Şimdi Ara

32 YAŞINDAKİ ÜNİVERSİTE ADAYINA YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lfecyd

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

yaw siz hangi dünyada yaşıyorsunuz. odtüyü salla Boğaziçi mezunu olsan da 37 yaşında iş bulamazsın. Adam sıfırdan başlıycam diyor. Demek ki iş tecrübesi yok.

Sıfır tecrübeyle 37 yaşında anca tıpta iş bulursun belki, o da devlet atamasını yaptığı için.

kariyer.net

burada iş ilanlarına bakın. ya 25 yaşında yeni mezun alıp yetiştirirler ya da 30-35 yaşında tecrübeli adam alırlar.

37 yaşında sıfır kilometre adamı kimse almaz.

sana kalsa birşey okunmaz odtü muhendislik gelse koşa koşa ucarsn

yaw ben 35 yaşına gelmişim. zaten mühendislik diplomam var. bedava verseler gitmem odtüye.

37 yaşında sıfır tecrübeli bir mühendisin iş bulması imkansız dedim sadece. Arkadaş belki farkında değil olayın. Kariyer sitelerinden iş ilanlarına bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

Adam sabahtan akşama kadar bu forumda sınava hazırlanan arkadaşların sorularını çözüyor(kötü bir şey değil bu) ama senin deyiminle mühendissin ve mühendis adamın daha önemli işleri olur.

Kpss ye hazırlanmıştım 2 sene önce, o soruları o sayede çözebiliyorum. Ölesine. Zaten çoğu soruyu çözemiyorum sadece mat1 ve azıcık geo.
  • Arkadaşlar öncelikle beni destekleyene de desteklemeyene de mesajımla ilgilendikleri için teşekkür ederim.Ben illa odtü mezunu olayım da hemen bir iş bulayım diye hazırlanmıyorum zaten.Ben de şöyle bir şey var yaşadığım hayatı anlamlandırmak istiyorum ve gerçekten okumayı ve kendimi geliştirmeyi çok seviyorum.Kapasiteme çok güveniyorum.Bu sınava da sizin gibi genç arkadaşlarla hazırlanmak beni mutlu ediyor.Etrafımda da var bazı tipler.Bu yaştan sonra ne yapcan okuyupta vs diyenler.Bu tarz insanların çokluğu bizim ülkemizin gelişmişliğini gösteriyor...Eskiden insanların dediklerini çok kafama takardım bunalıma girerdim ama artık benim ne istediğim önemli.Bu hayat benim ve ben bu hayata bir daha gelmeyeceğim.İçimde bir şeylerin uhde kalmasını istemiyorum ve inanın çok zor şartlarda hazırlanıyorum.Yapmak zorunda olduğum bir işim ve bakmak zorunda olduğum bir ailem var.Bu sene olmazsa seneye olacak inşallah ben elimden geleni yapacağım.İş bulma işi de biraz kısmet işi beni eleştiren arkadaşa da katılmıyorum değil doğru söylüyor.Ama bunların hiçbirisi benim odtüde makine mühendisliği okumama engel değil.İnternetten sınav sorularına bakınca bile heyecanlanıyorum.Fiziktik ve matematik ağırlıklı tam bana göre.Bu arada sağlam kitap tavsiyelerinizi bekliyorum

• teşekkürler arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oykumm -- 13 Temmuz 2013; 9:49:54 >
  • muhsinsezal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oykumm -- 13 Temmuz 2013; 9:51:26 >
  • 37 yaşında neden iş bulamıyor ben onu anlamadım çevremizde 24-25 yaşında okuldan mezun okadar çok genç var bunların çoğu hemen işe mi giriyor sanıyorsunuz adam 22 yaşında mezun olur ama 30-35 ine kadar doğru düzgün bir iş bulamayabilir o zaman 22 yaşında mezun olmanın ne anlamı kaldı artık türkiyede iş bulmak büyük bir sıkıntı millet yıllarca işsiz geziyor arkadaşımız odtüyü kazanırsa bence bu azimiyle işte bulur siz kafanıza takmayın ayrıca onun önceligide iş bulmak degil şuan üniversiteleri gidip gezin siz sanıyorsuuz ki herkes 17-18 yaşında hayır öyle çeşitli yaş gruplarından insanlar var ki ben istanbul hukuk fak 45 yaşında biriyle tanıştım aynı şekilde bir arkadaşımız daha okuyor

ayrıca seni tebrik ediyorum 32 yaşında sınava giriyorsun ve 360 puan alıyortsunuz gençler biraz birşeyler öğrenin ve moral bozmaya gerek yok sen hedefinden şaşma öyle herkesin söyledigini kafana takarsan bu ülkede yaşayamazsın

• berrakk B kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim arkadaşım sizin gibi arkadaşlarımın mesajı beni daha da cesaretlendiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riobolt

Sen mühendis falan değilsin birader açık ve net söylüyorum bunu. Sabahtan akşama kadar yaptığın tek şey bu forumda takılmak. Ondan sonra buraya gelip insanların morallerini alt üst etmen. Ve ben bundan son derece rahatsız oluyorum artık.

Adam sabahtan akşama kadar bu forumda sınava hazırlanan arkadaşların sorularını çözüyor(kötü bir şey değil bu) ama senin deyiminle mühendissin ve mühendis adamın daha önemli işleri olur.

Çok mühendis tanıdım ama senin gibi boş adamı görmedim. Sen mühendis sıfatını hak etmiyorsun benim kendi görüşümce.

Sen en iyisi çalış çok çalış tıp oku. Sana şimdi ki yaptığın meslekte yiyecek ekmek yok.

Bak bak mühendise bak.

Senin gün boyunca yaptığın tek şey bu forumda ki genç arkadaşların kafasını allak bullak etmen. Morallerini bozman.

21 yaşımdayım ve ben şunu senden çok ama çok daha iyi öğrendim, sen ve senin gibi sözde mühendisler parayı yapacağı işten daha çok seviyor. Ben ise yapacağım işte mutlu olmayı paradan daha önde tutuyorum.

Tekrar ediyorum sen mühendis sıfatını hak etmiyorsun benim gözümde. Gazinin vizyon katmadığı çok belli, sana bakarak gaziyi bırakmakla bir kez daha iyi yapmışım diyorum.

Yoksa ilerde mazaallah bende senin gibi olabilirdim. Yaptığım işten memnun değilim, param az, ya da iyi çalışamıyorum. Ya da hepsi hayal daha mühendis bile değilim...

Senin mesajlarını okumaktansa bloklamayı yeğlerim.

Genç arkadaşlara şunu söylüyorum bu konu üzerinden, 21 yaşımdayım ve bende az-çok bazı şeyler tecrübe ettim bu hayattan.

Ya bu adam gibi karanlığa sövün ya da çıkıp aydınlığa yürüyün en başta birer mühendis olarak, sonra doktor, sonra hukukçu vs vs. Sonra bu adam görsün bakalım mühendislik yazmayı.

dostum bende senle aynı yaştayım nicoya patlaman doğal ara sıra bende sinirleniyorum ona ama bazı konularda haklı .

Ayrıca sen ona boş muhendıssın felan dıyorsun o zaman devlettekilerin alayı boş :D ellerine gecen 2 iş olur arada onu yaparlar geri kalan zaman boş geçiyor adamlar napsın . Adam bakmış özelde iş yok devlete atmış kapağı .

• geç değil.. şimdiden 360 yapıyorsan 2 sene sonra çok iyi şryler çıkarabilirsin
  • zalimahmet kullanıcısına yanıt
    İnşallah arkadaşım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.