< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 15 Kasım 2020; 2:27:30 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 15 Kasım 2020; 2:27:30 > |
Monitöre piyasanın en kaliteli monitörü deyip insanları yanlış yönlendirmeyin
500 - 600 dolara satılan bu monitörler samsungu eline verir samsung çoluk çocuğu kandıracak monitör üretmiş beni 30-35 yıl geriye götürdü Bu samsung monitörünü masaya koyduğunuzda tüplü monitör gibi görüş açınızın içine eder (eni 60 - 70 cm masada) Eni 60cm masada kafayı monitördeki kavisin içine sokarak oynarsınız @Gamer007_ oynayabilir Ayrıca enerji tüketimi çok çok fazla TÜPLÜ Monitör gibi duruşu, çocuk kasası gibi paneliyle kimleri kandıracaklar 27" Eve Spectrum 4K 144Hz (600 dolar) IPS 4K (3840x2160) 144Hz 1MS DCI P3 %98 10 Bit 650 - 750 cd/m² (Full Array LED) Monitör Çıkışı HDMI 2.1 (Çoğu Monitörde %99,9 Bu Çıkış Yok) Monitör Çıkışı Displayport 1.4 https://www.displayspecifications.com/en/model/4a6f1cc8 27" Eve Spectrum 2K 240Hz (500 dolar) IPS 2K (2560x1440) 240 Hz 1MS DCI P3 %98 10 Bit 650 - 750 cd/m² (Full Array LED) Monitör Çıkışı HDMI 2.1 (Çoğu Monitörde %99,9 Bu Çıkış Yok) Monitör Çıkışı Displayport 1.4 https://www.displayspecifications.com/en/model/4b9f1cc7 |
ben bu forumda şunu anlamıyorum cekememezlik mi var adam almış hayırlı olsun diyeceğine yok tüplü yok cocuk kasası
tv bölünmündede vardı böyleleri zamanında bi model atar diğerlerini aşağılar durur bu işin sonu yok kardeşim senin için dünyanın en iyi monitörü olarabilir ama herkes için olacak diye birşey yok bu arada blokluyorum bu tarz insanların benim gözümde hasta cünki bi ürün gördümü herkese diretir attıgın hdmı 2.1 cogu mönitörde bu özellik yok evet 3090ti cod u 4kda 120 fps oynacagını san dur :) şuan için çooook erken monitörüde arkasına bakarak oynuyorsun sanırım |
Harbiden enteresan, hani daha monitörün inceleme videosunu bile izlemeden gelmiş burada eski bilgilerle yorum yapmış. Paylaştığı monitörlerde daha ne olduğu belli değil herkes merak ediyor sadece sanki piyasaya sürülmüş gibi atmış bir de. Arkadaşın mantığı şu, piyasaya çıkan monitöre incelemelere bakmadan bok atabilirsiniz ama çıkmayan bir monitörü övüp daha iyi olduğunu iddia edebilirsiniz.
