Şimdi Ara

313 TL KingSpec 720 GB SATAIII SSD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
7.381
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

Videoyu izlemedim ama, vergi alınmadığı durumlar olmuş ama çok aşırı istisna. 34 sent verip aldığım kablo için 7.5 lira ödedim.

Yeni sistemde şöyle bi güzellik var, vergiye tabi ürün olsa da artık paketleri açmadan vergi aldıkları oluyor. Ssd de ince bişey. 10 dolar yazsan inanırlar. %20+5.2 ödeyip geçebilir. ki 10 dolara ikna olurlarsa 20 lira bile etmiyor.
    cihazda görüyorlar zaten ne olduğunu ,şüphelenirlerse açıp bakıyorlar ,yetmiyor fiyat araştırması yapıyorlar
    ancak şimdilerde her ürün gümrüğe girdiği için belki çok ayrıntıya giremiyor olabilirler
  • Satıcı 20 doların altında bir fiyat yazarsa paketin üstüne, 7,5 tl ile yirtabiliriz bence. 720 gb 320 liraya gelir fena fiyat değil, bozulursa at çöpe.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

cihazda görüyorlar zaten ne olduğunu ,şüphelenirlerse açıp bakıyorlar ,yetmiyor fiyat araştırması yapıyorlar
    ancak şimdilerde her ürün gümrüğe girdiği için belki çok ayrıntıya giremiyor olabilirler

Alıntıları Göster
    Şikayetvar sitesinde 7.5 liralık telefon kılıfı için 41 lira vergi ödeyen de var 40 lira ürün için 7.5 lira ödeyen de var bu yüzden bende ram almaktan vazgeçtim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i.y4114 kullanıcısına yanıt
    doğrudur şu sıralar büyük ihtimal çok fazla ürün gümrüğe birikmiştir ve bu nedenle çok hatalar olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitmachine16

Satıcı 20 doların altında bir fiyat yazarsa paketin üstüne, 7,5 tl ile yirtabiliriz bence. 720 gb 320 liraya gelir fena fiyat değil, bozulursa at çöpe.
    2 adet ssd için 73 lira vergi alındığını bildirmiş resimdeki kullanıcı

313 TL KingSpec 720 GB SATAIII SSD
    313 TL KingSpec 720 GB SATAIII SSD

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

doğrudur şu sıralar büyük ihtimal çok fazla ürün gümrüğe birikmiştir ve bu nedenle çok hatalar olacaktır
    Hocam aslında 70 lira vergi çıksa bile çok ucuza alınmış olacak ama ne olduğu belli olmayan vergi düzeni yüzünden açıkçası risk almaktan kaçtım en son kılpayı ile lazer metre aldım keşke o sırada siparişi verseydim 230 liraya 16 GB soğutuculu olanı alabiliyordum

Bahsettiğim ürün buydu
    sahibinden.com
    8 gb ddr3 ram - RAM Bellek ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 709149903
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-8-gb-ddr3-ram-709149903/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.y4114 -- 22 Temmuz 2019; 2:3:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Yahu tamam da burada atıyorum 8k TL kazanan adam orada 8k dolar kazanmıyor. Böyle bir karşılaştırma yanlış.

Alıntıları Göster
    Anlatamazsın dostum bunlara, sanırlar ki Dünya 'da bir biz böyle fiyatlara alıyoruz sanırlar. :) Abd ile Türkiye 'yi eş görmeye çalışanlara ya da Almanya ile Türkiye 'yi eş görenlere diyecek hiçbir sözüm yoktur, yesinler kendilerini. Hatta çıldırsınlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 22 Temmuz 2019; 2:51:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ignite

Yurtdışında 3000 birim kazanma şansın varsa ne duruyorsun
    Belki vizeden dolayı duruyordur.

• Satıcıya 5 dolar yazdırmasını söyleyin. Goldenfir SSD aldım geçen haftalarda. 5 dolar yazmıştı ve 11 TL vergi verdim toplam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Yahu tamam da burada atıyorum 8k TL kazanan adam orada 8k dolar kazanmıyor. Böyle bir karşılaştırma yanlış.

Alıntıları Göster
    ne saçmalıyorsun arkadaşım, 8k kazananları niye karşılaştırıyorsunki ??
    orda asgari ücret 1500-2000 (dolar/euro/frank), bu ssd'yi aliexpress'ten alsa 58 (dolar/euro/frank)
    burda asgari ücret 300 (dolar/euro/frank) + gümrükten geçerken berat vergisi

şimdi anlaşıldı mı ? sabah akşam ahaber + mehter fon müziğiyle haber izlemeyin, ilkokul 3. sınıf matematiğiyle hesaplayın, doğruyu göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Anlatamazsın dostum bunlara, sanırlar ki Dünya 'da bir biz böyle fiyatlara alıyoruz sanırlar. :) Abd ile Türkiye 'yi eş görmeye çalışanlara ya da Almanya ile Türkiye 'yi eş görenlere diyecek hiçbir sözüm yoktur, yesinler kendilerini. Hatta çıldırsınlar. :)
    https://www.sabah.com.tr/dunya/2018/12/26/putin-rusyada-asgari-ucrete-zam-yapti

Alıntıları Göster
    sen de boş yapma. amerika almanya deyip, rusya'dan örnek vermişsin
    bizim hakettiğimiz yer burası değil. her kötü durumu, daha kötü yerleri örnek göstererek kendini avutamazsın. 2002-2008 arası baya iyi gidiyorduk, dolar 1.7, kredi faizleri 0.55 falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Kill or Be Killed

Satıcıya 5 dolar yazdırmasını söyleyin. Goldenfir SSD aldım geçen haftalarda. 5 dolar yazmıştı ve 11 TL vergi verdim toplam.
    böyle yapcaz bundan sonra. ama aramızda ahaber'ciler var, ihbar ederler, aman dikkat.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

ne saçmalıyorsun arkadaşım, 8k kazananları niye karşılaştırıyorsunki ??
    orda asgari ücret 1500-2000 (dolar/euro/frank), bu ssd'yi aliexpress'ten alsa 58 (dolar/euro/frank)
    burda asgari ücret 300 (dolar/euro/frank) + gümrükten geçerken berat vergisi

şimdi anlaşıldı mı ? sabah akşam ahaber + mehter fon müziğiyle haber izlemeyin, ilkokul 3. sınıf matematiğiyle hesaplayın, doğruyu göreceksiniz.

Alıntıları Göster
    Mahmut hocam boşuna konuşuyorsun. Bazı zihniyetteki arkadaşlar sadece Erdoğan ve yalakalarının söylediğine inanır. Sen ne dersen de o adam inanmaz. At gözlüğünü çıkarabilseler keşke..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadima

Mahmut hocam boşuna konuşuyorsun. Bazı zihniyetteki arkadaşlar sadece Erdoğan ve yalakalarının söylediğine inanır. Sen ne dersen de o adam inanmaz. At gözlüğünü çıkarabilseler keşke..

Alıntıları Göster
    ben zaten onun inanmasını istemiyorum. burayı okuyan 17-18 yaşlı arkadaşlar var, onları keklemesinler diye.

Aldous Huxley, cesur yeni dünya kitabında, bebekler üretimhanelerde üretilir, anne rahmi yerine, küvezlerde büyütülür, işçi sınıfı bebeklerin beyinlerine daha az oksijen verilir. çünkü beyinleri değil, kasları lazım olacak

Tam da o iş misali, şimdiki işçi bebeklere Ahaber izletebilirsin, aynı etkiyi yapar. tamam illa Fatih Portakal'ı izle demiyoruz, sev yine sev ama sorgula biraz da.

• quote:

ben zaten onun inanmasını istemiyorum. burayı okuyan 17-18 yaşlı arkadaşlar var, onları keklemesinler diye.

Aldous Huxley, cesur yeni dünya kitabında, bebekler üretimhanelerde üretilir, anne rahmi yerine, küvezlerde büyütülür, işçi sınıfı bebeklerin beyinlerine daha az oksijen verilir. çünkü beyinleri değil, kasları lazım olacak

Tam da o iş misali, şimdiki işçi bebeklere Ahaber izletebilirsin, aynı etkiyi yapar. tamam illa Fatih Portakal'ı izle demiyoruz, sev yine sev ama sorgula biraz da.

Alıntıları Göster
    Sorgulama yetisi olsa zaten sevmez

• Adam hiç demiyor küçücük Hollanda, uçsuz buçaksız arazileri olan ve doğalgaz,kömür,petrol zengini Rusya'nın ekonomide nasıl içinden geçmiş.
    Gelmiş oligarşi ile yönetilen Rusya'dan örnek veriyor. Rusya,Çin vs gibi yönetilen ülkelerin durumu bu.
    O yüzden demokrasi,hukuk,insan haklarının neden önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ama nerde kafalar efsane.
  • quote:

sen de boş yapma. amerika almanya deyip, rusya'dan örnek vermişsin
    bizim hakettiğimiz yer burası değil. her kötü durumu, daha kötü yerleri örnek göstererek kendini avutamazsın. 2002-2008 arası baya iyi gidiyorduk, dolar 1.7, kredi faizleri 0.55 falan

Alıntıları Göster
    E hani diyorsunuz ya ABD piyasaya dolar saldı o yüzden dolar 1,25 'lere kadar düştü yoksa akp nin başarısı falan yok diyen kesim var ya, şimdi de doları geri çekiyor abd diyorlar ve o yüzden de üreten değil tüketen ülkeler olduğumuz içinde kur farkından en çok etkilenen ülkeler oluyoruz diye yazıp çiziyor ya muhalefet.

