Şimdi Ara

300watt yetermiş 9600gt ye (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ilerisi için güç kaynağı tavsiye etmeyi pek doğru bulmuyorum. Neticede güç kaynaklarınında standartları değişebiliyor, mesela 8 pin giriş gibi. Yada ileride daha sessiz fanlı modellerde üretilebilir. Bu gün gidip 750W Psu almak yerine 500 alıp ileride 750'ye yükseltmek daha az maliyetli bir işlem olur. Bende alacağım bilgisayara 500W alıyorum. Tabi birde 2. elde satacağım için sistemi 400W koymak istemedim, eminim yeter ama abuk subuk yorumlarla uğraşmamak en iyisi.
  • Arkadaşlar ben de tecrubeme daynarak bişiler soyleyeyim.8800gtxlerin en cok guc cekenlerinden Sparkle Calibre 8800gtx+2ide+1 sata+E6750+2 parca ddr2 ram ve neo2 fr anakartı 400 watt Silver Power ile kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.4 saatlik Cod4un pesinden Psu ya baktım biraz ısınmıştı ama takılma yavaşlama ya da rsetleme problemiyle karşılaşmadım.
  • 300 watt la çalıştırsın sonra ya seve seve yada ..... takacak

1000 usd sistemi 16 usd psu ya teslim edilmez

8600 GT......350 watt
    8600 GTS....400 watt
    8800 GT .....430 watt....500watt
    8800 GTS / 8800 GTX / 9800GTX...500 watt
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Arkadaşlar 50 milyon kar yapıcaz diye milyarlık sistemlerinizden olacaksınız!

Daha 2,5 - 3 ay önce bilgisayarım resmen cayır cayır yandı..

Kasa, perdenin altında olduğu için perde tutuştu. Perdeyi zar zor söndürdüm. Kasayı o şekilde yanıyorken hemen balkona attım üstüne 1 kova su döktüm. Sonuç: Anakart, RAM, Ekran kartı, HDD, İşlemci kasa içerisinde ne varsa SİMSİYAH!.. Evde olmasan ve PC açık olsa ne olacaktı? Ev yanacaktı. Kar edelim derken zararın kralına uğruyacaktık..

Yanan PSU'm ise 350 Watt Aopen'di..

EE noldu? 50 milyon kar edicem diye 700 YTL'lik bilgisayarımdan oldum. Noldu gidip 1.250 YTL'ye bi sistem daha aldım. Ama naptım bu sefer? Kaliteli bir marka 500 Watt PSU aldım. İçim rahat sistem serin rahat rahat çalışıyor. 1 kaç hafta içinde ise 600 Watt'lık bir Tagan PSU almayı düşünüyorum. PSU işi şakaya gelmez. Bugun çalışır, yarın çalışır, üçüncü gün kendini bırakır yanarsınız.. Son pişmanlık fayda etmez.

Bu duruma düşmemeniz için en azından 400-450 Wattlık bir PSU alın.

Bilgisayarların en önemli parçalarından biridir PSU..

DigitalWorld
    nickli arkadaş çok güzel açıklama yapmış..

Geçen bi konuda bi arkadaşın esprisini okudum çok hoşuma gitti espri şuydu;

Milyarlık sisteme kalkıpta 50 milyonluk PSU bağlamak; kabak lastikli Ferrari'ye binmek gibidir. Siz siz olun kar yapıcam diye kendinizi riske atmayın..

Seninki ekstrem bir örnek olmuş, sebebini yakından incelemek isterdim. Yanan sistem neydi?

• arkadaşlar yeni konu açmak istemedim burda yazılanları okuyunca kafam allak bullak oldu. herkes farklı bir şey söylüyor. ben yeni bi ekran kartı alıcam(en az 512 mb-bu arada mevcut psum 300w everest) bi çok kişi 400- 500w psu aşağısını alma diyor.

