Mesajları okudum ama herkes bayağı bir işkembeden sallamış maalesef. Kim size stüdyoda kaydedilen şey en kalitelisidir dedi? Stüdyoda kaydedilen ses, sesin en ham, en kalas halidir. Onun dinlenebilir olması için 50 bin tane işlemden geçmesi gerekir. Örneğin bir müzik parçası ancak MASTERING işleminden sonra dinlenebilir kıvama gelir. İkinci olarak 320 kbps FLAC ne arkadaşım? Bana burada bir programcı olarak detaylara girdirtmeyin ama öyle bir şey bulunmuyor. Kısaca son noktayı koymak gerekirse, eğer sesin üzerinde işlem yapmak gibi bir niyetiniz varsa, misal MIX'lemek gibi, bu durumda FLAC olarak tutun ki her dalga boyu elinizde bulunsun, güzel güzel oynayabilin sesle. Yok ben sadece dinlemek istiyorum diyorsanız, ve de uzaylı kulağınız yoksa, VBR olarak 160-256 kbps aralığında değişken geçişli bir MP3 işinizi gayet rahatlıkla görür, dosya boyutu da canınızı yakmaz. Yok bende uzaylı kulağı var diyorsanız da FLAC dinleyin o vakit, elden bir şey gelmez. MP3'de sesler tek düze geliyor diyenler:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 21 Ağustos 2023; 0:41:40 > |
Bildirim