Şimdi Ara

3000 tl ile alınabilecek en iyi kule ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle 5000 serisi baya düşük alacağınız minimum 6000 olsun 6000,7000,8000 serisi ve hdmi1.3a versiyon ve üstü olsun. 5007 önermem. Takas ile 6005 alabilirsin sana uygun geliyorsa alabilirsiniz. Paranızlada subwoofer ekleyip farkı görürsünüz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adama sub aldırdınız ya helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Sorma Aydın bey illa ki sub aldıracak

Aslında konu sahibi arkadaş da benim kafadan, yani sub olmadan da filmlerde idare eden tayfadan :-) Şahsen ben çok fazla aksiyon filmi seyretmeyen biri olarak sub'ın eksikliğini pek hissetmiyorum. Hele ki sistemi kullandığı alan pek büyük olmayan ve sub varken komşularla sorun yaşayan biri olarak sub olmadan da sinema sistemi olur diyenlerdenim. Sinemada bana gerekli çevresel sesi versin yeter. Ki şu anki AVR yani Onkyo 828 bu konuda gayet başarılı.

Arada bir Sony 840 kullanma şansım olmuştu. Sony, çevresel ses konusunda Onkyo kadar başarılı değildi. Stereo performansı konusunda ise denkti.

Benim bu konudaki fikrim eğer eldeki Denon x2000 sinemada yeterli performansı veriyorsa sisteme bir stereo amfi eklemek çok daha iyi bir sonuç verecektir şeklinde.

Eyyorlamam bu şekildedir efendim

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Artık bende fikrimi değiştirdim eldeki x-2000 ve Jamo dan kurtulmak için takasa girilerek Marantz alınabilir.Sub olayına gelirsek zevk meselesi tabikide ama Sub konusunda Sinema için fikrim hep aynıdır sistemin büyük bir parçası olmazsa olmazıdır benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Sorma Aydın bey illa ki sub aldıracak

Aslında konu sahibi arkadaş da benim kafadan, yani sub olmadan da filmlerde idare eden tayfadan :-) Şahsen ben çok fazla aksiyon filmi seyretmeyen biri olarak sub'ın eksikliğini pek hissetmiyorum. Hele ki sistemi kullandığı alan pek büyük olmayan ve sub varken komşularla sorun yaşayan biri olarak sub olmadan da sinema sistemi olur diyenlerdenim. Sinemada bana gerekli çevresel sesi versin yeter. Ki şu anki AVR yani Onkyo 828 bu konuda gayet başarılı.

Arada bir Sony 840 kullanma şansım olmuştu. Sony, çevresel ses konusunda Onkyo kadar başarılı değildi. Stereo performansı konusunda ise denkti.

Benim bu konudaki fikrim eğer eldeki Denon x2000 sinemada yeterli performansı veriyorsa sisteme bir stereo amfi eklemek çok daha iyi bir sonuç verecektir şeklinde.

Eyyorlamam bu şekildedir efendim

Usta Sony'e bu konuda hakszılık yapıyorsun bence. 840 giriş seviyesi bir avr. 3700 es var bende çevresel ses konusunda gerçekten muhteşem bir cihaz. Karşılaştırma yaparken biraz daha sınıf farkına bakmak lazım. Tıpkı arabalarda ki c sınıfı ve d sınıfı kıyaslaması yapılırken bakılan hususlara bakmak lazım.

Saygılar.

• abi yine herkes farklı birşeyler söyledi benim kafam karıştı yine....

(sub'lı sistem.... , sub'sız sistem.... , extra stereo sistem... , amfi markaları... ) çıldırıcammmmmmm....!

gerçi şimdi bir oturup düşündüm son değiştirdiğim 4 amfiye .. bundan 4 yıl evvelsinde onkto tx sr 602 amfim vardı kısık seste bile çok berrak ve parlak ses verip beni doyuruyordu...

daha sonrasında sony deneme şansım oldu str db 940 stereo performansı güzeldi detaylı bir ses veriyordu sinema modları oldukça fazlaydı 5 kanal ve doyurucu bir
    amfiydi (tabi bu bahsettiğim kabinler lektor takımlardan önceki takımlarım. -fornt: jamo classic 10, center: jamo center 200, rear jamo classic 8, sub: jamo sw 3015)

sizin tabirinizle kaşıntı o dönemde başlamış olacakki bende sonyide değiştirip daha kuvvetli olsun diye yamaha kullandım dsp a2 aldım cüsseli kasası ağır ve gösterişli bir amfiydi. okadar sert bir sesi vardıki ses tuşunu yarıya kadar açınca hoparlörler patlayacakmış kadarcasına zorlanıyordu. stereo ve sinemada sert ve kuvvetli bir amfiydi kısık sesleri başarısız yüksek sesleri ise çok yüksekti kanımca.

daha sonrasında sistemimi elden çıkarıp bir upgrade yaptım ve lektor takımla denon amfi aldım. ilk etapta sub kullanmak istemedim yeni apartman dairesinde sorun olacağını düşünerek. zamanla karar veririm diye düşündüm. lektorler allahı var jamolardan daha iyi çelıyor memnunum. sub ekleyince üçacaklardır eminim. fakat bu denon kısık sesleri başarısız gibi geliyor bana volme max yaptığımda bile sanki kabinlerin bir 5. vitesi varmışta ona çıkamamışım gibi hissettiriyor ne yalan söyleyeyim.

ama denonda çok eğlenceli kolay kurulumu olan çok fonksiyonlu ve kolay kullanılan kompak bir alet bu artısı var ama dediğim gibi

bu kullandığım 4 amfiden (tabi daha eskileri var fakat onlar nuh zamanı modelleri) aklımda ses olarak yer eden sadece onkyo idi.

şimdi acaba kabin takımımı tamamlayıp yine bir onkyo amfiyemi dönüş yapsam yoksa yeni sesler denemesine devam edip farklı markaları denesemmi bilemiyorum...

• travers kullanıcısına yanıt
    Yok dostum Sony - Onkyo karşılaştırması yaparken Sony 840'dan önce Onkyo 509 kullanıyordum, onu da hesaba katıyorum.

509'un hdmi girişlerinin 3 tanesini Teledünya receiverı bozunca zorunluluktan değişiklik yapıp Sony 840'a geçmiştim. Ve Onkyo 509 bile Sony'den daha iyi bir çevresel ses veriyordu. O yüzden fırsat bulunca tekrar Onkyo'ya döndüm.

• quote:

Yok dostum Sony - Onkyo karşılaştırması yaparken Sony 840'dan önce Onkyo 509 kullanıyordum, onu da hesaba katıyorum.

509'un hdmi girişlerinin 3 tanesini Teledünya receiverı bozunca zorunluluktan değişiklik yapıp Sony 840'a geçmiştim. Ve Onkyo 509 bile Sony'den daha iyi bir çevresel ses veriyordu. O yüzden fırsat bulunca tekrar Onkyo'ya döndüm.

Onkyoların arızalanma oranları biraz fazla sanırım.

Onkyo topiğinde de aynı şeyleri gördüm orantısal olarak diğerlerine göre daha çok arızalanıyorlar diye bir intiba oluştu bende...
  • Yok dostum Onkyo sadece daha hassas diyebiliriz. Asıl suç tamamen kullanılan uydu receiverlarda.

Çünkü Onkyo'yu satıp sony'e geçer geçmez yine aynı sorunu yaşattı. Ben de hemen aleti AVR'den ayırdım. Çözümü de receiver'a gelen anten kablosunu tunçmatik'in 2'li korumalı prizi ile filtrelemek oldu. Tunçmatiği taktıktan sonra hiçbir sorun yaşamadım.

• quote:

Yok dostum Onkyo sadece daha hassas diyebiliriz. Asıl suç tamamen kullanılan uydu receiverlarda.

