Şimdi Ara

3000 liralık sistem önerisi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle başlıkta yardımda bulunacak herkese çok teşekkür ediyorum .

Sizlerden istediğim tam bir bilgisayar ( işletim sistemi hariç :) )

Yalnız bana şu konularda da yardımcı olursanız sevinirim ;

• SSD mi olmalı Raid 64mb cache mi ?
    • Ekran kartını x2 yaparsam ne kadar performans arttırırım ?
    • Bu parçaları kredi kartına taksitle alabilirmiyim ?
    • Alacağım işlemciye overclock yaparsam ne kadar performans arttırırım , aldığım/alacağım bir risk olur mu ?
    • Bu fiyata alacağım bir bilgisayar ile Crysis 2 vb. oyunlarda max.grafiklerle oynayabilir miyim ?

Şimdiden çok teşekkürler . Karar vermek için önümde 10 gün var .
    Başka arkadaşların önerilerine şu parça değilde şu olsun diyenler sebeblerini benim anlayabileceğim şekilde açıklarlarsa çok sevinirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theba2 -- 6 Haziran 2011; 7:44:42 >

• İşlemci intel i5 2500K
    Anakart MSI p67 GD55
    4GB herhangi bir soğutuculu ddr3 ram. (2*2 seklinde olursa dual çalsır)
    HD6950 1gb yada 2gb (2 tane alınıp CF yapılabilir)
    Samsung 500GB HD502HJ (2 tane alınıp raid yapılabilir. SSD de düsünülür ama bütçeyi asabiliriz)
    Cooler Master HAF 922 yada 932 Kasa
    Silverstone yada Seasonic 750w PSU (CF kurulumu için. Tek Kart düsünüyorsan 500W'da yeterli olur)

Mönitörü kendin seçersin. LED olursa iyi olur.

www.eksenbilgisayar.comwww.inventus.comwww.teknobiyotik.com

Dediğim parçaları bu firmalarda bulabilirsin. Kredi kartına 12 taksit yapıyolar. Topladığın sistemi kurup, kargoya veriyorlar. Dilersen sen kendinde kurabiliyorsun. Overlock için ekstradan işlemci soğutucusu alman gerekiyor. Onun için Sunbeam Core Contact Freezer öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 6 Haziran 2011; 8:38:28 >

• güzel kardeşim. Ben nacizane önerilerim olacak.

Forumda hep derim. Ama, hep yanlış anlaşılırım. ssd almak yersiz. Çok pahalı. İlerde bir sene sonra falan alın. 2x raid 64mb wd caviier black 640 gb alın. Tepkisi çok yüksek olmaz ancak hızı ssd ile eşit olur. Hoş ssd her yönden daha önde olsa da çok az hafızaya 20 kat fiyat ödemek de bir az abes

geri kalanları ben size halledeyim.

sisteminiz bu

3000 liralık sistem önerisi istiyorum

Neden bunu toparladım
    Ram- 1600mhz cl9 yeterlidir. Ayrıca oyun sistemlerinde cl pek fark eden bir şey değil. 4gb yeterli. Yetersiz olacağı zamanlar da gelecek. Ancak, bir iki yıldan fazla sürer bu. O zaman da ucuza bir tane daha alır 8gb yaparsınız. Şimdi gereksiz.

- Anakart bilinen bir model. Bu anakart o.c için çok müsattir. Ancak, oyun sistemlerinde cpu o.c gereksiz. İşlemci yetersizleşmeye başlayınca bir o.c fan alır o.c yaparsınız.

- Cpu 2600k takmak isterdim ancak siz oyuncusunuz. 2500k yeterli 2600k alsak da 2500k ile denk bir oyun performansı elde edersiniz. İleride cpu yetersiz olunca 2600k'yı çok ucuza alırsınız.

