Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 320GB Samsung HD var fakat 195GB olarak görünüyor..Vista starter kullanıyorum..Önceden XP kullanıyodum daha sonra format attm Vista kurduk falan herşey iyi güzel fakat şu harddisk moralimi bozuyor..Ne yapabilirim bununla ilgili?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Hocam hardisk'i 195 gb olarak bölmüşsün format atarken. XP cd sini takıp harddiskleri böldüğün ekranda bu sorunu düzeltenilirisin yada Windows üzerindende yapabileceğin programlar var ama onlar hakkında pek bi bilgim yok
Bilgisayarım(Sağ tık)>yönet>Disk yönetimi başlığı altında harddiscin biçimlendirilmemiş bölümünü biçimlendir.
Bir sabit diskin aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Buna göre 320 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursanız 298 GB, yani tam olarak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde edebilirsiniz. Her bölümlemeden dolayıda yaklaşık 8 GB'lık bir kayıp sözkonusu olacaktır. Disk yönetiminden; Başlat > Çalıştır > diskmgmt.msc (yazacaksın) enter... Burada HDD'nin ilgili bölümleri ve biçimlendirilmemiş bölümleri görülebilir ve üzerine gelip tıklayarak seçeneklere göre işlem yapılabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: nihat35nihat
Bir sabit diskin aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Buna göre 320 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursanız 298 GB, yani tam olarak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde edebilirsiniz. Her bölümlemeden dolayıda yaklaşık 8 GB'lık bir kayıp sözkonusu olacaktır. Disk yönetiminden; Başlat > Çalıştır > diskmgmt.msc (yazacaksın) enter... Burada HDD'nin ilgili bölümleri ve biçimlendirilmemiş bölümleri görülebilir ve üzerine gelip tıklayarak seçeneklere göre işlem yapılabilir.
;) Evet kapasitesinde %7'lik bir azalma vardır üstünde ve yahut satın aldıgınız yerde yazan verilere göre.
Saolun arkadaşlar hallettim biraz geç oldu ama tekrardan saolun :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme