Şimdi Ara

3500 tl ye sony 49xd7005 aldım.. hatamı ettim acaba? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış anladınız.. Ben size öyle bir ithamda bulunmadım. Aksine VA, IPS paneller, RGB ve RGBW farkları gibi çok yararlı bilgiler edindim sayenizde. Durum şu; 15 gündür panel araştırıyorum, satın alma kararı vermedim henüz ama en son satın almayı 4-5 yıl önce plazma ile yaptım. O günden bugüne neler değişmiş araştırmıyorum. Bakındığım panellerin fiyat aralığı ve boyutları denk geldiği için genelde xe8005, mu8000 ve pus7502 gibi seçenekler çıkıyor karşıma. Tesadüf bu ya, hep sizin yorumlarınıza denk geldim.

Benimki latife, ciddiye almayın lütfen. Çok dertlisiniz bu konuda anlaşılan.
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    dert dersek az olur :) sırf bu insanlar yüzünden artık öneride bulunurken iki kez düşünüyorum adamları soruyorumki şuan piyasada va panel 100hz 10 bit hangi markalar var samsung ve sony var diyorlar ee biz bunları önerince yada daha stabil işletim sistemi olan samsungu önerince niye fanatiklikle suçluyorsunuz cevap yok ee gelin siz öneride bulunun öneri isteyen arkadaşın kriterleri bu diyoruz yine cevap yok aradan iki üç gün geçiyor sonra yine aynı mesajlar al başa faydaları yok zararları çok :)

konumuza dönersek mu8000 haricinde yazdığınız modeller ips philipsin tek artısı 100hz olması ama onuda malzeme kalitesi (2011 de tpvisiona satıldı philips)ve kötü servisi artısını götürüyor xe8005 ips panele göre çok pahalı motion performansı haricinde hiçbir artısı yok mu8000 ise va panel 50hz olması dışında resim kalitesi kontrastı sdr parlaklığıyla bu modellerden çok daha performanslı bi mağazaya gidin demolarla değilde normal içeriklerle yazdığınız modelleri izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam forum artık böyle insanlarla doldu insanları anlamak güç sanki adama kötü bişey diyoruz şu farka daha iyisi var diyoruz eğer bu durumdan haberdarsan teşekkür edersin ben kişisel sebeplerden bu modeli seçtim dersin geçersin değilsende aradaki fiyat farkını performans getirisini sorarsın vs.. ama yok olurmu tv alınmış ya üstteki mesajlar gibi polyanna mesajları yazılacak illa..doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ya bizimkide o hesap..

bence televizyon forumuna özel ciddi bir sıkıntı var... hep aynı tip adamlar... geçen bir tanesi "hanım ve çocuklar aldığım televizyonun görüntüsünü çok beğendi, siz ne konuşuyorsunuz?" falan diyordu. sanırsın hanım ve çocuklar rtings.com'da editör... öteki gitmiş teknosa'da çalışan adama sormuşmuş: "siz ne biliyorsunuz ki, ben o adamdan doğrusunu öğrendim" diyordu.

hep aynı kafa... ne zaman girsem birisine cevap verme gereği duyuyorum, forumda bir şey öğrenmemek ve tartışmamak için direnen başka bir kitle görmedim. bir de bunlar çirkefler ve kötü niyetliler, televizyonlarını güzellemedin mi belden aşağı vurup, hakaret ediyorlar... tam avam kültürü bu...

tv forumlarında bilgi paylaşımı zaten sıfır... sabahtan-akşama kadar körler sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar... "görüntüsüne baktım çok güzel, cam gibi maşallah"dan başka bi yorum yok... tamam sen beğendiysen kayıtsız şartsız güzeldir zaten, daha ne tartışacaz değil mi?!

eskiden böyle değildi, bilen adamları da kaçırdılar, biz de onlardan 1-2 bir şey öğreniyorduk, sayelerinde artık onu da öğrenemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2018; 14:19:58 >