benim en yakın arkadaşım 1.5 senedir 300w fsp psu ile; 8600gts, 320gb hdd, 2 gb ram, 1 adet dvd rw, p4 3.2ghz, 1 adet disket okuyucu, 2usb kullanımı(webcam-modem), ek soğutucu fan yok ve foxcon 915 anakartıyla daha sisteminin kitlemesi- reset atması gibi sorunla karşılaşmadı. bir çok teknike servise danıştığımızda bu sistem için en az kaliteli 500w kaldırır diyordu. bu nsıl iş şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h.matsuyama -- 27 Kasım 2008; 0:04:21 >
  • bende AMD 5200+,2G ram,8800Gt ekran kartı,1 hdd,2dvd wr var gerçek 350watt psu var asus marka gayette yetiyo
  • arkadaşım 2.5 saat once sistemim kapandı acılmıyor..kasam rc-690 460 watt.. q6600 hıs ıceq4850 kullanıoum..eger power yalan olduysa demekki yetmiyor.. cunku tık yok başka bir problem olsaydı hiç olmazsa bilgisayar acılırdı..
  • selam arkadaşlar şu verdiğim linkteki kasanın psu su gerçek olarak nedir bilen var mıhttps://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=2470&IID=24219 yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar psu bölümüne açtım net bi cevap alamadım.kullandığım kasa bu olduğu için bilgi almak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STALKER-1903 -- 27 Kasım 2008; 11:02:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyceymartin

arkadaşlar yeni konu açmak istemedim burda yazılanları okuyunca kafam allak bullak oldu. herkes farklı bir şey söylüyor. ben yeni bi ekran kartı alıcam(en az 512 mb-bu arada mevcut psum 300w everest) bi çok kişi 400- 500w psu aşağısını alma diyor.

benim en yakın arkadaşım 1.5 senedir 300w fsp psu ile; 8600gts, 320gb hdd, 2 gb ram, 1 adet dvd rw, p4 3.2ghz, 1 adet disket okuyucu, 2usb kullanımı(webcam-modem), ek soğutucu fan yok ve foxcon 915 anakartıyla daha sisteminin kitlemesi- reset atması gibi sorunla karşılaşmadı. bir çok teknike servise danıştığımızda bu sistem için en az kaliteli 500w kaldırır diyordu. bu nsıl iş şimdi?

kartın 512 olmasından çok gpu su ve modeli(oc edition falan mı) önemli.
    alacağın kartı yaz öncelikle.
    bende abartı psu lara karşıyım ama sende ki de abartı dandik.hem 300w hem everest

• quote:

Orjinalden alıntı: arthur20

selam arkadaşlar şu verdiğim linkteki kasanın psu su gerçek olarak nedir bilen var mıhttps://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=2470&IID=24219 yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar psu bölümüne açtım net bi cevap alamadım.kullandığım kasa bu olduğu için bilgi almak istedim

cevap vereck kimse yok mu
  • https://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=2470&IID=24202
    ben bunu kullanıyorum(siyah olanını).psu nun kodu FL550 ama total power 400w yazıyor
    9600gt
    e8400
    ayrıca standart bileşenlerin yanında biri analog biri digital 2 adet tv kartı kullanıyorum
    sorunsuz kaldırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker.d

12 Volt hattına "gerçek" 18-20 amper verebilen, koruma donanımlı herhangi bir PSU (bakın watt vermiyorum, HERHANGİ bir PSU) tek kartlı sistemleri kaldırır.

En üst sınıf ekran kartları için bu değerin 24-28 amper olması gerekir. (SLI, GX2, 3870 X2 vs.)

Gerisi fasa fiso.
    500 Watt'lık güç kaynakları SLI için bile yeterlidir.

Bazıları 9600GT'li sisteme en az 600 watt, bir de (yeni sakız bu ağızlarda) "ilerisi için" 750 waat (watt yazmayı da bilmez çoğu) PSU öneriyorlar, güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

İleride ne varsa artık.?

aynen katiliyorum kardeşim

• benimkinde de gerçek 350w yazıyo umarım hd4850 de sorun çıkarmaz pc de ekstra hiç bi şey yok
  • 500 watt aopen (2004 model) psu , 3850 ve 2 harddisk li bir p4 3,0 Ghz i kaldıramadı ve harddiskin birini kaybettik.

