Şimdi Ara

337 TL GIGABYTE GA-AB350M-D3V AMD A350M Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200MHz Anakart (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.274
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gigabyte bazı anakartları için yazılımsal olarak sıkıntılı diyorlar. doğru mu bilmem
  • Bugün benimde kartım geldi, suicide sheep'te olduğu gibi benimki de çalışmadı. Artık servisin yolunu tutacağız. Anladığım kadarıyla servis Ümraniyede. Elden götürüp yaptıracağım yarın akşam itibariyle paylaşırım sonuçları.
  • Tekrar selam arkadaşlar, bugün vatan bilgisayara gittim, ellerinde r3 1200 varmış sağolsunlar hızlıca bios update yaptılar. Şu anda r5 1600 ile sorunsuz çalışıyor. Ayrıca corsair 3000MHZ CL15 Ram'i de xmp ile sorunsuz bir şekilde 3000mhz hızında çalıştırdı.

Sıfır windows kuracağım şimdi, sonrasında sıcaklık, performans vs gibi değerleri paylaşırım.

Toplamda bu anakart 333TL, r5 1600 kargo ile 640TL, ram ise corsair 2x8 lpx 3000 CL15 470TL ile toplam maliyet 1450 lira oldu.

Emeği geçen arkadaşlara ve @cohannan'a teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 12 Eylül 2019; 20:16:18 >
  • Vatana gittiğimde ryzen 5 3600 ile sıkıntı çıkartır dediler doğruluk payı var mıdır ? bunu alıp bir kaç ay sonra anakartıma upgrade yapmak istiyorum çünkü
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    kişiden kişiye değişiyo demek. bende biraz çocuk tipi olduğu için servise gönderdiler bios update yapılcak dememe rağmen. 2 gün önce verdim 2 gündür merkez yolunda yazıyordu bugün öğleden sonra servis yolunda yazdı. bi 10 gün sonra gelir herhalde.
  • bende hepsiburada dan indirim günü 275/25 kuponuyla 272 liraya msi a320m pro-e aldım iade edip bu kartı gidip alsammı vatandan? aliexpressden 490 liraya amd ryzen 5 1600 almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar.K -- 12 Eylül 2019; 21:9:5 >
  • Aradaki 60 lira farka değebilir bence. Bende a320 iade edip aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmozz

Vatana gittiğimde ryzen 5 3600 ile sıkıntı çıkartır dediler doğruluk payı var mıdır ? bunu alıp bir kaç ay sonra anakartıma upgrade yapmak istiyorum çünkü
    Hayır çıkarmaz öyle olsa bios update listesinde olmazdı. Yalnız overclock yaparsanız VRM'ler yüksek ısılara ulaşır.
  • o değilde aliexpressten aldığım r5 1600 işlemci 490 lıra tuttu vergiyle 520 tutacak buyuk ihtimalle aksilik olmazsa türkiye fiyatı baya iyi durumda şuan iade etmeyi düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum...
  • Olabilir kutulu alırsınız buradan soğutucuda gelir yanında. Ama verdiğiz vergi boşa gitmiş olur malesef.

Vergi sorun değil de nasıl iade edeceğim bilmiyorum. Bir arkadaş almış pinleri yamuk gelmiş, tam para iadesi alamamış yarısını vermişler bende pinleri yamuk çıkar diye umut ediyorum şuan değilse bile kendim yapsam mı diye düşünmedim değil. siz ne yapardınız yerimde olsaydınız :)
  • Ben daha önce aliexpress'ten birşeyler iade etmiştim. Ama geri kargolaması felan o zaman çok ucuzdu. Şimdi ne kadar bilmiyorum. Konuyu aliexpress ile görüşün bence.

Ama sağlam gelirse bence kullanın. Bence pinlerin yamuk gelmesi daha büyük problem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide sheep

kişiden kişiye değişiyo demek. bende biraz çocuk tipi olduğu için servise gönderdiler bios update yapılcak dememe rağmen. 2 gün önce verdim 2 gündür merkez yolunda yazıyordu bugün öğleden sonra servis yolunda yazdı. bi 10 gün sonra gelir herhalde.
    Siz Cevizlibağ şubesine mi gitmiştiniz?

Bu arada bu anakart ile overclock yapmayı unutun derim:

Kendi boost'u ile 3.6 Ghz'de CPU-Z 'nin dandik stress testing bile 3-4 dakikada VRM 80 derecelere ulaştı.

337 TL GIGABYTE GA-AB350M-D3V AMD A350M Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200MHz Anakart

• Ben de overclock için iade edip bu kartı alacaktım şimdi vazgeçtim gelecek olan kart hayli hayli işimi görecektir.
    B450'lerde dahi durum bu:

337 TL GIGABYTE GA-AB350M-D3V AMD A350M Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200MHz Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 13 Eylül 2019; 0:29:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar.K

Ben de overclock için iade edip bu kartı alacaktım şimdi vazgeçtim gelecek olan kart hayli hayli işimi görecektir.
    Yanlız fazladan usb 3.0 portları ve bi tane usb 3.0gen2 portu ile geliyor, ayrıca fazladan 2 ekstra sata portu var sanırım.

Bunlara ihtiyacın yoksa sadece overclock için bu karta geçme tabiki.

Ben zaten overclock yapmak için almadım, usb 3.0 portları açısından daha zengin a320'lere göre.

Bu arada steel legend iyi ve pahalı bir anakart diye biliyordum. 100 dereceyi geçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar.K

Vergi sorun değil de nasıl iade edeceğim bilmiyorum. Bir arkadaş almış pinleri yamuk gelmiş, tam para iadesi alamamış yarısını vermişler bende pinleri yamuk çıkar diye umut ediyorum şuan değilse bile kendim yapsam mı diye düşünmedim değil. siz ne yapardınız yerimde olsaydınız :)
    iade ile uğraşılmaz, ptt ile geçen sene gönderdim anakart kutusu kadar bir paket, 80 tl civarı tuttu,
    diğer firmalar 250 300 tl mi ne mümkün değil o fiyatlara gönderilmez. ptt az zamlanmıştır tahminimce,
    dolardı dğşğk kurdan hesaplarlar siz 500 ödediyseniz geri 460 alırsınız mesela, eee kargodanada hadi 80 desek 120 tl
    zarar, bide gönderi süresi oraya varınca paranın iade süresi deyince, bence iadeyle uğraşmayın
    Pendik şubesine bırakmıştım ben. o.c. konusunda 333 liraya fazla bişey beklememek lazım galiba.

• AMD bios güncellemesi için isteyenlere am4 soket eski bir işlemci gönderiyormuş. Bundan faydalanan var mı

• Ben bu anakart ile ryzen 1600 kullanmak için hangi işlemcileri takıp bios hangi versiyon yüklemem gerek tamamen devre dışı kaldım.Net cevap verebilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.