Şimdi Ara

3200 TL ye toplayacağım sistem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1364 tl ye MSI R9 390 mı almak daha mantıklı

1433 tl ye gtx970 mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stacker80

bana gore 23.6 monitör cok buyuk

ekranın tamamını kontrol etmek zor oluyor. Bence 21.5 inch gayet yeterli (pc toplarken bende ne kadar buyuk olursa daha iyi olur diodum ama pc yi aldıktan sonra fikrim değişti)
    ms konusuna gelirsek insan gözünün 5 ms ile 1 ms arasındaki farkı anlayacağını düşünmüyorum.

fps oyunlarında ekran kartı cok önemli

R9 390 high end bi kart senin alacağın ise high end bi kart olmadığı için kısa bir sure sonra oyunlara yetmeyecek
    fps oyunlarını fps i dusuk bir sekilde oynayacaksın

bence bi monitör için sistemin performansını oldukça fazla düşüreceksin

R9 380 belki f/p urunudur ama R9 390 da f/p ürünüdür ama biri daha uzun sure kullanacaksın diğerini daha kısa sure kullanacaksın

sonuçta R9 380 i daha kısa sure içerisinde değiştireceğin için daha pahalıya patlayacak

520 tl
    BenQ RL2240HE
    21.5"
    sarı renk
    1ms
    Gaming monitor

Alternatif olabilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar başınızı ağrıttım hakkınızı helal edin. monitörden feda ederek stacker in z3 puslu kasası ve üste biraz para koymamla bu şekilde bir sistem oluşturdum sizce bunun gideri var mıdır? Monitör çokmu vasat kalır ?

3200 TL ye toplayacağım sistem
  • AdonisHPoweR A kullanıcısına yanıt
    Benim önerdiğim sisteme gelmiş işte.

23" al en az farklı yerden alabilirsin.

Acer
    G236HLBBID 23 Hdmi 5ms 1920x1080
    456 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Benim önerdiğim sisteme gelmiş işte.

23" al en az farklı yerden alabilirsin.

Acer
    G236HLBBID 23 Hdmi 5ms 1920x1080
    456 TL

Slm nbr?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    vatandan alıcam tek seferde alıp bitirmek istiyorum ve vatanda yok o monitör
    benim seçtiğim monitör çokmu vasat :D
    Soru anlamsız, yeni sistemin hayırlı olsun.
  • 3200 lük bir bütçeye gtx 970 yakışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 520 tl ye tn panel olan bir monitör önermem

bu fiyatı verenlerin IPS veya VA panel almasını tavsiye ederim.

tn panellerin renk derinliği olarak 16.7m renk verebilmesi mumkun değil. Yani e-ticaret sitelerinde yazan 16.7m renk felan gerçek değil.

Aynı sey kontrast oranlarında da durum aynı adamlar yazmış 100.000.000 kontrast 80.000.000 bu değerler gerçek kontrast oranı değil. Tamamen hayali değerler.

normalde gerçek kontrast oranı 1000 veya 3000 vs...

ne yazık ki turkiye de urunlerin bilgileri tam yazılmıyor hep hayali bilgiler veriliyor.

yabancılar pahalı tn panelleri turkiyeye gönderiyorlar cunku avrupadaki bilinçli kullanıcı bu fiyatlara tn olmayan kaliteli panellere yöneliyor
    benim tercihim gtx970 olurdu. Nvidia'nın kullanıcılarına sunduğu driver desteği daha iyi, yarı yolda bırakmaz.

simdi bazı arkadaşlar 4 gb - 8 gb bellek muhabbetine giricek :)

ben pc alırken hd7970 ve hd7950 de 4 gb var onu alın diyorlardı. Simdi 4 gb bellek isteyen oyunları acaba bu kartlar oynatabilecek mi die sormak istiyorum onlara

amd bol bol bellek koyuyor ama boşuna koyuyor 8 gb ram isteyen oyunlar çıkınca zaten bu amd kartların gpusu bu oyunlar için yeterli olmayacak yani 8 gb olsa ne olur.

zaten sistemine aldığın ramin bir kısmını ekran kartları ihtiyaç halinde kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stacker80 -- 14 Mart 2016; 7:20:03 >
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z170a-pc-mate-intel-z170-soket-1151-ddr4-3200mhzoc-vgadvi-usb-31-anakart.html?srt=UP#genel-bakis

anakart olarak sundan alırdım daha iyi chipsete sahip

ram olarakta sunu tavsiye ederim

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-vengeance-kirmizi-ddr4-2400mhz-cl14-single-ram.html?srt=PU#yorumlar

seçtiğin monitör cok iyi VA panellerin gerçek kontrast oranı yüksektir. Ayrıca renk derinliği de yüksek olduğu için en kaliteli goruntuyu sunar.

ekran kartı gayet güzel kaliteli

tn panele o fiyat verilmez

ayrıca 21.5 inch full hd monitör daha net goruntu verir

21.5 inch monitörde 1920*1080 pikselde 2 piksel arasındaki uzaklık daha az olacağı için daha net goruntu olacaktır.

23 inchin daha net goruntu elde etmesi için full hd cozunurlugunden daha yüksek bir cozunurluge sahip olması gerekir. Zaten oyle bir monitör olsaydı bile daha yüksek çözünürlük olduğu içinde oyunlardaki performansı dusurmus olacaktı.

zaten 23 inch bence gereksiz ekranın tamamını kontrol etmek zor oluyor oyunlarda
  • Stacker80 kullanıcısına yanıt
    Senin bu yazdıkların 23 ile 27 için geçerli karıştırdın herhalde :)

23 idealdir oyuncu monitörlerin çoğuna bak anlarsın.

23 bile fazla olduğunu soyluyorum ama 23 alanlara da birsey demem yani 21.5 - 23 inch olabilir ama benim tercihim 21.5 olurdu

daha kaliteli paneller varken tn gibi kalitesiz panellere para vermem

pc topladığım sırada piyasaya ips ler yeni cıkmıstı onda da 27 inch lerde felan vardı
    Tavsiyelerim

Ekran kartı yeni fiyat indirimleri ile r9 390 tam f/p oldu. fiyatı düşmeseydi 970 derdim.
    kasa olarak aero 800ün iç tasarımı harika ve 750w lık psu ile geliyor (highpower üretimi aerocool brandlı vx-750 )
    b150m ile h110m arasındaki fiyat uçurumuna karşın oyunlarda 1fps bile fark olmaz. tr de olmayan mortar olsaydı neyse…
    monitor olarak ips 75hz hdmiport özellikleri ile viewsonic güzel bir ürün yapmış. 100tl farka değer.
    ssd yi yazmıyorum zaten

Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci
    AeroCool Aero 800 USB 3.0 4xFan 750W Siyah ATX Kasa (AE-AERO800-750)
    MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
    Kingston HyperX Fury Black 8GB 2133MHz DDR4 Ram (HX421C14FB/8)
    Sapphire Nitro Amd Radeon R9 390 8GB 512Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı 11244-01-20G
    Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD (MZ-75E250BW)
    Viewsonic VX2263SMHL 21.5" 2ms (Analog+HDMI/MHL) Full HD IPS Led Monitör
    3.723,14 TL HB fiyatı

• Bak çok açık söylüyorum gtx 960 ile oyun bilgisayarı toplanmaz.

2007 model 1680x1050 cozunurlugunde monitor kullaniyorim, anca oynatiyor. Bir seyden kis ama 970 yap.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.