Çünkü Onkyo'yu satıp sony'e geçer geçmez yine aynı sorunu yaşattı. Ben de hemen aleti AVR'den ayırdım. Çözümü de receiver'a gelen anten kablosunu tunçmatik'in 2'li korumalı prizi ile filtrelemek oldu. Tunçmatiği taktıktan sonra hiçbir sorun yaşamadım.

Aslında problem anten kablosundan değil de receiver 'dan olması daha mantıklı gibi geliyor bana.
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz gibi de olabilir. Ama öncesinde okuduğum birkaç farklı konuda lnb yada merkezi hattan gelen anlık kaçak akımı bu receiverlar filtreleyemeyebiliyor ve doğrudan hdmi bağlantısı ile AVR'ye aktarabiliyormuş. Bu da AVR'nin hdmi girişlerinin Yada komple kartın bozulmasına yol açabiliyormuş. Benim deneyimim de bu teoriyi destekler nitelikte.

• Hoparlörleriniz iç güveysinden hallice olduğu için maalesef hala arayıştasınız kendinizi sub'la vs.. kandırmayın. kulaklarınız Herşeyin farkına varmış ve artık yapacak bir şey yok. Lektor, zensor, concept vs.. gibi vasat serilerde o beklediğiniz stereo performansını alamazsınız oldukça sıradan üretilmiş hoparlörler bunlar kabin crossover sürücü ve iç kablolama elemanları da olabildiğince standart yapıdalar durum böyle olunca da elde edilebilecek performans sınırlı oluyor. Daha önce neler kullandınız veya neler deneyim ettiniz bilemiyorum ama esas amaç stereo müzik dinlemek ise ona uygun bir rota çizip ona uygun bir sistem kurun derim ayrıca Lektor serisinin alt frekans kontrolü pek iyi değildir ve alt frekans kontrolü iyi olmayan bir hoparlörün de diğer herşeyi zaten otomatikman vasattır. Bir hoparlör alt frekansları doğru veya doğruya yakın veriyorsa olayın büyük bir kısmını çözmüştür sizde dali lektor var ve bu hoparlör alt frekansları iyi veriyor gibi gözükse de aslında olması gerektiği gibi verememektedir kontrolsüz ve olması gerekenden daha yoğun bir alt frekans sunumu söz konusu. Vel hasıl kelam sinema ve stereo performansı aynı sistem içinde çok başarılı olarak almak istediğinizde ödenen meblağlar en az 15-20k tl seviyelerine çıkıyor yani mevcut sistemdeki kuleleri değiştirerek tam anlamıyla bu işi hem sinema hem de stereo tarafında noktalamış olamayacaksınız ama daha iyi bir kule ile şu anki sistemden daha tatmin edici bir ses elde edebilirsiniz tabii ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Hoparlörleriniz iç güveysinden hallice olduğu için maalesef hala arayıştasınız kendinizi sub'la vs.. kandırmayın. kulaklarınız Herşeyin farkına varmış ve artık yapacak bir şey yok. Lektor, zensor, concept vs.. gibi vasat serilerde o beklediğiniz stereo performansını alamazsınız oldukça sıradan üretilmiş hoparlörler bunlar kabin crossover sürücü ve iç kablolama elemanları da olabildiğince standart yapıdalar durum böyle olunca da elde edilebilecek performans sınırlı oluyor. Daha önce neler kullandınız veya neler deneyim ettiniz bilemiyorum ama esas amaç stereo müzik dinlemek ise ona uygun bir rota çizip ona uygun bir sistem kurun derim ayrıca Lektor serisinin alt frekans kontrolü pek iyi değildir ve alt frekans kontrolü iyi olmayan bir hoparlörün de diğer herşeyi zaten otomatikman vasattır. Bir hoparlör alt frekansları doğru veya doğruya yakın veriyorsa olayın büyük bir kısmını çözmüştür sizde dali lektor var ve bu hoparlör alt frekansları iyi veriyor gibi gözükse de aslında olması gerektiği gibi verememektedir kontrolsüz ve olması gerekenden daha yoğun bir alt frekans sunumu söz konusu. Vel hasıl kelam sinema ve stereo performansı aynı sistem içinde çok başarılı olarak almak istediğinizde ödenen meblağlar en az 15-20k tl seviyelerine çıkıyor yani mevcut sistemdeki kuleleri değiştirerek tam anlamıyla bu işi hem sinema hem de stereo tarafında noktalamış olamayacaksınız ama daha iyi bir kule ile şu anki sistemden daha tatmin edici bir ses elde edebilirsiniz tabii ki.