Rusya bugün 1,53 trilyon dolarlık ülke diye biliyorum en son baktığımda öyle kaldı aklıma o yüzden Rusya 'dan bile gerideyiz ama paralarının durumu ortada ki Çin 'den de çok gerideyiz ama paralarının değeri ortada daha düne kadar asgari ücret o ülke de 200 doları geçmiyordu, ve Tayvan sanırsam Asus oradan çıkıyor ama 1 2 yıl önce belgesel izlemiştim 200 doların altında imiş asgari ücretleri ülke olarak ama adamlarda Asus var Dünya devi ki daha neleri var kim bilir. O yüzden bizden daha kötü olan ülkeler bile daha iyi konumlara gelebiliyor, biz de üretirsek biz de geliriz ama üretmemizde lazım artık bu birkaç sene içinde yükseldik yükseldik. Faiz indirimi olacak birkaç güne işte o zaman millet bankadaki parasını bozup dövize girmeye başlayacak bir kısmı da enflasyonun inişi başlarsa ürün almaya tüketim yapmaya sevk edecek kendini bakalım 1 aya belli olacak haliyle devlet emeklilere de 100 tl gibi zam verdi üstüne bayram ikramiyesi de 1000 tl 'den 15 milyar tl piyasaya giriş yapacak 1 2 ay da. Piyasada ne kadar para harcanırsa o kadar üretim ihtiyacı artışı yaşanır ve çarkların hızlanmasına vesile olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadima

Alıntıları Göster
    Ya de get üyeee, ben bu ülke de buradaki çoğu ağlayan ergenlerden farkım şu oldu, ben akp öncesini yaşadım bir deneyim tecrübe sahibiyim o yüzden buradakilerin çoğu 2008 'lerde passatı 42 k 'ya aldıkları döneme geldikleri için o zamanda büyüdükleri ve akılları erdikleri için o dünyayı hep yaşasın istiyorlar ama üreten yok sadece tüketsin isteyen gençlik yetişiyor babaları anaları çalışıp iphone alıp gamer bilgisayar alıp dershaneler özel üniversiteler ile vasıfsızlıkarını gidermeye çalışıyorlar ama üretmeye geldi mi yok masa başı iş olsun 13 saat çalışamam ben eeee annen baban çalıştı ya onlar insan değil miydi onlar akp öncesi zorluklar çekmedi mi sen hazıra geldin istiyorsun devran hep iyi olsun ama olmuyor çünkü o ana babalar yaşlanıyor artık ve sıra çocuklara gençlere geldi artık ama elin Çin 'i ile dalga geçiyorduk adamlar çatır çatır 1 dolarlık ürünler üretip Aliexpress Alibaba gibi devlerle dünya 'ya Huawei Xiaomi 'lerle dünya 'ya giriş yapıyorlar peki bizim ergenler sabah akşam ownell 1984 Allah var mı yok diye okuyarak ekşi de gününü geçirerek ne üretecekler söylesene bana. O yüzden ben gördüm geçmişi bugünü de bilirim ama buradakiler benim gördüklerimi görmediler daha çünkü yeni yeni görüyorlar o yüzden tokat yemeden akıllanmayan bir milletiz biz o yüzden hak ediyoruz bazı şeyleri bir şeyler yazıyorsak gördüğümüz için yazıyoruz. Gözlükmüş sanki akp gidince iyi parti gelince Almanya 'dan 100 milyar euro ve Abd 'den de 1 trilyon dolar para gelecek istihdam gelecek yatırım gelecek Trump diyecek Erdoğan gitti tamam Akşener 'e diyecek gel kardeşim vergi indirimi sana para sana her şey serbest sana diyecekte ülke uçacak sanıyor birileri. Uyanın gençlerrrrrrrrr hayat yeni başlıyor. :)

• quote:

böyle yapcaz bundan sonra. ama aramızda ahaber'ciler var, ihbar ederler, aman dikkat.

Alıntıları Göster
    Bak mahmut bu 5 dolar yazdırın diyen kafalar yüzünden şimdi sana da vergi kesiyor devlet bana da kesiyor neden birkaç akıllı 50 dolarlık ürünü 5 dolara alırken aha la devleti kandıracak bug buldum diye sevindi ya ha işte şimdi ona da olan bana da sana da oldu işte bizim millet anca devletine nasıl kazık atarım diye nefes aldığı için bir adım ileri gidemeyiz. Sende dersin a haberciler var diye olsa ne olacak sanki devlet gümrüklerde ne giriyor ne çıkıyor ne vergi giriyor girmiyor göremiyor sanıyorsunuz. Her şey elektronik ortamda artık PTT eski ptt değil artık gidin görün nasıl sistemler kullanıyorlar. Piyasa milyarca dolarlık bir pazar oldu kargo hizmetlerinde.

• Şimdi ssdler sağlam mı?

3 sd kart aldım 32 Gb lık. Biri sağlam, biri bozuk, sonuncusunu kullanmaya korkuyorum.

Veri işi şakaya gelmez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.