- Kasayı bilerek 850w seçtim. İlerde bir tane daha hd6970 takmanız halinde oyun canavarı elde edersiniz diye. Ayrıca hd6970 şimdi 750 tl falan. Ancak bu size 2 sene rahat yeterli olacak bir ekran kartı ve yetersiliğin olması halinde yerı fiyattan da aşağıya belki de 2. el bir tane daha alarak çok ucuza c/f yaparsınız.

- hd 6970 çok iyi olur

- Monitöre hastayım. Çok iyi ve güzel görüntü kalitesi var. 2ms full hd 23 inç Ben burada bu ledi grafikerlere öneriyorum. Oyun için de mükemmel. Çok kişi aldı bundan sayemde. Daha 0 şikayet Aksine harika oyun keyfi veriyor diyen neredeyse alanların hepsi.

- Hdd 103 sk koydum . Sessiz ve wd ile neredeyse kafa kafaya bir hızı var. raid yapınca yazma hızınız 300 civarı yokuma hızı ise 350mb civarı olacak. Ancak ssd kadar iyi olması mümkün olamaz. 20 kat fiyatı göze alacaksanız ve ekran kartını düşürmeyi kasayı da düşürmeyi göze alacaksanız ssd seçelim.

Ürün linkleri
    http://www.teknobiyotik.com/msi-p67a-gd65-b3-revizyon-intel-lga-1155-ddr3-usb-3-0-sata-3-atx-anakart.html
    http://www.teknobiyotik.com/asus-drw-24b3lt-sata-lightscribe-dvd-rw-optik-surucu.html
    http://www.teknobiyotik.com/msi-ati-hd6970-2gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html
    http://www.teknobiyotik.com/dark-falcon-high-power-850w-80-plus-akrilik-mid-tower-kasa.html
    http://www.teknobiyotik.com/samsung-1-tb-7200-rpm-32-mb-on-bellek-3-5-sata-3-0gbps-hd103sj.html
    http://www.teknobiyotik.com/asus-ms238h-2ms-23-wide-screen-led-monitor.html
    http://www.teknobiyotik.com/intel-core-i5-2500k-lga-1155-6mb-3-3ghz-dort-cekirdekli-islemci.html
    http://www.teknobiyotik.com/kingston-hyper-x-4gb-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-2x2gb.html

ödeme şekiller

Tek Çekim %4 indirim 2.888,64 TL
    3 Taksit 962,88TL 2.888,64 TL
    6 Taksit 481,44TL 2.888,64 TL
    9 Taksit 320,96TL 2.888,64 TL
    10 Taksit 318,05TL 3.180,51 TL
    11 Taksit 290,50TL 3.195,55 TL
    12 Taksit 265,79TL 3.189,54 TL

ödeme koşulları size uygun ise bir de cpu soğutucu yada ek 4 gb daha ram alın.
    Cpu soğutucu örneği önerim.

Cooler Master V8 Intel LGA1366 /1156/1155/775 ve AMDhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/cooler-master-v8-intel-lga1366-1156-1155-775-ve-amd-am3-am2-am2-soket-uyumlu-islemci-sogutucusu.html

İnşallah işinizi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @wise -- 6 Haziran 2011; 9:23:08 >

• i5 2500K
    MSi P67A-GD65 (B3)
    G.Skill RipJawsX 1333MHz CL7 4GB Dual Kit
    Samsung HD502HJ + Corsair CSSD-F120GB2-BRKT 120GB SSD
    MSI HD6950 Twin Frozr II OC x2 @CF
    HAF-912
    SeaSonic SS-750AT

Toplam: 3050TL

SSD ekledim. Eger sistemi genel amacli kullanacaksaniz SSD'ye gerek yor. Oyun icin aliyorsaniz alabilirsiniz de almayabilirsiniz de. Alacaksaniz 60GB'lik bir SSD yeterli olur, fakat 2 adet 500GB'lik HDD alip RAID0 yaparsaniz da iyi bir performans alirsiniz. SSD genelde profesyonel kullanicilarin tercih ettigi bir bilesendir.