Her zaman ki gibi supersin ustat her kelimesi tane tane çok anlatıcı olmus

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Merkezi sistemli yani multiswitchli bir anten sistemi varsa bu ihtimal olabilir fakat bireysel anten ise pek olası değil. Çünkü lnb'ye akımı gönderen receiver.

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Üstad bu durumda eldeki Avr ninde X-2000 olduğunuda göz ardı etmemek lazım.

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ne kadar çok koşullu cümle kurmuşum yahu 😄😄

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. her ne kadar kullandığım kabinleri yerin dibine soksanız da

daha önceki tecrubelerimi yukarıdaki mesajda detaylı olarak yazmıştım aslında keşke okusaydınız

şimdi aslında durum şöyle benim sistemimden herhangi bir memnuniyetsizliğim yok. 5.0 olarak kullanıyorum dün gece ''final destination 5'' filmini izledim bas sesleri beni son derece tatmin etti.
    yani apartman dairesinde bundan fazlası zaten sorun çıkartır :) ama zamanla bir sub eklermiyim bilemiyorum açıkcası. ben sistemimi genellikle sinema ağırlıklı kullanıyorum yani hemen hemen hergün film izlerim.
    müzik konusuna gelirsek ise. müzik haftada 3 5 kez dinliyorum spotify üzerinden amfimdeki bluetooth apartıyla aktarım yapıp müzikleri bu şekilde çalıyorum.
    benim burdaki kaşıntım şu hem müzikteki detayı büraz daha üst seviyeye çekmek. sinemada herhangi bir eksiklik yaşamıyorum. hele ki sub eklenirse sisteme daha iyi olacağına eminim.
    bu anlamda tavsiyeleri bu yönde istiyorum açıkcası.
    küçük bütçelere bunu başarabilirmiyim yoksa bu sevdadan vaz geçip sistemimle barışık bir şekilde devam edip ufak uprade'ler yaparak iyileştirme yolunamı gideyim.

• Bluetooth ve ses kalitesi beklentisi sorunsalı başlar ona göre Buradan çıkaracağımız sonuçta Soğuk ayran ve tahterevalli seyahatnamelerine kadar gelir kanımca...
  • metin topel kullanıcısına yanıt
    Olayın içinde bluetooh olduğunu baştan diyeydiniz keşke diyeceğim ama yinede 6005 ve x2000 arasında müzikte dağlar kadar fark var. x2000 ile müzikte hiç tatmin olmak zor. Tabletide amfiye yakınsanız uzun mini rca ile bağlayın her türlü. Burada x2000 ve lektorler kötüleniyor berbat bi sistem havası oluştu ama marantz 6005 avr ile kıyaslıyoruz f/p açısından iyi bir sistem. Sub işine gelirsek camlar titremeden cehennem melekleri izlenmez. subwoofer olamadan sinama olmaz. Müzik dünyası ayrı orda subwoofer rel olmadıkça olmamalı zaten. Müzikte istersen dinlerken avr den sub ı iptal edersin öyle dinlersin ama ikon sub alırsan misal müziktete f/p olrak iyi olduğundan 2.1 olarakta takılabilirsin. Hem 80hz altını lektorler vurmaz ikon sub ile daha kaliteli bass sesleri alırsın kanaatindeyim.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Avr x2000 + classic 8 : marantz 6005 gold takasina girmek mantikli olacakmi ??
    Bildigim kadar 6009 serisi cikmis bir iki yil sonra elimde kalirmi cihaz ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.