• RNNN kullanıcısına yanıt
    49mu8000 bir de 10bit olsaydı,o fiyata bugün alırdım. Ki Kore markalarına pek sıcak bakmam aslında. Sony tercihim ama premium modelleri "fazla" pahalı bana göre. Teşekkürler.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Albani üstad vardı bir aralar. Buralara pek takılmıyor artık. Sayesinde çok şey öğrenmişliğim vardır. Keşke buralara uğrasa yine.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    durum aynı yazdığınız gibi bilgi paylaşımı yapıncada inanmıyorlar zaten ilk cevap ne bileyim ben o sitenin güvenilir olduğunu gibi saçma sapan cevaplar..bi ara ips panelin kontrastı düşük değil böyle şeyler uydurmayın yazdı birisi rtings displayspec linklerini attım adam gene inanmadı ben bu sitelere güvenmiyorum diyor kendini dış dünyaya kapamış envai çeşiti gördüm bu forumda ama dediğiniz gibi en sıkıntılıları öğrenmek istemeyen ve bir kişinin sözünü en doğru diye savunan kitle geçende birisi mağazada ışık altında cep telefonuyla siyah performansını ölçüyordu tv nin tv de lg sj850v adama diyorsun ki bu panel ips bunun kralı bile siyahı doğru düzgün veremiyor diyor ki sen ne anlatıyorsun mağazada arkadaşla biz testini yaptık mağaza karanlıkmıydı yok test neyle yapıldı telefonla şimdi gelde bu adama bişeyleri anlat bide dediğiniz gibi mahalle ağızıyla insanı tahrik ediyorlar daha yazacak çok şey var da yazıncada bişey değişmiyor :)

10 bit zaten hocam bizim ülkemize gelen çift ayaklı 10 bit modeller 10 bit olmayan modeli bu

3500 tl ye sony 49xd7005 aldım.. hatamı ettim acaba?
    onunda bazı takıntıları vardı bilgiside vardı ama tamamende objektif değildi artı yeni teknolojiler ona göre hep tırt bi plazması vardı anlatmama gerek yok zaten ama yiğidi öldür hakkını yeme forumda bu konudaki en fazla bilgiye sahip üyelerdendi
    Kafam karıştı hocam... Samsung'un kendi sitesi yok diyor...
    3500 tl ye sony 49xd7005 aldım.. hatamı ettim acaba?
    Benimde plazmam var...Sanırım üstad yüzünden..
    gerçekten de bilgisine ve tecrübesine laf yoktu ama;

1-birkaç cümleyle anlatabileceğini paragraflarca ve olabilecek en karışık şekilde anlatırdı.

2-3-4 sene önce piyasadan kalkmış televizyonları tavsiye eder, ısrarla piyasadaki televizyonlarla kıyaslardı. insanların alabileceği durumda olan, piyasadaki televizoynlarla ilgili pek yorum yapmazdı :) bazen işte zorla ve cımbızla laf alıyorduk ağzından... :)

ama işte keşke şimdi burda olsa da yine yazsa... "hanımla çocuklar televizyonu çok beğendi" den her türlü daha iyidir.
    yanlış yazılmıştır o tv 10 bit nasıl bu kadar eminsiniz derseniz yurtdışında satılan model ile birebir aynı kilosundan kutu ölçüsüne stand ağırlığına kadar
    https://www.displayspecifications.com/en/model/4145a69

site açılmazsa google a displayspec yazın çıkabn sitede un49mu8000 yazın burdaki model ile özelliklerini karşılaştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 2 Şubat 2018; 15:10:21 >
  • muharrem1981 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam forumdaki saygisizliktan ve kotu usluptan dolayi ozurdilerim. Sizin gibi yaşça saygiya deger insanlar forumdan yavas yavas uzaklasiyor... Urunde ışık sızması ölü piksel yoksa gonul rhaatligiyla kullababilirsiniz. Internetten arastirarak tvnizde bazi testler uygulayabilirsiniz.

Iyi gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi onu yaptım.. Haklısınız UN model 10bit fakat UE model 8bit+FRC yazıyor. TR'de satılan UN model anladığım kadarı ile.