Ekran kartini CF yaparak 1.5-2 kata kadar varan performans artisiniz olacak (bu oran oyundan oyuna, sectiginiz ozelliklere ve cozunurluge gore degisir, fakat genel olarak 1.7'in ustundedir).

Evet, taksit ile alabilirsiniz. Zaten yazdigim urunlerin fiyatlari taksitli fiyatlaridir (nakit/havale fiyati degildir).

OC ile oyunlarda alacaginiz performansiniz oyundan oyuna degisir, fakat %10-15'lik bir performans artisinizi olur (max.). OC yapmanin tek riski islemcinin gerekenden daha hizli ve calismasi ve dolayisiyla daha fazla isinmasidir. Bunun sonucu olarak islemci daha hizli yipranir. Iyi bir islemci sogutucu taktiginiz zaman bi sorunu ortadan kaldirmak mumkun oluyor.

Onerdigim sistem ile tum oyunlari Full HD Extreme ayarlarda oynayabilirsiniz.

• quote:

5 2500K
    MSi P67A-GD65 (B3)
    G.Skill RipJawsX 1333MHz CL7 4GB Dual Kit
    Samsung HD502HJ + Corsair CSSD-F120GB2-BRKT 120GB SSD
    MSI HD6950 Twin Frozr II OC x2 @CF
    HAF-912
    SeaSonic SS-750AT
  • arkadaşlar sizi bir uyarmak istiyorum.

Ya, yanlış anlamak gibi çok güzel bir özelliğiniz olsa da uyaracağım.

750w psu 2x c/f hd6950 için yetersiz. 2x hd6950 msi t.f 400w üstü enerji harcar. Bunu çok kez test ettik. Gerçi bana çatmak gibi bir özelliği olan arkadaş da var aranızda. Ancak uyarmak gerekli.

2. olarak da kasa ayrı psu ayrı almak ek 40-80 Lira yük çıkarır.

Ssd mevzusuna bir şey diyemem. Orası listeyi yapanın ve alacak olanın sorunu.

Bir de ben füze bile yapsam bana garip bir gıcıklığınız oluduğu için, bakıyorum da hiç kimse kale dahi almıyor beni. Ancak, sistem toparlayan arkadaşar yine özelden ulaşarak, alacaklarını yazıyorlar sağ olsunlar.

Tarafsız insanlar zaten sistemi yapacak olanlardır.

Not: yine, yağan yağmuru, asit yağmuru sanmayın.
  • SeaSonic SS-750AT HD6950 CF yi çeker arkadaşım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi düşün ve iyi hesapla. En az 800w psu istiyor.

Ayrıca, arkadaşa monitör de gerekli olmalı ki, 3000 tl sistem demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @wise

iyi düşün ve iyi hesapla. En az 800w psu istiyor.

Dostum o psu 800 watt a kadar gideri var ki hd6950 nin tam yükte 400w çekeceğini zannetmiyorum ama incelemek lazım

Monitör dahil olduğu fark etmemisim
  • quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

SeaSonic SS-750AT HD6950 CF yi çeker arkadaşım

Cekmek ne demek, uzerine hayvan gibi OC yapsan bile 750W ile ucar o sistem

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6950-crossfirex-review/14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fract4l -- 6 Haziran 2011; 16:57:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

quote:

Orijinalden alıntı: @wise

iyi düşün ve iyi hesapla. En az 800w psu istiyor.

Dostum o psu 800 watt a kadar gideri var ki hd6950 nin tam yükte 400w çekeceğini zannetmiyorum ama incelemek lazım

Monitör dahil olduğu fark etmemisim

Öneri yapanlar da fark etmemiş. Boş ver.

Emin ol en az sağlan bir 800w psu istiyor. cf yapıp 750w psu'su olup da makinesi reset show yapanlar çok. İyi incelerseniz görürsünüz. Özelden bana gelen tepkiler hep bu yönde.