380 watt'lık Cooler Master (2008 model) Psu ile 9800 GTX+ , 4850 , 8800 GT ve E2180 ile testler yaptık herhangi bir sorun ile karşılaşmadık

Sistemlere 380 Wattlık CM ile OC denemeleri yapmadık haliyle...
  • FSP, Tagan gibi marka psular gerçekten sağlam, bu tip bir psu da güç olarak 350 watt fazla fazla yeter, diğer yandan 12 ve 5 volt için çıkan akım değerleride zannedersem ekran kartları için önemli. Benim FSP 300 küsür watt ta rahat çalışan ekran kartım, arkadaşımın asus marka aynı güçteki psu sunda daha fazla ısınma gösterdi, Muhtemelen akım olarak dengeli beslenemediğinden. Şimdiki psu su 600 watt civarı tagan ve ısı gibi bi problem haliyle yok, yukarıda bir arkadaş 3d performansı düşüyor ekran kartının demiş biride dalga geçmiş kendince, bunu bende gördüm yeterli akım çekemeyen ekran kartinin frenlendiğini kullanınca hissedebiliyorsunuz.

Abartı güçlerde psulara sli yada crossfire yapmadıktan veya birçok bileşen takmadıktan sonra çokta gerek yok. Gerçek 400-450 wattlık bişey bence senelerce yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 27 Kasım 2008; 16:08:06 >
  • Yeni güç kaynağını aldığımda ekran kartıyla ilgili sorunlarım çözümlenirse, buraya güç kaynağı önemli mi değil mi yazıyorum.

Şu anda Asus TA-951 kasa ile yine aynı kasayla gelen 350 Watt PSU kullanıyorum. Sorunlar bitmek bilmiyor. Sistem ismimin altında.
  • yazılanları baştan sona okudum valla baya sallama şeyler yazılmış bi kere 300 watt psu ile 9600gt kullanan arkadaş kımse tebrık ederım yakında sistem gıttı dıye konu açarsan sana buralardan gözyaşların için mendıl gönderırım...

bilgisayarın en önemlı ban göre donanımı psudur,psu iyi değilse o sistem 5 para etmez...ben 500 watt kalıtelı psu ile gtx260 kullanamadım,kullanılmıyor arkadaşlar bu kesın şimdi 300 watt psunun verımı %80 olsa 240 watt güç verır 240 watt ilede anca onboard sistem kullanırsın daha fazla olmaz bu yalan yanliş bilgi vererek milletı yanıltmayın..

şimdi bu konuda bilgisi olmayan okuycak 300watt psu ile 9600gt,8800gt alcak sonra adama yazık olcak...

bana diyceklerkı sen nerden bılıyosun bu kadar emın konuşuyorsun dıyceksınız ,benım elımden geçmeyen güç kaynagı kalmadı ve binbir çeşit sistem kullandım hangı sistemın ne kadar güç kullancagı hakkında bilgim vardır

• Sistemim
    İntel Core2Quad Q8300 Overclock ıle 3.6ghz işlemci carpanı 7.5
    Kıngston 800mhz ddr2 2x2 4gb ram
    Asus P5Ql-SE
    Samsung 500gb Hdd
    Nvidia Sparkle 9600gt 1Gb 256Bit

Nvidia Sparkle 9600gt 1Gb 256Bit
    Pusum: 300w Frisby FR-PS30F12

Valla cok memlunum 7 ay oldu sıstemı toplayalı Crysis Warhead bıtırdım fullde Gta4 Liberty City oynuyorum 5 6 saat hıc kasmadan res atmadan devam oyun olsa daha oynıcaz

Diyecegim: Nvidia Sparkle 9600gt 1gb 256bit kullanıyorum 300w kasamla bırlıkte gelen pusu Firsby FR-PS30F12 300w sorunsuz...

Not : pusum dandık bıse ama genede sıstemın ıhtıyacını kaldırıyo 9600gt 300w ıle calısıyor sorunsuz

• bende hala aynı sistemi kullanıyorum.bu sıcaklarda starcraft 2 yi win 7 de full açık.
    1680*1050 çöz.de.
    hiç bi sorunum yok.
    400w doğru düzgün bi psu slı gibi bişey yapmayan herkesin işini görür
    750w dan aşağısı kurtarmaz diyenlere kimse aldırmasın.
    not:nazar değmez inşallah
  • ben 2 seneden beri aynı ekran kartıyla aynı poweri kullandım q6600 ve q 8300 spu larıylada kullandım 22 lik motütördede kullandım gayet yeterli geldi hiç bir sıkıntı yaşaamdım oyun oynarkende
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.