sistemim bu şuanki haliyle işlemci 2700 mhz görmüyor
eğer kapasitenin olduğuna kanaat getirirsem extreme ram almayı düşünüyorum eğer işlemcide hayat yoksa hiç ram almam
sizler ne dersiniz ?
ram leri 100 veya 133 e çek dene
peki 133 de 1 t mi ? 2 t mi çalışcak ?
bide voltaj ne kadar werebiliriz ?
Ram leri 133 e al 2T ye de al garanti olsun :) Kingston ram lere 2.80v versen yeter galiba daha fazlası zarar + sende daha fazla veremezssin o anakartla ztn :)
bende de wincester var. işlemciye 1.6v ve üzeri genelde sonuç veriyor. sende sistem açmıyor mu yoksa superpi mi alamıyorsun. bnde fsb fazla fazla çıkıyor ama superpi testi bitirmiyor. dolayısı ile win açıyor ama test tamamlanmıyor. zaten volt da mobo da max da. 1.6 - 1.7 v dene derim..
Bende board da 1.550v var daha fazlası yok ramlar 2.7v da işlemci 1.5v da Carpan 10 fsb260 acılıyo ama pi bazen testi yapıyo bazen yapmıyo yaptıgındada 34sn oldu enfazla.Bu arada ben voltaj kısmında yalnıs yeremi bakıyorum acaba jumperfree menusunde buyuk bi ihtimal dogru ama volt 1.550 den fazla verilmiyo.
quote:
Orjinalden alıntı: devilsblue
Bende board da 1.550v var daha fazlası yok ramlar 2.7v da işlemci 1.5v da Carpan 10 fsb260 acılıyo ama pi bazen testi yapıyo bazen yapmıyo yaptıgındada 34sn oldu enfazla.Bu arada ben voltaj kısmında yalnıs yeremi bakıyorum acaba jumperfree menusunde buyuk bi ihtimal dogru ama volt 1.550 den fazla verilmiyo.
cpu over vid gibi bir şey olablir benim anakartta da o var. max 1.55 v. over vid ile %3.3 aktif yapıyom buda 1.61v gibi birşey oluyor. Buradan %10 a kadar yüklenebilirsin. superpi 34 sn bence iyi. iyi bi extreme ram ile 30 sn altına düşersin bence!
Sorun surda arkadasım işlemcim iyi bi ramle yuksek mhz ye cıkıcakmı?Kafamı karıstıran bu
işlemcini söküp üzerindeki üretim tarihi ve kodları yazarsan bir fikir yürütebilirim. Ama alabileceğin hız farkı stock fan ile yaklaşık 400mhz farkedecektir. Bu da 2600 mhz çıkman demek. Biraz şans meselesi..
bende stok fan yok zalman 7700 var dolayısıyla cıkaramıyorum.
hava soğutma ile sınırdasın zaten, yapabileceğin geçiş su soğutma olur(100-150mhz getirisi olur) ama ona vereceğin paraya gidip bi sandiago veya venice alıp gül gibi 2700 hatta 2800 bile kullanabilirsin
hava soğutma ile sınırdasın zaten, yapabileceğin geçiş su soğutma olur(100-200mhz getirisi olur) ama ona vereceğin paraya gidip bi sandiago veya venice alıp gül gibi 2700 hatta 2800 bile kullanabilirsin
Anladım bosuna ram almıyım o zaman ilerde işlemciyi degiştiririm eyvallah
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme