve genel olarak bu 3 kart nasıldır f/p olarak?

Alıntıları Göster
    leon-x kardeş

Ben daha yeniyim bu işlerde. Bu sistem bu fiyata nasıl?

Alınmaz ise 3000-3500 tl arası oyun için iyi br sistem önerir misiniz?

CBOX GAMEMASTER G900, INTEL i7-2600K 3.4GHz, 12GB RAM, 2TB HDD, ATI HD6970 2 GB, Linux
    İşlemci : Intel Core i7-2600K İşlemci (3.4 GHz İşlemci Hızı, 3.8 GHz Turbo Hız, 4 Çekirdek/8 İşlem, 8 MB smart Cache, 5 GT/s DMI)
    Chipset: Intel® P67 Yonga Seti
    Sistem belleği: 12 GB DDR3 1600 MHz Memory
    Ekran Kartı: AMD Radeon™ HD6970 (256Bit) 2GB GDDR5 Ekran Kartı
    Ses Kartı: dahili
    Sabit disk kapasitesi: 2 x 1 TB 7200 rpm SATA Disk

Optik Sürücü: DVD-RW Dual Layer Writer
    Kart okuyucu : var
    klavye: Razer Lycosa Oyuncu Klavyesi
    Mouse : Razer Deathadder Oyuncu Mouse
    Monitör : yok
    İşletim Sistemi: Pardus 2011 iŞLETİM Sistemi
    Diğer: Gelid Tranquillo İşlemci Fanı
    Garanti: 36 Ay CBOX Servis Merkezinde

novabilgisayar:
    FİYAT : 1.499 USD + KDV
    Nakit / Havale Fiyatı : 3.245,78 TL
    Tek Çekim Fiyatı: 3245 TL

Ay :12

Aylık Tutar :278

Toplam Tutar :3343 tl-----axess

• quote:

Orijinalden alıntı: koksaloz

leon-x kardeş

CBOX GAMEMASTER G900, INTEL i7-2600K 3.4GHz, 12GB RAM, 2TB HDD, ATI HD6970 2 GB, Linux
    İşlemci : Intel Core i7-2600K İşlemci (3.4 GHz İşlemci Hızı, 3.8 GHz Turbo Hız, 4 Çekirdek/8 İşlem, 8 MB smart Cache, 5 GT/s DMI)

novabilgisayar:

hocam 12gb ram napacan ya, 4gb bile heeerşeye yetiyo şu an, 8gb G.Skill RipjawxX 1600mhz olsun bunu kullanıyorum,
    ben MSI HD6950 TwinFrozR III Lightning kullanıyom heeeer oyun maximumda hiç kasmadan çalışıyo çok mükemmel bir ekran kartı 850mhz çıkışlı, 1 sene sonra bitane daha alıp Crossfire yapçam hd6950 al şiddetle öneririm, www.anandtech.com a bakın GPU sekmesine gelin ve ekran kartlarını karşılaştırın hd6950 gtx570 ile kapışıyo ve crossfire ile %60 verimlilik elde ederken sli ile %40 falan verimlilik elde edersin, 2 tane HD6950 crossfire 2 tane gtx580 sli ile kapışıyo biri 600-700 TL biri 1.500 TL :)
    anakart şiddetle z68 çipset öneririm demiyorum alacaksın diyorum hocam :) Asus p8z68-v pro tavsiye ederim O.C kapasiteleri MSI dan daha iyidir, ve benim kullandığım karttır
    işlemci i5-2500k şiddet ötesi tavsiye ediyorum bunu da kullanıyom 4.7 ghz Aida64 programı ile boşta 27 derece yük altında en fazla CPU 46, CPU Package 60 derece gördüm :) i7-2600k sakın alma sadece oyun oynucaksan, i5-2500k nın daha fazla fps verdiği oyunlar bile var anandtech e bakarsan :)
    işlemci soğutucum ise Thermaltake Contac29 BP, hem ucuz hem de çok iyi 4.7 ghz yük altında 60 derece düşün artık :)
    kasam ise Cooler Master HAF 932 Advanced son derece sessizdir ve hava akımı mükemmel
    bendeki PSU Thermaltake ToughPower XT 775W Tak Çıkar Kablolu
    kullandığım HDD ise Seagate Baraccuda 1TB Sata 3.0 32mb Cache 7200 RPM ST31000524AS çok memnun olduğum söylenemez pembe motor değil galiba, Samsung HD103SJ alcaktım ama yoktu ben de bunu aldım
    benim kasa kdv dahil toplam 3.000 TL tuttu Vatan dan almıştım 5-6 ay önce, hiçbir sorun yok gayet iyi tavsiye ederim ana bileşenleri ( anakart-işlemci-ekran kartı-ram) değiştirmeden kafana göre değişiklik yapabilirsin ama benim sistem gayet iyi öneririm kasanın içinde toplam 8-10 adet fan var ve ses neredeyse yok mükemmel sessiz çalışıyo cihazlar, eğer soracağın bişey olursa msj atabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 6 Aralık 2011; 19:38:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Avorlair

quote:

