Şimdi Ara

32 inch monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kolay gelsin. biraz yaşını almış bir oyunsever olarak artık biraz daha büyük bir monitör alayım ayaklarımı uzatıp gamepad ile oyun oynayayım derdindeyim. o yüzden yorumlarınızı profesyonel olmayan, ayaklarını uzatıp nba, fifa, dirt rally, formula,witcher vs. gibi oyunları oynayacak bir kişiye göre yaparsanız sevinirim. cs dir pubg dir pek oynamam, oynasam da keyfine oynarım yani profesyonel bir beklentim yok.

dediğim gibi amacım koltuğa ayaklarımı uzatıp oyun oynamak. bu yüzden 32 inch boyutunda olmasını istiyorum monitörün.

yaptığım ilk şey monitör boyutunu ve bütçemi yazarak epey den aratmak oldu
    https://www.epey.com/monitor/e/YToyOntpOjM5Njg7YToyOntpOjA7czoyOiIzMCI7aToxO3M6MjoiNDkiO31zOjU6ImZpeWF0IjthOjI6e2k6MDtzOjE6IjAiO2k6MTtzOjQ6IjE2MDAiO319X047=/

arama kriterlerime uyan şunlar çıktı. maks 1500 civarı veririm gibi geliyor monitöre.

herhalde bu boyutta full hd alsak masaüstünde pikselleri sayarız diye düşünüp full hd olanları ayıkladım ve şu üçü kaldı elimde:
    https://www.epey.com/monitor/karsilastir/93532-93631-104349/viewsonic-vx3211-2k-mhd_lg-34um58-p_aoc-q3279vwf/

ekran kartım galax marka gtx 1060 6gb modeli.

monitör özelliklerinden pek anlamıyorum. canlı renk versin, rahatsız edici bir gecikme süresi olmasın -şu anki monitörüm sıradan bir 5 ms 60 hz monitör ve hiç rahatsız etmiyor- renkleri canlı olsun vs. istediğim şeyler. hoparlör, ses vs. gibi bir beklentim de yok.

sorularım şunlar, kim hangisine cevap verirse artık şimdiden teşekkürler;

1-bu monitörlerden hangisini önerirdiniz acaba? veya onların hiç biri işe yaramaz, senin bütçe aralığında şu var daha iyi diyebileceğiniz bir monitör var mıdır?
    2-içlerinde wide screen olan lg modeli de var, bu monitörler oyunlarda vs. çözünürlüğün enine büyük olmasından dolayı bir sıkıntı yaratıyor mu?
    3-gtx 1060 yer yer 2k oynatır desek de daha çok full hd performansı vaad eden bir kart farkındayım ancak ekran kartını yoran oyunları 1080p, nispeten 1060 ın kotarabileceği oyunları 2k çözünürlükte oynarım diyorum. bu mümkün müdür? ne bileyim mesela fifayı 2k çözünürlükte oynarız da yeni çıkan bir fps oyununu 1080p oynarız gibi...
    4-display port tam olarak nedir? hdmi dan aldığımız görüntüden daha mı iyisini alırız? bazılarında hdmi var display port yok mesela. bunun yüzünden tercihimizi değiştirmeli miyiz?

şimdiden teşekkürler. kolay gelsin.

• Belirli bir uzaklıktan bakıp gamepad ile oynayacaksanız full hd olanlara da bakabilirsiniz. 32" full hd bir model kullanıyorum. 24" full hd monitör ile yan yana kıyas yaptıgımda, 24 te pixelleri ne kadar görüyorsanız 32 de de aynı şekilde gözüküyor. Extra bir rahatsız edici durum yok. Ayrıca bu pixel görme olayı dediginiz oyunda ve filmde zaten hiç rahatsız etmiyor. Ki sizin de amacınız web de gezmek degil oyun oynamaksa dedigim gibi fhd modellere de bakabilirsiniz.

2- ultrawide olanlar kartı bir miktar daha zorluyor. Yüzde 10-20 civaları az fps alırsınız. Destekleyen oyunlarda (yeni oyunların hepsi destekliyor) çok daha iyi deneyim sunuyor. Kenarlardan extra fazla alan görüyorsunuz. 21:9 film bulmak zor ama bulursanız film izlemek te çok keyifli oluyor. 16:9 filmlerde kenarlarda siyah boşluk kalıyor.
    3- 2k çözünürlüklü bir monitörü 1080p yapınca gerçek 1080 den daha kötü bir görüntü oluyor ama yine de dediginiz şekilde kullanılır.
    4- Displayport ta hdmi gibi aktarım birimidir. Ama daha güncel bir teknoloji. Yüksek çözünürlüklerde yüksek fpsleri destekliyor. Ayrıca freesync / gsync gibi özellikleri de kullanabilmek için dp ile bağşantı yapmak gerekiyor.

• çok teşekkürler hocam cevabın için.

peki bu linkini koyduğum monitörler arasından birini önerebilecek olan var mıdır? mesela aoc marka olan daha çok puan almış, 2k çözünürlüğe sahip ama daha ucuz. bunun nedeni nedir? monitör alırken şunlara dikkat et diyebileceğiniz şeyler var mıdır?
  • syozkn S kullanıcısına yanıt
    Aoc olanı alabilirsiniz, hem 2k hemde 75hz, geçen ay 999₺ civarı bulunuyordu şimdi 1100 küsür olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    34 inc monitör tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.