Ayrıca düşün bir de diyorlar ki, cpu o.c . Zaten cpu o.c yokken bile büyük eksik var. Bir de cpu o.c yapın. AL sana sistem zaafiyeti. Ayrıca bu kişi gpu için de bir o.c yapacak olsa. Zafiyet üstü safiyet.

Ben de bilirdim. Adama 750w psu + hd6970 alıp yanına iyi de bir ssd ve arşiv diski koyamayı. Ancak, iş öyle değil.

Bir de 750w psu 800w zorlar diyorzunuz. Yok kardeşim. Öyle şey yok. O kalite belgeleri, tam 750 w yada %90 verimli olduğunu tain eder.

c/f yada sli yapılacaksa
    gtx560 ti
    hd6950 2gb
    hd6970 2gb
    gtx570

bu ekran kartları emin ol 800-850w psu ister. 2x en az bunu ister. Hem riske girmeye gerek yok. İyi psu alıp. İleride takılabilinecek ek donanımlar. Nedir bunlar

ses kartı
    hdd arşiv için
    ram
    ek fanlar

vs vs vs

bunlar su yakmıyor. Elektirik yakacak. Kişi modifikasyonu sever. Eğer bir kişi sistemini daha üste taşımak istiyorsa

1- Anakart sağlam olacak
    2- Psu çok sağlam olacak
    3- Kasa yeterli düzeyde olacak.
    4- Sistem dengeli toparlanmış olucak. Mutlaka dengeli olmalı. 2x ekran kartı için sistemi berbat etmemeli.

ayrıca o.c yapmaya da oyun için çok gerek yok. Stokk fanla bile iyi hız aşırtma yapılır. 2500k zaten bu yüzden iyi.

4gb ram yeterli 8gb israf ancak isterse o başka

Not:
    Kasa ve psu ayrı almak büyük ek yük.

750w hayfan gibi o.c yapsan da yetmez.

• Mesut Çevik'in yapmış olduğu hd6950 incelemesinde tam yükte 265w çekmiş 400w çekmiyor yani
    PSU 750W olup reset alanlar dandik psu kulanıyorlardır emin ol
  • hesap kabiliyenitiz vardır umarım.

260w üstü diyorsunuz tek kart için. Allah aşkına bir hesap yapın yahu.

dandik psu dediğin 750w silwerstone 80+ bronze yada plusdu.
    Ayrıca bir kişi olsa iyi bir sürü kişi şikayetçi.

Destekli bir itiraz edin lütfen

2x hd6950 = 520w üstü. Adam hiç mi full yüke çıkarmayacak. Yada hiç mi o.c yapmayacak yahu.

Dİğer parçalara ne kaldı. Sen düşün. Bu adam hiç mi.Cpu o.c yapmayacak. Yada hiç mi ram o.c yapmayacak. Yada, hiç mi hdd eklemeyecek. Fan eklemeyecek. Yahu destekli bir itiraz beklerdim. Kendinizi kendiniz çürütüyorsunuz.
  • wise kardesim senden bisey daha rica edicem .
    Ben oyunun yaninda video render vb. islemler de yapiyorum . Alacagim bilgisayar buna dayanir mi . Laptopum 2.0ghz i5 6gb ram var ve asiri yavas render yapiyorum . Boyle bir sistem alirsam bu render suresi ne kadar etkilenir ...

Ve bilgisayari toplarken o/c islemlerinde vb. Istanbulda olan arkadas varsa hem tanisiriz hem bi yemek ismarlarim :) hemde yardimci olmus olur . Bu sekilde yardimci olabilecek arkadas varsa da cok sevinirim .
    @wise
    Onerdigin cpu icin oyun icin yeterli demissin , o/c yaptiktan sonra ulastigim islemci hizi bana hangi konularda yetersiz kalabilir ?

