Şimdi Ara

3000 TL SINIR GAMING LAPTOP 3 ADET KONUDA VAR [TAVSİYE İSTİYORUM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Şuanda seçeneklerim bunlar. Üst sınır MAX 3.000 TL. Önceki bilgisayarım MSI GE60 20E-295XTR idi. Çok sorun yaşadım aynı sorunları yaşamak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay# -- 7 Haziran 2016; 10:58:47 >

• Ben monster la asus arasında kaldım ama asus alıcam ben yazın çünkü marka olarak asus a dağa çok güveniyorum ama. Kağıt üstünde monster ın özellikleri dağa iyi bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçen üzerinden hareket etmek gerek öncelikle, çoğu kişi gibi nakit 3000 TL ile alışveriş yapacağını sanmıyorum. Büyük ihtimalle kredi kartına taksitle alacağın için Ebrar ve Monster peşin fiyatına taksit yapmıyorlar. Vade farkı ile 3100, 3200'e kadar fiyatlar çıkmakta haberin olsun. Ebrar'da sadece Word'e peşin fiyatına taksit yapıldığını biliyorum. Monster'da taksitli alışverişlerde %3 vade farkı koyuyorlar. 9 takistte %6'ya kadar çıkıyor hatta.

Belirlediğin 3 Laptop'da GTX 950M mevcut. Ben sana SLI teknolojili bir laptop almanı öneririm. SLI nedir diyecek olursan Laptop'da iki ekran kartının bulunması ve birbirlerine bağlantılı bir şekilde çalışmalarını sağlamasıdir. Lenovo'da GTX 755m SLI X 2 mevcut. GTX950'ye nazaran çok daha iyi grafik ve oyun performansı sunuyor. Notebookcheck'in mobil ekran kartı sıralamasında bakarsan 950m'e göre daha üst sıralarda ve çoğu benchmark programında 950m'e nazaran daha iyi puanlar vermekte. FPS puanları daha yüksek çıkmakta. 2 ekran kartı olduğu için çift fanlı ve alt kısmında hava girişi ızgaraları nerdeyse notebook'un 3'te 1'ini kapladığı için iyi bir soğutma performansı vermekte.

http://www.hepsiburada.com/lenovo-y510p-intel-core-i7-4700mq-2-4ghz-3-4ghz-8gb-1tb-8gb-sshd-15-6-tasinabilir-bilgisayar-59-415877-p-BD601004

Ekran parformansı olarak da Lenovo oldukça iyi. Parlaklık, gamma ve kontrast oranları oldukça tatmin edici. Ayrıca almayı düşündüğün Asus'da ekran çözünürlüğü Full HD bile değil.

Lenovo'da bulunan klavye de baya iyi. Ghosting problemi kesinlikle olmuyor. (Lenovo'nun patetntli klavye kiti)

M.2 slotu var. İlerde SSD takarım dersen rahat bir şekilde yapabilirsin. Ayrıca Güncelleme yaparken MSI'da olduğu gibi garanti dışı da kalmıyorsun. (MSI'larda garanti mührü var, bunda yok)

Lenovo'da JBL ses sistemi mevcut. Rakiplerine nazaran çok iyi performans verdiğini belirtmeliyim.

Lenovo y510p'nin tek eksi kısmı Dvd yazıcısının olmayışı. Devir artık harici bellek devri olduğu için günümüzde Dvd ya da Cd kullanan kaldı mı ki? Ama olur da benim için olmazsa olmaz dersen tercih etmeyebilirsin. Ya da Harici usb 2.0 bir Dvd yazıcı alabilir, ya da ekran kartını çıkarıp Dvd rom takabilirsin. (Dvd'rom'u harici olarak satılıyor.) Bende de Dvd rom mevcut ama ayda bir kere bile kullanmıyorum nerdeyse.

Son olarak ürünü hepsiburada'da alıyorsun. Güvenilir bir site sonuçta.

• Bende takipteyim..
  • Berkay# B kullanıcısına yanıt
    3000TL artık taban oldu gaming laptoplar için. GTX 950M i zor aldırıyor kurlardan dolayı.

bu 3 model arasında abrayı seçerdim, en iyi performansı ondan alırsınız. ekran kartı vram GDDR5 olduğu için. ayrıca upgrade edilmesi de kolay.

lenovo y510P yi önermiyorum, SLI kombinasyonlu y510P lerin ciddi ısınma sorunları var. ayrıca 2 sene eski neredeyse bilgisayar 0 diye alınmaz. 4700MQ işlemcisi var... boardwell ve skylake çıktı üstüne.
  • lenovo da gt 755m sli gtx 950 den daha performanslı ama çok ısınıyor diyorlar almadan önce araştırın
  • Birkaç arkadaş Lenovo'da yaşanan ısınma sorunu ile birkaç bilgi vermek istedim.
    Laptop'un maksimum yükte (oyun esnasında) deneyimlenen sıcaklık değerleri resimdeki gibidir. Wasd kısmının bu kadar sıcaklık yayması çoğu profesyonel kullanıcıyı rahatsız edebilir.

Ayrıca 6. nesil ile 4. nesil i7 işlemcilerin farkını daha rahat anlayabilmeniz için şu resmi de bakmanızı tavisye ediyorum;

Bu tarz kuçuk puan farklılıkları bence profesyonel oyuncular için önemli.

Ekran kartı performansları açısından çeşitli benchmark programlarından aldıkları puanlarda şu şekilde;

Son söz olarak, eşine, dostuna ya da çocuklarına karne hediyesi alacaklar için Lenovo oldukça iyi bir ürün benim kanaatimce. 30 yaşında birisi olarak bu yaşıma kadar oyun oynarken klavye çok ısındı, çok sıcak diyen bir çocuk görmedim henüz. Kucağına alıp oyun oynayanı (dota, lol, cs:go) da görmedim. Bunu sadece biz büyükler dile getiriyoruz. :) Çok mu ısındı diyorsunuz, çözüm basit; laptop soğutucu.

Dip Not: Oyunlarda y510p'nin verdiği FPS değerleri; (karar sizin)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer asus önceki x550jx serisindeki gibi dandik ekrana, tek fana ve kötü kasa işçiliğine sahipse direkt kaçın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 8 Haziran 2016; 18:35:20 >
    Bence Asus al. Bende bikaç ay içinde o modeli almayı düşünüyorum. Monster çok araştırdım ama bazı kronik sorunları varmış tabi herkeste değil ama örneğin Asus daha marka daha istikrarlı bir pc. Monster ne olcağı belli değil ne hata vereceği belli değil ben çok araştırdım Asus daha güvenilir geldi. Gene de sen bilirsin

• T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    Asus ile aynı özelliklere sahip değiller mi neden monster peki?

doğru asustaki de gddr5 miş. nedense 3 gördüm gibi geldiydi bana. msi daki gddr3 ama öyle yazıyor en azından.

performans farkları olmaz o zaman. karar sizin :) güzel işlemci, nvidia giriş kartı ile orta/düşük ayarlarda bir çok oyun oynanır.

Yalnız Asus FHD değilmiş, ekran takıntınız yok ise çok iyi oyun oynatır o çözünürlükte. mesela benim için fhd değilse ekran minimum at çöpe.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.