Bir tek sorum var size o zaman.. Bu durumda 55MU7000 vs 49MU8000 arasında kaldım. Arada 1000 TL fark var.
    *İkiside VA panel,
    *60Hrtz,
    *Biri 8 bit öbürü 10 bit. Milyar renk çok cazip ama işin aslı gözümüzün göreceği bir fark olmayacaktır. Bu önemli değil,
    *Local dim daha iyi siyah evet, daha üst teknoloji HDR vb. özellikler kağıt üstünde süper ama pratikte???

1000 TL çok para üstadım.

Sizin görüşünüz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Şimdi onu yaptım.. Haklısınız UN model 10bit fakat UE model 8bit+FRC yazıyor. TR'de satılan UN model anladığım kadarı ile.

Bir tek sorum var size o zaman.. Bu durumda 55MU7000 vs 49MU8000 arasında kaldım. Arada 1000 TL fark var.
    *İkiside VA panel,
    *60Hrtz,
    *Biri 8 bit öbürü 10 bit. Milyar renk çok cazip ama işin aslı gözümüzün göreceği bir fark olmayacaktır. Bu önemli değil,
    *Local dim daha iyi siyah evet, daha üst teknoloji HDR vb. özellikler kağıt üstünde süper ama pratikte???

1000 TL çok para üstadım.

Sizin görüşünüz nedir?

ben olsam mayıs ayını beklerim 2018 tv'ler gelecek... 2018'leri görünce duruma göre 2018 ya da 2017 tv alırsınız. ya da biraz daha sıkıp sony xe8505 e, mu9000'e falan bakın... 4000 lira veren 5000 de verir.

bana göre sırf motion perf.'dan dolayı bile 49MU8000 kötünün iyisi olur sadece, maalesef gerçek bir "iyi" değil... ama işte 49"te de sadece o var :(

bu arada dediğiniz gibi kağıt üstü spec'lere hiç takılmayın, pratikte olacak olan önemlidir. ve pratikte olan da ne yazık ki verdiğiniz parayla doğru orantılı olarak değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2018; 15:48:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

Merhaba hocam forumdaki saygisizliktan ve kotu usluptan dolayi ozurdilerim. Sizin gibi yaşça saygiya deger insanlar forumdan yavas yavas uzaklasiyor... Urunde ışık sızması ölü piksel yoksa gonul rhaatligiyla kullababilirsiniz. Internetten arastirarak tvnizde bazi testler uygulayabilirsiniz.

Iyi gunler

evet, saygısız ve kötü üsluplu olan arkadaşımız senin yaşça saygıdeğer büyüğüne gayet kibar bir şekilde "siz" diye hitap edip tavsiye veriyor, senin yaşça saygıdeğer büyüğün de "sen hayatında sony kullandımı, gir internete araştır" falan diye arkadaşa atar yapıyor.

burada kimin seviyesi düşük, kimin seviyesi yüksek acaba?

yaşça saygıdeğer büyüğünün forumdan yavaş yavaş uzaklaşması dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2018; 16:0:56 >

aradaki farka değer çünkü mu7000 gerçek mu7000 değil aslında giriş modeli mu61.. serisi ama mu8000 gerçek mu8000
    Bu bildiğin dolandırıcılık değil mi üstad? MU7000 diye alıyorsun MU61 serisi çıkıyor.. Çok kötü bu, bunu nasıl anlarız?
    http://www.samsung.com/tr/tvs/uhdtv-mu7000/UE55MU7000UXTK/

http://www.samsung.com/at/tvs/uhd-mu6170/UE55MU6170UXZG/

anlamalık bi durumu yok bunun zaten bilinen bişey bu mu8000 altındaki modellerin hiçbirisi yurtdışında satılan tv lerin aynısı değil hep 1 düşük serisi yani 7000 7350 7400 diye sattıkları modeller aslında giriş seviye 6... seri modelleri

Ben bunu bilmiyordum mesela. Büyük kazık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.