Coook tesekkurler yorumlarini eksik etmeyen herkese
  • 2500k ile 2600k arasinda cok ucurum var mi ?
  • Kasa
    1 x Cooler Master HAF RC-922 Mid-Tower Siyah Kasa 214,65 TL

Güç Kaynağı
    1 x Seasonic SS-750AT 80+ Plus 750W Güç Kaynağı 198,75 TL

İşlemci
    1 x INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci 387,96 TL

İşlemci Soğutucu
    1 x Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1155 Uyumlu) 93,81 TL

Anakart
    1 x MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon) Intel LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart 316,41 TL

Bellek
    1 x Geil Enhance Plus 8GB 1600MHz XMP 1750MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) 173,31 TL

Ekran Kartı
    1 x MSI ATI HD6950 Twin FrozR II 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 540,15 TL

HDD
    1 x SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD502HJ) 73,49 TL

Optik Sürücü
    1 x Lite-On IHAS124 Optik Sürücü SATA (Kutusuz) 45,71 TL

Monitör
    1 x Acer S232HLABID 2ms 23'' Full HD Wide Screen Led Monitör 353,46 TL

Genel Toplam (KDV Dahil) 2.829,29 TL

Teknobiyotik

• ekran kartini 2 tane alip cf yapsam
    hdd 2 tane alip wisenin dedigi gibi kullansam 3300 fln olur heralde
    @peker92 cepten giriyorum birde bu dedigimi yapsana teknobiyotikten
  • Sen render de yapacağını yazmamışsın.

Render yapolacaksa şu sistemi alın. Ayrıca c/f işi olmasa iyi olurdu ama neyse

Hepsini inventustan toparlayacağım. Ekran kartın biraz düşecek. Ancak c/f imkanın yükselecek. Çünkü bir sene civarında bu önerilecek kartın fiyatı 2. satışta 250 tl belki de 200 tl civarına düşecek ki, senin için bulunmaz fırsat.
    ram cl9 önermiştim. Cl6 4gb önereceğim
    anakart aynı
    cpu 2600k
    cpu soğutması
    tek hdd ileride bir tane daha alıp raid yapın 2 sene içinde de bir ssd alırsınız 2. birisinden ki, 100 tl paraya o aralar rahatça alırsınız. Hızla fiyatlar düşecek.
    kasa kendi kasamdan önereceğim.
    ek fana gerek yok 6 fanı var. Ama, haf rc 912 cm alırsanız onda ek 3 fan takılır size eğence olur da kasada toz filitlereleri yok

Her neyse led aynı olsa iyi olur da duruma göre bakacağız.
  • bu ramde 4gb olayi cok kafami kurcaliyor . Laptopumda 6gb ram var ama verim 0 , islemcisinden galiba bu . Ins bu seferki bilgisayardan tatmin olurum . Artik sevdigim bir bilgisayar istiyorum :]
  • Arkadaşlar CF ye takmış haldesiniz neden tek kart önermiyorsunuz. 6970 veye gtx570-580 de yeter. Diyeceksinízki CF o tek kartları geçiyor, render alacak adama CF den önce 2600K gerekli. Tek Gtx 560 ti veye 6950 yeter de artar CF için ikinci karta harçanacak parayla 2600K veye SSD alınabilir. Tek kart kullandıktan sonra Haf 912 herşeye yeter kaldıki ClF-SLI da yapılabilir. Su soğutma yapmayacaksa fultower kasaya gerek yok. Buralardan da kısılarak hem 2600K alınır hemde SSD eklenir. Arkadaşım uzun bir süredir forumdayım, zaman olarak kısa olabilir ama hemen hemen tüm konuları okudum, herkes CF öneriyorda dezavantajlarından bahsetmiyor. Sanki herkes banch alıyor, % 3-5 fark için CF ya da SLI öneriliyor, önerideki ekran kartı 500-600TL o fiyata SSD de alınır 2600K da alınır gaza gelmeden aklı başında tavsiye de bulunan arkadaşlar var onların sistemleri belli sağ duyu ile bakarsan görürsün, hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdtkc -- 7 Haziran 2011; 4:27:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.