|
İyi bir örnek üstüne geldi şimdi. İnanın kalite için, bu kusurlar için illa o kadar pahallı monitör almaya gerek yok. Daha uyguna olup,daha sade özellikli olup bu ışık sızması vs kusurların olmadığı monitörler illa vardır. Sadece iyi bir kalite kontrolden geçen üretim yapılması gerekiyor.Yoksa 20 bin TL'lik ve üstü monitörde de var ışık sızması vb kusurlar. Bu birazda şans işi, sorunsuza veya en az sorunluya denk gelebilmek. Monitör firmaları, tüketicinin kalite anlayışına kendi çıkarları için yön veriyorlar. Yok kavisli olunca daha iyi oluyor kanka, kavisli al.Oyunun içinde gibi hissetiyorsun. Bak sana 1800-1500 R hatta 1000 R'lik kavis getirdim gel, başkasına gitme. :D Yok 165hz, 180 hz, 200, 240 HZ vs olunca her şey fişek gibi oluyor. Gel sana bunlardan satayım kalite bunda diyor. Oda biliyor, elimizdeki sistemlerle 100 FPS'nin üstüne çıkarsak bayram ediyoruz, bu FPS'leri stabil olarak alabilecek makinaya sahip kişilerin genel oranla az olduklarını onlarda biliyor ama ne kadar hız o kadar iyi, o kadar kalite diyorlar. Standart 100 HZ bir oyuncu için fazlasıyla yeterli bence. Daha üstünü yapmasınlar demiyorum ama daha üstü olacak diye bir dayattırmaya kalkmasınlar diyorum. Mesala 144-165 HZ benim fazlasıyla işimi görecekken hızlı bir VA panel alabilmek için 240 HZ lik, 1000R (şahsi fikrim hiç gerek yok bunlara) dayattırmalarına maruz kalıyoruz.Sen standart 100-144hz, düz panel (kavissiz, ışıksız),hızlı VA panel, bölgesel aydınlatmalı vs monitörü ürettinde mi bu fantazilere çıkıp bütçeyi arttırıyorsun? Cevap basit, yeni teknolojiyi ek,abartılmış teknolojiyle birlikte verip arada fiyata geçirmek. Fiyatıda...Kalite bu abartılmış teknoloji değil, bu olmamalı.Bir OLED TV'YE bak, bir IPS'e. Hangisi seni daha çok çekiyor mesala? Hangisi hiçbir şey bilmesen bile bu daha iyidir dedirtiyor. Cevap belli, çoğu kişinin daha koyu renkli, daha canlı renkli, daha derin siyahlı OLED'ten yanadır. İyi ama OLED'in durumu belli o zaman ne olacak. Ona en yakın teknolojiye yönelmek lazım. Yani FALDA'a, yani tam dizilim bölgesel karartmaya. İnan kalite esas burada.
Diğer noktaya değinecek olursak,sen şimdi aynı parayı veriyorsun ama benim monitörde ışık sızması yok ya da sıfıra yakın ama senin monitörde var, her karanlık sahnede far gibi gözüne çarpıyor.Sen demiyor musun, arkadaş ben keriz miyim bunun böyle olmayanı birisinde aynı parada ama bu niye bende diye?Bence takmamanın sebebi çaresizlik, çünkü başkasını alsan daha kötüsü de çıkabilir. Çünkü bu durum yaygın, bu duruma itiraz edip boykot eden az. Satıcılar, tedarikçilerin çoğu sattığı malı değiştirmek veya iade almak istemiyor. Kutusu açılmış, kullanılmış mal diyor.İstersen 10 dk sadece görüntü almak için açmış ol. Bir nevi haklı, bize gelen kutunun açılmış olduğunu görünce içimize sinmiyor, sanki aylarca birisi kullanmışta ikinci eli sıfır diye satmaya çalışıyorlar diye düşünüyoruz. Aslında kuşkulu olmamız normal ama üründe bizi rahatsız edecek bir durum yoksa ön yargılı bakmanın anlamı yok. Belki bu ürünü iade eden adam tipini, performansını vs sevmedi ama sen sevileceksin. Yani bir şans vermek gerek bence. Satıcı senin iade ettiğin malı satamam korkusuyla almak istemiyor.Bu işten ithalatçı, üretici firma nemalanıyor. Uğraşanlar, satıcı-alıcı...O yüzden biraz fazla göze batan ışık sızmaları, 2 taneden fazla veya rahatsız edecek yerdeki 1 tane piksel hatası olan ürünler, fazla glowa sahip ıpsler bence alınmaması gereken ürünler.Bırakalımda satıcı-ithalatçı-üretici firma uğraşsın.:) |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 5 Temmuz 2020; 1:22:27 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Temmuz 2020; 11:27:41 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 5 Temmuz 2020; 11:2:22 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Temmuz 2020; 16:56:58 > |
|
|
|
|
|