Şimdi Ara

320x240 grafik lcd bağlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
23.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • semidos lpt kart satın alıp anakarta bağlayabilirsin fiyatı ortalama 30 tl

320x240 grafik lcd bağlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destanayhan -- 13 Nisan 2009; 21:13:05 >
  • fiyat bana biraz tuzlugeldi 30 tl :) neyse onun için parabiriktirmeye başlayayım :)
  • Hocam çok çok çok sağol. Para biriktireyim hemen bir tane yapacam kendime ayrıntılı anlatım içinde ayrıca teşekkürler
  • Öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkürler:)

GLCD'ler ile ilgili birşey sormak istiyorum. Elimde 240x128'lik LC7981 entegreli bir lcd var.Bağlantıları yaptım ancak bugünkü denememde çalıştıramadım. Datasheeti yandaki linktehttp://www.w-display.com/uploadfile/20110302215107555.pdf . CCFL diye bir kısım var orayı anlamadım.
    GLCD'ler konusunda pek bir bilgim yok. 360V nasıl verilecek herhangi bir entegre mi kullanacağım.
    Ayrıca VEE için 15V demiş, ben 5v ile besliyorum VDDyi. Ayrıca bir beslememi yapmam lazım. Kullandığım PIC 18f4550 ve CCS C derleyicisi kullanıyorum. Bitirme tezimin bir kısmını oluşturuyor lcd kısmı zamanda da daralıyor yardımcı olursanız sevinirim.

• seninki normal bu tarz lcd mi yoksa ccfl li tarzda bir ekran mı? buna göre voltaj ve bağlantılar değişir ayrıca invertör gerekebilir ccfl florasanı(360v) için..
  • Arkadaşlar bende geçen gün fan kontrolcüye lcd bağlama ve programlama ile ilgili soru sormuştum. Bu konu yardımcı olacağa benziyor. Elimde 6'' toshiba lcd var ve bunu 6 lı bir fan kontrolcüye bağlamak istiyorum. Sizce bunu başarabilirmiyiz?

İlginize şimdiden teşekkürler.

Benim açmış olduğum forumda şu şekilde yazmıştım link vermek yerine copy-paste yapıyorum ;)

Selam beyler, bugün ikinci el TOSHIBA TFD60W12-B 6'' lcd aldım. az önce nasıl durucak diye kasamda şöyle bir denedim ve 2 tane 5 1/4 yuvasına ortalayarak koydum harika durdu Fan kontrolcüye ihtiyacım olduğu için forumumuzda yayınlanan 4 lü fan kontrolcü örneklerinden birini kullanarak 6 lı fan kontrolcü yapmayı planlıyorum ve elimdeki bu lcd yide ekran olarak kullanmak istiyorum. Fakat bunu nasıl yapacağım konusunda çok çok amatör bir elektronik meraklısı olarak en ufak bir fikrim bile yok.

Burada fan kontrolcü yapmış ve lcd display ler hakkında bilgisi olan arkadaşların full yardımlarına ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler. Cevaplarınızı bekliyorum.

Evet birkaç saattir ses çıkmayınca bende yabancı sitelerden araştırdım ve aşağıdaki linki buldum. Vatandaş bir cep tel in ekranını kullanarak kafamdakine benzer birşey yapmış. İnceleme linki;

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=628802

http://www.rototron.info/?Page=Liquid/Liquid.aspx daha detaylısı burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

seninki normal bu tarz lcd mi yoksa ccfl li tarzda bir ekran mı? buna göre voltaj ve bağlantılar değişir ayrıca invertör gerekebilir ccfl florasanı(360v) için..

Sanırım CCFL tarzda çünkü ekstradan bir kablo var 4 tane de pin girişi var. Datasheetteki bacak bağlantılarını yaptım ancak ekranda bir aydınlanma olmadı, sanırsam bu CCFL ile olacak.
  • ne işininize yarıcak ki bu.yapcaksanız biraz büyük yapın da arabada tv izleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: amemo

ne işininize yarıcak ki bu.yapcaksanız biraz büyük yapın da arabada tv izleyin

biraz daha hayal gücünü kullanmalısın tabi biraz da sistem değerlerini kontrol etmesi gerekenleri anlamalısın.. hiçbirşey olmasa bile kasadaki görüntüsü dahi paha biçilemez..
  • Arkadaşlar yukarıdaki mesajıma yanıt alamadım?
  • panasonic Lumix DMC LS2 Dijital Fotoğraf Makinesi ekranını pc ye lpt portundan nasıl bağlayabilirim şeması varmı arkadaşlar
  • panasonic Lumix DMC LS2 Dijital Fotoğraf Makinesi ekranını pc ye lpt portundan nasıl bağlayabilirim şeması varmı arkadaşlar
  • Herkese merhaba sayfa sayfa forum gezdim fakat glcd ile ilgili bir sorunumu halledemedim inşallah burada birisi yardım eder kullandığım dil ccs c
    128*64 grafik
    sorun grafikte analog değeri veya herhangi bir bilgiyi yazdırıyorum fakat yeni bilgi geldiğinde gözü rahatsız eden bir kırpışma oluyor kullandığım krital 20 mhz gecikme 20ms fakat titreşimi önliyemiyorum.
    değer yazdığım koordinatları pixel piksel siliyorum yine aynı şey glcd init diyorum yine aynı çok yavaş işlem yapıyor işin içinden çıkamıyorum yardımcı olan varsa minnettar olurum saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

quote:

Orijinalden alıntı: amemo

ne işininize yarıcak ki bu.yapcaksanız biraz büyük yapın da arabada tv izleyin

biraz daha hayal gücünü kullanmalısın tabi biraz da sistem değerlerini kontrol etmesi gerekenleri anlamalısın.. hiçbirşey olmasa bile kasadaki görüntüsü dahi paha biçilemez..

usta doğru söylemiş.inanılmaz bişey.benim her iki yan kapaktada var istediğim an sıcaklık gibi önemli değerleri kontrol edebiliyorum.
  • LCD DİSPLAT FAN KONROLCU HAZIR SADECE PC YE BAĞLANTI YAPIP TAKACAMIZ NEREDEN ALIRIZ ŞU ZALMAN MARKA FALAN DEĞİL 320*240 FALAN MALİYETİ NEKADARDIR ANKARADA NEREDE BULURUM
  • Arkadaşlar winstar 240*64 glcd var elimde. >Ekran 18f8722 pic işlemciye bağlı. CCS derleyicisi için elinde drivera ihtiyacım var.

Tabi modifiye edilmesi gerekiyo. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim. Ayak bağlantıları:

WR=E3
    RD=E4
    CE=E5
    CD=E6
    RST=E7

DATA PINS = PORTD
  • nerdeyse 1 yıldır ses çıkmamış burdan ama bir şansımı deniyim arkadaşlar 320*240 glcd de resim çıkarmaya çalışıyorum ama beceremiyorum bununla ilgili bana yardımcı olacak bir arkadaş varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.