Orijinalden alıntı: koksaloz

leon-x kardeş

novabilgisayar:

hocam 12gb ram napacan ya, 4gb bile heeerşeye yetiyo şu an, 8gb G.Skill RipjawxX 1600mhz olsun bunu kullanıyorum,
    ben MSI HD6950 TwinFrozR III Lightning kullanıyom heeeer oyun maximumda hiç kasmadan çalışıyo çok mükemmel bir ekran kartı 850mhz çıkışlı, 1 sene sonra bitane daha alıp Crossfire yapçam hd6950 al şiddetle öneririm, www.anandtech.com a bakın GPU sekmesine gelin ve ekran kartlarını karşılaştırın hd6950 gtx570 ile kapışıyo ve crossfire ile %60 verimlilik elde ederken sli ile %40 falan verimlilik elde edersin, 2 tane HD6950 crossfire 2 tane gtx580 sli ile kapışıyo biri 600-700 TL biri 1.500 TL :)
    anakart şiddetle z68 çipset öneririm demiyorum alacaksın diyorum hocam :) Asus p8z68-v pro tavsiye ederim O.C kapasiteleri MSI dan daha iyidir, ve benim kullandığım karttır
    işlemci i5-2500k şiddet ötesi tavsiye ediyorum bunu da kullanıyom 4.7 ghz Aida64 programı ile boşta 27 derece yük altında en fazla CPU 46, CPU Package 60 derece gördüm :) i7-2600k sakın alma sadece oyun oynucaksan, i5-2500k nın daha fazla fps verdiği oyunlar bile var anandtech e bakarsan :)
    işlemci soğutucum ise Thermaltake Contac29 BP, hem ucuz hem de çok iyi 4.7 ghz yük altında 60 derece düşün artık :)
    kasam ise Cooler Master HAF 932 Advanced son derece sessizdir ve hava akımı mükemmel
    bendeki PSU Thermaltake ToughPower XT 775W Tak Çıkar Kablolu
    kullandığım HDD ise Seagate Baraccuda 1TB Sata 3.0 32mb Cache 7200 RPM ST31000524AS çok memnun olduğum söylenemez pembe motor değil galiba, Samsung HD103SJ alcaktım ama yoktu ben de bunu aldım
    benim kasa kdv dahil toplam 3.000 TL tuttu Vatan dan almıştım 5-6 ay önce, hiçbir sorun yok gayet iyi tavsiye ederim ana bileşenleri ( anakart-işlemci-ekran kartı-ram) değiştirmeden kafana göre değişiklik yapabilirsin ama benim sistem gayet iyi öneririm kasanın içinde toplam 8-10 adet fan var ve ses neredeyse yok mükemmel sessiz çalışıyo cihazlar, eğer soracağın bişey olursa msj atabilirsin

Alıntıları Göster
    Sunbeam Core-Contact Freezer almanı önermiyorum hem intel hem amd de de takılış şekli aynı olduğu için takıp sökmek tam bir eziyet.ilk zamanlar stock soğutucu ile idare et daha sonra vatanın yıl sonuna doğru illa ki bi %25 indirimi olur.vatandan zalman veyahttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2596 bu ürünü alabilirsin.
    ramlarde eğer yazdığın gibi bir yüksek soğutucusu varsa Sunbeam Core-Contact Freezer gibi ürünler 3 ram slotunu kapatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musdappo -- 7 Aralık 2011; 14:02:21 >

• hocam 2 tane 500luk hdd al.ama ayni marka ve ozellikte olsn.snra bunlari raid0 ve isteğe bağlı olarak raid0+1 yapabilirsin.gayet güzel performans alırsın. 3 4 az sonra ssd lerin fiyatı ucuzlayacak o zaman alırsın
  • kafayı yedim yicem, araştırmadan direk almak en güzeli olacak gibi görünüyor
    forumlarda ve sağda solda inventus hakkında baya baya iyi yorumlar okudum, ordan toplamayı düşünüyorum sistemi, son şu şekilde gibi oldu

intel core i5 2500k 3.30 GHZ 249 $ + KDV
    asus p8-z68-v intel 1155 244 $ + KDV
    corsair vengeance ddr3 1600 mhz dual 8gb 1.5 V CL9 65 $ + KDV
    msi gtx 560 twinfrozr ii/OC 1 GB DDR5 256 bit 298 $ + KDV
    WD 500 gb caviar black sata 32 mb 7200 rpm 130 $ + KDV
    Asus DRW 24X 40 $ + KDV
    corsair HX serisi 850 W 80+ silver modüler 175 $ + KDV
    Cooler Master Haf X 942 218 $ + KDV
    XIGMATEK HDT-S1284F 120 mm CPU Cooler 40 $ + KDV

toplamda taksitli 3180 TL, tek çekim 2920 TL'ye indirdim, yalnız hala emin olmadığım 3 bileşen GPU, PSU ve işlemci soğutucusu.

5-6 ay sonra kobe'nin dediği gibi bir SSD + 1 tane daha 500 gb HD almayı düşünüyorum.

560 GTX ti ileride yetmediği zaman (1 veya 2 sene) SLI yapmayı düşünüyorum, o yüzden kasa ve PSU konusunda biraz cömert davrandım.

Yalnız hala emin olmadığım 3 parça var
    GPU, PSU ve CPU cooler, hala netleştiremedim bunlarda
    ÖZELLİKLE GPU

Siz ne dersiniz arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogan -- 8 Aralık 2011; 1:04:01 >

• quote:

kafayı yedim yicem, araştırmadan direk almak en güzeli olacak gibi görünüyor
    forumlarda ve sağda solda inventus hakkında baya baya iyi yorumlar okudum, ordan toplamayı düşünüyorum sistemi, son şu şekilde gibi oldu

intel core i5 2500k 3.30 GHZ 249 $ + KDV
    asus p8-z68-v intel 1155 244 $ + KDV
    corsair vengeance ddr3 1600 mhz dual 8gb 1.5 V CL9 65 $ + KDV
    msi gtx 560 twinfrozr ii/OC 1 GB DDR5 256 bit 298 $ + KDV
    WD 500 gb caviar black sata 32 mb 7200 rpm 130 $ + KDV
    Asus DRW 24X 40 $ + KDV
    corsair HX serisi 850 W 80+ silver modüler 175 $ + KDV
    Cooler Master Haf X 942 218 $ + KDV
    XIGMATEK HDT-S1284F 120 mm CPU Cooler 40 $ + KDV

toplamda taksitli 3180 TL, tek çekim 2920 TL'ye indirdim, yalnız hala emin olmadığım 3 bileşen GPU, PSU ve işlemci soğutucusu.

5-6 ay sonra kobe'nin dediği gibi bir SSD + 1 tane daha 500 gb HD almayı düşünüyorum.

560 GTX ti ileride yetmediği zaman (1 veya 2 sene) SLI yapmayı düşünüyorum, o yüzden kasa ve PSU konusunda biraz cömert davrandım.

Yalnız hala emin olmadığım 3 parça var
    GPU, PSU ve CPU cooler, hala netleştiremedim bunlarda
    ÖZELLİKLE GPU

Siz ne dersiniz arkadaşlar
    Size tavsiyem daha uygun fiyatlı bir kasa seçerseniz (mesela haf 912 , rc 692 ) artan paraya gtx 570 ya da hd6970 gibi daha performanslı bir kart alabilirsiniz. Psu olarak şunu önerebilirim.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-800w-80-plus-silver-66a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Proximity

Size tavsiyem daha uygun fiyatlı bir kasa seçerseniz (mesela haf 912 , rc 692 ) artan paraya gtx 570 ya da hd6970 gibi daha performanslı bir kart alabilirsiniz. Psu olarak şunu önerebilirim.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-800w-80-plus-silver-66a-12v-single-rail-moduler-guc-kaynagi.html

Alıntıları Göster
    Şu sistem senin için en ideal sistem olur,
    ne fazla abartmana ne de daha düşürmene gerek yok;

CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili) 215 $ ( 395,39 TL)
    ANAKART: MSI Z68A-GD65-B3, Z68, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz 215 $ ( 395,39 TL)
    BELLEK - RAM: G.SKILL Sniper 8 GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 (1.25 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu 69 $ ( 126,89 TL)
    HARD DISK: SEAGATE 500 GB HDD SATA III NCQ 16 MB 7200 rpm ST500DM002 98 $ ( 180,22 TL)
    EKRAN KARTI: MSI HD6950 Twin Frozr II/OC 2 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 810/5000 306 $ ( 562,73 TL)
    KASA: COOLER MASTER HAF X 942 Big Tower XL-ATX RC-942-KKN1 Kasa (PSU Yok) 218 $ ( 400,90 TL)
    DVD / Blue-ray: ASUS 24X 24B3ST Double Layer DVD-RW Siyah SATA (Kutulu) 29 $ ( 53,33 TL)
    KASA - PSU: SEASONIC X-760 80+ Plus Gold 760W Modüler Güç Kaynağı 189 $ ( 347,57 TL)
    HARD DISK - SSD: CORSAIR 120GB F120 Force Serisi SATA III SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma) BC-CSSD-F120GB3-BK 205 $ ( 377,00 TL)

TOPLAM : 2.839,42 TL
    KDV (%18) : 511,09

NAKİT / HAVALE (TL) : 3.350,51 TL

www.novabilgisayar.com

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.